Arka tekerden gelen ses nedir?

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar, lastik değişiminden sonra motor hareket halindeyken kaskın içinden dahi duyulan vıyk vıyk bir ses gelmeye başladı.
Bugün yetkili servise gittim, yol üstünde araba gürültülerinin arasında baktığı için bişey yok dedi gönderdi.
Videoya çektim, ince vıyklama balata sürtmesinden geliyor ama jant göbeğinin üstündeki etiketi takip ederseniz etiket üst tarafa geldiğinde kalın bir vonk sesi var, ağırlıklı olarak soldan geliyor gibi. Jant söküldükten sonra bir şey yanlış ayarlandığında bu ses olur mu?
Motor henüz 1000 kmde.
Video sonunda tekeri hızlı çevirdiğimde ses daha iyi duyuluyor.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Selamlar, lastik değişiminden sonra motor hareket halindeyken kaskın içinden dahi duyulan vıyk vıyk bir ses gelmeye başladı.
Bugün yetkili servise gittim, yol üstünde araba gürültülerinin arasında baktığı için bişey yok dedi gönderdi.
Videoya çektim, ince vıyklama balata sürtmesinden geliyor ama jant göbeğinin üstündeki etiketi takip ederseniz etiket üst tarafa geldiğinde kalın bir vonk sesi var, ağırlıklı olarak soldan geliyor gibi. Jant söküldükten sonra bir şey yanlış ayarlandığında bu ses olur mu?
Motor henüz 1000 kmde.
Video sonunda tekeri hızlı çevirdiğimde ses daha iyi duyuluyor.

Acil fren calismasi yaptiktan sonra frenlerden gecici olarak bir süre bu tür sesler geliyor. Acaba lastik degisimi sonrasinda test icin bu tür sert frenler yapmis olabilirmisiniz ?

Motosikleti
Dominar D250
Acil fren calismasi yaptiktan sonra frenlerden gecici olarak bir süre bu tür sesler geliyor. Acaba lastik degisimi sonrasinda test icin bu tür sert frenler yapmis olabilirmisiniz ?
Ben yapmadım zaten lastik rodajından dolayı ani fren yapmıyorum ama teker söküldüğü için işlem bittikten sonra usta abs çalışıyor mu diye teste çıkmıştı, usta ani fren yapmıştır :(

Yukarida balata sesine ilave

Arka salincaktaki zincir gergi cizgileri sag ve sol esit mi?

Zincir baklasi kasma yapabilir,ayarin rijit olmasi lazim.bir noktada gerilme yapabilir.

Sert cukura falan girildi mi?gobek rulmani ne durumda,teker gobeginde bosluk var mi?mil yatagi gresli mi?kaplin takozlari bosluk yapabilir.vs.

Seneler once eski motorumun lastik degisiminden sonra,usta gobek milinin merkezleme burclarinin yonlerini ters takmisti hart hart ses yapip rulmana baski yapiyordu.donusu zorluyordu.

Motosikleti
Dominar D250
Yukarida balata sesine ilave

Arka salincaktaki zincir gergi cizgileri sag ve sol esit mi?

Zincir baklasi kasma yapabilir,ayarin rijit olmasi lazim.bir noktada gerilme yapabilir.

Sert cukura falan girildi mi?gobek rulmani ne durumda,teker gobeginde bosluk var mi?mil yatagi gresli mi?kaplin takozlari bosluk yapabilir.vs.
teşekkürler.
gergiler gözle kontrolde eşit gibi duruyor ama çok hassas kontrol etmedim,
zincirin 1 tur devri ile tekerin 1 turu eşit olmadığından, ses tekerin her 1 turunda aynı yerdeyken geldiği için zincir değildir diye düşünüyorum.

çukura girmedi, ben de rulman içeren bir parçadan olabilir mi diye şüpheleniyorum.

teker göbeğindeki boşluğu nasıl kontrol edebilirim? sağa sola kaydırma mı yoksa ileri geri hareketlere mi bakmalıyım?
mil yatağı nasıl bilmiyorum açıkçası, tekeri söktüğü gibi geri topladılar ekstra bir şey yapmadı. Motosiklet henüz 1000 km'de olduğundan yatak ve kaplin takozları iyidir diye tahmin ediyorum.

teşekkürler.
gergiler gözle kontrolde eşit gibi duruyor ama çok hassas kontrol etmedim,
zincirin 1 tur devri ile tekerin 1 turu eşit olmadığından, ses tekerin her 1 turunda aynı yerdeyken geldiği için zincir değildir diye düşünüyorum.

çukura girmedi, ben de rulman içeren bir parçadan olabilir mi diye şüpheleniyorum.

teker göbeğindeki boşluğu nasıl kontrol edebilirim? sağa sola kaydırma mı yoksa ileri geri hareketlere mi bakmalıyım?
mil yatağı nasıl bilmiyorum açıkçası, tekeri söktüğü gibi geri topladılar ekstra bir şey yapmadı. Motosiklet henüz 1000 km'de olduğundan yatak ve kaplin takozları iyidir diye tahmin ediyorum.
Sağa sola hareketine bakmalısın , başlarda ki ses balata sesine benziyor. Usta lastiği değiştirirken kaplin takozları da eskimiş olabilir bazı parçalar tam takılmamış veya mil yatakları greslenmiş mi ona da bakmak lazım biraz daha kullanın ses kesilmezse gidip gösterin bence . Lastiğinizin rodajı bittikten sonra ani frenlemelerle deneyip performansını deneyin

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Zincir ayarı yaptılarsa iki taraf eşit olmayabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar