K.Marmara otobaninda yardiran youtuberlar

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Vergi kaçırmak ve vergiden kaçınmak ayrı şeyler... Vergi kaçırana acıma, vergiden kaçınana da boşluk tanıma...

Almanya'dan bir tarihte 9.75Euro telefon koruma folyosu almıştım. Aylar sonra posta ile bir yazı geldi. MwSt yani KDV hesaplarken sistemsel bir hatadan 0.25Euro eksik hesaplamışlar, düzeltilmiş faturanız ektedir diyorlar...

Biz neredeyiz, el alem nerede...

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Vergi kaçırmak ve vergiden kaçınmak ayrı şeyler... Vergi kaçırana acıma, vergiden kaçınana da boşluk tanıma...

Almanya'dan bir tarihte 9.75Euro telefon koruma folyosu almıştım. Aylar sonra posta ile bir yazı geldi. VAT yani KDV hesaplarken sistemsel bir hatadan 0.25Euro eksik hesaplamışlar, düzeltilmiş faturanız ektedir diyorlar...

Biz neredeyiz, el alem nerede...

VAT degildir o (Ingiltereden aldiysan onu bilemem :cool:) . Almanyada MwSt (Mehrwertsteuer) diyoruz %20 lik o kaziga 🤣

Motosikleti
Alınan vergi nereye gidiyor görüyorsun en azından 🤭🤭🤭

Görüyoruz , Ukraynadan mülteci olarak gelenlere gidiyor. Altlarinda son model arabalar , kirasini devletin ödedigi dairelerde kaliyor ve aile basina degil , her kisi icin ayri yardim aliyorlar. Diger mültecileri sinir disi ederken Ukraynalilari ihya ediyorlar. Almanlar da sikayet etmeye basladi bu konuda.Cok dikkat cekiyorlar.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Görüyoruz , Ukraynadan mülteci olarak gelenlere gidiyor. Altlarinda son model arabalar , kirasini devletin ödedigi dairelerde kaliyor ve aile basina degil , her kisi icin ayri yardim aliyorlar. Diger mültecileri sinir disi ederken Ukraynalilari ihya ediyorlar. Almanlar da sikayet etmeye basladi bu konuda.Cok dikkat cekiyorlar.
Ben Avrupa'nın romantik sosyal devlet oluşuna hep gıcığım... Senelerce legal yolda bir iş bulup gidelim dedim. Ama o yolları öyle bir döşemişler ki illegal olmak yanında çocuk oyuncağı... Bugün bile işgücü ihtiyacından yumuşattıkları kurallarda elinde garanti kontrat olsa bile D Vize için bekleme süresi bilinmiyor... Şu an öyle bir teklif var ama gidesim yok pek...

Ukrayna savaşı beni de dolayısıyla etkiledi. Varna'da cücük kadar eve normalin 2 katı kira vermek zorunda kalmıştım. Ve kiralar sadece 3 hafta içinde katlandı...

Motosikleti
Ben Avrupa'nın romantik sosyal devlet oluşuna hep gıcığım... Senelerce legal yolda bir iş bulup gidelim dedim. Ama o yolları öyle bir döşemişler ki illegal olmak yanında çocuk oyuncağı... Bugün bile işgücü ihtiyacından yumuşattıkları kurallarda elinde garanti kontrat olsa bile D Vize için bekleme süresi bilinmiyor... Şu an öyle bir teklif var ama gidesim yok pek...

Ukrayna savaşı beni de dolayısıyla etkiledi. Varna'da cücük kadar eve normalin 2 katı kira vermek zorunda kalmıştım. Ve kiralar sadece 3 hafta içinde katlandı...
Minimim 5 senen heba olur .

O çakarlar aslında rütbemidir ki ? ... Tek çakar Ast eğitmen; çift kazık , (aman çift çakar) :) eğitmen ; 3 çakar üst eğitmen, ; Çok çakar ve üstüne bir de sarı sis mareşal eğitmen... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Böylemidir acep ?....
Evet aslında rütbe işi kuryelitke de var kafasında kask yoksa general yarım kask varsa üst teğmen full ekipmansa er

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
2_615930cd-a454-426a-906b-c67263dcc1de.jpg

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
ehhh oldu olacak bide Türk kavesi verelim paşamıza 😂
Aman deme, kesin bugun gorurum oyle bi tip. Gecen hafta kahvecide oturuyorum. Caddeden de komatsunun buyuk lastik tekerli loderi geciyor. Amca arka camurluk ile merdivenin oraya uzanmis, sigarayi bi icisi vardi, sanirsin sarmis😂 keyif yapiyordu😂

Dün akşam düseldorf da bir bauhausa girdim. Alet edevat bakayım diye. Gerçekten almanlar bizi kıskanıyor. Cırcır anahtarın tanesi 17 euro falandı. Hemde 10 numara falan. Burası da iyi durumda değil. Tabi bize göre hala çok çok iyi durumdalar ama kovid öncesi şatafat gitmiş. Alışveriş merkezleri eskisi kadar dolu değil. İnsanlar daha çok yollarda parklarda oturuyor. Havanın soğuk olmasına rağmen.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Dün akşam düseldorf da bir bauhausa girdim. Alet edevat bakayım diye. Gerçekten almanlar bizi kıskanıyor. Cırcır anahtarın tanesi 17 euro falandı. Hemde 10 numara falan. Burası da iyi durumda değil. Tabi bize göre hala çok çok iyi durumdalar ama kovid öncesi şatafat gitmiş. Alışveriş merkezleri eskisi kadar dolu değil. İnsanlar daha çok yollarda parklarda oturuyor. Havanın soğuk olmasına rağmen.
Valla benim Berlin'den aldıklarımın fiyat farkı 3 kişilik ailenin 4 gün 3 gecelik ulaşım ve konaklamasını amorti etti. Ucuz bilet kovalayıp tek başına tekrar alışverişe gideceğim Almanya'ya, o zaman kâra bile geçerim...

Motosikleti
Valla benim Berlin'den aldıklarımın fiyat farkı 3 kişilik ailenin 4 gün 3 gecelik ulaşım ve konaklamasını amorti etti. Ucuz bilet kovalayıp tek başına tekrar alışverişe gideceğim Almanya'ya, o zaman kâra bile geçerim...

Arkadas gelmeden önce haber versenize. Isi gücü ayarlayip tanismaya geleyim.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Almanya şu ara banka bilgi paylaşım anlaşması ile epey Türk'ü öpecek, toparlanır. 10 yıllık zarfında yapılan yardımlar geri isteniyor. Herif Türkiye'de malı götürmüş. Almanya'yı öpmeye kalkmış ama yemiyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar