Yaş itibariyle Maxi Scooter a geçiş yapanlar...

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Geçen hafta itibariyle GS imi satıp Kymco Xciting VS400 e geçmiş bulunmaktayım.
Son zamanlarda genelde şehiriçi kullandığımdan sürekli 1. ya da 2. viteste gitmekten sıkıldım.
Anladım ki çok uzun yol adamı değilim. Çok yoruluyorum.
Ayrıca eşim de GS e binmiyor. Sağa sola arabayla gidiyoruz.
Ufak ufak masrafta çıkartmaya başlayacaktı vs...

Bu ve benzer sebeplerden dolayı Maxi Scooter a geçtim/geçmeye çalışıyorum.

Öncelikle oturuş pozisyonuna alışamadım. Bence çok rahatsız.
Süspansiyon aşırı sert. Böyle olduğunu bilmiyordum.
Gidon sanki aşağıda gibi. Biraz garip geldi bana.

Motosiklet 34 Hp civarı ve 37,5 Nm torku var. Bu anlamda şehiriçi bana gayet yeterli geldi. Sadece gaz kolunu fazla çevirmek gerekiyor ama oldukça seri diyebilirim.
Önlerde çift disk ABS var. Frenlemeyi oldukça başarılı buldum.
Sele altı bagajı hayal kırıklığı oldu. Tam boy kask sığmıyor. Arka çanta aldım. işi kurtardı.
Anahtarsız çalıştırma, kilit, TFT ekran, led aydınlatmalar vs... güzel özellikler.
Neredeyse GS e yakın yakacak gibi görünüyor. Gerçi daha rodajda, düşecektir diye umuyorum.

Uzun lafın kısası sudan çıkmış balık gibiyim. Umarım alışırım.

Motosikleti
D400
ileri seviye boyun fıtığı ve düzleşmesi ayrıca bel fıtığı ayrıca bilmediğim birçok agrım kütürtüm oldugu için (yaş 37)

bana scootera geç rahat et diyorlardı. Sanırım yanlış bilgiymiş :D

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Geçen hafta itibariyle GS imi satıp Kymco Xciting VS400 e geçmiş bulunmaktayım.
Son zamanlarda genelde şehiriçi kullandığımdan sürekli 1. ya da 2. viteste gitmekten sıkıldım.
Anladım ki çok uzun yol adamı değilim. Çok yoruluyorum.
Ayrıca eşim de GS e binmiyor. Sağa sola arabayla gidiyoruz.
Ufak ufak masrafta çıkartmaya başlayacaktı vs...

Bu ve benzer sebeplerden dolayı Maxi Scooter a geçtim/geçmeye çalışıyorum.

Öncelikle oturuş pozisyonuna alışamadım. Bence çok rahatsız.
Süspansiyon aşırı sert. Böyle olduğunu bilmiyordum.
Gidon sanki aşağıda gibi. Biraz garip geldi bana.

Motosiklet 34 Hp civarı ve 37,5 Nm torku var. Bu anlamda şehiriçi bana gayet yeterli geldi. Sadece gaz kolunu fazla çevirmek gerekiyor ama oldukça seri diyebilirim.
Önlerde çift disk ABS var. Frenlemeyi oldukça başarılı buldum.
Sele altı bagajı hayal kırıklığı oldu. Tam boy kask sığmıyor. Arka çanta aldım. işi kurtardı.
Anahtarsız çalıştırma, kilit, TFT ekran, led aydınlatmalar vs... güzel özellikler.
Neredeyse GS e yakın yakacak gibi görünüyor. Gerçi daha rodajda, düşecektir diye umuyorum.

Uzun lafın kısası sudan çıkmış balık gibiyim. Umarım alışırım.
Kofte bulusmasinda bahsediyordun zaten eskidi, parca bulma problem olmaya baslayacak diye.
Hayirli olsun, kazasiz belasi surusler dilerim. Xcitingin sele alti baya kucuk. Forza ve xmaxlerin sele altina tam boy kask+mont vb sigar. Bir de arla canta olunca pazar alisverisini rahatlikla sigdiriyorum ben. Ama tabi xciting gibi guclu degil. Bir de forzanin tuketimi de 3,2 3,5 lt.lerde geziniyor. Az yakmiyor bu maxi scooterlar🙁

Kazasız belasız sürüşler dilerim. Deneyimlerinizi buradan paylaşırsanız, maxi scooter düşünen kişilere çok faydalı olursunuz.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
250cc olan Downtown modelini test ettim. Biraz zayıf geldi. Sonradan keşke dememek için 400cc olan modeli tercih ettim. Performansı şimdilik iyi gibi. Gaz kolu dolu, çevirdin mi uzuyor ama sanki biraz boşluk var. Tam emin değilim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

53

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Güle güle kullan. Şehir içi çok rahat edersin.

250cc olan Downtown modelini test ettim. Biraz zayıf geldi. Sonradan keşke dememek için 400cc olan modeli tercih ettim. Performansı şimdilik iyi gibi. Gaz kolu dolu, çevirdin mi uzuyor ama sanki biraz boşluk var. Tam emin değilim.

53
Kaça mal oldu?

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.

El açması gözlemeleride terk ettiniz an itibari ile.
Valla bence şehir efsanesi :)

Çok güzel kredi kartı kampanyaları var. Asal 140 peşin + 300 kk 12 taksitle veriyor mesela. Bence çok mantıklı fiyat. Ellerinde son 1 adet daha vardı.
Ben benzer şartlarla Kadıköy Han Moto dan aldım.

Motosikleti
Forza 250
Kazasız belasız kullanın. Şeytan diyor sen de ver arabayı forza 750 al hayatını yaşa. Ama hayatımız sadece bize ait değil. Hayaller bekleyecek daha..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun scooter.
Sizin GS'i o zamanki köfte buluşmasına benimle gelen oğlum çok beğenmişti, en güzle motor seninki ile Nikki'nin GS'miş, onlardan alsana demişti. :)

Benim xmax 250 hala duruyor, uzun yolda köfte turlarında vstrom konforundan sonra şehir içi xmax'ı kullanıyorum ama bisiklet gibi geliyor, 185 kilo ama vstrom'dan sonra minicik ve hafif geldi. gidonun alçak kalması bana da tuhaf gelmişti, aynalar da o şekilde alakta kalıyor, vstrom'un geniş ve göz hizasında HD ekran gibi aynalarına alıştıktan sonra xmax'de aynaya bakmak için aşağı bakmak garip geliyor hala ama şehir içinde işimi hallettikten sonra yaa özlemişim ben bunu, ne güzle bisiklet gibi hem de kıvrakmış deyip 2-3km şehir dışına çıkıp vstrom ile dönmeye korktuğum hızlarda viraj dönünce keyfim yerine geliyor.

maxi scooter güzeldir de bizim tarz motorlardaki konfor yok, yani vstrom ya da GS'e alışmış insanı uzun yolda yorar. ama kısa sürüşler için çok rahat. xmax sele altı çok geniş diyorlardı, 2 kasa bira alıyor, çadır ve kamp sandalyesi koyduğum olmuştu, eski caberg duke 2 kaskım rahatça sığıyordu ama yeni aldığım shoei neotec 3 kaskı sığmadı, kaskı sele altına koyunca seleyi kapatamıyorum, bende arka çanta da yok, mecburen kaskı elime alıp sele altına mont ve eldivenleri koyuyorum parkedip işlermi halledeceğim zaman.

Demek büyük motordan maxi scootera geçince aynı şeyler yaşanıyormuş, sizin anlattıklarınızdan bunu anladım. ama şehir içi için scooter candır derim yine de. istabulda yaşıyor olsaydım işe scooter ile gidip gelirdim. şimdi çarşı pazar işleri için yürüyerek 10dk sürecek yollara xmax'ı da çıkarmıyorum ama 1-2km uzaktak uzak yerlere gideceksem xmax iyi oluyor hava güzelse. tabi xmax 250 gitmiyor bu dedirtiyor, 400 olsaydı olurmuş bir yandan da yaşadğım şehir küçük, satarsam 125cc bir sooter alırım gitmese de olur zaten 50yi geçemiyorum diye kafam karışık.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayırlı olsun scooter.
Sizin GS'i o zamanki köfte buluşmasına benimle gelen oğlum çok beğenmişti, en güzle motor seninki ile Nikki'nin GS'miş, onlardan alsana demişti. :)

Benim xmax 250 hala duruyor, uzun yolda köfte turlarında vstrom konforundan sonra şehir içi xmax'ı kullanıyorum ama bisiklet gibi geliyor, 185 kilo ama vstrom'dan sonra minicik ve hafif geldi. gidonun alçak kalması bana da tuhaf gelmişti, aynalar da o şekilde alakta kalıyor, vstrom'un geniş ve göz hizasında HD ekran gibi aynalarına alıştıktan sonra xmax'de aynaya bakmak için aşağı bakmak garip geliyor hala ama şehir içinde işimi hallettikten sonra yaa özlemişim ben bunu, ne güzle bisiklet gibi hem de kıvrakmış deyip 2-3km şehir dışına çıkıp vstrom ile dönmeye korktuğum hızlarda viraj dönünce keyfim yerine geliyor.

maxi scooter güzeldir de bizim tarz motorlardaki konfor yok, yani vstrom ya da GS'e alışmış insanı uzun yolda yorar. ama kısa sürüşler için çok rahat. xmax sele altı çok geniş diyorlardı, 2 kasa bira alıyor, çadır ve kamp sandalyesi koyduğum olmuştu, eski caberg duke 2 kaskım rahatça sığıyordu ama yeni aldığım shoei neotec 3 kaskı sığmadı, kaskı sele altına koyunca seleyi kapatamıyorum, bende arka çanta da yok, mecburen kaskı elime alıp sele altına mont ve eldivenleri koyuyorum parkedip işlermi halledeceğim zaman.

Demek büyük motordan maxi scootera geçince aynı şeyler yaşanıyormuş, sizin anlattıklarınızdan bunu anladım. ama şehir içi için scooter candır derim yine de. istabulda yaşıyor olsaydım işe scooter ile gidip gelirdim. şimdi çarşı pazar işleri için yürüyerek 10dk sürecek yollara xmax'ı da çıkarmıyorum ama 1-2km uzaktak uzak yerlere gideceksem xmax iyi oluyor hava güzelse. tabi xmax 250 gitmiyor bu dedirtiyor, 400 olsaydı olurmuş bir yandan da yaşadğım şehir küçük, satarsam 125cc bir sooter alırım gitmese de olur zaten 50yi geçemiyorum diye kafam karışık.
Sana bir 1000'lik ADV makineye binme ödevi yazıyorum; bak o zaman o büyük ve ağır dediğin V Strom sana nasıl bisiklet gibi gelecek? :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar