Yamaha Tracer 9 GT+ nin BMW S 1000 XR ı tokatlaması

Motosikleti
cbf 150
en güzel spor yürümektir, günde 6 -7 km yürüyen uzun yaşar. Ben hergün yürüyorum. koşmuyorum artık eskisi gibi haftada 1 de ağırlı kkaldırıyorum.

Aynı bedende kalmam yeterli zaten 71kgım Askerde 85 küsürdüm ama orda yük taşırdım devamlı güçlü olmak gerekiydi. benim boy için ideal 67 aslında.

Eski fimlere bakın insalar max 70 dı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hamburg Berlinden ucuz
Hamburg'un yeri ayrı zaten. Futbol ile ilgim yoktur ama hangi takımı tutuyorsun dediklerinde hamburg st pauli takımı diyorum. Bir gün fırsat bulursam görmek istediğim şehirlerden.
dunfermline-v-fc-st-pauli-pre-season-friendly.jpg

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hamburg'un yeri ayrı zaten. Futbol ile ilgim yoktur ama hangi takımı tutuyorsun dediklerinde hamburg st pauli takımı diyorum. Bir gün fırsat bulursam görmek istediğim şehirlerden.
Millwall ile beraber en nefret ettiğim takımlardan biridir St.Pauli. Ne oynarsan oyna hep tersi çıkar, 2 olasılık varsa ikisine birden para yatırsan bu sefer de maç iptal olur, öyle cenabet bir takımdır St.Pauli

Motosikleti
Millwall ile beraber en nefret ettiğim takımlardan biridir St.Pauli. Ne oynarsan oyna hep tersi çıkar, 2 olasılık varsa ikisine birden para yatırsan bu sefer de maç iptal olur, öyle cenabet bir takımdır St.Pauli
işin futbol kısmı değil de taraftarına sempatim var. Bizim Çarşı tayfası gibi çakma anarşist değiller.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ufff çok sert bir taraftar. Hamburgda Tomalar sadece St Pauli maçlarında ortaya çıkıyor o derece
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hmmm abi n'aapıyormuş bu anarşist St.Pauli taraftarı? Hakemin ofsayt kararını mı protesto ediyorlarmış? :)
Abicim çok sağlam bir semt . Sadece futbol değil takım değil o bölgeye hakimler. Her türlü mevzu bu semtte dönüyor. Amsterdam buranın yanında oyun parkı gibi kalır. Reeperbahn yaz google amcaya çıkar

Motosikleti
Ufff çok sert bir taraftar. Hamburgda Tomalar sadece St Pauli maçlarında ortaya çıkıyor o derece
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abicim çok sağlam bir semt . Sadece futbol değil takım değil o bölgeye hakimler. Her türlü mevzu bu semtte dönüyor. Amsterdam buranın yanında oyun parkı gibi kalır. Reeperbahn yaz google amcaya çıkar
Abi olur da oralara gidersem beni gezdirirsin semtte. siyah, üzerinde güzel A harfi olan tshirt giyerim bana dokanmazlar belki. :)

Motosikleti
Hocam sen nerelere düştün? Seni Bodensee tarafında otobana şak diye bağlanan köyler paklar.
Ben iyi yerdeyim A25 e 200 mt de baglaniyorum.
Abi olur da oralara gidersem beni gezdirirsin semtte. siyah, üzerinde güzel A harfi olan tshirt giyerim bana dokanmazlar belki. :)

Semtte sadece tur rehberleri ile tura izin var.

En ünlü rehberimiz asagidaki abi... ehm sey pardon ablamizdir. Tshirtünü begenirse dokunmaktan fazlasi olabilir 🤣

olivia-jones-800-x-600.jpg

17.12.2025 tarihi itibari ile sitelerinde yer alan fiyat listelerine bakınca ; Tracer 9 GT+ 1.438.500,00TL , S1000XR 1.522.000,00 TL.

Arada 80 gayme fark varken ve Yamaha'da parayı Motora değil de aslında vergiye verdiğini bile bile almak Türkiye şartlarında makul değil.

O km araç alırken Premium bir motorla Japon arasında bana göre %35-40 fiyat farkı olmalı.Bence %5-%6 lık fark için Yamaha alınmaz.Vergiler Japonu bitirdi.

Japon severler ve özellikle öz hakiki koç has Vstrom övme Ekibi gidip acilen meclis önünde Japonlara uygulanan vergiler sebebi ile eylem yapmalı.

Evet Coğrafya kaderdir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
17.12.2025 tarihi itibari ile sitelerinde yer alan fiyat listelerine bakınca ; Tracer 9 GT+ 1.438.500,00TL , S1000XR 1.522.000,00 TL.

Arada 80 gayme fark varken ve Yamaha'da parayı Motora değil de aslında vergiye verdiğini bile bile almak Türkiye şartlarında makul değil.

O km araç alırken Premium bir motorla Japon arasında bana göre %35-40 fiyat farkı olmalı.Bence %5-%6 lık fark için Yamaha alınmaz.Vergiler Japonu bitirdi.

Japon severler ve özellikle öz hakiki koç has Vstrom övme Ekibi gidip acilen meclis önünde Japonlara uygulanan vergiler sebebi ile eylem yapmalı.

Evet Coğrafya kaderdir.
Valla bizdeki "klasik" V Strom'lar verginin yüksek olduğu bir zamanda alınmadığı için sıkıntı yok. :)

Şu anda uygun fiyata verseler ben gayet benim DL650'nin büyük abisini alırım, çünkü ömürlük motorlar. Karşılığındaki "premium" markalardaki ürünler ciddi anlamda daha iyi (elektronikler, performans, tasarım aklınıza ne geliyorsa...) ama ömürlük kullanayım diyecek insan halen uygun fiyata bulunabilen bir Japon'u tercih edebilir. 🤔

ama ömürlük kullanayım diyecek insan halen uygun fiyata bulunabilen bir Japon'u tercih edebilir. 🤔

Bir insan bir motosikleti neden ömürlük kullanır ben de bunu merak ediyorum.
Daha doğrusu, neden bazı insanlar ömürlük kullanacaklarını zannederek motor alıyorlar :D

Elbette Japon tercihine ya da sorunsuzluğun önceliklendirmesine itirazım yok, politik açıdan son derece liberalim. =) Ama böyle bir sanrı var, o garibime gidiyor.

*
Bu arada fiyat farkında tek konu vergi de değil. Evet ciddi bir vergi dezavantajı var, ama böyle olmayan motorlarda da fiyatları yüksek tutuyor Honda-Yamaha ikilisi. Sebebi basit şekilde arz-talep-fiyat =) Adamlar (atıyorum) 750bin TL'ye Tenere satabiliyorlarsa neden 600bin TL'ye satsınlar, manyaklar mı? =)

Motosikleti
Bir insan bir motosikleti neden ömürlük kullanır ben de bunu merak ediyorum.
Daha doğrusu, neden bazı insanlar ömürlük kullanacaklarını zannederek motor alıyorlar :D

Elbette Japon tercihine ya da sorunsuzluğun önceliklendirmesine itirazım yok, politik açıdan son derece liberalim. =) Ama böyle bir sanrı var, o garibime gidiyor.

*
Bu arada fiyat farkında tek konu vergi de değil. Evet ciddi bir vergi dezavantajı var, ama böyle olmayan motorlarda da fiyatları yüksek tutuyor Honda-Yamaha ikilisi. Sebebi basit şekilde arz-talep-fiyat =) Adamlar (atıyorum) 750bin TL'ye Tenere satabiliyorlarsa neden 600bin TL'ye satsınlar, manyaklar mı? =)
52 yaşına gelmediğin o kadar belli ki? :D Benim alacağım son motosiklet olabilir bu; yani bu yüzden bir MTS V2S yerine (fiyatı da uygunsa) bir DL1050SE de işimi 60-65 yaşıma kadar gayet görür. (Hoş şimdi MTS V2S alsam da en az bir 7-8 yıl hakkını "bir miktar" vererek kullanabilirim; en azından o aptalca kahkaha atma zevkini yaşamış olurum...) Sonrasında motosiklete binsem de cruiser falan binerim diye düşünüyorum; bacağı motosikletin üzerinden aşırmak zor olur diğer türlü. :D

40-45 yaşında (veya daha genç) olsam DL1050SE'nin yüzüne bakmam - yakın fiyatta MTS V2S varken... 😎

Motosikleti
52 yaşına gelmediğin o kadar belli ki? :D Benim alacağım son motosiklet olabilir bu; yani bu yüzden bir MTS V2S yerine (fiyatı da uygunsa) bir DL1050SE de işimi 60-65 yaşıma kadar gayet görür. (Hoş şimdi MTS V2S alsam da en az bir 7-8 yıl hakkını bir miktar vererek kullanabilirim...) Sonrasında motosiklete binsem de cruiser falan binerim diye düşünüyorum...

40-45 yaşında (veya daha genç) olsam DL1050SE'nin yüzüne bakmam - yakın fiyatta MTS V2S varken...
MTS V2S i 8 sene kullanirsan Korlas seni bitirir. Hem mental hemde maddi olarak sömürür.

Onun yerine pavyondan konsomatris cikart daha ucuza gelir , bir de sevap kazanirsin.

52 yaşına gelmediğin o kadar belli ki? :D Benim alacağım son motosiklet olabilir bu; yani bu yüzden bir MTS V2S yerine (fiyatı da uygunsa) bir DL1050SE de işimi 60-65 yaşıma kadar gayet görür. (Hoş şimdi MTS V2S alsam da en az bir 7-8 yıl hakkını "bir miktar" vererek kullanabilirim; en azından o aptalca kahkaha atma zevkini yaşamış olurum...) Sonrasında motosiklete binsem de cruiser falan binerim diye düşünüyorum; bacağı motosikletin üzerinden aşırmak zor olur diğer türlü. :D

40-45 yaşında (veya daha genç) olsam DL1050SE'nin yüzüne bakmam - yakın fiyatta MTS V2S varken... 😎

Aslında ben sana yönelik yazmadım o dediğimi ama :D
Ben 50+ oldum, bir motor alırım ve 60-65'te bırakana kadar kullanırım "viable" görünüyor ama o kadar süre geçtiğinde yine öyle olmaz diye tahmin ediyorum. Çocukları başından def ettikten sonra Amalfi'de turlarken yine V2S çeker canın DL yerine :p

Ben daha genç diğmalarda bile böyle bir yaklaşım görüyorum - ve aslında bu bir sanrı, insanlar böyle bir konu yokken var gibi yapıyor, ona şaşırıyorum.

Motosikleti
Aslında ben sana yönelik yazmadım o dediğimi ama :D
Ben 50+ oldum, bir motor alırım ve 60-65'te bırakana kadar kullanırım "viable" görünüyor ama o kadar süre geçtiğinde yine öyle olmaz diye tahmin ediyorum. Çocukları başından def ettikten sonra Amalfi'de turlarken yine V2S çeker canın DL yerine :p

Ben daha genç diğmalarda bile böyle bir yaklaşım görüyorum - ve aslında bu bir sanrı, insanlar böyle bir konu yokken var gibi yapıyor, ona şaşırıyorum.
Fakiriz(!) (bkz. parantez...) harcadığımız paranın suyunu çıkarmamız lazım... (Fakirlik sadece cüzdanda olmaz, bazen insanın ruhu fakir olur. İnşallah oğlumun ruhu fakir olmaz. :D) (70'leri, 80'leri hatırlayan ve o inanılmaz değişimi yaşamış bir Gen X olarak maalesef bazı kararlarım o karakterimin şekillendiği yokluk yıllarından etkilenebiliyor...)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar