motoru ıslakken kapatmak

Motosikleti
Voge 250RR
Ben motosikletimin yağmur yagma ihtimali olan her gün üstünü kapatırım. Ama hava aktif yagisliyken kullanmak gerektiğinde motoru kapatırken motor doğal olarak ıslak oluyor. Eğer motorun üstünü kapatirsam (ki kapatiyorum) brandayi açtığım herhangi bir zamanda da motorun nemli ve her damlanın motorda leke olarak kaldığını goruyorum. Maalesef otoparkım yok sokağa bırakmak gerekiyor tabiki eve geldikten sonra kapatmadan önce bezle bi güzel siliyorum ama yine de o kapatırkenki aralikta her türlü ıslanıyor bunun leke dışında zararı olur mu bu nemin? Veya önüne geçmenin bir yolu var mı aklıma gelmedi.

Bir de özellikle son birkaç gündür muhtemelen normal bişey ama yine de sorayım motosiklet buhar atıyor ilk calistirdigim 1 dakika

Motosikleti
Triumph Trident 660
2 yıldır sukuteri cadde üzerine park ediyorum üstünü kapatmadan güneş altında yağmur kar altında
Grenajımda bir sorun yok benim sukuterim 2 yaşında belki ondan.
Egzoz yeri paslanıyor onada yapacak bir şey pek fazla yok her motosiklette aynı.
Asit yağıyor gibi yazmışsın 😃

Motosikleti
Ns200 15"
Soğuk havalarda egzozdan gelen beyaz buhar ve su normaldir, egzoz ısınıp içi yoğuştuğu için buhar ve su çıkıyor. Motosikleti nemli ve havasız bırakırsanız paslanma karşı direnci olmayan yerlerde pas izleri görebilirsiniz.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Egzoz diil :)

Eksoz
Eksoz
Egsozt
Egzost

Hangisi ? :)
Ben cahilim, tam bilemeyeceyim. Kızılçukurlu Ender Abi'mize bi soralım. Okumuş adam sonuçta.
egzoz.jpg

Motosikleti
Voge 250RR
Soğuk havalarda egzozdan gelen beyaz buhar ve su normaldir, egzoz ısınıp içi yoğuştuğu için buhar ve su çıkıyor. Motosikleti nemli ve havasız bırakırsanız paslanma karşı direnci olmayan yerlerde pas izleri görebilirsiniz.
Buhar egzozdan değil gidonun altından geliyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2 yıldır sukuteri cadde üzerine park ediyorum üstünü kapatmadan güneş altında yağmur kar altında
Egzoz yeri paslanıyor onada yapacak bir şey pek fazla yok her motosiklette aynı.
Ben de öyle yapıyordum motor bir anda çalışmamaya başladı garanti karşıladı evet ama 1 hafta motorsuz kaldım, o yüzden mümkün olduğunca suyla buluşturmamaya çalışıyorum

Yani kısaca motosikleti nemli bırakmadan kapatmamın garaj dışında bir yolu yok gibi

Egzoz bilyasındandır..
🤣🤣🤣 biraz daha yapmaya devam et eglendir beni 🤣🤣

yarın tekrar tagle görüp yine gülerim çok komik 🤣🤣🤣🤣

ben ıslak ise o gece kapamıyorum bir sonraki gece kurutup öyle kapıyorum devamlı yağmurlu hava varsa direk çıkarmıyorum scooter ile dolanıyorum.

Motosikleti aldığım arkadaş Bodrum sıcağında motoru dışarda bıraktığı için çoğu grenajda solma vardı ondan dolayı branda şart yağmur için deneyimlemedim ama güneş için gerçekten branda lazım.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
"Vay anasını yav, ne güzel bakıyormuşsunuz motorlarınıza ya" dedirtmiş bir konudur.

İkinci el motor alınacaksa ilk aranacak adamlarsınız he :D.

Tak brandayı geç, iz-buhar vs geç. Çok dert ediyorsan da sat iyi bir marka al. Kafayı yerim diyorsan kompozit moto garajlar var, tuzlu ama kesin çözüm.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben çadır şeklinde motogarajlardan almıştım. brandanın bir üst seviyesi diyebiliriz. ben iki motorluk geniş modelinden almıştım, arka bahçeye kurdum, sonrasında xmax'ın yanına bir de vstrom geldi, iki motor kardeş kardeş uyuyorlar şimdi o çadırın altında. yeri olana tavsiye ederim. 2 yıl oldu hala üzerine çıkan kediler delemedi, brandası sağlammış.

üreticiye instagramdan ulaşmıştım bana hepsiburada linki gönderdi oradan alırsan abi taksit de olur demişti.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben çadır şeklinde motogarajlardan almıştım. brandanın bir üst seviyesi diyebiliriz. ben iki motorluk geniş modelinden almıştım, arka bahçeye kurdum, sonrasında xmax'ın yanına bir de vstrom geldi, iki motor kardeş kardeş uyuyorlar şimdi o çadırın altında. yeri olana tavsiye ederim. 2 yıl oldu hala üzerine çıkan kediler delemedi, brandası sağlammış.

üreticiye instagramdan ulaşmıştım bana hepsiburada linki gönderdi oradan alırsan abi taksit de olur demişti.
gereksiz pahalı geliyor ne bileyim benim motora dadanan kedilerin seleyle işi de yok zaten bunun için bu kadar pahalı vermeye değer mi bilemiyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
gereksiz pahalı geliyor ne bileyim benim motora dadanan kedilerin seleyle işi de yok zaten bunun için bu kadar pahalı vermeye değer mi bilemiyorum
çok pratik ve yağmurdan, kardan, yazın tozdan koruyor. kediler de içine giremiyor üzerinde yatıyor. yeri olan varsa bence değer. 2 yılı geçti alalı daha kediler delemediler bile, üzerine atlayıp üzerinde yatıyorlar sadece. Pratikliği için almıştım, her seferinde brandayı çıkar katla, geri gelince brandayı ört bağla uğraştırmıyor. yukarıda instada paylaştığımda küçük çocuk açıp kapatabiliyor. içinde zemine betonla kalın demir gömdüm zincir kilidi de takabiliyorum. bir de bodrum kattan kablo ile elektrik çektik, motoru parkedince akü şarj cihazını bağlama imkanım oldu, altı su almayan yer olduğu için bu imkan da iyi.

çok pratik ve yağmurdan, kardan, yazın tozdan koruyor. kediler de içine giremiyor üzerinde yatıyor. yeri olan varsa bence değer. 2 yılı geçti alalı daha kediler delemediler bile, üzerine atlayıp üzerinde yatıyorlar sadece. Pratikliği için almıştım, her seferinde brandayı çıkar katla, geri gelince brandayı ört bağla uğraştırmıyor. yukarıda instada paylaştığımda küçük çocuk açıp kapatabiliyor. içinde zemine betonla kalın demir gömdüm zincir kilidi de takabiliyorum. bir de bodrum kattan kablo ile elektrik çektik, motoru parkedince akü şarj cihazını bağlama imkanım oldu, altı su almayan yer olduğu için bu imkan da iyi.
Bende almayı düşünüyordum ama fiyatından dolayı kendim yapıyım diye branda araştırıyodum ama öyle kaldı :D fiyatları çok pahalı geliyor bana kullanan arkadaşlarım var aşırı kullanışlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar