Markalar, Modeller, Sürücüler... (Gırgır Konusu)

Motosikleti
1190 ADV
BMW K1600GT> Genelde ileri yaşlarda parası çok abilerdir. Genç olanların da babası zengindir. BMW GS serisini çirkin bulurlar. Arazi motosiklet kullanmayı saçma bulurlar. Farklı sınıf motosiklet kullanıcıları ile pek takılmazlar. Boş olsa da motosikletin çantaları hep üzerindedir, kamp yapmazlar otelde kalırlar. Yunan sınır kapısı en çok tercih ettikleri istikamettir. Motosikletlerini genelde iş yerine (fabrikaya) görünür bir yere park ederler.

Honda NC700/750> Genelde orta, ileri yaşlarda olurlar. Maaşlı bir işte çalışırlar. Çok kanaatkar olurlar ve tutumlu yapıdadırlar. Yolda yemek yeme işini abartmazlar, ben çorba alıyım derler. Gezi sıradasın da diğer motorculara ne kadar az yakıt tükettiğini sık sık hatırlatırlar. Gaza gelmezler, virajda çok yatmazlar. Hovardalık nedir bilmezler.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
CRF 250 kullanıcısı olarak bu tanıma uymuyorum. 😄

Honda CRF250L > Genelde motosiklete yeni başlamıştır. Ekonomik durumu ortalama olur. Dağda bayırda gezmesini sever, bazen uzun yolculuklar da yapar. Son zamanlarda kendi motoru fiyatına daha güzel çin/hint malı motorlardan dolayı kafası karışıktır. Düzgün bir arka amortisörü olan motora bindiğinde boyunun ne kadar kısa olduğunu fark eder. Henüz tam karar verememiştir, ileride spesyal endurocu da olabilir, ADV tarzı bir motorla uzun yol motorcusuda olabilir. Bir taraftanda CRF'le her işi yapabileceğine inanır.

1. Genelde motosiklete yeni başlamıştır. - - - - CRF 250 9. motorumdu ve önceki 2 motorum NC750X idi.
2. Ekonomik durumu ortalama olur. - - - - Kem küm.
3. Dağda bayırda gezmesini sever, bazen uzun yolculuklar da yapar. - - - - Dağ bayır kısmı tam benlik ve ama ülkenin en uzak kısımlarındaki dağ bayıra bile CRF sayesinde uzun yol yaparak çıkabiliyorum.
4. Son zamanlarda kendi motoru fiyatına daha güzel çin/hint malı motorlardan dolayı kafası karışıktır. - - - - Asla. 😄
5. Düzgün bir arka amortisörü olan motora bindiğinde boyunun ne kadar kısa olduğunu fark eder. - - - - Benim CRF'lerin süspansiyonları olabilecek en üst ve sert konumda. Yine de Hyper-Pro set düşünmüyor değilim.
6. Henüz tam karar verememiştir, ileride spesyal endurocu da olabilir, ADV tarzı bir motorla uzun yol motorcusuda olabilir. Bir taraftanda CRF'le her işi yapabileceğine inanır. - - - - Spesiyal denemek isterim de yaş olarak geç kaldım gibi. Asfalt ağırlıklı uzun yol için ADV yerine touring daha mantıklı gibi. CRF artçılı ve/veya otobanda gazlama dışındaki her işi büyük bir oranda yapabiliyor.

Ama yine de güzel tespitler ve çoğunluğa uyuyor.👏

Motosikleti
D400
Eski tarihli Yamaha Dragstar ve Honda Shadow Kullanıcıları: Muhtemel kulüp/yelek olayları için yada "ağğbi ya curisera biniyorum" demek için bu motora biniyorlar. Artık tarihi eser oldugunu kabul etmeyip "ağbii japon kalitesi" diyerek arkasına sığınıp ama genelde evlerinin etrafındaki 75 km çemberi aşmayan motosiklet sürücülerini kapsamaktadır.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
SR 250 -> Deri yarış tulumu gibi duran ceket ve yine deri gibi duran eldiven giyerler fakat ikisi de hakiki deri değildir. Altta bembeyaz Adidas ayakkabı vardır. Sosyal medya hesaplarındaki profil fotoğrafları motora arkasını verip dayanırken uzaklara bakacak şekilde olur.

Bazen de duramayıp başkasına arkadan girerler. Sigorta ile uğraşmayalım diyip peşin para verirler ve sıkıntı olursa da bana ulaş derler. Faturayı atınca da engellerler. Son kısmı biraz kişiye özel oldu da idare ediverin.

Motosikleti
Ns200 15"
CG: Bu motosikleti kullanan arkadaşların bir kısmı profesör bir kısmıda torbacı adayı olma eğilimindedir, yaptıkları modifiyeler ve hesaplamalar sayesinde her gün denklemler ve problemler çözerek zeka antremanları yapıyorlar. Bir kısmı ise çöp poşetinden yapılmış şişme yeleği ve tas kafa tıraşı ile bakışlarıyla cebinizdeki 50 kuruşu kendi ceplerine ışınlıyor. Tas kafalarına çok bakarsanız kör olursunuz.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Nc750x DCT -> Genelde 250cc maxiscooterdan geçmiştir. Çünkü 250cc yetmemektedir ama manuel kullanmaya da cesaret edememektedirler. Kullandığı en yüksek cc motor olduğu için ve rakiplerini kullanmadığı(kullanamadığı) için sınıfının en güçlü motorunu kendisininki zanneder. Çok az yaktığıyla övünür.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Nc750x DCT -> Genelde 250cc maxiscooterdan geçmiştir. Çünkü 250cc yetmemektedir ama manuel kullanmaya da cesaret edememektedirler. Kullandığı en yüksek cc motor olduğu için ve rakiplerini kullanmadığı(kullanamadığı) için sınıfının en güçlü motorunu kendisininki zanneder. Çok az yaktığıyla övünür.
Sarı yelek, çene açılır beyaz kask ve ön camdaki Dakar stickerıyla beraber satılıyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Suzuki Vstrom 650 > Genelde 30 yaş üzerinde olur. Uzun yolculuklar yapmayı ve yemek yemeyi sever. Aile babasıdır, evdeki sorumluluklardan dolayı çok sık motosiklete binemez. Emekli olunca GS almayı düşünür, polis çıkması GS'ler diğerlerinden nasıl ayrılır onu araştırır.
Şuna 45+ diyelim, 30-40 yaş arasına vstrom olmaz. gitmiyo bu der gençler. :)

Geçen bir tanesini otobanda gördüm sabahın köründe tüm çakarlar açık yanımdan cennete açılan bir kapı gibi yaklaştı uzadım yanından bir daha da görmedim

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Eski tarihli Yamaha Dragstar ve Honda Shadow Kullanıcıları: Muhtemel kulüp/yelek olayları için yada "ağğbi ya curisera biniyorum" demek için bu motora biniyorlar. Artık tarihi eser oldugunu kabul etmeyip "ağbii japon kalitesi" diyerek arkasına sığınıp ama genelde evlerinin etrafındaki 75 km çemberi aşmayan motosiklet sürücülerini kapsamaktadır.
2025 Ağustos sonunda, yani 4 ay kadar önce Trabzon Uzungöl tepelerinde ciddi dur-kalk trafiği olan bol yokuşlu oteller bölgesinden sonraki kısımda kabak oğlu kabak lastiklerle bizim gibi robokop gibi giyinmiş 3 tane Crf'nin yanına bir Honda Shadow geleceğini söyleseler vallahi de billahi de inanmazdım. 😄

5 kere falan "Hay maşallah!" deyişimden anlayabilirsiniz.🧿

Buraları okursa Abdullah Aygün Bey'e selamlarımı iletirim.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
CG: Bu motosikleti kullanan arkadaşların bir kısmı profesör bir kısmıda torbacı adayı olma eğilimindedir, yaptıkları modifiyeler ve hesaplamalar sayesinde her gün denklemler ve problemler çözerek zeka antremanları yapıyorlar. Bir kısmı ise çöp poşetinden yapılmış şişme yeleği ve tas kafa tıraşı ile bakışlarıyla cebinizdeki 50 kuruşu kendi ceplerine ışınlıyor. Tas kafalarına çok bakarsanız kör olursunuz.
Ayrica govdelerinin on kismindaki kemikler motor ustune yuz ustu uzanabilmeleri icin sekil degistirmistir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sarı yelek, çene açılır beyaz kask ve ön camdaki Dakar stickerıyla beraber satılıyor.
Tugrali doblo misali😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şuna 45+ diyelim, 30-40 yaş arasına vstrom olmaz. gitmiyo bu der gençler. :)
Ayni markanin hornrtte kullandigi ayni havimli motor 90 hp iken bunlarin 58 hp olmasi da ayri enteresan. Tabi ki gitmez😂

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Hadi biraz gırgır yapalım, üstü kapalı birilerine laf atalım. Motosiklet marka modelleri ve sürücülerinin karakterlerini kısaca nasıl görüyorsunuz değerlendirelim... İstisnalar olacaktır ama genel hakkında görüşler neymiş merak ettim.

Şablon: Marka/Model > Sürücü Karakteri şeklinde olabilir.

Bence;

Yamaha R25 > Genelde ergenlikten yeni çıkmıştır. Görünüşe önem verir, motosikletle kız tavlayacağına inanır. Hatta bu inancı o kadar kuvvetlidir ki az da olsa başarılı olanı mevcuttur. Kendisini en hızlı sanır. Rampa aşağı gazlayıp 3 günde sürse 180km/h hıza çıkmaya çalışır, motorunun canını çıkarır. Yaptığı, yapacağı kazada ölmezse bir sonraki motoru MT07 dir.

Honda CRF250L > Genelde motosiklete yeni başlamıştır. Ekonomik durumu ortalama olur. Dağda bayırda gezmesini sever, bazen uzun yolculuklar da yapar. Son zamanlarda kendi motoru fiyatına daha güzel çin/hint malı motorlardan dolayı kafası karışıktır. Düzgün bir arka amortisörü olan motora bindiğinde boyunun ne kadar kısa olduğunu fark eder. Henüz tam karar verememiştir, ileride spesyal endurocu da olabilir, ADV tarzı bir motorla uzun yol motorcusuda olabilir. Bir taraftanda CRF'le her işi yapabileceğine inanır.

Suzuki Vstrom 650 > Genelde 30 yaş üzerinde olur. Uzun yolculuklar yapmayı ve yemek yemeyi sever. Aile babasıdır, evdeki sorumluluklardan dolayı çok sık motosiklete binemez. Emekli olunca GS almayı düşünür, polis çıkması GS'ler diğerlerinden nasıl ayrılır onu araştırır.

Şimdilik burada bırakıyorum, konunun akışına göre yeni model ve sürücüler eklerim.

Çok iyi ya :) üstüne bir şey yazamam, baya düşünmem lazım.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Dona düşen damla varya, heh işte CG'de onun gibi birşey. :D
Her gordugumde gider incelerim cgleri. Yeni uretimler bence o paralar etmez. Kalitesizlik resmen 10 metreden insanin yuzune carpiyor. Hondanin cglerine de 100bin istiyorlar. Tuhaf gercekten

Motosikleti
Ns200 15"
Her gordugumde gider incelerim cgleri. Yeni uretimler bence o paralar etmez. Kalitesizlik resmen 10 metreden insanin yuzune carpiyor. Hondanin cglerine de 100bin istiyorlar. Tuhaf gercekten
Abi hayatında hiç kullanmadıysan mutlaka bir denemeni tavsiye ederim. :)

Saçma ama zevkli alet.

F54

R 1200 gs genelde kendini elit zengin macera motosikleti kullanıcılarından akıllı sanar'lar!! evet altlarında ki motor büyük macera motosikleti olabilir fakat kendilerinin artık macera yaşacak yaşı geçtiklerini inkar edip motosikletin ağırlığından mutevellit macera yaşama elverişli olmadığını savunurlar:rolleyes:
istanbul da yaşayanları genelde gözlemecilerde görülür:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar