arora quantum 125 enjeksiyonlu çalışmıyor

Motosikleti
arora quantum 125
arkadaşlar herkese hayırlı işler motor marş alıyor buji ateşliyor bobin ateşliyor ama bobin kablosundan bujiye giden kıvılcımın rengi kırmızı turuncu gibi mavi mor renkli olması gerekiyor diye biliyorum emin değilim enjeksiyon benzin veriyor bunlarda bi sorun yok tek sorunu bilerek kullanmaya devam ettiğim yarım yamalak şarj ediyor konjektör yüzünden ama akünün şarjı var hani motor aküde çalışırken biraz kesintili de çalışsa bile yinede çalışıyordu sadece aküden elektrik alıp ondna sonra çalışmayı kesince 8 tane çıkma buji denedim yok abi olmuyo bide en son 3 5 km gidince bujiyi karartıyordu ama artık hiç çalışmıyor şuan subapları yeni değiştirdim bide 1 2 haftadır böyle bulmaya çalışıyorum ben benzinden olabileceğini düşünüyorum opetten almıştım en son sıfır bujiyi kap kara yapmıştı ama gene çalışıyordu bi süre o benzinle şuan çalışmıyor artık hiç he bide sonra o sıfır bujiyi çıkardım motordan 14bin km önce değişen bujisini geri taktım öyle de bi gitti motor motorda hala o benzin var şarj sorunu hala devam ediyor akünün şarjı var hala ama marşa basıyorum ateşleme enjeksiyon var ama çalışmıyor hic bi şekilde

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Noktalama hatasıdır. Aküye virgül, konjektöre nokta sık düzelir.

Motosikleti
Suzuki Inazuma

Bundan alıyosun motorunun derdi çözülüyor. :)

Şaka bi yana motordan anlayan birisi için Türkçe'ye çevirdim:

" Arkadaşlar, herkese hayırlı işler. Motorum marş alıyor; buji ateşliyor, bobin ateşliyor. Ancak bobin kablosundan bujiye giden kıvılcımın rengi kırmızı–turuncu gibi. Bildiğim kadarıyla kıvılcımın mavi–mor renkte olması gerekiyor ama bundan da tam emin değilim. Enjeksiyon benzin veriyor, bu konuda bir sorun yok. Bilerek kullanmaya devam ettiğim bir şarj problemi var. Konjektör arızalı olduğu için yarım yamalak şarj ediyor ama akünün şarjı mevcut. Daha önce motor, sadece aküden elektrik alırken bile biraz kesintili de olsa çalışıyordu. Ancak şu an çalışmayı tamamen kesti.

Toplamda 8 tane çıkma buji denedim, sonuç değişmedi. Daha önce 3–5 km gittikten sonra bujiyi karartıyordu ama motor yine de çalışıyordu. Şu an ise hiç çalışmıyor.
Subaplar yeni değişti. Yaklaşık 1–2 haftadır bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Benzinden şüpheleniyorum; en son Opet’ten benzin almıştım. Sıfır bujiyi kısa sürede kapkara yaptı ama yine de bir süre çalıştı. Şu an o benzinle motor hiç çalışmıyor.

Daha sonra o sıfır bujiyi söküp, 14 bin km önce değişmiş olan eski bujiyi geri taktım. Motor onunla da bir süre gitti. Şu an motorda hâlâ o benzin var. Şarj sorunu devam ediyor ama akünün şarjı var. Marşa bastığımda ateşleme ve enjeksiyon var; ancak motor hiçbir şekilde çalışmıyor."

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar