Kulaktan dolma bilgiler ve önyargılı yaklaşımlarla ancak bu motorları almak isteyenlerin kafasını karıştırırsınız.Bu iki motor hakkında,hele hele hiç bir motor hakkında bilgisi olmayan kişiler HONDA ismini daha çok duydukları için ''Honda al o daha iyidir diyerek ancak gereksiz yere forumu şişiririler.
Şimdi ben
neden Honda cbf250 değilde Hyosung gt250'yi tercih ettim onu anlatayım;
Motorumu yükseltmeye karar verdiğimde tüm markaların 250 lik modellerini inceledim,motosiklet.net ve diğer bir çok siteden forumları okudum.Hyosung hakkında hiç bir bilgim yoktu görmediğm için Hyosung'u ilk duyup gördüğümde herkes gibi çok beğendim fakat çin malı motorlar furyası başladığından pek güvenmedim ilk başta hani adı da çin mallarına benziyor ya

Sonra güney kore malı olupta kaliteli bir marka olduğunu da öğrenince daha yakından incelemeye başladım.Sonuç olarak hiç de yabana atılmayacak geçmişi olan bir firma olduğunu sadece Türkiye'de yeni bir marka olduğunu buna rağmen dünyada (Amerika,Almanya,Avusturya,yunanistan ...)bilinip kullanılan bir marka olduğu sonucu ortaya çıktı.Ayrıca hyosung'un sadece motorsiklet değil;otomobil inşaat kimya,tekstil sektörlerinde de faliyet gösterdiğini öğrendim ve ni hayet marka olarak güvenimi kazandı
Motoru bir de üstüne binip test etmeye karar verdim.Fuarda sadece üzerine oturma fırsatım olmuştu
Aklımda ki diğer motor cbf 250 yi arkadaşımda olduğu için zaten kullanmıştım.Geriye bu iki motor arasında karar vermek kalmıştı.Sonunda hyosung gt250 comet alan ve çok memnun olduğunu gördüğüm bir arkaş sayesinde de hyosung'u test etim ve tamam benim motorum bu dedim.Motorsiklet servisleriyle de konuştum onlardan da olumlu cevaplar alınca gt250 comet aldım.Diğer nedenlerine gelince;
1-)Öncelikle,motor üzerinde mutlu olduğumu hissettimi ki bence en önemli aşama bu.İlk test ettiğimde resmen sırıta sırıta dolaştım motorda:cherry: Cbf de bu hazzı hissetmedim açıkcası bunun sebebide aralarında ki ciddi görüntü ve estetik farkı olsa gerek hyosung bu açıdan gerçekten ilgi çekici ve insanların ilgisini toplayan bir motor.Cbf kullanırken kimse size dönüp bakmaz ama hyosunda bakışlar hep üzerinizde:bounce: Tabiki motor almak için bu yeterli bir sebep değil ama önemli bir sebep.Sırf bu yüzden,cbf alıp da gözü hyo da kalanlar var nede olsa kalitesini ispatladı artık ve yedek parça sorunuda gayet iyi ve daha da iyileşiyor:cat:
2-)Performas olarak üstünlüğü.Ben sürati seven biri değilim ama gerektiğinde kısa süreli hızlanmalara hayır demem o yüzden hyo tercihim oldu.comette yaptığım son sürate gelince 170km(şiddetli rüzgarın olmadığı bir hava,önde de siperlik takılı,aşağı hafif eğimli bir yol)bassam daha da hızlanabilirdi sanki ama zorlamak istemedim motoru.Düz yolda 160-165 yapabilen bir motor;fakat cometlerde siperlik lazım yoksa bu hızlarda rüzgar çok siddetli oluyor.
3-)Distribütör firmanın gayet ilgili ve müşeri memnuniyetine önem veren bir firma olması.Bu sayede marka kısa sürede Türkiye'de tanındı ve prestiji hızla artıyor.Yakın zamanda 4 büyüklerin arasına girer bu gidişle ozaman bu fiyatlara zor buluruz gibi geliyor bu motorları
4-)Yoğun trafikte cbf kadar olmasa da yeterli derece pratik ve kullanışlı.Sonuçta cbf daha ufak boyutlara sahip ama hyosng da cüssesine göre gerçekten kullanımı çok rahat ve kıvrak bir motor.
5-)İkinci eli hondaya göre pek tutmuyor doğru ama bu istikrarla devam ederse o da tutar.Bir de ikinci elini düşünerekte gidip istemediğim üzerindeyken mutlu olmadığım bir motora binmek istemem.Sonuçta motor sadece ulaşım değil bir zevk aracı.
Şu an 2000km deyim ve motorumdan çok şükür memnunum.Sitede 10bin km yi devirmiş arkaşlar var onlardan da ciddi bir problem çıkmadı.
Sonuç olarak ileleyen zamanlarda Hyosung la ilgili ciddi bir problem yaşamassam,motorumu yükseltmek istediğmde alacağım motor yine hyosung'un 650 lik lerinde biri olur.
Herkese motorlarıyla mutlu,kazasız ve belasız sürüşler dilerim.:rendeer: