- Konu Yazar
Merhaba motorsikletimin ön amartisör yağlarını değiştireceğim ancak ne kadar yağ koymam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok
Bizimde senin motosikletin hakkında hiçbir fikrimiz yok , nasıl olacakhiç bir fikrim yok....
Çeto benim arabama 1 litre eksik yağ söylemişti zamanında, pekte güvenilir kaynak sayılmazlar.Bizimde senin motosikletin hakkında hiçbir fikrimiz yok , nasıl olacak
yapay zekaya sormayı dene , teknik ölçülerde isabetli cevaplar veriyor..
Oda internetten alınanları söylüyor 300 ila 600 diyorBizimde senin motosikletin hakkında hiçbir fikrimiz yok , nasıl olacak
yapay zekaya sormayı dene , teknik ölçülerde isabetli cevaplar veriyor..
Ben Medley'in amortisör yağını sormuştum bildi valla , Google Gemini ye sormuştumÇeto benim arabama 1 litre eksik yağ söylemişti zamanında, pekte güvenilir kaynak sayılmazlar.![]()
Gpt'de bir kaç sıkıntı yaşadığım için hepsine bu tarz konularda çekiniyorumBen Medley'in amortisör yağını sormuştum bildi valla , Google Gemini ye sormuştum
Piaggio Medley'nin ön amortisör yağ kapasitesi modele ve yıla göre değişiklik gösterebilse de, bazı kaynaklarda tek bacak (stanchion) için yaklaşık olarak 126 \pm 2,5 \text{ ml} olarak belirtilmektedir.
motor nedir biraderOda internetten alınanları söylüyor 300 ila 600 diyor
Mondial sfc cup motormotor nedir birader![]()
GPT'ye her sorduğumda bizim arabanın vites türü değişiyor birinde diyor telli birinde diyor hidrolik . Telli dediğine hidroliğe verdiği cevabı atıyorum özür diliyor birdaha soruyorum yine aynı hatayı yapıyorBen Medley'in amortisör yağını sormuştum bildi valla , Google Gemini ye sormuştum
Piaggio Medley'nin ön amortisör yağ kapasitesi modele ve yıla göre değişiklik gösterebilse de, bazı kaynaklarda tek bacak (stanchion) için yaklaşık olarak 126 \pm 2,5 \text{ ml} olarak belirtilmektedir.
tam modelini ve yılını istiyor , yıllar içinde farklı varyasyonları üretilmiş ki dediğin gibi 300 de var 600 de varMondial sfc cup motor
Problemde bu ya çıkan yağ çok azÇıkanı ölçün o kadar koyun veya yayı çıkardıktan sonra dik tutarken ne kadar hava boşluğu var ölçün o kadar boşluk kalacak kadar doldurun.
İki tarafta da mı? Çok ihmal edilmiş sanki...Problemde bu ya çıkan yağ çok az
fotolarına baktımda o motorun 600 ml alması imkansız , bendeki Vstrom 630 alıyordu ki amortisörü üç misli büyük , o boyda bir amortisöre 300 bile çok gibi bence 150-200 arasıdır..genelde amortisörün yarı hacmine kadar yağ olur gerisi sıkıştırılacak hava boşluğudur , yağı doldurdun sonra içine yayı yerleştirdiğinde yağın dışarı taşmayacak şekilde keçe hizasına yükselmesi gerekir , taşıyorsa fazlası dökülsün keçeden bir iki cm aşağıda kalsın seviye , hiçbir yerde bilgi bulamazsan bu şekilde dolum yap..tam modelini ve yılını istiyor , yıllar içinde farklı varyasyonları üretilmiş ki dediğin gibi 300 de var 600 de var![]()
daha düşük viskozite veya bir miktar az yağ koyarsan amortisör yumuşar bozuk yerlerde konfor artar ama iki kişi binince daha çok çöker bu seferde altı sürtebilir..Ben 2018 Forzamın amortisör yağını değiştirmek istiyorum. malum en ufak çukurda hissettiriyor. bi faydası olur mu sizce?