HJC V10 vs Scorpion EXO HX1

Motosikleti
Daytona 250V
Herkese merhaba,

Aslında konu başlığı net. Bu iki kask arasında kaldım. :)
Güneş vizöründen kaynaklı scorpion bi adım öne çıkıyor fakat HJC markasıyla kıyaslanınca HJC'nin daha popüler olduğunu gördüm.
Genel anlamda daha koruyucu olarak yorumlanmış gördüğüm kadarıyla HJC. Chopper tipi ilgimi çektiği için bu şekilde retro tarzlar daha ilgimi çekiyor.
HJC V10 da güneş vizörü olsa düşünmeden alırdım ama hal böyle olunca arada kaldım.
Shoei glamster'ın tipi çok hoşuma gitmedi ve bütçemi de aşıyor ondan onu da eledim.
Asıl istediğim EXO Combat'tı fakat güvenlik sebebi ile çene açılır kask almamaya karar verdim.

Bunlar haricinde farklı model öneriniz olursa onlara da açığım genel anlamda sevdiğim tip anlaşılıyor bunlara bakınca zaten

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
arainin bunlara benzer kaskları da var git onlardan birini al shoei veya arai harici diğer markaların üst seviye kasklarını alanlar öyle böyle pişman oluyor

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Sadece tip olarak konuşuyorum, Torc t -1 var ama koruma ve kalite olarak soru işareti.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018

HJC V10 kask nasıldır acaba bende normalde F71 veya i71 alacaktım ama kendi bedenimi takmama rağmen hafif anlımı sıkıyordu. Sanırım kaskın yapısı ile kafa yapıp uyuşmadı. O yüzden mağazdaki adam v10 denememi istedi ve bu kask tam oldu bana. Scooter kullanıyorum bu kask sizce nasıldırı ? +ları eksileri nelerdir. Genel olarak şehiri için haftasonu uzun yolda kullanacağım​

Not: 3 haftadır bir kask bulamadım kafama göre. LS2, AGV kask falanda denedim ama olmadı

Yabancı forumlarda ve incelemelerde V10 un vızor açıkken uğultu yaptığı yazıyor.
kendim hx1 kullanıyorum gayet sessiz konforlu kask.ucuncu kask olarak V10 alicaktim ancak şuan kararsızlık yaşıyorum.
Scorpionun yeni modellerinde yeni kabuk yapısı var.
  • ULTRA TCT® Thermodynamical Composite Technology: the structure provides a new level of protection: This smart shell is able to gradually crumple on impact, which allows it to absorb most of the energy generated by the shock.
  • V10 un yüksek hızda sessiz olduğunu bilsem alırdım 😆

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Yabancı forumlarda ve incelemelerde V10 un vızor açıkken uğultu yaptığı yazıyor.
kendim hx1 kullanıyorum gayet sessiz konforlu kask.ucuncu kask olarak V10 alicaktim ancak şuan kararsızlık yaşıyorum.
Scorpionun yeni modellerinde yeni kabuk yapısı var.
  • ULTRA TCT® Thermodynamical Composite Technology: the structure provides a new level of protection: This smart shell is able to gradually crumple on impact, which allows it to absorb most of the energy generated by the shock.
  • V10 un yüksek hızda sessiz olduğunu bilsem alırdım 😆
vizör açıkken uğultu yapması sence de çok normal bişi değil mi :rolleyes:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
@ACT bu V10 konusunda epey deneyimli, bir çok arkadaşına da İzmir'de V10 aldırmış. İlgili kask hakkında olumlu olumsuz izlenimlerini aktaracaktır.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Türkiyede ilk alanlardan biriyim. Daha lansmanı yapıldığında ben bu kasktan alırım demiştim. Simpson alacaktım bunu almasam. Shoei gt air 2’den daha sessiz ve daha konforlu. Yine retro tarzda shoei glamster’a göre epey sessiz, ve konforlu. Güneş vizörü yok evet siyah vizör ile kullanıyorum. Gece için vizör taşımak şart. Fotokromatik vizörü çıkarsa alabilirim. F/p olarak aşırı iyidir. Tavsiye ettiğim kimse ulan neden aldık demedi. Son rakamlara göre (geçenlerde antalyaya gidince rakamı güncelledik) Türkiyede sadece benim önerimle alıp memnun olduğunu söyleyen sürücü sayısı 40ı kişiyi geçmiştir. Hayabusa ile bu kaskı kullanan arkadaşım var. Gayet sessiz bu arada.

Yinede hep söylediğimi söyleyeyim kask anatominize uygun değilse rahat ettirmez. Deneyip alın.

Kask tavsiyeside herkesten alınmaz. Forumda sorarak öğreneceğiniz bir durum değil. Çok kaskı olan, deneyimlemiş insanlardan alınabilir bu tavsiye ancak. Onda da anatomik olarak birisi için rahat olan başkasının başını ağrıtacak şekilde uyumsuz olabilir.

vizör açıkken uğultu yapması sence de çok normal bişi değil mi :rolleyes:

Vizör hafif açıkken bildiğin ıslık çalıyor :)

Kaska gelirsek
Şekli şemali güzel bir kask.
Çene kısmındaki havalandırma mekanizması kaskın iç tarafında sürüş esnasında açmak biraz zor.
Retro model motosikletlerde ve scooterde kullanıldığı zaman görsel olarak da hoş duruyor.
Yaklaşık bir yıldır scooterde severek kullanıyorum .

Beyaz rengini 10000 kilometre kullandım. Birkaç defa elimden düşürdüm, darbe aldığı yerlerden boyası cömertçe soyuldu. Hani böyle çok rüzgarlı havalarda pencereden bir ıslık sesi gelir ya, o sesi vizör açıksa 40-50 km/h dan itibaren dilediğin kadar dinleyebilirsin. Süratin arttıkça tizleşir. Benden önceki arkadaşın söylediği gibi çene havalandırması içeride olduğundan, kask kafadayken elini sokup açıp kapatması kolay olmuyor ancak mühim bir detay değil. Burun bölgeni kapatan bir şey olmadığından vizör açıkken hayli ferah hissettiriyor hatta kız arkadaşını eve bıraktığında biraz kafanı eğersen seni burnundan öpebilir. Vizör tak çıkar kolay. XL olanı bana hiç ağır hissettirmedi. İlk aldığımda biraz fazla sıktığını düşünmüştüm ancak kısa sürede güzelce açıldı. Pedleri sökülmüyor diye biliyorum. Köpüklü süngerle içini güzelce silip kurumaya bırakıyordum. Bir takım çevrelerden ve apaçilerden: "Bu nasıl kask? Yumurta gibi.", "Çok ucuz duruyor, neden böyle kalitesiz bir şey aldın?", "Gardaş buna vereceğin parayla şunu şunu alırdın." gibi geribildirimler almıştım. HJC logosu yanda küçük bir magnet şeklinde olduğundan insanlar adi bir şey sanabiliyordu. Ancak bu kaskı almayı düşünen birinin tercihi de bu yönde oluyor zaten: minimalizm. Almadan önce Arai Concept XE'de bakıyordum ancak benim aldığım dönemde Arai parasına 2 adet V10 alınabiliyordu. Sanırım bir kask hakkında daha fazla söylenebilecek şey yoktur.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bende scoote kullandığım için acaba bu kask scooterla gider mi diye arada kalmıştım ama cevaplarınız sayesinde ister scooter ister başka bir motorla bir sıkıntı olmadan kullanılıyor olduğunu öğrendim. Son olarak bu kas uzun yolda kullanılır mı mesela 500 600 km 120 130 hızla gidersem çok ses gelir mi ?

Kask tavsiyeside herkesten alınmaz. Forumda sorarak öğreneceğiniz bir durum değil. Çok kaskı olan, deneyimlemiş insanlardan alınabilir bu tavsiye ancak. Onda da anatomik olarak birisi için rahat olan başkasının başını ağrıtacak şekilde uyumsuz olabilir.

Bu yüzden kimseye kask mask sorulmaz diyorum ben.

Konu sahibi arkadaş kızmasın ama, yatak odana lambader mi alıyorsun? Bunun tipini beğenmedim şunu beğendim bunlar nasıl?
Ne bilelim biz nasıl? Sen takınca söyleyeceksin. Böyle sorular sordukça, yanlış cevaplar ürettiriyorsunuz ve bilgi kirliliği de kar topu gibi yuvarlanıyor.
HJC'ye kim Scorpion'dan daha koruyucu demiş? Böyle aptalca bir genelleme yapılıyor işte böyle sorular soruldukça.

1. Bütçenizi belirleyin.
2. Bu bütçe aralığındaki kaskları deneyin. Burada tarz/tip konusunda biraz daraltma yapabilirsiniz ama pek anlamlı olmayacaktır.
3. Kafanıza düzgün oturanlar arasından tipini beğendiğinizi seçin.
Yürümesi gereken süreç bundan ibaret.

• Beğen
Tepkiler: ACT
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bende scoote kullandığım için acaba bu kask scooterla gider mi diye arada kalmıştım ama cevaplarınız sayesinde ister scooter ister başka bir motorla bir sıkıntı olmadan kullanılıyor olduğunu öğrendim. Son olarak bu kas uzun yolda kullanılır mı mesela 500 600 km 120 130 hızla gidersem çok ses gelir mi ?
Ses yalıtımı fena değil hocam ,.
Ama uzun yolda hangi kaskı kullanırsan kullan kulak tıkacı kullanmanı tavsiye derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar