Ekipman Değerlendirmesi

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Herkese selamlar, kendimce ve bütçeme göre ekipman toparladım. Motorum RTR200 ve ilk motorum, acemiyim, şehir içinde tın tın süren biriyimdir. Acemi olduğumun bilincinde sadece tecrübe kazanmak için ve keyfe sürüş yapıyorum. Hem sohbet hem değerlendirme tadında sizlerden de görüş almak isterim. Aslında bu başlığı çok önceden açmam gerekirdi ama hem bana hemde sonradan okuyanlara fikir vermesi açısından da iyi olacağı düşüncesinde olduğumdan yine de başlık açmak istedim

Kask: Link
Icon airform counterstrike mips
DOT ve Ece 22.06 sertifikalı, MIPS isimli bir kumaş teknolojisi var
Değerlendirmem:
-
Füme yedek vizör kutudan çıkıyor
-Farklı renk vizör gibi ekstra parçalara ulaşımı zor/pahalı
-Uzun yolda sesten rahatsız olmadım (1 saatlik sürüş ve 100km/h ile)
-LS2, Nexx kaska göre yarım beden küçük, kafayı sıkı tutuyor, yanakları sıkıyor, takarken balaklava lazım ve gözlükle kullanımı zor, lens kullanmaya başladım

Mont : Link
Shima Drift L2 sırt dirsek omuz korumalı mont AA
Değerlendirmem:
-Görsel olarak güzel
-Koruma olarak yeterli hissettiriyor
-Türk tipi göbekli kişilere nispeten uygun
-Uygun fiyat
-Eksi yönü, göğüs koruma yok (cebide yok)

Eldiven: Link
Rev'it Cool Yazlık Eldiven
Değerlendirmem:
-EN13594 Uyumlu
-Sade ve şık, kaba değil
-El üstü korumalı ve dokunmatik özellikli parmaklar
-Avuç içinde sürtünme desteği ancak Kevlar mı emin değilim

Pantolon: Link
Tech90 - John Doe Kot Pantolon
Değerlendirmem:
-Pantolon sade ve göze batmıyor
-İçten full kevlar olması güven veriyor
-Diz ve kalça korumaları L1 bana kalırsa değişmeli
-Beden tam, kumaş esnek
-Eksisi; diz korumaları içten çıkıyor, bir çok modelde gizli fermuar var, sürüş yapmadığınızda gün boyu üzerinizde kalması rahatsız eder

Sorularım;
1 -Full face kaska uygun, ekonomik, müzik dinleme ve telefon konuşmalarında tatmin edecek interkom ihtiyacım var.
2- Montu değiştirmeli miyim? yoksa harici bir göğüs koruma tavsiyeniz var mı?
3- Dizlikleri Alpinestars Bionic Action ile dıştan desteklemeli miyim? yoksa Alpinestars Nucleon Flex Pro ile değiştirmeli miyim?
4-Şehirler arası sürmediğim için ayakkabıyı en sona bıraktım ve almadım, günlük modellerden koruma olarak iyi diyebileceğiniz var mı?

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Acemiyim demişsiniz, interkomu şimdilik boşverin, telefon çantada ve sessizde olsun dikkat dağıtmasın, teleofnla konuşmayı daha ileride düşünürsünüz.
Ben kaç yıldır motor sürüyorum telefonum motordaki carplay ekranan bluetooth ile bağlıyken aramaları otomatik reddedecek şekilde ayarlı, yani yolda giderken bir de telefonla dikkatimi dağıtamam, zaten konuşmamak için, terapi olsun diye motor sürüyorum, telefon kadar dikkat dağıtan bir şey yok bari motor tepesindeyken olmasın.

Ekipmanlarınızı güzel almışsınız, bot eksik, korumalı motosilet botu da ekleyin, interkom yerine şimdilik onu alın, interkomu sonra düşünürsünüz, motor sürerken biraz kendinizle başbaşa kalın, acemiliği atana kadar muzik falan da olmasın, kafanızın içini dinleyin zaten yolda bir şey çıkar mı, ileride çukur mu var, şu sağdan gelen araba yola atlar mı vb. yolda olmakla ilgili şeylere dikkat ederek sürerseniz bunlar kafayı yeterince dolduruyor, motor sürmenin güzel yanı bu sürüşten sonra bunları düşünmekten kafada bir şey kalmıyor tertemiz bedava terapi oluyor.

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. İnterkom istemem aslında konuşmaktan çok kaskta sabit kulaklık olması ve müzik dinleyebilmek. Sürüşlerimi tek başıma yapıyorum ve müzik dinlemeyi şarkı söylemeyi severim, stres giderici bir yandan, telefon kulaklığı taktığımda çevre sesleri tamamen kesiliyor ve tak çıkar ayrı bir sorun açıkcası.

Bot olarak tavsiyeniz var mı?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. İnterkom istemem aslında konuşmaktan çok kaskta sabit kulaklık olması ve müzik dinleyebilmek. Sürüşlerimi tek başıma yapıyorum ve müzik dinlemeyi şarkı söylemeyi severim, stres giderici bir yandan, telefon kulaklığı taktığımda çevre sesleri tamamen kesiliyor ve tak çıkar ayrı bir sorun açıkcası.

Bot olarak tavsiyeniz var mı?
Botu ayağa deneyip almak lazım. Hasanpaşa'daki mağazaları gezip bakılabilir oradan. her türü var oradaki bir sürü mağazada. Orada yoksa Türkiyede yoktur.

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Botu ayağa deneyip almak lazım. Hasanpaşa'daki mağazaları gezip bakılabilir oradan. her türü var oradaki bir sürü mağazada. Orada yoksa Türkiyede yoktur.

Hasanpaşa'ya gitmem şu dönem çok zor, belki yakın zamanda Ankara'dan bakabilir ya da internetten alabilirim. Desteğiniz için teşekkürler

Motosikleti
D400
Faydalı bir paylaşım olmuş insanlara fikir verebilir kesinlikle.

Önerilerim tamamen f/p olarakdır, üst segment değildir.

İnterkom olarak eğer başkaları ile bluetooth baglantısı yapmayım sadece telefondan kullanacaksanız 4riders in 1200 tl civarı bir fiyatı var.
bende prozone vardı, eşime 4riders almıştım onu daha cok begendirip hemen kendime taktım. Eğer bir tık üstüne cıkacaksan Prozone - Knmaster - Sena markalarına bakabilirsin ama gerekli değil bence.

Ben göğüs korumasız mont kullanıyorum hatta özellikle yazın gögüs koruma imkansıza yakın oldugu için muhtemel herkes öyle kullanıyordur. ama devrildiğim zaman direk kollarım gögsüme carpmıtşı o zaman keşke olsaydı bi demiştim agrıdan 2 ay işkence cektim.

Dizlik alma. yıllarca dizlik ile kullandım gecen hafta riderdenim poyraz modeli pantolon aldım dedim ki bu ameliliği neden yapmışım.

Ayakkabıyı da gecen hafta 4riders yazlık olarak aldım, baktıgım zaman korumaları oldukca saglam. eski ayakkabım da aynı marka idi, kazada üstüne motor devrildi ona rağmen ayaklarıma bileğime hiçbirşey olmamıştı. ama daha pahalı ve üst birşey istiyorsan o senin bileceğin iş.

Uygun fiyatlı kışlık korumalı bulamadım, onu hala arıyorum.

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Faydalı bir paylaşım olmuş insanlara fikir verebilir kesinlikle.

Önerilerim tamamen f/p olarakdır, üst segment değildir.

İnterkom olarak eğer başkaları ile bluetooth baglantısı yapmayım sadece telefondan kullanacaksanız 4riders in 1200 tl civarı bir fiyatı var.
bende prozone vardı, eşime 4riders almıştım onu daha cok begendirip hemen kendime taktım. Eğer bir tık üstüne cıkacaksan Prozone - Knmaster - Sena markalarına bakabilirsin ama gerekli değil bence.

Ben göğüs korumasız mont kullanıyorum hatta özellikle yazın gögüs koruma imkansıza yakın oldugu için muhtemel herkes öyle kullanıyordur. ama devrildiğim zaman direk kollarım gögsüme carpmıtşı o zaman keşke olsaydı bi demiştim agrıdan 2 ay işkence cektim.

Dizlik alma. yıllarca dizlik ile kullandım gecen hafta riderdenim poyraz modeli pantolon aldım dedim ki bu ameliliği neden yapmışım.

Ayakkabıyı da gecen hafta 4riders yazlık olarak aldım, baktıgım zaman korumaları oldukca saglam. eski ayakkabım da aynı marka idi, kazada üstüne motor devrildi ona rağmen ayaklarıma bileğime hiçbirşey olmamıştı. ama daha pahalı ve üst birşey istiyorsan o senin bileceğin iş.

Uygun fiyatlı kışlık korumalı bulamadım, onu hala arıyorum.
Öncelikle geçmiş olsun. İnterkom olarak başkası ile bağlantı kurabilecek bir şey olması da iyi olur, belli mi olur yaz günleri grup sürüşleri oluyor, katılabilirim de... aklıma çin malı q28 vs gibi kameralı modeller geliyor, fiyatları da uygun. Bir kullanıcı arkadaş memnunum demişti ama yorumları görünce kameralı modellerden soğudum, sorun yaşayanda çok.

Göğüs koruma olarak ne kullanıyorsunuz?

Pantolonumda dahili diz ve kalça koruması var ama L1 ve nedense çok güvenemedim açıkcası. Sanırım onları değiştirmek gerecek.

4Riders city EVO modelini gördüm şimdi. fiyat gerçekten makul. Teşekkürler

Motosikleti
D400
Öncelikle geçmiş olsun. İnterkom olarak başkası ile bağlantı kurabilecek bir şey olması da iyi olur, belli mi olur yaz günleri grup sürüşleri oluyor, katılabilirim de... aklıma çin malı q28 vs gibi kameralı modeller geliyor, fiyatları da uygun. Bir kullanıcı arkadaş memnunum demişti ama yorumları görünce kameralı modellerden soğudum, sorun yaşayanda çok.

Göğüs koruma olarak ne kullanıyorsunuz?

Pantolonumda dahili diz ve kalça koruması var ama L1 ve nedense çok güvenemedim açıkcası. Sanırım onları değiştirmek gerecek.

4Riders city EVO modelini gördüm şimdi. fiyat gerçekten makul. Teşekkürler

Göğüs koruma kullanmıyorum hala =)

Açıkçası 6 yıldır 1 kere bile interkom özelliğini kullanmadım, grup sürüşlerinde grup whatsapp araması yapıyoruz daha verimli geliyor. knmaster a bakabilirsiniz bu durumda interkom için.

L1 korumaları L2 yapın, hem daha rahat edersiniz hem daha iyi koruma olur. Dizlik tak çıkar yorucu oluyor fakat güvende hissetmek için diyoesanız venom ya da 4riders in ucuz dizliklerinden alabilirsiniz, bende devrildiğimde venom vardı görevini yaptı.

Evet evo city modelini aldım bende hem kendime hem eşime. hoş duruyor.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
L2 kalca korumasi bulamamistim ben. Var mi bildiginiz?

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
L2 kalca korumasi bulamamistim ben. Var mi bildiginiz?

Şu ürüne bi bakabilirsiniz. Çin malı sanırım, başka yerlerde de vardır elbet. Ürün hakkında fikrim yok siz sorunca bakındım ve denk geldim. Stokta yok görünüyor ama Aliexpress de vardı diye hatırlıyorum

Birde Mototaş da şu ürün var ama hiç alışverişim olmadı oradan

Motosikleti
Voge 250RR
İnterkom olarak bende knmaster 6100 var, benim işimi görüyor. Bağlantı olarak bence gayet güzel, arkadaşıma 6100pro modelini almıştık. İstanbul içinde trafikte falan ister istemez araya mesafe giriyor vs.. durumlar oluyor bize çok rahat yetiyodu.

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
İnterkom olarak bende knmaster 6100 var, benim işimi görüyor. Bağlantı olarak bence gayet güzel, arkadaşıma 6100pro modelini almıştık. İstanbul içinde trafikte falan ister istemez araya mesafe giriyor vs.. durumlar oluyor bize çok rahat yetiyodu.

Baktım hemen... 5000TL civarı fiyatı varmış, öncelik ayakkabı ve dizlik, yaza doğru tekrar değerlendiririm bütçeyi yormamalı bir anda. Notumu aldım, tavsiyenizi değerlendireceğim, Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar