İzmir Civarı 3gün 3 Geceli Gezi Önerir Misiniz ?

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Merhabalar,

2 Ocak Cuma günü sabah xmax400 motorla İstanbuldan İzmire doğru yola çıkacağım. Öncelikle İstanbuld(Beyoğlu) - İzmir hangi yolu kullanmalıyım ? Hangi feribotu kulanmamı tavsiye edersiniz ?

İzmirde bir arkadaşımı alıp yola çıkacağım. 2kişi olacağız ve Toplamda 3 gün 3 gecelik bir zamanım var. İzmir civarı nereleri önerirsiniz ? Rota önerme şansınız var mı ? Aynı şekilde kalacak yerde önerir misiniz ? Ekipmanım tam olmadığından kamp yapmayacağım. Genel olarak, doğa, tarih , dağ, manzara görmek, treking yapmak istiyorum. Şehir görmek istemediğimde merkezde zaman harcamayacağım. Nereleri önerirsiniz ? Pazartesi sabah arkadaşımı izmire bırakıp İstanbula döneceğim.

Not: Daha önce izmire gittim ama pek bir yere gitmedim. Sadece foça taraflarına gitmiştim birde merkez.

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Feribot: Avrupa için Yenikapı>Yalova / Anadolu için Pendik>Yalova.

Eski yoldan geze geze. İzmir çevresi gezecek rota çok, İzmir>Seferihisar>Kuşadası>Söke>Bafa>Didim>Söke>Davutlar>Selçuk>Tire>İzmir>Ayvalık>Harran>Gönen>Balıkesir>Yalova

Eskihisardan da Yalova tarafına geçebilirsin , saat , rezervasyon yok 7/24 feribot hareket ediyor ve gidiş dönüş 480 tl , Pendik ve Yenikapı rezervasyonlu ve 1600 tl

Bence direk Kuşadası'na git bir otele yerleş , etrafında o kadar çok gidilecek yer varki hangisini yazsam bilemedim , haritaları aç bak şaşırırsın 😁

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Eskihisardan da Yalova tarafına geçebilirsin , saat , rezervasyon yok 7/24 feribot hareket ediyor ve gidiş dönüş 480 tl , Pendik ve Yenikapı rezervasyonlu ve 1600 tl

Bence direk Kuşadası'na git bir otele yerleş , etrafında o kadar çok gidilecek yer varki hangisini yazsam bilemedim , haritaları aç bak şaşırırsın 😁
İşte tak başıma olsam öyle yapıyorum harita açıp rast gele gidiyorum ama bir arkadaşla gidicem o yüzden plan yaparak gitmek istiyorum. Önerdiğiniz rota var mıdır ? Yapay zeka Efes, Kuşadası, Dilek yarımadasını öneriyor. Daha önce gitmedim dilek yarımadasına gitmeye değer mi ?

Kusadasından Şirince , Efes , Meryem Ana , Artemis Tapınağı ve daha bir kaç ören yerine gidip gezilebilir , hafta sonu mevsime rağmen Kuşadası hareketlidir , gece klupleri yada sahilde takılabilirsiniz..

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
İzmir başlangıç izmir bitiş olacak şekilde yapıyorum planı sanırım bir güne sığabilir. Toplamda 3 günüm var. Gece kulüp falan ziyade anti kent yada doğa görmeyi tercih ederim hocam. Bu dediğiniz yerlerden sonra 2. günü için önerin ne olur ? Bergama tarafına çok mu uzak olur kuşadasına ? Aslında günün 15 saatide motor kullanmak istemiyorum

İzmir , Efes harabeleri, şirnce, kuşadası, denizli pamukkale, tarihi kent, dönüşte alaşehir üzerinden, sardes ve Manisa spil dağı.
İyi yolculuklar

Antik Kent görmek istiyorsaniz Söke civarlarinda bulunan Priene Antik sehrini görebilirsiniz. Izmir icinde de Agora yi gezmenizde yarar var. Bergama Kusadasina biraz uzak kalabilir.

Doga görmek isterseniz Dilek Yarimadasina gidilebilinir.

Baska bir yol ise Salihli-Allahdiyen, orada cok güzel bir et restorani vardir. Murat Et Mangal mis yeni ismi, yazin gidilirse ayaklariniz suyun icinde mangal keyfi yapabilirsiniz,- Bozdag-Gölcük- Ödemis yapabilirsiniz. Ya da tam tersi.

Ya da Belkahve-Kemaplasa-Karabel, orada zamaninda cok güzel bir piknik alani vardi, halen duruyor mu bilmiyorum--- Torbali. Bu parkurda da bisiklet ile antrenman yapardik. Güzel hafif virajli güzel bir yoldur.

Deniz kenarinda sürmek isterseniz Urla-Karaburun- Izmir'in burnunun ucundan dönüp Ildir üstünden Cesme yapabilirsiniz.

Foca ya gittiginizi belirtmissiniz ama Seyrek üstünden, ana yoldan ya da otobandan degil, Villakent solunuzda kalacak sekilde devam edip Gerenköy-Bagarasi--Eski Foca--Koylar üstünden Yeni Foca---oradan Kozbeyli, güzel dibek kahvesi yapan yerler vardi zamaninda,yine ara yollardan Bagarasi dönüs istege bagli ana yol ya da gelinen yoldan geri dönüs.

Tarlalar arasindan gitmek keyif verecek olursa bu güzergah a Izmir Kuscenneti evlerinin oldugu yoldan giderseniz sulama kanalinin yanindan gecen yoldan da Seyrek'e baglanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman 650

Edit: 490 tl gidiş dönüş

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Feribotlar, hava müsadeli çalışır ise kapağa yakın koymayın motosikleti. Deniz suyu diskleri ve çıplak metal olan herşeyi mahveder. Şimdiden iyi seyirler.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Feribotlar, hava müsadeli çalışır ise kapağa yakın koymayın motosikleti. Deniz suyu diskleri ve çıplak metal olan herşeyi mahveder. Şimdiden iyi seyirler.
Çok teşekkür ederim buna hiç dikkat etmemiştim daha önce. Birde Kuşadasından sonra bodrum marmaris taraflarına inmek mantıklı olur mu sizce ? Yoksa çok mu uzak olur oralar ? Denizli Manisa tarafları soğuk olur sanki. Önerebileceğiniz başka yerler varmıdır
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet arkadaşlar, başka önerileri olan var mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Dilek Yarimadasina kadar plan yaptım ondan sonra nereye gitmemi önerirsiniz ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar