Ön amatisör yağı ne kadar olmalı

Merhaba motorsikletimin ön amartisör yağlarını değiştireceğim ancak ne kadar yağ koymam gerektiği hakkında hiç bir fikrim yok

Motosikleti
Ns200 15"
Motosikletinizi bilmeden bir yorum yapmak imkansız, eğer servis kitapçığı bulunmuyorsa ve kaçak yoksa çıkan sıvıyı ölçüp aynı miktarda geri koymak en sağlıklısı.

Çeto benim arabama 1 litre eksik yağ söylemişti zamanında, pekte güvenilir kaynak sayılmazlar. :)
Ben Medley'in amortisör yağını sormuştum bildi valla , Google Gemini ye sormuştum 🙂

Piaggio Medley'nin ön amortisör yağ kapasitesi modele ve yıla göre değişiklik gösterebilse de, bazı kaynaklarda tek bacak (stanchion) için yaklaşık olarak 126 \pm 2,5 \text{ ml} olarak belirtilmektedir.

Motosikleti
Ns200 15"
Ben Medley'in amortisör yağını sormuştum bildi valla , Google Gemini ye sormuştum 🙂

Piaggio Medley'nin ön amortisör yağ kapasitesi modele ve yıla göre değişiklik gösterebilse de, bazı kaynaklarda tek bacak (stanchion) için yaklaşık olarak 126 \pm 2,5 \text{ ml} olarak belirtilmektedir.
Gpt'de bir kaç sıkıntı yaşadığım için hepsine bu tarz konularda çekiniyorum :) eski usülcüyüm ama Çeto'yu farklı alanlarda kullanmıyor değilim.

GPT'ye her sorduğumda bizim arabanın vites türü değişiyor birinde diyor telli birinde diyor hidrolik . Telli dediğine hidroliğe verdiği cevabı atıyorum özür diliyor birdaha soruyorum yine aynı hatayı yapıyor :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çıkanı ölçün o kadar koyun veya yayı çıkardıktan sonra dik tutarken ne kadar hava boşluğu var ölçün o kadar boşluk kalacak kadar doldurun.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Youtube da sürüyle video var. üç aşağı beş yukarı seninkine yakın bir modelinki ile aynıdır.

tam modelini ve yılını istiyor , yıllar içinde farklı varyasyonları üretilmiş ki dediğin gibi 300 de var 600 de var 🤔
fotolarına baktımda o motorun 600 ml alması imkansız , bendeki Vstrom 630 alıyordu ki amortisörü üç misli büyük , o boyda bir amortisöre 300 bile çok gibi bence 150-200 arasıdır..genelde amortisörün yarı hacmine kadar yağ olur gerisi sıkıştırılacak hava boşluğudur , yağı doldurdun sonra içine yayı yerleştirdiğinde yağın dışarı taşmayacak şekilde keçe hizasına yükselmesi gerekir , taşıyorsa fazlası dökülsün keçeden bir iki cm aşağıda kalsın seviye , hiçbir yerde bilgi bulamazsan bu şekilde dolum yap..

yağı az koyarsan yumuşak olur çok koyarsan sert olur , yumuşaksa montajdan sonra bile üstten yağ ekleyebilirsin , sert ise alttaki iç takımı sabitleyen vidayı gevsetip biraz boşaltabilirsin , deneme yanılma ile ortalama bir seviye bulucan artık 😬

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben 350 lik kymco'ya 185 ml koyuyorum.

Amortisör başına 1 ped bardak koy yeter, sökmüşken keçeleri de değiştirirsen iyi olur.

Motosikleti
HONDA FORZA 250
Ben 2018 Forzamın amortisör yağını değiştirmek istiyorum. malum en ufak çukurda hissettiriyor. bi faydası olur mu sizce?

Ben 2018 Forzamın amortisör yağını değiştirmek istiyorum. malum en ufak çukurda hissettiriyor. bi faydası olur mu sizce?
daha düşük viskozite veya bir miktar az yağ koyarsan amortisör yumuşar bozuk yerlerde konfor artar ama iki kişi binince daha çok çöker bu seferde altı sürtebilir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar