Büyük kapışma! Tiger 1200 Rally Pro vs Africa Twin ADV ES vs BMW F900GS ADV vs KTM 1390 ADV

1.2-1.4 milyona hangisi alınmalı

• Honda Africa Twin ADV SE

Oy: 36 38.7%
  • Triumph Tiger 1200 Rally Pro

Oy: 41 44.1%
  • BMW F900GS ADV (dgsdgsf)

Oy: 7 7.5%
  • KTM 1390 ADV

Oy: 9 9.7%

• Kullanılan toplam oy
    93
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu normal birşey

Bu normal birşey CRF e özgü değil, ben pek çok enduroda kırdım kuyrugu bazen yan yatmadan bazende aşırı yük yüklemekten. Benim v stromunda arka kuyrugu vidalardan açıldı sıktım düzeldi. sonuçta bu Gs lerdede oluyor o yüzden zaten herifler çantalara limit koymuş

Benim gibi bir gırzonun çantalara batarya koyup araziye çıkıcagını düşünmemişler tabi. CRF bana kalırsa çok iyi bir motor
Şöyle bir A2 bandında 42-47hp civarlarında bir şey olsaydı hiç durmaz alırdım. Bu haliyle çok cılız ve yetersiz; o ağırlık için çok güçsüz bir motosiklet. Fantic'te çok güzel bir güç/ağırlık oranı vardı ancak onun da sağ taraftaki egzoz yolu / direk insanın bacağının arkasına giriyordu, ondan almadım. Çözülebilir bir sorun değil; bildiğin tasarım hatası var...

F54

fotoğrafla cevap vereceğim ama önce ekleyeyim konuyu Muzo ile yaptığımız gibi Bmw - Honda tokuşturmasına çevirmek değildir amacım , maalesef tüm motorlarda olduğu gibi Bmw de ve Honda da da sorunlar var , ha biz Muzoyla burda atışıyoruz ama WhatsApp da böyle bir diyalog yok aramızda :)
son bir ekleme daha yapayım , daha öncede forumda yazdım ben 6 ayrı Sym modelini kullandım , ben sorun yaşamadım diye Sym mükemmel motorlar üretiyor manası çıkmaz buradan , maalesef insanlar sorun yaşamadığında o modeli yada markayı sorunsuz zannediyor , yada tam tersi..

Marka bazında bir örnek vereyim bizde bir gemi motoru var Kawasaki marka 60 yıldır çalışıyor yani forumdaki bir çok üye doğmadan önce marş basılmış makinaya :) şimdi sevgili Tommy ye Kawasaki desek çeşitli sebeplerden bela okur herhalde :)

buyrun buda kırık şaseli CRF fotosu

ben bunu daha önce de gördüm hiç topcase takılmamış motorda bile olmuş kronik sorun
yamaha mt serisinde de şasi kırılma/çatlama oluyor yani hayret sen koskoca japon malısın nasıl bunu hesaba katamıyorsun değilmi
bu 2 arkadaş alaskaya sürdüğü bir dizi varsı r 1150 biride ortadan 2 ye ayrılmıştı tabii kullanıldığı şartlar göz önüne alınırsa gayet normal ama biri kırıldı diğeri kırılmamıştı
yani standartları farklı nasıl oluyor kullanılan metalin

Motosikleti
honda cb500x mi ne var
Neredeyse 200kg. Azamî 150kg civarında bir şey olmalı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben bunu daha önce de gördüm hiç topcase takılmamış motorda bile olmuş kronik sorun
yamaha mt serisinde de şasi kırılma/çatlama oluyor yani hayret sen koskoca japon malısın nasıl bunu hesaba katamıyorsun değilmi
MT'lerin şasileri olması gerekenden esnek, çok burkuluyor diye eleştiri alıyordu. Sanırım son serilerde biraz düzeltmişler o işi. Ama hafiflik başka türlü de olmuyor; hem çelik (yani ucuz) olsun hem de hafif olsun isteyince sağlamlıktan ödün vermek gerekiyor...

Motosikleti
Ns200 15"
MT'lerin şasileri olması gerekenden esnek, çok burkuluyor diye eleştiri alıyordu. Sanırım son serilerde biraz düzeltmişler o işi. Ama hafiflik başka türlü de olmuyor; hem çelik (yani ucuz) olsun hem de hafif olsun isteyince sağlamlıktan ödün vermek gerekiyor...
Şasisi kırılan bir çok MT-09'da var.

Motosikleti
cbf 150
mt09 un şasesi ince normal kullanımda pek kırılmaz ama paldur küldür kullanırsan kırılır genede kırılmaması lazım sonuçta bunlar kısa aks aralıgı olan ön kaldırma motorları.

Motor terlemesi mühendislik hatası bence :) doğru malzeme kullanamamışlar.

V2S halen sıcak bende bu arada.

Ekleme: Ayrıca QA zayıfsa kolayca halledilemeyecek yerlerde sorun olması ihtimali de var yani? Basit bir torklama / loctite uygulaması ile çözülemeyecek yerlerde / şekillerde sıkıntı çıkarsa ne olacak? İtalya'da olsak sorun değil, dayanırız fabrikanın kapısına da burası Türkiye. :D

Yok ya terleme dümdüz assembly ve QA konusu. Aynı materyaller ile tekrar kapattığın zaman çözülmesi de bunun göstergesi zaten.
Yani işte pek fazla olmuyor ama evet bu risk var. Şimdi ben üçüncü Venedikli motoruma biniyorum, toplamı 60k km'ye yaklaştı, majör bir sorun yaşamadım bu konularla ilgili.
Mesela RS'in alternatöre giden kablonun girdiği kısımda bir terleme oldu bir ara - oranın da tek contasını satmıyor namıssızlar komple kablo olarak satılıyor. Elimle biraz bastırdım tekrar falan filan, tekrar yapmadı =)

V2S cincik zaten yapıştır diyorum ya.

Motosikleti
...

V2S cincik zaten yapıştır diyorum ya.
İnşallah bakalım, bayağı bir kafaya koydum / niyetlendim gibi. (Gerçi iyi fiyata bırakırlarsa bir tane DL1050SE de var piyasada o da olmaz değil ama fiyat vermezler büyük ihtimal.)

Artık motoru ne zaman satabilirsem o zaman bakacağım bu konuya. Satamazsam da sorun değil, para harcamamış olurum. Bu haliyle de işimi görüyor ama artık daha eğlenceli bir şey istiyorum, motosiklet artık ulaşım ihtiyacımı karşılamaya yaramıyor.

İnşallah bakalım, bayağı bir kafaya koydum / niyetlendim gibi. (Gerçi iyi fiyata bırakırlarsa bir tane DL1050SE de var piyasada o da olmaz değil ama fiyat vermezler büyük ihtimal.)

Artık motoru ne zaman satabilirsem o zaman bakacağım bu konuya. Satamazsam da sorun değil, para harcamamış olurum. Bu haliyle de işimi görüyor ama artık daha eğlenceli bir şey istiyorum, motosiklet artık ulaşım ihtiyacımı karşılamaya yaramıyor.

Tam da bu dönüşümde olduğun için işte F900 yerine V2S.
L’Italia chiamo, sì!

Motosikleti
Tam da bu dönüşümde olduğun için işte F900 yerine V2S.
L’Italia chiamo, sì!
Valla BMW'nin fiyatı bir 150-200 aşağıda olsa çok pis tereddütte kalırdım (şu anda hiç şüphem yok) ama yine de V2S Ducati'nin premium modellerinden biri ama F900GSA BMW'nin premium modellerinden biri değil - bu da ince ama önemli bir fark açıkçası...

Valla BMW'nin fiyatı bir 150-200 aşağıda olsa çok pis tereddütte kalırdım (şu anda hiç şüphem yok) ama yine de V2S Ducati'nin premium modellerinden biri ama F900GSA BMW'nin premium modellerinden biri değil - bu da ince ama önemli bir fark açıkçası...

1175 BMW 1050 Duc gibi gördüm şimdi. Yani tersi bile olsa ben yine sümüğümü vermezdim F900'e.
Bu arada bu sümüğü vermeme lafını da kimse yanlış anlamasın, "F900 çöppp at gitsin" tarzında bir şey değil. Elbette güzel motor, ama V2S varken düşünmem kendisini.

Motosikleti
1175 BMW 1050 Duc gibi gördüm şimdi. Yani tersi bile olsa ben yine sümüğümü vermezdim F900'e.
Bu arada bu sümüğü vermeme lafını da kimse yanlış anlamasın, "F900 çöppp at gitsin" tarzında bir şey değil. Elbette güzel motor, ama V2S varken düşünmem kendisini.
Liste fiyatları onlar; pratikte F900GSA 1.150k, Ducati V2S 950k. Evet BMW aşırı dolu (çanta ve istersen navigasyon ve alarm hariç) eklenebilecek bir şey bırakmamışlar ama 200k fiyat farkı da az değil. Bir de elektronik amortisör sadece arkada BMW'de. Ducati'de ön + arka.

Selamlar. Konuya biraz bodoslama giriyorum kusura bakmayın. Bir kaç sayfa önce arkas’ın Ducati ile alakalı planları olduğu yazılmış.
V2s (desmosuz olan) uzun zamandır benim de almak istediğim fakat korlas şikayetlerini okudukça vazgeçtiğim bir motor oldu. Aynı klasman olmasalar da tracer 9gt+ (2024) ve v2s arasında git gellerim var. Aslında getiren korlas değil de borusan olsa şimdiye kadar çoktan almıştım v2s’i. Bu arkas infosunun gerçekleşme süresi hakkında net bir bilgi var mı ? Rotayı hemen ducatiye doğru düzeltmek istiyorum…

Motosikleti
Selamlar. Konuya biraz bodoslama giriyorum kusura bakmayın. Bir kaç sayfa önce arkas’ın Ducati ile alakalı planları olduğu yazılmış.
V2s (desmosuz olan) uzun zamandır benim de almak istediğim fakat korlas şikayetlerini okudukça vazgeçtiğim bir motor oldu. Aynı klasman olmasalar da tracer 9gt+ (2024) ve v2s arasında git gellerim var. Aslında getiren korlas değil de borusan olsa şimdiye kadar çoktan almıştım v2s’i. Bu arkas infosunun gerçekleşme süresi hakkında net bir bilgi var mı ? Rotayı hemen ducatiye doğru düzeltmek istiyorum…
Hafta başında sarı sitede Arkas'ın Ducati ilanı açtığını gördüm. Operasyon başlamış anladığım kadarıyla. Bununla birlikte; paralel ithalat mıdır yoksa gene ana distribütor Korlas olup Arkas bayi / bölgesel distribütör müdür o konuyu bilmiyorum. Bu kararınızı etkileyebilecek bir husus diye anladım...

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Açılış yapıldı. Açılışa getirilen motorların bir kısmı satıldı bile. İthalat Korlas tarafından yapılıyor. Arkas Ducati distribütör'ü değil bayisi. Ama güçlü bir yedek parça/aksesuar stoğu tutacağını biliyoruz.

Ben GS'i sattım. Kesin alırım demiyorum, ama Mart - Nisan gibi bende rotamı çevirebilirim. İyi fiyat olduktan sonra muhtemelen V4 Rally olur radarımda (Çılgın rakamlara bırakılan v4S'leri duyduk daha önce hemde çok yakın zamanda), ama özellikle V2S F/P olarak 0km sarı site fiyatlarıyla bile çok mantıklı.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Şu anda oylarda ilk sırada 37 oy ile Triumph Tiger 1200 Rally Pro var görünüyor.

Africa Twin Adv SE ise 31 oy ile ikinci sırada.

Ancak sadece 2 el ve servis imkanlarının daha üstün olduğu algısı ile bu ankette Triumph seçenlerin hatırı sayılır kısmının iş satın almaya gelip ödeme yapmak için eli cüzdan-telefonlarına gidince son aşamada ışığı görüp(=ülkemiz gerçeklerini hatırlayıp) Triumph tercih etmeyeceklerini düşünüyorum.

Bu bahsettiğim algı onları listedeki Honda ya da BMW'yi almaya yöneltecektir son dakikada.

Ahanda buraya yazıyorum bak. :D

Sözüm meclisten dışarı.

Hava bedava, su bedava.

Hayal kurmak da bedava. :LOL:

Şu anda oylarda ilk sırada 37 oy ile Triumph Tiger 1200 Rally Pro var görünüyor.

Africa Twin Adv SE ise 31 oy ile ikinci sırada.

Ancak sadece 2 el ve servis imkanlarının daha üstün olduğu algısı ile bu ankette Triumph seçenlerin hatırı sayılır kısmının iş satın almaya gelip ödeme yapmak için eli cüzdan-telefonlarına gidince son aşamada ışığı görüp(=ülkemiz gerçeklerini hatırlayıp) Triumph tercih etmeyeceklerini düşünüyorum.

Bu bahsettiğim algı onları listedeki Honda ya da BMW'yi almaya yöneltecektir son dakikada.

Ahanda buraya yazıyorum bak. :D

Sözüm meclisten dışarı.

Hava bedava, su bedava.

Hayal kurmak da bedava. :LOL:

hayal zaten abi, param olsa dukati alırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar