Pcx 125 2020 rolantideyken gelen ses

Motosikleti
Honda pcx125
Merhaba, 2020 model PCX motorumu çalıştırıp 10–15 dakika sürdükten sonra rölantide bazen videodaki gibi ses geliyor. Gaza basınca ses gidiyor. Baga orijinal, ön–arka varyatör kızak kaymaları, kayış yeni; hepsi orijinal ama bir türlü kökten kesilmiyor. Bir an oluyorsa belli bir süre sonra ortaya çıkmıyor, gel-gitler oluşuyor. Ne servis ne de başkası daha önce karşılaşmış; çözüm bulamıyorum.
Video bağlantısı

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Belki komik gelecek ama, o ses orta sehpadan ya da yan ayaklık gevşediği için onun vibrasyonundan geliyor olabilir :)

Ses içeriden değil de mekanik bir metalin diğerine hafif değmesinden kaynaklı dış bir ses gibi geliyor kulağa. Basit düşünün, plakalığınızı kontrol edin, çamurlukların birleşim yerlerindeki vidaları bakın, varsa sonradan taktığınız sis farı vs. vidalarını kontrol edin. Sorununuz büyük ihtimalle bu tarz basit bir yerdeki vidanın gevşemesi kaynaklı.

Bu ses orta sehpaya almadığınızda da geliyor mu mesela?

Varyatör tası veya ona bağlı bir şey bir yerlere sürtüyor yada gevşeyen bir şeyler var. Ses varyatörden geliyor ama.

Arka varyatör tasında masura rulmanlar böyle bir ses üretebilir , sökünce kontrolü çok kolaydır (diğer varyatör elemanlarını sağlıklı düşünerek yazdım)

Motosikleti
Honda pcx125
Belki komik gelecek ama, o ses orta sehpadan ya da yan ayaklık gevşediği için onun vibrasyonundan geliyor olabilir :)

Ses içeriden değil de mekanik bir metalin diğerine hafif değmesinden kaynaklı dış bir ses gibi geliyor kulağa. Basit düşünün, plakalığınızı kontrol edin, çamurlukların birleşim yerlerindeki vidaları bakın, varsa sonradan taktığınız sis farı vs. vidalarını kontrol edin. Sorununuz büyük ihtimalle bu tarz basit bir yerdeki vidanın gevşemesi kaynaklı.

Bu ses orta sehpaya almadığınızda da geliyor mu mesela?
Orta sehpa demirinde gevşeme var ama kontrol ettiğimde ondan çok başka bir şeyden dolayı gibi duruyor çünkü bir geliyor bir an oluyor hiç ses ortada yok orta sehpada veya degilken de ses çıkabiliyor hafif gaz koluyla oynadığımda ses gidiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arka varyatör tasında masura rulmanlar böyle bir ses üretebilir , sökünce kontrolü çok kolaydır (diğer varyatör elemanlarını sağlıklı düşünerek yazdım)
Arka sabit yanağı daha 1 ay olmadı degişeli ben tekrar söküp balata spreyi ile yıkadıktan sonra gresleyip tekrar takayım birde yayı değiştireyim

Varyatör tası veya ona bağlı bir şey bir yerlere sürtüyor yada gevşeyen bir şeyler var. Ses varyatörden geliyor ama.
daha önce kimse de karşılaşmamış hangi ustaya göstersem durması lazım diyor onlara bıraktım mı :) sonu belli aynı sanayi tipi iş yapıp fazla para çıkartacaklar daha evvelinden bu sorunu yaşayıp çözen birini göremedim bilsem direk motoru teslim edeceğim

Debriyaj balataları da bitti bitecek acaba onlar mı sürtüyor diye düşünüyorum bağadan da sanki ses geliyor gibi bir tek debriyaj balatası eski diğerleri full yeni taktım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar