K.Marmara otobaninda yardiran youtuberlar

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Osman Aga bilensayarı kargo yapayım mı, sen mi gelip alırsın? Kargo biraz masraflı çıkabilir, senin gelerek alman daha ucuz yollu olur. 😜

Ah o kazaklar o kazaklar, neler giydirmisler bizlere zamaninda. trtnin metalcilere uzayli muamelesi yaptigi videoda bile herkeste o kazaklardan vardi😂
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yol eğitimlerini bilmem..Çevremdeki hiç kimse de almamış..

Ben youtube deki videolarına istinaden yorum yaptım..
Videodaki arkadaş biraz öngörülü gitmiş.. Eğitime gitmediğine anlattıklarından, davranışlarından bariz anlaşılıyor.. Eğitime değil de hocayı değerlendirmeye gitmiş... Hoca da ders verdiğini sanmış..

Hocanın her dediğine muhalefet edeceksen, her yapmanı istediğine muhalefet edeceksen ,motor kullanmayı biliyorsan , gitmeyeceksin eğitime.. Kimse zorla iş yaptırmıyor sana...

Ayrıca vergi kaçırdığından bahsetmiş.. Hocaanın vatanseverliğinden girmiş , sakaryadan çıkmış....

Ulen , madem vergi kaçırdığını iddia ediyorsun, elinde ispatların da var , neden ertesi gün maliyeye şikayet etmiyorsun ?.. Neden vergi kaçırılmasına müsaade ediyorsun ?..
Hoca kadar sende suçlusun.. Kanun önünde Kaçırana da , kaçırılmasına müsaade edene de ceza verilir...
Bu arkadas kapali carsiya hic gitmemis sanirim, ya da turkiyede yasamiyor diyim daha kestirme olsun. Esnaf, kendi isi, sanayici vb olup da vergi kacirmayan mi var memlekette.
Bi de zafer akcaydan niye kusursuz olma beklentisi var ki. Bizim memlekette sevenler kusursuzmus gibi davranir, sevmeyenler de herseyini boklar. Yani memnuniyet anketlerinde ya tam puan ya sifir puan. Arasi yok mu bunun?

Motosikleti
cbf 150
BMW rider acedemy ve honda acedemy gibi yerler dışında eş dost benim eğitmenlik sertifikam var diyenlerin hepsi vergi kaçırır bu nettir. İsteyin faturasını görelim az buz değil 30 bin para veriyorsunuz.

BMw rider acedemy gibi bir yer var ken saçma sapan insalara para vermenizde ayrı bir konu. Polisler bile eğitim alıyor buradan

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bunca yıllık iş hayatında öğrendiğim en önemli şey bir problemin çözümü için düşünülen kök neden insan davranışı ise o kök neden yanlıştır. Yani biz insanlar birbirimizi suçlamayı severiz ama suçu insanda değil sistemde aramamız ve onu düzeltmemiz gereklidir.
Vergi kaçıranlar neden vergi kaçırır?
Öncelikle sistem buna müsade ettiği için.
Peki insan neden vergi kaçırmak ister?
Çünkü herkesten eşit vergi alınmaz, vergi doğru harcanmaz, ödediğimiz vergiler başka insanların ceplerine girer.
Bu durumda kimse vergi ödemek istemez.
Siz ödediğiniz vergi ile milletvekili danışmanlarının mercedes s320 ye binmesini ve trafikte çakar yaparak ( siz kırmızı ışıkta beklerken) önünüzden geçmesini bir de sizi aşağılamasını ister misiniz?
Bunu gören halk da vergi kaçırıyor.
Sizce de haklı değiller mi?
İşin aslı ben de senin gibi düşünüyorum.. Yediğimizden zıçtığımıza kadar vergi veriyoruz...Yakında aldığın havadan, çıkardığın karbondan da alacaklar...
Ama arkadaş videonun başından ortasına kadar vergi kaçırdığından bahsetmiş... Rahatsız olmuş belliki..
Bu kadar rahatsız olan biri , bunu videoya çekip sosyal medyaya atacağına, gereğini yapar... Prim kasmaya ya da hoca dediği kişiye bok atmaya çalışmaz...
Bence tamamen karalama videosu gibi olmuş... Bir kaç tane iyi bişeyden bahsetseydi belki fikrimden vazgeçebilirdim.. :)

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Ah o kazaklar o kazaklar, neler giydirmisler bizlere zamaninda. trtnin metalcilere uzayli muamelesi yaptigi videoda bile herkeste o kazaklardan vardi😂

Bu arkadas kapali carsiya hic gitmemis sanirim, ya da turkiyede yasamiyor diyim daha kestirme olsun. Esnaf, kendi isi, sanayici vb olup da vergi kacirmayan mi var memlekette.
Bi de zafer akcaydan niye kusursuz olma beklentisi var ki. Bizim memlekette sevenler kusursuzmus gibi davranir, sevmeyenler de herseyini boklar. Yani memnuniyet anketlerinde ya tam puan ya sifir puan. Arasi yok mu bunun?
Ben vergi kaçırmıyorum. Maaşımdan da aldığım ürünlerden de vergi kesiliyor. Gittiğim resmi servisler de kaçırmıyor. Resmi servisten daha fazla para talep edip bir de vergi kaçırmasına olur o kadar mı diyeyim?

Hoca'yı da yerin dibine soktuğum yok. Sosyal medyada eğitmenlikle alakalı içerik üretmekte de sorun yok. Kendisini ve başka nice hocaları da takip ediyorum. Sadece bilgilendirme amaçlı bir paylaşım yaptım. Yanıtladığım arkadaşa da özel bir şey demeye çalışmadım tabi ki. Sadece denk gelince paylaşayım dedim, lazım olan olur diye.

Kendim de benzer bir fenomene kanıp söylediği şeyleri yapmadığından mağdur olduğumu dile getirdim. Keşke başkasından aynı yorumu duymuş olsaydım önceden de hem bir ton para verip hem de 1.5 ay beklemeseydim.

Aslında vergi kaçıŕmayı önlemek çok kolay; herkes vergi mükellefi olup maaşını brüt alır ve belgeleyebildiği tüm giderlerini vergi matrahından düşerek gelir beyanında bulunarak vergisini öderse;
  1. İnsanlar fazla vergi ödememek için belgesiz harcama yapmayacakları için kanunsuz işler hariç her şey kayıt altına girer, devletin vergi gelirleri arttığı gibi vergi adaleti sağlanır,
  2. Maaşını brüt alıp vergisini kendisi ödeyen insanlarda vergi, devlet bütçesi, devlet harcamaları vb. kavramlar konusunda bir bilinç oluşur ve mükellefler ödedikleri verginin hesabını sormaya ve hükümetleri daha sıkı sorgulamaya başlar.
Böyle bir kararı alacak yürütme ve yasama unsurları şu anki durumdan fayda sağlayan sermaye odaklarının kendileri veya maşaları olduğu sürece böyle bir adım atılmayacaktır. Halkın bu konularda ne kadar cahil olduğuna ve eğitim sisteminin de gün geçtikçe daha da kötüleşmesine bakarak bu yönde bir toplum baskısı da asla oluşmayacaktır.

Ölene kadar mokoko yani.
Maaını devletten alanlar için veyamaaşlı çalıanlar için doğrudur.
Serbest çalışalar ve şirketler esas problem.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Şöyle bir durum var; serbest piyasada tüm rakipleriniz vergi kaçırırken siz kaçırmazsanız batarsınız. Dolayısıyla siz ahlakî olarak vergi kaçırmak istemiyor olsanız ve başkalarının da vergi kaçırmasına (karşıdan hep belge isteyerek) mani olmaya çalışıyor olsanız bile, rakibinizin vergi kaçırarak verdiği ucuz fiyata inebilmek ve dolayısıyla rekabet edebilmek için vergi kaçırmak zorunda kalıyorsunuz. Kitabına uygun olan / olmayan ne varsa yapmaya çalışıyorsunuz maalesef. (Mümkün olduğu kadar kitaba uyarak tabi...) Pratikte işletmecilik yapmak ile teorik konuşmak biraz farklı şeyler maalesef.

Aziz Nesin'in bir hikâyesi vardı, tüm vatandaşları hırsız olan bir ülkeyi anlatıyordu; ülkede bir sorun yokken bir gün vatandaşlardan birisi hırsızlık yapmayı bırakınca kendisi fakirleşip bazıları zenginleşmeye başlayınca denge bozuluyordu. Denge bozulunca huzursuzluk çıkıyordu, en sonunda çözümü hırsızlıktan vazgeçen vatandaşı öldürmekte buluyorlardı. (Belki tam öyle değildi ama benim hatırladığım bu şekilde...) Dolayısıyla norm olan davranışın etik ve ahlaklı olması gerekiyor. Bu da eninde sonunda ülkemizle pek çok Avrupa ülkesi arasındaki genel farka dayanıyor: Orada bizlerin burada uyanıklık / çakallık olarak adlandırdığımız (ve pek çok zaman akıllılık / zekilik ile ilişkilendirdiğimiz) yamuk / her şeyin etrafından dolaşan ve her şeyi suistimal eden uygulamaları hayâl bile edemiyorlar, akıllarına bile gelmiyor, böyle uygulamalar gördüklerinde dehşete düşüp deliriyorlar. Bizim düşündüklerimizi aptal oldukları için düşünemiyor değiller, etik ve ahlak kavramları bizimkinden farklı olduğu(!) için akıllarına böyle şeyler gelmiyor. Tamamen kültür meselesi...

Maaını devletten alanlar için veyamaaşlı çalıanlar için doğrudur.
Serbest çalışalar ve şirketler esas problem.
İşte maaş kesintisiz verilir ve herkes vergi mükellefi olup gelir-gider beyanında bulunursa maaşlı çalışan ile şirket / esnaf arasında bir fark kalmaz. O zaman vergi adaleti olur, şu anda vergilerin %60'ı dolaylı / harcamalardan kesilen vergi, kalan kısmın da yarısından fazlasını ücretliler veriyor. Benim yazdığım bu saçmalığı kökten çözer. (Ama sermayenin işine gelmez...)

Ged

Motosikleti
Ben vergi kaçırmıyorum. Maaşımdan da aldığım ürünlerden de vergi kesiliyor. Gittiğim resmi servisler de kaçırmıyor. Resmi servisten daha fazla para talep edip bir de vergi kaçırmasına olur o kadar mı diyeyim?

Hoca'yı da yerin dibine soktuğum yok. Sosyal medyada eğitmenlikle alakalı içerik üretmekte de sorun yok. Kendisini ve başka nice hocaları da takip ediyorum. Sadece bilgilendirme amaçlı bir paylaşım yaptım. Yanıtladığım arkadaşa da özel bir şey demeye çalışmadım tabi ki. Sadece denk gelince paylaşayım dedim, lazım olan olur diye.

Kendim de benzer bir fenomene kanıp söylediği şeyleri yapmadığından mağdur olduğumu dile getirdim. Keşke başkasından aynı yorumu duymuş olsaydım önceden de hem bir ton para verip hem de 1.5 ay beklemeseydim.
Vergi kacirma konusunda ben de benzer seyleri dusunuyorum. Benim 1 yilda odedigim vergi cok buyuk ihtimalle mercedese bmwye binen 15 20 kuyumcunun bir kac senelik vergisinden fazladir. Fortune tr 500deki cogu firma da bir sekilde vergi kaciriyor olabilir. Deve ve boynu hikayesi ulkemizde ne yazik ki.
@Cyan in da dedigi gibi, herkesin vergi kacirdigi yerde maliyetiniz yuksek olur. Ve @alp_tunay in ds dedigi gibi, cok rahatsizsa yasal yollardan sikayetini yapsin.
Ha, zafer hocanin egitimlerinde verdigi bilgiler yetersiz hatali vs ise ok, bunu anlatsin, biz de ogrenmis oluruz.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Vergi kacirma konusunda ben de benzer seyleri dusunuyorum. Benim 1 yilda odedigim vergi cok buyuk ihtimalle mercedese bmwye binen 15 20 kuyumcunun bir kac senelik vergisinden fazladir. Fortune tr 500deki cogu firma da bir sekilde vergi kaciriyor olabilir. Deve ve boynu hikayesi ulkemizde ne yazik ki.
@Cyan in da dedigi gibi, herkesin vergi kacirdigi yerde maliyetiniz yuksek olur. Ve @alp_tunay in ds dedigi gibi, cok rahatsizsa yasal yollardan sikayetini yapsin.
Ha, zafer hocanin egitimlerinde verdigi bilgiler yetersiz hatali vs ise ok, bunu anlatsin, biz de ogrenmis oluruz.
O videoyu ceken arkadasin da, benim de ve muhtemelen sizin de egitimin yeterliligi konusunda hukum verecek yeterliligi oldugunu dusunmuyorum. Belki forumdaki egitmenlerin harcayacak 40 dakikasi varsa onlar yorumda bulunabilir. Ben sadece anlatilanlari biraz absurt buldugumdan ve kendi baska duyumlarima da dayanarak paylasmak istedim. Egitmeni de gommeye calistigim falan yok tabi ki, daha once de soyledim.

Verdigim servis orneginde o adamin vergi kacirip kacirmadigini kesin bilemem, bu islere uzagim. Ama sadece nakit almasi ve fatura vermemesi akla o soruyu getiriyor. Herkesin yapmasi muhabbeti pratikte toplumun dengesinin saglanmasi acisindan sizlerin dedigi gibi olabilir ona da bir sey demiyorum. Ancak resmi servisler fatura da kesiyor, kredi kartindan da odeme aliyorlar. Yine de bu arkadaslardan daha ucuzlar. Ustune yarim is de yapmiyorlar. En azindan gittigim Bajaj servisleri boyle diyebilirim. Illa curuk vardir aralarinda tabi cok fazla Bajaj servisi var.

Motosiklet alemi disinda herkes de fatura kesiyor. En son nakit odeme isteyen hangi isletmeden alisveris yaptim onu hatirlamiyorum bile. Bu durumda benim gozumde vergiyi sadece bu pahali (ve cogu zaman kotu) hizmet veren kisiler yapiyor. Biz hepimiz vergi verip batmiyoruz. Bu arkadaslar vergiden kacirdiklari paralar ile zenginlesiyorsa tabi ki sinirlenecegiz. Ben bu islerle cok alakali degilim o yuzden ihbar edilebilecegini bile bilmiyordum mesela. Dogal olarak bunun hakkinda konusmam ise en dogal davranis bu durumda.

Fenomenler hakkinda ne iyi ne de kotu bir kaniya sahibim. Onlarin da yaptigi gozumde normal bir is. Burada ise sadece yaptiklari is ile alakali yorum var. Bu da gayet normal buyutulecek bir sey yok. Denilen gibi ya yucelten ya da gomen kisi ben degilim. Ben herkes hakkinda hep ortalarda yorum yapan biriyim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ne yalan söyleyeyim Pazar sabahları Zafer Hoca videoları hariç eğitime dair bir şeyler izleyemiyorum artık. Uğur Hoca da bu konuda çoğumuza göre fersah fersah bilgili bir insan ama onun videolarında da bana daral geliyor, sonunu getiremiyorum. Bana eğitim videolarının alayı birbirinin aynısı, kopyası olarak geliyor bir de hayvan gibi motorla 50 ile gidip "bakın şimdi şuraya dikkat ediyoruz" tarzı söylemler doğal gelmiyor. Yeni model motor öven sponsorlu şerefsizleri de takip etmeyi zaten yıllar önce bıraktım. Custom yapan videolar da bana zul geliyor. Aynı motorla en az 10.000 yapmayan adamın yorumlarını içeren videolar da samimi gelmiyor. Gezi videolarına bakayım diyorum ama o da sıkıcı, sürmek gibi değil.

Motosiklete dair Youtube içerikleri bana eskisi gibi tat vermiyor. Eski model motorların toplandığı yurt dışı içerikler (Kolpacı Hintliler ve Pakistanlılar hariç) hala izlenebilir durumda. Mesela adam bir motoru almış, 10 sene kullanmış, bu adamla yapılan söyleşiler çok leziz, 1 saatlik videoyu bile farklı zamanlarda defalarca izlediğim oluyor.

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Ne yalan söyleyeyim Pazar sabahları Zafer Hoca videoları hariç eğitime dair bir şeyler izleyemiyorum artık. Uğur Hoca da bu konuda çoğumuza göre fersah fersah bilgili bir insan ama onun videolarında da bana daral geliyor, sonunu getiremiyorum. Bana eğitim videolarının alayı birbirinin aynısı, kopyası olarak geliyor bir de hayvan gibi motorla 50 ile gidip "bakın şimdi şuraya dikkat ediyoruz" tarzı söylemler doğal gelmiyor. Yeni model motor öven sponsorlu şerefsizleri de takip etmeyi zaten yıllar önce bıraktım. Custom yapan videolar da bana zul geliyor. Aynı motorla en az 20.000 yapmayan adamın yorumlarını içeren videolar da samimi gitmiyor. Gezi videolarına bakayım diyorum ama o da sıkıcı, sürmek gibi değil.

Motosiklete dair Youtube içerikleri bana eskisi gibi tat vermiyor. Eski model motorların toplandığı yurt dışı içerikler (Kolpacı Hintliler ve Pakistanlılar hariç) hala izlenebilir durumda. Mesela adam bir motoru almış, 10 sene kullanmış, bu adamla yapılan söyleşiler çok leziz, 1 saatlik videoyu bile farklı zamanlarda defalarca izlediğim oluyor.
Kesinlikle katiliyorum. Sacli sakalli arkadasi da izliyorum ama seviyorum ya da sevmiyorum diyemem😂

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kesinlikle katiliyorum. Sacli sakalli arkadasi da izliyorum ama seviyorum ya da sevmiyorum diyemem😂
O da beni baymaya başladı. Half Moto olmasa herif içerik üretemeyecek, iyice yancı gibi bir şey oldu. Getir götür elemanı gibi o gün Half Moto'da ne varsa yalandan onu test ediyor. Halbuki herifte yetenek var, ARN ile yaptığı söyleşi çok güzeldi, bir de atar gider amaçlı çektiği "yargı dağıtıyor" temalı videolar keyifli ama bunlar da bütün içinde çok az.

Ged

Motosikleti
O da beni baymaya başladı. Half Moto olmasa herif içerik üretemeyecek, iyice yancı gibi bir şey oldu. Getir götür elemanı gibi o gün Half Moto'da ne varsa yalandan onu test ediyor. Halbuki herifte yetenek var, ARN ile yaptığı söyleşi çok güzeldi, bir de atar gider amaçlı çektiği "yargı dağıtıyor" temalı videolar keyifli ama bunlar da bütün içinde çok az.
Evet, bence de.
Ikinci el ilanlari inceledikleri bolum de iyi oluyor. Piyasa bilgisi acisindan faydali gibi.
Bi de agzini egmeden konussa😂

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben zaten fosforlu yelekli Gs kullanıcısı eğitmen formatına karşıyım. Yaw tamam Gs iyi motor olabilir ama ehh be mübarek dünyada başka motor mu yok?

Ben kahveye giydirirsin diye bekliyordum aslında...
O çakar olmazsa rahat edemiyorlar.. İlla bir taraflarının kaşıntılarını dindirecekler:)
Bunları şeye benzetiyorum hani barların kapısında elli çeşit ışık yanarya müşteri çekmek için 😁

Ben zaten fosforlu yelekli Gs kullanıcısı eğitmen formatına karşıyım. Yaw tamam Gs iyi motor olabilir ama ehh be mübarek dünyada başka motor mu yok?
Yanılıyorsun eğitim vereceksen GS le olmaz , GS ADV olacak 🤣
düz GS li eğitmenin itibarı düşer , daha heybetli Adv ile tavan yapar 🙄

Bunları şeye benzetiyorum hani barların kapısında elli çeşit ışık yanarya müşteri çekmek için 😁

Yanılıyorsun eğitim vereceksen GS le olmaz , GS ADV olacak 🤣
düz GS li eğitmenin itibarı düşer , daha heybetli Adv ile tavan yapar 🙄
Aksesuar arttıkça ders ücreti de artıyor onu eklemeyi unutmayalım

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aksesuar arttıkça ders ücreti de artıyor onu eklemeyi unutmayalım
O çakarlar aslında rütbemidir ki ? ... Tek çakar Ast eğitmen; çift kazık , (aman çift çakar) :) eğitmen ; 3 çakar üst eğitmen, ; Çok çakar ve üstüne bir de sarı sis mareşal eğitmen... :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Böylemidir acep ?....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar