Direksiyon sınavındaki saçmalık

Motosikleti
yok
Selamlar, bi 30 dk önce parkurda kaldım ve sizlere sormak istiyorum kursta ki hocamın motorun devrini son saniye iki katına çıkarması yasal mı?
sinav için alıştırma yapmak için bir saat önce parkur alanina geldim ısındırdım kendimi ve son saniye devir değiştiği için rolantide u dönüşü yaparken çizgiden çıktım. eğer yaptığı yasal değilse nereye şikayet edebilirim?
komiteye bunu söylediğimde hiçbir şey söylemediler.

Motosikleti
Arora kasırga
Yarın debriyaj dönseydin
Muhtemelen bir sorun vardı ya da bile bile yaptı
Aklında olsun gaz vermeden debriyajı sık/gevşet şeklinde dön

Motosikleti
yok
Geçmiş olsun.
Önce kursa bir şikayet et ama danışıklı dönüşüklüdür bu işler.
hocam zaten herhangi bir deneyimim yok 5 saat verilmesi gereken ders 2 saat verildi kurstan ders alacağım var ve deneyimsizken boyle bi değisiklik yapilirsa tabi beceremem

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam zaten herhangi bir deneyimim yok 5 saat verilmesi gereken ders 2 saat verildi kurstan ders alacağım var ve deneyimsizken boyle bi değisiklik yapilirsa tabi beceremem
bir dahaki sınav ücreti için harç harici bir kuruş para verme. Ben arabada kaldığımda öyle yapmıştım. Eksik dersten dolayı kaldım dedim. Mırın kırın edince Kürt damarı tuttu. Harç harici 1 kuruş vermedim :)

Motosikleti
D400
Hemen sınav öncesi müdahale ettiyse sikayet et bence.

Hemen sınav öncesi müdahale ettiyse sikayet et bence.
valla abi kursa şikayet etse kim bilir belki bilerek yaptılar bi daha girsin de ekmek yiyelim diye.
Anca üst merciilere şikayet edicek, o da ne zaman sonuçlanır belli değil. Ama kesinlikle şikayet etmeli bence de.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Selamlar, bi 30 dk önce parkurda kaldım ve sizlere sormak istiyorum kursta ki hocamın motorun devrini son saniye iki katına çıkarması yasal mı?
sinav için alıştırma yapmak için bir saat önce parkur alanina geldim ısındırdım kendimi ve son saniye devir değiştiği için rolantide u dönüşü yaparken çizgiden çıktım. eğer yaptığı yasal değilse nereye şikayet edebilirim?
komiteye bunu söylediğimde hiçbir şey söylemediler.
Sonuçta kaybettiğiniz sadece bir sınav. Üzülmeyin. İkinci hakkınızda başarırsınız. Yapılan bir araştırmaya göre motosiklet ehliyet sınavında kalanların %60'ı 8 çizme istasyonunda kalıyor. Almanız gereken 5 ders değil. Simülatör dahil 14 derstir. Bazı kurslar bunu pazarlık konusu yapabildiği gibi ehliyet adayları da fiyatı kırabilmek için az ders görmeyi teklif edebiliyor. Doğru bir iş değildir. Kurs eğitmeni motorun devrini iki katına çıkarmaz. Bunun sürüşe olumsuz etki edeceğini bilir. Sonuçta kendi başarısını da düşürmüş olur. Eski nesil karbüratörlü motorlarda rölanti dengesizliği olabiliyor(rölanti düşmesi veya yükselmesi). Başınıza gelen böyle bir durum olabilir. Çok az eğitimle sınava çıktığınız için sekiz çizerken debriyaj kullanarak kontrolü sağlamayı düşünememişsiniz. Şimdi ikinci sınava hazırlanırken 2 ders alma hakkınız var (2x50=100 dakika). Bu hakkınızın tamamını kullandığınızdan emin olun. Hatta ek ders talep edin(ücretlidir). Başarılar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

valla abi kursa şikayet etse kim bilir belki bilerek yaptılar bi daha girsin de ekmek yiyelim diye.
Anca üst merciilere şikayet edicek, o da ne zaman sonuçlanır belli değil. Ama kesinlikle şikayet etmeli bence de.
Kursların kayıt etme sınırı(kontenjanları) vardır. Kayıt ettiği öğrenciye en kısa zamanda ehliyeti kazandırıp yeni kayıt için kontenjan boşaltmaları gerekir. Kalan öğrencinin vereceği 2 ders ücreti ile yeni kayıt ücreti arasında dağlar kadar fark vardır. Öğrencileri sınavda sürekli kalan bir kurs eğer iflas etmediyse düşük başarı oranı nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılacak olan soruşturma sonucunda kapatma cezası alabilir. Özetle, sınavda kalan öğrencilerin sürücü kursuna para kazandırdığı iddiası bir şehir efsanesidir.

Son düzenleme:
Bazen hocalar motor kolay stop etmesin diye rölanti devrini yükseltiyorlar.

Sen yarım debriyajla dönmeyi becerememişsin. Rölanti yüksek olduğu için debriyaja daha çok basacaktın yada daha fazla çek bırak yapacaktın diyeyim.

Kursların kayıt etme sınırı(kontenjanları) vardır. Kayıt ettiği öğrenciye en kısa zamanda ehliyeti kazandırıp yeni kayıt için kontenjan boşaltmaları gerekir. Kalan öğrencinin vereceği 2 ders ücreti ile yeni kayıt ücreti arasında dağlar kadar fark vardır. Öğrencileri sınavda sürekli kalan bir kurs eğer iflas etmediyse düşük başarı oranı nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılacak olan soruşturma sonucunda kapatma cezası alabilir. Özetle, sınavda kalan öğrencilerin sürücü kursuna para kazandırdığı iddiası bir şehir efsanesidir.
bak bu bilgiyi bilmiyodum. Söylediğiniz çok mantıklı. Çok teşekkürler.

Sınavda stop etmesin diye yükseltmiştir. Senden gizli mi yaptı bunu? A bak kuş var diyip sen bakarken ayarı ile oynadıysa eğitmen suçludur. Aksi halde sen sınavdan geçememişsin. Tecrübe olmuş sana.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bir tek sen kullanırken mi yükseltti? Bir tek sen mi kaldın?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar