2023 Suzuki V-Strom DL650 (Fotoğraf Galerisi)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
zevk meselesi de ne çirkin şeyler yahu bunlar.
meydanı boş bıraktık, bi adv çetesi türedi buralarda, genç dimağları bulandırıyorlar
Genç dimağları neden bulandıralım, gençlere hep diyoruz zaten bunlar genç motoru değil biz orta yaşlılara bırakın, alıp da piyasasını yükseltmeyin diyoruz.
40 yaş altına yakışmaz bu motorlar. sıkıcı gelir. :)

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
** Ben de hacı oldum, Derebaşı Virajları'nı kötü bir zamanında döndüm.😁 Bu da bir anı kaydı, birazcık derledik, uzattık ve izledikçe hala bile keyiflendiğim bir video çıktı ortaya. Umarım gönlünde gitme isteği olan herkes bunu tadar, buraları da doldurur bu tip videolarla. Selametler. ✋ 🧿

Bu sınıfın karakterli V motorlu demirbaşı, 2024 itibariyle güncellemeye giren DL 650 XT, namıdiğer ortanca kardeşin bir modelinin de ben sahibiyim. Severek kullanıyor, coşuyor, eğleniyoruz.
*Aynı zamanda belirtmek lazım ki DL 1000 ile DL 650 kasaları aynı, şasileri aynı. Amortisör, Egzoz, fren kaliperi/diski ve motor parçaları farkı haricinde aynılar.
siyah-jpg.webp

_suzuki-v-strom-650-01.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Maşallah diyiniz, benim minik kanaryam da burada.

## Bu motorla kısa bir arazi deneyiminin hatırası :) 10 dakika sonra yuvarlanmıştım yerde. Fotosu yok tabi ki. :)
8nqze8l.jpg

## İlk sis farı tesisatını denemiştim, turuncu olanları söktüm, gereksiz geldiler açıkçası.
rqyt2rx.jpg

## Feribot yolculuğu ( Bursa'ya giderken körfez feribotuydu sanırım.) Motorları kapağa yakın götürmemek lazım, küpeşte altlarından deniz suyu geliyor, sea spray zaten bütün tuzu taşıyor, hemen basınçlı suyla yıkayınca problem olmamıştı.
skejs6m.jpg

## Bir Hayırsız Ada manzarası, overcast sky ve Tuzla'da akşamüstü. Gayet romantik. :)
ngklsve.jpg
Bu motorun aynısından benim de almam lazım. Hatta beyaz olanından.
Bakalım nasıl yapacağız. Lanet olsun içimdeki Vstrom 650 xt sevgisine.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu motorun aynısından benim de almam lazım. Hatta beyaz olanından.
Bakalım nasıl yapacağız. Lanet olsun içimdeki Vstrom 650 xt sevgisine.
Kırmızı olanı daha güzel ama herkeste olmasın, sen beyaz al.
Ama böyle ortamlara giren motorda beyaz çok çabuk çamur belli eder. :)

Motosikleti
## Kastımonu-Cide arasında muazzam manzaralı, kısa ve dar dönüşlü D759 yolu. Ereğli-Zonguldak yolundan sonraki ikinci favorim.

neshtk1.jpg

## Kastamonu-Boyabat yolu üstünde, Gökçeağaçsakızı köyünün hemen bitişiğinde, Ayancık bayırının sapağındaki meşhur "ECEVİT'İN YERİ". Vakti zamanında oradaki HES inşaatı sebebiyle Hanönü'nde yıllarca kalmıştım, taaa o zamandan bilirdim...(2010 civarları) Geldim ziyaret ettim, hala aynı Ecevit :).

10gty8k.jpg

## En kötü havalardan birinde gelerek ben de kutsal topraklarda "hacı motorcu" oldum :). Hayalimdi, gerçek oldu.

"TÜM MOTOSİKLET NET YAZARLARI
DEREBAŞI VİRAJLARINDAN SELAM VE DUA İLE" :ROFLMAO: :ROFLMAO:

2q5tshk.jpg

## Kastımonu-Cide arasında muazzam manzaralı, kısa ve dar dönüşlü D759 yolu. Ereğli-Zonguldak yolundan sonraki ikinci favorim.

neshtk1.jpg

## Kastamonu-Boyabat yolu üstünde, Gökçeağaçsakızı köyünün hemen bitişiğinde, Ayancık bayırının sapağındaki meşhur "ECEVİT'İN YERİ". Vakti zamanında oradaki HES inşaatı sebebiyle Hanönü'nde yıllarca kalmıştım, taaa o zamandan bilirdim...(2010 civarları) Geldim ziyaret ettim, hala aynı Ecevit :).

10gty8k.jpg

## En kötü havalardan birinde gelerek ben de kutsal topraklarda "hacı motorcu" oldum :). Hayalimdi, gerçek oldu.

"TÜM MOTOSİKLET NET YAZARLARI
DEREBAŞI VİRAJLARINDAN SELAM VE DUA İLE" :ROFLMAO: :ROFLMAO:

2q5tshk.jpg
bu gezi ne zaman yapıldı , selam yollamışsın AS kafam karıştı 😁

Ağustos-Eylül arasındaydı abi. Anısı kalsın diye atıyorum buraya, bu Kabe'den kağıda yazıp selam gönderenler gibi bir esprisi olsun istedim ondan yazdım :). Kutsal topraklar neticede Derebaşı :).
fotodaki havaya bakıyorum cam gibi Alla Alla dedim 😀
Karadeniz güzeldir Cide , Kurucaşile arasında harika koylar , sakin köyler var hersene giderim , Gideros Koyunda çok kamp attım , Kurucaşile balık seven adama cennet , orda yediğim barbunların tadını hiçbir yerde bulamadım 😊

Motosikleti
fotodaki havaya bakıyorum cam gibi Alla Alla dedim 😀
Karadeniz güzeldir Cide , Kurucaşile arasında harika koylar , sakin köyler var hersene giderim , Gideros Koyunda çok kamp attım , Kurucaşile balık seven adama cennet , orda yediğim barbunların tadını hiçbir yerde bulamadım 😊
Doğanyurt'a doğru devam edecektim planımda, o dönemki yol arkadaşım biraz acele etmemiz gerektiğini söyleyince mecbur es geçmiştim. Cide'ye de giderken eski D010 yolundan devam ederek köy yollarını gece vakti yağmurda geçmek zorunda kalmıştım abi. Bir daha yapar mıyım yapmam..

Tehlikeli olmasından ziyade manzara ve görülecek yerler kaçıyor diye... Ama tempolu, yorgunluk-uykusuzluk-yağmur kombinasyonuyla mücadele ettiğim tam anlamıyla cefa çektiğim, cesur yatışlarlada birleşince aslında en keyif aldığım motosiklet sürüşümdü o gece :D. Tekrar gidebilirsem koy ve balıkçıları denerim, buraya da atarım abi. Teşekkürler tavsiyeniz için.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Tam da merak ettigim yerler. Tr sahillerinde bi bati karadeniz kaldi gormedigim, bi de gazipasa tasucu arasi. Bu bahar bati karadenize gideyim diyorum.
Cok guzel gorunuyor.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Hocam toprak yol performansı nasıl bu motorun ? Toprak yolda çukurlara falan girince bir ne oluyoruz diye sallıyor mu motor ?

Motosikleti
Tam da merak ettigim yerler. Tr sahillerinde bi bati karadeniz kaldi gormedigim, bi de gazipasa tasucu arasi. Bu bahar bati karadenize gideyim diyorum.
Cok guzel gorunuyor.
1 yıl kadar da Taşucu'nda kalmıştım NGS için 😄 Eski Antalya yolundan sür derim. Büyükeceli kasabasina gelen saf sahil yolu. Tehlikelidir yalnız.
Hocam toprak yol performansı nasıl bu motorun ? Toprak yolda çukurlara falan girince bir ne oluyoruz diye sallıyor mu motor ?
BU lastiklerle girilebilecek arazi biraz sınırlı. YT'da Gözdağı'ndan indigim ve Nuh'un Gemisi'ne off-road'dan gittigim birer video var, oradan pay bicebilirsin. Motor agirlikla beni asfaltta ve micirda kullan diyor. Artik yumusak toprak ve camurda tutamaz A40 lastiklerle. 21 inc kadar degil kabiliyeti, amortisorle de dip vurmak o kadar zor degil. Yetmedigi oldu acikcasi. Karter korumasi olmadigi icin sakinarak surmek gerekiyordu kendi acimdan. Hero Xpulse sahibi olarak diyebilirim ki guzel idare ediyor yolu ama asıl meziyeti asfaltta, toprakta aman aman birsey beklememek lazim, 216 kilo... Öldük bayildik falan yasatmiyor, konfor gidiyor sadece. Suspansiyonun calismasi icin vakit gerekiyor sadece. Bunu arazi yapanlar bilir demek istedigimi, asfalt agirlikli dizayn edildiginden o yayin bi calismasi yavas haliyle.

Motosikletin büyüklüğü ( iriliği ) açısından 1050 de ve 650 xt karşılaştırması yapacak olursak sonuç ne olur?
2022 model 1050 de piyasada var. Africa ile arasında gidip geliyorum. Biraz fazla eşya ve de biraz kilolu olduğum için büyük motor yer açısından daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Benim Nc de yan çantaları takınca artçı bacakları yan çantalara temas ediyor ve biraz sıkışık oluyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosikletin büyüklüğü ( iriliği ) açısından 1050 de ve 650 xt karşılaştırması yapacak olursak sonuç ne olur?
2022 model 1050 de piyasada var. Africa ile arasında gidip geliyorum. Biraz fazla eşya ve de biraz kilolu olduğum için büyük motor yer açısından daha avantajlı olur diye düşünüyorum. Benim Nc de yan çantaları takınca artçı bacakları yan çantalara temas ediyor ve biraz sıkışık oluyor.
Düz 1050 ve 650 kasalar boyutlar hemen hemen aynı. Sadece 1050 kayda değer daha ağır ama kayda değer de daha güçlü. DE olan 1050'lerde sele ve peglerde değişiklik var sanırım; 1050DE'si olan arkadaşım seleyi rahatsız buluyordu. (Ama onun boyu kısa olduğu için selenin ince ön tarafına oturmak zorunda kalıyordu, ondan öyle hissetmiş olabilir...)

Motosikleti
CRF 1000'lerde cruise kontrol yok, 1100'de var, 1050 de var. QS standarttı diye biliyorum 1050'de. Bir gün motorumu satıp başka birşey alacak olursam tek kriterim hız sabitlemesi olurdu. Yoksa V-Strom çok yeterli. Hız sabitlemenin çözümü olarakta bu aparat var, yaza doğru sipariş edip denemek istiyorum açıkçası.

61NLBkxrhTL.jpg

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Düz 1050 ve 650 kasalar boyutlar hemen hemen aynı. Sadece 1050 kayda değer daha ağır ama kayda değer de daha güçlü. DE olan 1050'lerde sele ve peglerde değişiklik var sanırım; 1050DE'si olan arkadaşım seleyi rahatsız buluyordu. (Ama onun boyu kısa olduğu için selenin ince ön tarafına oturmak zorunda kalıyordu, ondan öyle hissetmiş olabilir...)
ChatGPT şöyle yanıt verdi:

Aşağıda Suzuki V-Strom 1050 (düz model, yani DE olmayan) ile Suzuki V-Strom 650 modellerini boyut, ergonomi ve sürüş hissi açısından yan yana kıyasladım. Özellikle günlük kullanım ve uzun yol/ergonomi beklentisi olanlara göre önemli farkları vurguladım.

🏍️ Temel Boyut Karşılaştırması​

ÖzellikV-Strom 1050V-Strom 650
Uzunluk~2265 mm~2275 mm (Zigwheels)
Genişlik~940 mm~910 mm (Zigwheels)
Yükseklik~1515 mm (yüksek ekran dahil)~1405 mm (Zigwheels)
Sele Yüksekliği~855 mm (aynalı ayar dahil)~830–835 mm (Philharmonic Moto)
Ağırlık~236–242 kg~213–216 kg (Philharmonic Moto)
Yakıt Kapasitesi~20 L~20 L (Philharmonic Moto)
Öne çıkan farklar:

• 1050 daha geniş ve daha yüksek bir motosiklet, bu da daha büyük bir duruş ve daha güçlü bir yol hakimiyeti hissi verir. (Zigwheels)
  • 650 biraz daha uzun gibi görünüyor ama daha dar ve düşük bir yüksekliğe sahip. (Zigwheels)
  • 1050 belirgin şekilde daha ağır, bu da yer çekimi merkezi ve denge hissini değiştirir. (Philharmonic Moto)

🪑 Ergonomi – Oturuş ve Sürüş Hissi​

🧍‍♂️ Oturuş Pozisyonu​

V-Strom 1050

• Sele yükseklik ve sürüş pozisyonu 1050’de genelde daha rahat, biraz daha dik ve geniş.
  • Daha büyük bir sele yüzeyi sayesinde uzun yol sürüşlerinde konfor puanı genellikle yüksek.
  • Ağırlık ve genişlik daha yüksek olduğundan, özellikle düşük hızda dengede biraz daha fazla kas gücü veya dikkat gerekebilir. (Philharmonic Moto)
V-Strom 650

• Sele daha alçakta olduğundan ayakta dengelemek ve dur kalklarda daha rahat olabilir.
  • Dar çerçeve ve nispeten hafif yapı, şehir içi dolaşım ve kısa/orta sürüşlerde çevik his verir. (media.umbraco.io)

🦵 Bacak / Kol Mesafeleri ve Fizik Uyum​

• Sele yüksekliğinin farkı (~20–25 mm) hem bacak açıklığını hem bel hizasını etkiler; 1050 biraz daha açık/uzun oturuş sağlar. (Philharmonic Moto)
  • 650’nin daha alçak yapısı, özellikle 170 cm altı sürücüler için tabanın yere daha kolay temas etmesini sağlar ve bu da özgüveni arttırabilir. (media.umbraco.io)
  • Bazı uzun boylu sürücüler, 650’nin sele-gidon-ayak mesafesini bir tık daha sıkışık hissedebilirler. Bu yüzden kol ve bacak mesafesine duyarlıysanız 1050 daha konforlu gelebilir. (Reddit)

🛣️ Sürüş Komforu ve Kullanım Farkları​

V-Strom 1050
Daha büyük gövde ve süspansiyon → uzun yollar, iki kişi ve bagajlı sürüşlerde daha dengeli
Ayarlanabilir süspansiyon → yol dalgalanmalarına uyum sağlar
Yüksek hızda daha kararlı ve aerodinamik avantaj sunar (Philharmonic Moto)

V-Strom 650
Daha hafif ve çevik → şehirlerarası ve günlük sürüşlerde kullanımı kolay
Yaklaşık 20–25 mm daha alçak sele → kısa sürücüler için daha güvenli
Daha kompakt his → düşük hız manevralarında avantaj (media.umbraco.io)

🧭 Özet – Hangi Durumda Hangisi?​

📌 Sen uzun yollar, iki kişi ve bagajla sürüş planlıyorsan:
👉 V-Strom 1050 ergonomik olarak genelde daha konforlu ve stabil his verir.

📌 Sen daha çevik sürüş, şehir/hafta sonu turları ve daha düşük sele istiyorsan:
👉 V-Strom 650 daha uygun bir ergonomik paket sunabilir.

📌 Boy ve fizik farkı önemli bir kriterse:

• Kısa boylular 650’yi daha rahat bulma eğiliminde.
  • Daha uzun sürücüler 1050’de daha geniş sürüş üçgeni bulabilirler. (Reddit)

---
1050'nin gidon daha geniş bir de hafif daha yüksek. 650 ile 1050 arasında binici ve yolcu açısından pek bir fark yok.

Motosikleti
@Cyan , V-Strom 650 kesinlikle kısa boylu adamın işi değil abi. Selesinin yapısı geniş tutulmuş, kadrosu da geniş çünkü. 835mm yazılıyor ama pratikte onun karşılığı çok daha fazla. Hatta şunu diyeyim, CRF ile oturunca iki ayağım rahat yere değiyorken kendi motorumda bi ayağımın topuğu azıcık havada kalıyor. Tam olarak 1.80 boyundayım, bot giyince falan anca tam basıyorum yere. Bunu motoru geri geri ittirirken hissediyorsunuz zaten. Şehir içinde 650 net abi, kıvrak ve kolay.

Ayrıca sele bir zaman sonra acıtıyor. Bir sele yumuşatma hatta başlamışken ısıtma taktırmak fena olmaz. Avrupa yakasında yapan ustalar var, CRF'cilerden öğrendiğim ve okuduğum kadarıyla baya baya memnunlar. Gerçi CRF'nin sele tahtadan hallice olduğundan normal :D.

** Uzun yolda 90-120 km/s, yüklü vs +480 kilometre menzili gördüm. Rutin olarak 450 km menzillerde benzin alıyordum hatta. Tripmetredeki Range göstergesi son 15 km'de doğru çalışır, ondan dolayı dikkat edin :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar