13 Aralık Alara Han Gezim

Merhaba arkadaşlar,

Bugün aslında sadece darıyı havalandırmaya aşağı inmiştim ki gözüme seledeki pati izleri yansıdı. 🐾 Kediler kadar özgür olamadık diye hayıflandım. İş çıkışı neden sürmeyeyim ki dedim ve atladım motora,

lffl4jw.jpg

Aralık ayında olmamıza rağmen Antalya'da hala "yazdan bir gün"

l1foqkr.jpg

Yaklaşık 50 km gittikten sonra şöyle bir kumda oynayayım dedim serde enduroculuk varya..

i28qvkg.jpg

Yıkılası Hero nasıl da V-Strom'a benziyor. 😆

9h414kl.jpg

Sağımda Akdeniz'in eşsiz maviliği , solumda Torosların muhteşem manzarası eşliğinde yoluma devam ediyorum.

esnvfc0.jpg

Biraz daha ilerledikten sonra "Alarahan 9" tabelasını gördüm ve saptım.

nyfhy9h.jpg

Yollar adeta Bob Ross'un elinden çıkmış gibiydi.

sowyn4v.jpg

Alara Köyü'ne ulaştık. Buradan geçerken yollar bitmesin istedim. Manzara o kadar güzeldi ki sağa sola bakmaktan hızımı 30'a kadar düşürmüştüm.

qbj1x31.jpg

Eğer Antalyalı değilseniz bu size absürt gelebilir ama yazın cehennem gibi sıcaklarda sağa sola serpiştirilmiş soğutuculu sebiller adeta çöldeki vaha gibi geliyor.

gzedarq.jpg

Alara Çayı ve Alara Kalesi. Burayı Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad ipekyolunu ve Alarahan'ın güvenliği için yaptırmış.

8ei9sgs.jpg

Burası cennetten bir köşe değil de nedir ? 9 ülke 20'den fazla şehirde 1 yılı aşkın süre geçirmiş biri olarak Türkiye coğrafi olarak dünyanın en güzel ülkesidir diyebilirim. Arabayla 1 saatlik mesafede kayak yapabiliyorken aynı gün sahile gelip yüzebilirsiniz. Bunu dünyada kaç ülkede yapabilirsiniz?

ng25d8v.jpg

Ve Alarahan

6wiyt5g.jpg

fayzawn.jpg

Alarahan girişi kişi başı 100 TL. İçeride bal mumu heykeller mevcut fakat çok amatörce yapılmış. Eskişehir'deki balmumu müzesi gibi değildi.

nkfgp8g.PNG

n6b3gll.PNG

Şöyle bir yürüyüş yolu haritası mevcut. Burada çok fazla Avrupalı turist tarafından hem karavanla hem de trekking rotası olarak yürüyüş yaparlarken gördüm. Aralık ayında yerli turist sayısı yabancı turistten azdı.

met8rfl.jpg

Gezi yazımı bu yörük amcanın fotoğrafı ve Atatürk'ün şu güzel sözü ile bitirmek istiyorum :
Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.

g34y73k.PNG

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Guzel gezi olmus. Antalyada yasamanin bir avantaji da bu iste.
Konyaalti, hisarcandir, ucoluk, kemer rotasini da bir deneyin derim ben. Araba ile gectik bir kac sefer, guzel manzaralar var

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar