CG yi Üstten egznatirkli yapma çalışması 🙃

Motosikleti
KT 150
Bildiğiniz üzere her cg motoru alttan egznatirkli dir. Bir tanesi hariç. Drift bloğu cg ile aynıdır fakat üstten egznatirkli dir. Falconun bazı modelleri de bu bloğu kullanılır. 180-200 lük motorları olan falcon modelleri mevcut. CG ile drift arasında sadece 3 fark var. Silindir Kapak Ve krank eksantrik dişlisi. Krankı bazı cglerden farklıdır fakat volant, şanzıman, vs motor içi parçaların çoğu aynı. Ben ne kadar benzer olduğunu denemek amacıyla elimdeki 65.5 69 boy cg motoruma 65.5 69 drift silindir takımı-kapağı ve egzantrik dişlisi alıp deneyimleyeceğim. Ay sonunda sonuçlarımı paylaşırım. Uzun süredir Drift bloğunun kopya olup olmadını merak etmiştim. Drift bloğu bir tam anlamıyla kopya değildir, Çin tarafından modifiye edilmiş bir CG bloğu dur.

Motosikleti
Ns200 15"
Dik motorlu Cg'ler üstten eksantriklidir, Shinari taipar 50 ve Ramzey Karaca 100 üstten eksantriklidir. :)

Motosikleti
KT 150
Dik motorlu Cg'ler üstten eksantriklidir, Shinari taipar 50 ve Ramzey Karaca 100 üstten eksantriklidir. :)
Doğru birçok CG tipi motorlar üstten egzantrik kullanıyor. Bu bahsettiğiniz motorların bloğu Honda XL bloğunun kopyasıdır. RN 180 Mondial in 180 lik motorları ve birçok 180 lik motor %70 ihtimalle XL kopyasıdır. Silindir kapağının sol kısmı tek vidalıdır CG ve Drift blokları çift vidalıdır. En basit olarak dıştan görünür farkı budur.

Motosikleti
Ns200 15"
Doğru birçok CG tipi motorlar üstten egzantrik kullanıyor. Bu bahsettiğiniz motorların bloğu Honda XL bloğunun kopyasıdır. RN 180 Mondial in 180 lik motorları ve birçok 180 lik motor %70 ihtimalle XL kopyasıdır. Silindir kapağının sol kısmı tek vidalıdır CG ve Drift blokları çift vidalıdır. En basit olarak dıştan görünür farkı budur.
Cg ile uğraşmayı bırakalı seneler oldu. :)

Motosikleti
KT 150
Kendi cevabımı cevaplıyorum evet karaca da tek vida kullanıyor fakat oda bir CG kopyası gibi sanki? İlk defa bu tarz bir blok görüyorum. Bu biraz farklı neyse fazla kafa yormamak lazım 🤔
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Üstü modifye cg silindir ve kapağı altı XL bloğu, garipmis 😅
Kendi cevabımı cevaplıyorum evet karaca da tek vida kullanıyor fakat oda bir CG kopyası gibi sanki? İlk defa bu tarz bir blok görüyorum. Bu biraz farklı neyse fazla kafa yormamak lazım 🤔

Son düzenleme:
Cg ile uğraşmayı bırakalı seneler oldu. :)
21 yaşında adamın yazdığına bak 😊

Ya salin su cgleri ya😂 frankenstein gibi oldu hepsi😂
yıllar evvel Adana Portakal Festivali'ne gittik , otoyolda 120 falan gidiyoruz , arkada uzaklardan sivrisinek vızıltısı gibi bir ses yaklaşıyor 🙂
2-3 dk sonra geldiler yanımıza yetiştiler , abi bas abi bas bağırıyorlar kask falan yok tabi , 140-150 ye kadar tek kişi olanlar geldi bizle sonra bizde yavaşladık , yemin ederim bizden daha mutluydular , kıskandım 😊

Son düzenleme:

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
21 yaşında adamın yazdığına bak 😊

yıllar evvel Adana Portakal Festivali'ne gittik , otoyolda 120 falan gidiyoruz , arkada uzaklardan sivrisinek vızıltısı gibi bir ses yaklaşıyor 🙂
2-3 dk sonra geldiler yanımıza yetiştiler , abi bas abi bas bağırıyorlar kask falan yok tabi , 140-150 ye kadar tek kişi olanlar geldi bizle sonra bizde yavaşladık , yemin ederim bizden daha mutluydular , kıskandım 😊
Ignorance is bliss

Motosikleti
Ns200 15"
Adam bir elinde anahtar, diğer elinde lokma takımıyla doğmuş. Normaldir.
Dün gece fantezim tuttu ve yakınımın 320d'nin ön balatası bitmişti ve sol z rotu boşluk yapmıştı gece gece telefon feneri ile bunları yaptım. O sadece z rotunu değişmesini istiyordu bende ısrarla araya sokup ön balatalarıda değiştirdim. :D

Dün gece fantezim tuttu ve yakınımın 320d'nin ön balatası bitmişti ve sol z rotu boşluk yapmıştı gece gece telefon feneri ile bunları yaptım. O sadece z rotunu değişmesini istiyordu bende ısrarla araya sokup ön balatalarıda değiştirdim. :D
Eskiden benim de gece yarısı ustalığım tutardı. Yaş 50 ye gelince yatak veya koltuk daha samimi görünüyor.

Geçen hafta aynı fantaziyi bende yaptım ama garajda bile dondum , soğuktan ayaklarım bile morardı dahada çocuğum olmaz 🤣

Komşu 3-4 ay önce Xpulse almış gelmiş , arka amortisörü patlaktı söyledim , tabi 3 ayda yağı bitince zıplamaya başladı , bu elinde yeni amortisör ve biralarla garajın önünde pusu kurmuş 😅

basit motor gibi görünüyor ama benzin deposu , yan grenaj kapakları ve hava filtre kutusuna kadar söktük bir amortisör için , elektrikli ısıtıcı falanda aklımıza gelmedi ya sıcak duşa attım kendimi kurdeşen gibi oldum anlık 😒

Motosikleti
Ns200 15"
Geçen hafta aynı fantaziyi bende yaptım ama garajda bile dondum , soğuktan ayaklarım bile morardı dahada çocuğum olmaz 🤣

Komşu 3-4 ay önce Xpulse almış gelmiş , arka amortisörü patlaktı söyledim , tabi 3 ayda yağı bitince zıplamaya başladı , bu elinde yeni amortisör ve biralarla garajın önünde pusu kurmuş 😅

basit motor gibi görünüyor ama benzin deposu , yan grenaj kapakları ve hava filtre kutusuna kadar söktük bir amortisör için , elektrikli ısıtıcı falanda aklımıza gelmedi ya sıcak duşa attım kendimi kurdeşen gibi oldum anlık 😒
Ben hazırlıklıydım abi termal kıyafetleri giyip çalıştım :) hava 7.5 dereceydi ve arabanın sahibinde çay ocağından çay alıyordu. Tadilat yaparken sanki çaya ekstra bir tat geliyor. :D

Motosikleti
KT 150
💸bütçe patlaması sonucu proje duraklamaya alındı arkadaşlar, başka projelere devam şuan 🙂 krankı işlem için verdim hala bekliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar