Bir günde 2 defa motoru yana yatırmak

Merhabalar foruma yeni katıldım. Yaklaşık 2 hafta önce aldığım motorumla fıtı fıtı geziyorum ama bugün orta sehpadan indirirken ağırlığı ayarlayamadığım için motorumu sağa yatırdım . Bir kaç saat önce de ön fren manetinin ayarını değiştridiğimden dolayı gidon dönükken fazla fren yapmamla motoru yine sağa yatırdım. İkisinde de hemen stop ettim .koruma demirleri olduğu için de kozmetik olarak bi problem yaşmadım. Şimdi ne yapmalı ? Var mı bunun bir totemi falan ya da lokma mı döktürmeli?( son günlerde de çevreden motorla ilgili olumlu söylemler aldım acaba nazar mı değdi motoruma?)

Hemen kapalı alanda hakimiyet eğitimine yazılıyorsunuz. ileride çok faydasını göreceksiniz.
Haklısınız, bisikletten öğrendiğimiz ile120- 180 kilo motora hakim olmak mümkün değil. Maddi durumum el verdiğinde yapacağım ilk görev olarak ekledim. 🙏
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar foruma yeni katıldım. Yaklaşık 2 hafta önce aldığım motorumla fıtı fıtı geziyorum ama bugün orta sehpadan indirirken ağırlığı ayarlayamadığım için motorumu sağa yatırdım . Bir kaç saat önce de ön fren manetinin ayarını değiştridiğimden dolayı gidon dönükken fazla fren yapmamla motoru yine sağa yatırdım. İkisinde de hemen stop ettim .koruma demirleri olduğu için de kozmetik olarak bi problem yaşmadım. Şimdi ne yapmalı ? Var mı bunun bir totemi falan ya da lokma mı döktürmeli?( son günlerde de çevreden motorla ilgili olumlu söylemler aldım acaba nazar mı değdi motoruma?)
Güncelleme : sağ elcik korumanın gidon içindeği sabitleme parçası adaya veda etti. Bantla sabitledim. Yarın lastikleri değiştirecektim yeni elcik korumalarım hayırlı olsun.

var,
motosikletinle daha fazla zaman geçiriyorsun yada kas hafızan için motosikletin ağırlığına eşdeğer güç antrenmanlarına başlıyorsun 🤙
Gün içinde birden fazla motor kullanıyorum, bazen scooter da ayaklık koyacak yer arıyorum sanırım motor değiştirmek de yanıltıyor.

Bu işi bırak diye işaret falan olmasın sakın ?.... Hayırdır işalla......
Durun daha yeni başladık bismillah

Terziler eskiden pantolonu dar dikermiş.
Sağa mı yatırıyorsun sola mı diye müşteriye sorarak ona göre pantolon dikerlermiş.
Sonraki neslin cükü küçüldüğünden bunu sormayı bırakmışlar.
Sağa sola yatırman bizi bağlamaz. Ama malı ayakta tutamıyorsan sana göre değil büyüktür.
İlla bunda ısrar edeceksen yönetmeyi zapturapt altına almayı öğreneceksin.
Basit fiziksel beceri ve bilgiyle bu düştüğün duruma bir daha düşmezsin.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Motor orta sehpadan indirilir, yan ayaga alinir. Sonra sol el gidonda sag el selenin oradaki arka tutamaklarda, yani yuzun motora donuk sekilde cok yavas dik pozisyona getiririlirken dik vaziyetteki denge noktasi anlasilmaya calisilir. Bunu yaparken kendine guvenmiyorsan govden ile motoru hafifce desteklersin. Biraz tekrar ile alisirsin. Youtubeda da videolar var bu konuda.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Kapalı alan hakimiyet eğitimi sorununa kesin çözüm olacaktır. "Gidon dönükken fazla fren yapmamla" demişsin. Muhtemelen ön fren kullanmışsın ki motosiklet gidonun dönük olduğu tarafa yatmış.

Hakimiyet eğitimi sonunda bu belirttiğin hiç bir sıkıntın kalmaycak.

Hangi ildesin bilmiyorum fakat Bursa da isen bana ulaş, elimden gelen desteği sağlarım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şimdi ne yapmalı ? Var mı bunun bir totemi falan ya da lokma mı döktürmeli?( son günlerde de çevreden motorla ilgili olumlu söylemler aldım acaba nazar mı değdi motoruma?)
Niyet edip üç defa ağza, üç defa burna su çekip denize, havuza atladığında böyle bir problem yaşamayacaksın (bir süre) :)

Şaka bir yana benim rekorum aynı günde 3 düşürme. İlk motorumla gezerken kask içinde hapşırdım, hapşırırken göz anlık olarak kapanıyor ya benimki de kapandı, gözü bir açtım öndeki araba durmuş, panik frenle sola yapıştım. Arabadakiler indi yardıma, motoru kaldırırken kazayı izleyen bir araba yanlışlıkla bana çarptı, motor yine sola devrildi. Gidon yamuldu, ustama gittim gidonu boruyla çektirip düzelttiler. Motor yan ayakta çalışırken ustam bana motoru teslim etti ve motor yan ayaklıktan kurtulup yine sola düştü.

Motosikleti
D400
abi hayret troll dememişsin :D demediysen seni etiketlemeye gelmiştim.....

ne eğitimi beyler, ne kapalı alanı. böyle hurafelere gerek yok.
abicim hemen bu mübarek cuma günü yüzü suyu hürmetine 2 tane fakir doyuruyorsun, oh mis.

troll deme kotam var, bununla doldurmak istemedim :D

oldu, yeni başlayan adam hayabusa alsın ama 10 fakir doyurup skill fullesin otomatik. olur mu öyle şey :D

Motosikleti
Honda CRF250L
Ben Crf250 mi ilk aldığımda 200 km yoldan eve getirene kadar
2 defa devirmekten zar zor kurtardım, (1 hafta pazu kaslarım ağırdı) , 2 defa da devirdim:)

Arka fren pedalının, fren tutma noktası çok aşağıda kalıyordu, basamıyodum, ön süspansiyonda malum yumuşak, motor durma noktasındayken ön freni bir sert sıkıyordum motor at gibi kafa eğip dengemi bozuyordu :)

Ertesi sabah, 1-2 ayar yapıp, şu motorla biraz boş tarlada biraz alıştırma yapayım dedim.
Evden çıktım köşeyi döndüm 50 metre bile gitmeden çevirmede Polis durdurdu.
Yine motoru zar zor durdurdum (birde önceki günden kalma pazularımda hamlık acısıda var),

az kalsın motoru polisin üzerine deviriyodum. ahshbdbdndns ahsdfnfn Polisin tepkisi görmeye değerdi ama :)

Neyse ki sonradan motorun süspansiyonuna alışınca, bir de arka freni kendime göre ayarlayınca devirme maceram bitti

Ama ilk iki gün baya bir aksiyon yaşamıştım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Plakaligin altina ``Makinada Gözü olanın gözü çıksın``yazdirman kâfi

Veya

Duanla yaşamadim ki nazarinla devrileyim
Benim sağ ayna dibinde kocaman bir nazar boncuğu asılı. Eski sahibi asmış, işe yaradığı da istatistiksel olarak kanıtlanmış olduğu için motoru alınca sökmemiştim.

Haklısınız, bisikletten öğrendiğimiz ile120- 180 kilo motora hakim olmak mümkün değil. Maddi durumum el verdiğinde yapacağım ilk görev olarak ekledim. 🙏

Güncelleme : sağ elcik korumanın gidon içindeği sabitleme parçası adaya veda etti. Bantla sabitledim. Yarın lastikleri değiştirecektim yeni elcik korumalarım hayırlı olsun.
Kapalı alanda hakimiyet eğitimi aslında motorun (ve de sizin) kırılan parçalarından daha ucuza geliyor. Ben en son 2024 Mayıs ayı başında eğitim aldığımda motoru yeni almıştım, trafik sigortasına daha fazla para vermiştim. Her motor değiştirişte almak lazım o eğitimi. Birebir değil de 8-10 kişilik gruplar halinde olan eğitimler daha ucuza geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar