Soğuk ve rüzgara karşı eldivende Goretex mi, 3 mevsim mi?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bende de aynı sorun var geceleri sürmem gerektiğinde 3 4 derecede ellerimi 1 saatten sonra hissedemiyorum benzinlikte 15 20DK durup elimi ısıtmam gerekiyor . Kışlık Alpinestars eldiven kullanıyorum elcik koruma illaki gerekli mi? sadece elcik ısıtma alsam olur mu?
elcik koruma iyi olur çünkü ellere vuran rüzgarı kesmek lazım, yoksa eller avuç içinden ısınır ama parmak uçları ve elin dışı yine rüzgardan soğur. elcik koruma elcik ısıtmadan bile öncelikli. önce elcik koruma takın o da yetmezse ısıtma takarsınız.

Motosikleti
Dominar D250
Oxford elcik ısıtmalar direkt aküye bağlanıyor, röle falan da gerekmiyor, kendi elektronik devresi kontak açık olsa bile motorun çalışıp çalışmadığını anlıyor motor çalışmazken akü bitmesin diye çalışmıyor.
Benim motorda eski sahibi almış, iyi ki almış, ruhuna dua ediyorum o arkadaşın. elcik koruma ve ısıtma var diye kışlık eldiven almadım.
abi dominar grubunda da birisi ucuz olanları alma oxford al dedi, oxford şuan 7600 TL falan görünüyor dominar için değer mi değmez mi bilemedim, knmaster alıp yılda bir yenilesem yine daha ucuza geliyor:confused:

Motosikleti
abi dominar grubunda da birisi ucuz olanları alma oxford al dedi, oxford şuan 7600 TL falan görünüyor dominar için değer mi değmez mi bilemedim, knmaster alıp yılda bir yenilesem yine daha ucuza geliyor:confused:
O kadar fark varsa o zaman ucuzunu al dene ama fazla yüksek akım çekip tesisatı zorlamasın. oxford gibi markalarda tesisatı zorlamasın aküyü bitmesin diye de elektronik korumalar var çok bu yüzden pahalıdır.
Ben o parayı verip oxford almazdım pintilik ederdim ama eski sahibi almış işte, ikinci el ful aksesuar motor almanın avantajını yaşıyorum.

önce elcik ısıtma al muhtemelen elcik korumaya ihtiyacın olmayacak bu aylarda yazlık 4riders eldivenlerle sürüyorum ellerim yanıyor sıcaktan. en iyisini almana bile gerek yok ben 500 liralık monero marka kullanıyorum aylardır sıkıntısız çalışıyor.
Uzun yol yapıyorum orada çok lazım oluyor ama ellerimin dışı ve parmak uçlarımı nasıl ısıtıcam onun için elcik koruma lazım sanırım.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Kışın kullandığım aşağıdaki eldivenimin içine Decathlon'dan aldığım iç eldiveni giyiyorum. Beni gayet iyi idare ediyor.

elcik koruma iyi olur çünkü ellere vuran rüzgarı kesmek lazım, yoksa eller avuç içinden ısınır ama parmak uçları ve elin dışı yine rüzgardan soğur. elcik koruma elcik ısıtmadan bile öncelikli. önce elcik koruma takın o da yetmezse ısıtma takarsınız.
Elcik koruma fiyatlarına bakınca elcik ısıtma alıp denedikten sonra koruma alayım diyorum bazıları tüm marka modellere uyumlu diyor o doğru mu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kışın kullandığım aşağıdaki eldivenimin içine Decathlon'dan aldığım iç eldiveni giyiyorum. Beni gayet iyi idare ediyor.

Decathlon'dan aldığınız ürünün linkini atabilir misiniz?

Motosikleti
Elcik koruma fiyatlarına bakınca elcik ısıtma alıp denedikten sonra koruma alayım diyorum bazıları tüm marka modellere uyumlu diyor o doğru mu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Decathlon'dan aldığınız ürünün linkini atabilir misiniz?
Bendeki ısıtma Oxford Adventure modeli.
Oxford web sitesinde fiyatı uygun ama Türkiye'ye gelene kadar pahalanıyormuş demek ki bunlar. Benim motorun eski sahibi arkadaş İtalya'ya gittiğinde alıp kendi takmıştı.
https://www.oxfordproducts.com/oxford-hotgrips-premium-m-of690.html

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Teşekkür ederim deniycem eldivenle aynı beden mi almam gerekli 1 tık küçük mü?
Bedenler S-M / L-XL olarak gidiyor. Ben motosiklette M kullanıyorum, S-M aldım. Motosiklet eldivenimi giydiğimde iç eldiven yokmuş gibi hissettiriyor. Motosikletten inince motosiklet eldivenini çıkarıp bununla takılmaya devam ediyorum. Cep telefonu vs. rahat kullanılıyor.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Geçen Fizy kullanan kuryenin birinde görmüştüm, Elcik Isıtma Sarmalı denen, elciklerin üzerine bantlanan ısıtma kullanıyordu. İşimi görüyor diyordu. Bu sistemde orijinal elcikleri değiştirmek zorunda kalmıyorsunuz. Ne kadar başarılıdır, değer mi, sorun çıkarır mı bilmiyorum.

Kışlık eldivenden ben de nefret ediyorum ya kazulet gibi. Topcase'de duruyor.
Elcik koruma zaten vardı Tuareg'de, elcik ısıtmayı da taktım, artık sürekli normal yazlık yarış eldiveniyle çıkıyorum. Çok yağmur yağarsa tabi yine kışlığa geçmek gerekecek. Hatta geçen gün enduro eldiveniyle çıktım, idare etti elcik koruma da rüzgarı bayağı kestiği için. Ama bu tabi 2-3 derecelerde falan zorlar muhtemelen.

Bu arada ben Enduromarket'te satılan elcik ısıtmadan taktım. Oxford'un o kocaman kontrol düğmesine gıcık oluyorum, bunda direkt elcik üstünde tek düğmeden çalıştırılıyor. Açarken biraz uğraştırıyor oraya basmak, ama yani dakka başı kurcalamadığım için bana hiç zulüm gelmedi. Üç kademe var, orta kademede kullanıyorum bazen en alta alıyorum. En sıcakta çalıştırmaya gerek olmadı henüz. 3800TL mi 4000TL mi ne öyle bişeydi fiyatı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kışlık eldivenden ben de nefret ediyorum ya kazulet gibi. Topcase'de duruyor.
Elcik koruma zaten vardı Tuareg'de, elcik ısıtmayı da taktım, artık sürekli normal yazlık yarış eldiveniyle çıkıyorum. Çok yağmur yağarsa tabi yine kışlığa geçmek gerekecek. Hatta geçen gün enduro eldiveniyle çıktım, idare etti elcik koruma da rüzgarı bayağı kestiği için. Ama bu tabi 2-3 derecelerde falan zorlar muhtemelen.

Bu arada ben Enduromarket'te satılan elcik ısıtmadan taktım. Oxford'un o kocaman kontrol düğmesine gıcık oluyorum, bunda direkt elcik üstünde tek düğmeden çalıştırılıyor. Açarken biraz uğraştırıyor oraya basmak, ama yani dakka başı kurcalamadığım için bana hiç zulüm gelmedi. Üç kademe var, orta kademede kullanıyorum bazen en alta alıyorum. En sıcakta çalıştırmaya gerek olmadı henüz. 3800TL mi 4000TL mi ne öyle bişeydi fiyatı.
Oxford'unkileri kaça satıyorlar acaba? Ben aldığımda 1.500₺ falandı kaç sene önce (sanırım 2020 kışıydı...), alırken azıcık üzmüştü ama sonra "verdiğim paraya değdi" demiştim. (O zamanlar buzlanma durumu hariç her havada ve her gün motosiklet kullanıyordum.)

Şimdi baktım da USD bazda yaklaşık aynı fiyata satıyorlar gibi; 5 yıllık USD enflasyonu da hesaplarsak o zamana göre şimdi daha ucuz gibi duruyor. (Benim aldığım model Motoplus'ta 7.600₺ şu anda...) (Taksitle falan alınırsa çok batmaz; mal iyi mal, evladiyelik...)

Son düzenleme:
Oxford'unkileri kaça satıyorlar acaba? Ben aldığımda 1.500₺ falandı kaç sene önce (sanırım ya 2020 ya da 2021 kışıydı, ikisinden biri...), alırken azıcık üzmüştü ama sonra verdiğim paraya değdi demiştim.

Eski büyük kumandalı modellere bakmadım açıkçası. Yeni bir serileri var Pro muydu ProMax miydi ne bok isim verdilerse. O da tek düğmeli ayrı bir kumandası yok, ama 16bin TL'yi gördüğüm gibi kapattım sayfayı.
Ben aslında geçmişte $10'a aldığım, Yamaha'da falan da kullandığım aliexpress ısıtmayı takacaktım da, ride-by-wire ile nasıl oturtulacak kısmına kafa yormamak için enduromarket'tekini aldım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Eski büyük kumandalı modellere bakmadım açıkçası. Yeni bir serileri var Pro muydu ProMax miydi ne bok isim verdilerse. O da tek düğmeli ayrı bir kumandası yok, ama 16bin TL'yi gördüğüm gibi kapattım sayfayı.
Ben aslında geçmişte $10'a aldığım, Yamaha'da falan da kullandığım aliexpress ısıtmayı takacaktım da, ride-by-wire ile nasıl oturtulacak kısmına kafa yormamak için enduromarket'tekini aldım.
16k çok fazla gerçekten de. O parayı orijinal aksesuara verirsin yani (direkt motosikletin kendi kütüğünden kumanda edilir, ekrandan durumu izlenir vs.), dıştan takma / çakma almaya ne gerek var o kadar para verdikten sonra?

16k çok fazla gerçekten de. O parayı orijinal aksesuara verirsin yani (direkt motosikletin kendi kütüğünden kumanda edilir, ekrandan durumu izlenir vs.), dıştan takma / çakma almaya ne gerek var o kadar para verdikten sonra?

Motorun Aprilia ise orijinal aksesuardan daha iyi olduğu için :D ama yine vermem yani. $400 falan para eder, o kadar da değil.
Bu sonradan taktıklarımı da aslında orijinal tesisata bağlayıp ekrandan kontrol etmek mümkün, ama ben istemedim onun için menüde dolanmayayım diye.

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Selamlar, burada havalar gündüz bile 0'ın üstüne zor çıkar oldu, akü boşalmasın diye haftada bir motoru çıkarıyorum, dün eve geldiğimde ellerim soğuktan kıpkırmızıydı.
Şimdi kışlık eldiven bakıyorum da yağışı dikkate almazsak sizce goretex mi yoksa 3 mevsim kategorisinden mi eldiven seçmek lazım? (sitede kışlık seçeneği yok)
Goretex'in havalandırma özelliğinden dolayı çok mu rüzgar alırım?

Eldivenin rüzgara karşı tamamen çözüm olmayacağını biliyorum, eldivenden sonra gerekirse dominar'ın tur paketlerinde olan elcik korumasını da takarım ama öncelikle kışlık bir eldiven alacağım.

Bütçe net değil 2-3.000 TL idareten almayı düşünüyorum Venom falan keser ama Alpinestars için 6-7.000 de verebilirim

Selamlar, kışlık eldivenlerin çoğu kaba o yüzden kombinasyon yapılabilir. Elcik ısıtma + elcik koruma + goratex eldiven... tüm tuşlara bas geç :)

Ben kuryelerin taktığı elciklerden taktım bu kumaş olanlardan. dominar 250 içinde var sanırım. biraz tipini bozar ama soğuk moğuk geçirmiyor. Bugün kışlık eldiven + bu elcikle sabah -2 dereceydi işe gittiğimde ellerim sıcacıktı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar