Motordan gelen koku

Motosikleti
RKS SRK 125R
Motorum 2 gündür yağmur altında motorumu çalıştırıp az sürdüğümde ekteki yerden sıcak şekilde hava vuruyor ve ekşi pis bir koku vuruyor ışıklarda dururken bile koku geliyor.

Sorum şu yağmurdan dolayı su damlacıklarımı buharlaşıyor yoksa bir sorun olabilirmi?

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Motorum 2 gündür yağmur altında motorumu çalıştırıp az sürdüğümde ekteki yerden sıcak şekilde hava vuruyor ve ekşi pis bir koku vuruyor ışıklarda dururken bile koku geliyor.

Sorum şu yağmurdan dolayı su damlacıklarımı buharlaşıyor yoksa bir sorun olabilirmi?
Açıkta duruyorsa kedi köpek idrarı olabilir.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Kötü koku yağmur kaynaklı değildir. Ya ölü fare vs olabilir ya da kedi köpek işemiştir. Benim motora öyle bir işemişler ki deterjanla bile izi geçmiyor.

Bende de koku olayı var ama benimkisi direkt lastikten geliyor gibime geliyor

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motor çalışmıyorken pek koku olmayıp da çalışmaya başlayıp ısındığında burnunuzu düşürecek kadar iğrenç bir koku geliyorsa kedi çişi olma ihtimali yüksek. Bir tanesi egzoz borularınızın oraya bölge işareti bırakmıştır. Egzoz boruları ısınınca insanı öğürtecek kadar kötü bir koku geliyor. Hemen hareket edin; bir yarım saat sürünce artık buharlaşıyor bir şey kalmıyor. :D

Motosikleti
yok:(
kedi bulduğu her yere işer motor ısınınca inanılmaz kötü kokuyorsa bloğa lastiğe işemiştir. bu işin çaresi yoktur ya kapalı bir alan ya da çiş kokulu botlarla idare edersiniz :D

Motosikleti
(yok)
Benim eski sr dan gelirdi radyatörden bahsettiğiniz gibi bir koku ne zaman yağmurda sürsem merak ettim şimdi

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Ben de aynı sorundan dertliyim. Evdeki otoparktan çıktığımda sıkıntı yok, koku yok. Fakat iş yerinde ki otoparkta motoru çalıştırdığım anda sanki fare ölüsü varmış gibi koku geliyor. Ama ilk çalıştırdığımda geliyor, motor da ısınmamış.

Kediler geliyor seleye oturuyor. Muhtemelen işiyorlar ama motorun üstüne mi denk getiriyorlar anlamıyorum. Hiş şaşmıyor, evdeki otoparkta sorun yok iş yerine ne zaman park etsem, koku geliyor. Can sıkıcı bir durum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar