Hafif Siklet Çok Yönlü ADV Motosiklet Tavsiyesi

Motosikleti
2024 Triumph Scrambler 400 X
Arkadaşlar Selamlar,

Forumda kullanım açısından yeniyim. Yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın uyarabilirsiniz kaldırırım.

25.000 km motosiklet tecrübesi olan bir kardeşinizim. Bunun 15.000'i 2022 PCX ile kalanı 2024 Triumph Scrambler 400 X ile oldu.
Motosikletimi her gün işe gidip gelirken kısa mesafede (toplam 12 km) kullanıyorum ve çoğu zaman işe gidip gelme anlamında en iyi alternatifim. İzmir’de yaşıyorum, kar olmasa da kışın 0 - 5 derece civarında da motorla işe gidiyorum. Yağmur yağdığında da motorla gidiyorum.

Sizden Bahsedeceğim özelliklere uyan motosiklet tavsiyesi rica edeceğim;
Hali hazırda motorum 400cc tek silindir neo-retro tasarıma sahip scrambler olduğu için hafif arazide de iş gören bir motora sahibim (Scrambler 400 X).
Bu motorda yaşadığım tek silindirden kaynaklı yüksek hızda titreşim ve tarzdan ötürü çıplak bir motor olmasından ötürü uzun yolda rüzgâr koruması olmadığı için yorması sorunlarını giderecek; çift silindir, önde camı olan bir model tavsiyesi rica edeceğim.
Mevcut motorumun güç ve ivmelenmesi benim kullanımım için yeterli daha aşağıya düşmek istemem ama fazlası olsun diye de delirmiyorum. Titreşim olmasa ve rüzgâr koruması olsa otoyol hızlarında da beni tatmin edecek bir motor aslında.

Vakit buldukça kampa, doğaya giden; motokamp da yapan birisiyim. %80 yolda sürsem de araziye geldiğimde buraya girmez bu motor demek de istemiyorum. Çok hard arazi olmasa da arazide iş görecek bir motor arıyorum. Bu açıdan motorum ihtiyaçlarımı %80 oranda karşılıyor zaten.

Son zamanlarda orta sınıf ya da lightweight adventure kategorisinde giren yeni modeller var ve duyurulmaya devam ediyor. Ben de bu tarza yakın hisseden birisi olarak bahsettiğim kriterlere uyacak bir motor arıyorum. Önereceğiniz motor sıfır km olmak zorunda değil mantıklı ikinci el motor önerilerine de açığım.

Fiyat ve markaya sıra gelmeden önce kıssasım yukarıda bahsettiklerime ek olarak sele yüksekliği. Boyum 170 cm, şu an kullandığım motorun sele yüksekliği 83,5 cm. Oturunca süspansiyonun sıkışması ile beraber parmak uçlarım kadar değil de ayağımın ön tarafı ile de olsa kendime güvenir şekilde motoru tutabiliyorum. Almak istediğim motorun bundan çok daha yüksek olmasını arazide problem yaşamak istemediğim için çok istemiyorum ama bu kategoride bu istek zor karşılanacak bir şey. Maksimum 85 cm'e kadar kullanmakta problem yaşayacağımı düşünmüyorum ama daha yüksek motorlar için yolda idare etsem de arazide sorun yaşarım diye tahmin ediyorum.

Özetleyecek olursam;
- Çift Silindir (Az titreşim ve Ses açısından)
- Aktif şehir içinde kullanılsa da hafif de olsa arazide iş görecek, uzun yolda konforlu
- En az 400cc(40 HP üzeri)
- Maks 85 cm sele yüksekliği olan
Marka model tavsiyelerinizi bekliyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sıfır olması şart mı ya da 2. el motor almaya da sıcak bakıyor musunuz? Bir de bütçenizi belirtirseniz daha sağlıklı yorumlar gelecektir.

Motosikleti
Sıfır olması şart mı ya da 2. el motor almaya da sıcak bakıyor musunuz? Bir de bütçenizi belirtirseniz daha sağlıklı yorumlar gelecektir.
Sıfır şart değil hocam, mantıklı 2. ele de açığım. Fiyat belirtmedim çünkü genel bir fikir sahibi olmayı istiyorum. Bütçeyi esnek düşünebiliriz ben kendimi ona göre ayarlayacağım.

Motosikleti
K 1600 GTL
Adventure motorlar genel olarak selesi yüksek olur. Size büyük tekerlekli skuter lar uygun olabilir. Honda adv 350 mesela...

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çit Yönlü 500 cc Edvençır
4b9s10h.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayret...V Strom cular gelmemiş :
boyum 170 demiş, 180 boyla yere zor basılıyor o motorda. Bu yüzden demedim.

Ama o boyla honda cb500x olurdu, çok güzel motor ama Türkiye'ye gelmedi, honda sonradan onu değiştirim NX500 yaptı ama cb500x kadar iyi olmadı, titreşim sorunları falan diyenler çok.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Her ne kadar bence cok normal beklentileriniz olsa da cok zor bir talepler bileseni. Bir suredir ben de orta sinif, ruzgardan koruyan ve 40 hpden asagida olmayan motor ariyorum (vstromdan atik) Tabi benim boyum uzun ve butce kisitim oldugu icin benim isim daha zor gibi😢

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Her ne kadar bence cok normal beklentileriniz olsa da cok zor bir talepler bileseni. Bir suredir ben de orta sinif, ruzgardan koruyan ve 40 hpden asagida olmayan motor ariyorum (vstromdan atik) Tabi benim boyum uzun ve butce kisitim oldugu icin benim isim daha zor gibi😢
orta sınıf, rüzgardan koruyan, vstromdan atik diyorsanız tracer 900.

Motosikleti
Adventure motorlar genel olarak selesi yüksek olur. Size büyük tekerlekli skuter lar uygun olabilir. Honda adv 350 mesela...
Adv de olsa scooter’da motosiklet hissiyatını alamıyorum. O yüzden tercihim yüksek de olsa alçaltma kiti vb uygulanabilecek bir motor olur, teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

NX500 TR’de alıp binmek için en mantıklı seçeneklerden. İkinci eli ve parça servis ağı açısından. Yakın zamanda test sürüşü ayarlayabilirsem deneyeceğim. Ama nx500ün fazla yol odaklı olmasından ötürü acaba ile yaklaştım. Bakalım

Bütçe varsa tenere
Tenere tam hayalim aslında ama alçaltma kiti ile bile 86,5cm sele yüksekliği. Bir de genel olarak ağırlık merkezi yüksekte deniliyor devrilmeye yatkın oluyormuş. Beni çok yorar

Benim taleplere en uyan motor CF Moto 450 MT aslında ama Çin olması ve birkaç motor bloğu ile alakalı kronik sorun duyduğum için güvenemiyorum

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Adv de olsa scooter’da motosiklet hissiyatını alamıyorum. O yüzden tercihim yüksek de olsa alçaltma kiti vb uygulanabilecek bir motor olur, teşekkürler

NX500 TR’de alıp binmek için en mantıklı seçeneklerden. İkinci eli ve parça servis ağı açısından. Yakın zamanda test sürüşü ayarlayabilirsem deneyeceğim. Ama nx500ün fazla yol odaklı olmasından ötürü acaba ile yaklaştım. Bakalım

Tenere tam hayalim aslında ama alçaltma kiti ile bile 86,5cm sele yüksekliği. Bir de genel olarak ağırlık merkezi yüksekte deniliyor devrilmeye yatkın oluyormuş. Beni çok yorar

Benim taleplere en uyan motor CF Moto 450 MT aslında ama Çin olması ve birkaç motor bloğu ile alakalı kronik sorun duyduğum için güvenemiyorum
Mt 450 icin buradaki kullanicilarin arkadaslarinin cok km yaptiklarina dair yazilar var. Ben de cok merak ediyorum motoru ama çin uretimi, distributor sıkıntılı vb vb bir suru yorum da var.
Benim anladigim, Çin kumardir, iyi cikarsa ne ala, cikmazsa da yandin😂
Himalayan baktiniz mi?

reo

@anventuresev kardeşim hoşgeldiniz.
Hemen hemen aynı kriterlere sahip olmamız nedeniyle adeta benim adıma bir konu açmışsınız.
Umarım aradığını bulursun.
Takipteyim.

Motosikleti
Mt 450 icin buradaki kullanicilarin arkadaslarinin cok km yaptiklarina dair yazilar var. Ben de cok merak ediyorum motoru ama çin uretimi, distributor sıkıntılı vb vb bir suru yorum da var.
Benim anladigim, Çin kumardir, iyi cikarsa ne ala, cikmazsa da yandin😂
Himalayan baktiniz mi?
Himalayan tek silindir diye eledim yoksa benim isteklere baya uyan bir motosiklet seveni de çok seviyor gerçekten

Geldik ama uygun anı bekliyoruz.

Explorer modeli selesi daha alçaktır. Aklınızda bulunsun.
Bunu bilmiyordum bi araştırayım, teşekkürler hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar