Tecrübeli Arkadaşlara Soruyorum?

Arkadaşlar selam 25 bin km'deki dominar 250 ile yolda giderken vites yükseltiyorum. Debriyajı bıraktıktan sonra devir yüksek kalıp 1 saniye sonra devir yerine geliyor. Akıcı bir şekilde gidemiyorum bu yüzden. Debriyaj tel ayarım mı bozuk? Bir süredir debriyajla alakalı sıkıntılarım var önceki konuda da buna benzer bir şeyden bahsetmiştim.

Motosikleti
Ns200 15"
Debriyaj anladığım kadarıyla sıyırıyor veya kavrama ayarınız bozuk, ideal kavrama manetin ortalarında olmalı ve manet boştayken 2-3mm boşluk olmalıdır. Sıyırmaya kullandığınız motor yağıda sebep olabiliyor.

Motosikletimin kilometrelersi 30 bine yaklaştı acaba debriyaj telini değiştirmem gerekir mi onunla çözülür mü?

Motosikleti
Arora kasırga
Kelebek miline iki fıs wd40 fıslat
Düzelmezse gaz teli içine bi iki damla yağ sal
Kavrama sorunun yoksa debriyaja ilişme
Takılı kalan arkadaşı bulmaya odaklan

1Debriyaj tel ayarı yukarıda kavrıyor ayarlanmalı
2:Ayar yaptıktan sonra yine yapıyorsa debriyaj ayarı debriyaj tasının üzerinde yapılmalı (varsa ayarı)
3:Yine yapıyorsa debriyaj kaçırıyormu diye test edilmeli
4:Kaçırıyorsa debriyaj balatası saçlarla değpişmeli
5:Yine yaparsa (düşük ihtimal) yağ ile alakalı kaçırma yapıyor bazı tam sentetik yağlar o şekilde yapabilir...

İşte nerede problem var anlayamıyorum ki bende. Debriyajı bıraktıktan sonra devirin bir süre sonra düşmeye başlaması giderken büyük problem yaratıyor bana. Bugün de debriyaja bile dokunmadan gaz açıp devir yükseltirken aynı seyi yaşadım gaz açıkken bir süre sonra(2 saniyeye) yakın devir artmaya başladı nedense bu da farklı bir soru olsun size?

İşte nerede problem var anlayamıyorum ki bende. Debriyajı bıraktıktan sonra devirin bir süre sonra düşmeye başlaması giderken büyük problem yaratıyor bana. Bugün de debriyaja bile dokunmadan gaz açıp devir yükseltirken aynı seyi yaşadım gaz açıkken bir süre sonra(2 saniyeye) yakın devir artmaya başladı nedense bu da farklı bir soru olsun size?
Gaz açtığın zaman devrin yükselmesi normal. Bu süre zarfında yani motor devri yükselirken süratin artıyor mu artmıyor mu o önemli.
Süratin de artıyorsa motor sile ilgili sıkıntı olabilir. Devir artarken hız artmıyorsa debriyaj kaçırıyordur. Önce ayarına bakılacak. Olmazsa değiştirilecek.

Devir artarken hız artmıyor anlatmaya çalıştığım şey bu zaten. Rölanti sensöründe bir problem olabilir mi acaba o da aklıma geldi

Devir artarken hız artmıyor anlatmaya çalıştığım şey bu zaten. Rölanti sensöründe bir problem olabilir mi acaba o da aklıma geldi
Debriyajın kaçırıyor. Baskı yaylarına bakacaksın. Normal ise ve debriyaj ayarı da tam ise; debriyaj balatan bitiktir. Değiştireceksin. Her şey ilk günkü gibi olacak.

• Beğen
Tepkiler: F54
Dostlar bugün yeni bir sorun daha keşfettim. Giderken bir anda gaz kolunu sonuna kadar çevirip tapa gaz gitmeye çalışırsam motor gitmiyor fakat devir redlinae'a giriyor ve bir süre sonra motor olması gereken hıza çıkıyor bu ne olabilir?

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Hem eski motorumda hem de aile arabamızda benzeri sorunu yaşamıştık. Debriyaj balataları değişince sorun çözülmüştü.

Motosikletlerde debriyaj balatası değiştirmek, arabalara göre daha kolay. Eğer fantezisine gireceğim, elim de yatkın, motorun da garantisi yok vs. dersen kendin de değiştirebilirsin.

Dostlar bugün yeni bir sorun daha keşfettim. Giderken bir anda gaz kolunu sonuna kadar çevirip tapa gaz gitmeye çalışırsam motor gitmiyor fakat devir redlinae'a giriyor ve bir süre sonra motor olması gereken hıza çıkıyor bu ne olabilir?

lag, gaz kolu hareketine verilen geç tepki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar