Gorduk gorduk, onceki sayfalarda baya gecirdiler ona daKimse o yaya geçidinden geçmeye çalışan motorcuyu görmedi mi ?..
Köpoğlu kendi görmüş çıkmamış yayayı neden uyarmamış....![]()
Gorduk gorduk, onceki sayfalarda baya gecirdiler ona daKimse o yaya geçidinden geçmeye çalışan motorcuyu görmedi mi ?..
Köpoğlu kendi görmüş çıkmamış yayayı neden uyarmamış....![]()
Yeni gördüm bir üstte ki yazınla bunu.tamam işte, süpermen değiliz, hadi o motoru durdur bakayım nasıl durduracaksın? yani sosyal medyada çok örneği var, böyle salaklar yüzünden kaza olmasın diye sağduyulu insanlar çok defa hayat kurtardı, bir kaç video paylaşayım;
ben sağduyu olayını söylemeye çalışıyorum, kırmızıda geçin, yada hız sınırını aşın gibi bir şey demeye çalışmıyorum,
ikinci videoya bak mesela, yayaların hayatını kurtarmak için kırmızıda geçiyor galiba, hemde kendini hayatını riske atıyor adam.
edit: iyi niyet ile olmuyor, zeka gerekli, insan hayatı kurtarmak için bazen anlık karar gerekiyor yada birilerinin canına ve malına zarar vermemek için de dikkat gerekiyor, tabi neye dikkat edeceğinde zeka ile orantılı.
Koskoca araba durmuş ya? Demek ki durdurulabiliyormuş.hadi o motoru durdur bakayım nasıl durduracaksın?
Orada bende duruyorum zaten ama durmayanları ne yapacağız? durmuyorlar, hep kötü şartlar üzerinden önlem almak gerekiyor, herkes dikkatli olacak olsa zaten kaza olmaz. var işte durmayanlar, belki birinden kaçıyor can korkusuna, belki de apaçilik peşinde, sebeplerini bilemeyiz. mutlaka böyle trafik canavarları olacak.Koskoca araba durmuş ya? Demek ki durdurulabiliyormuş.
yaya sağduyulu olsun demiyorum, yayanın dikkati daha kolay dağılır çünkü etrafta çok fazla hareketli nesne var. benim yazdıklarımı dikkatli okuyun, bakın yaya yola atlıyor çünkü araba ona yol verdi, orada en büyük ve en yakın cisim araba ve yaya ona odaklanmış durumda.. araba yol verdiği için yaya yola atlıyor ve arkadan gelen motor ise kimsenin odağında olmadığı için orada milleti ezme riski var ve eziyorda zaten...Yeni gördüm bir üstte ki yazınla bunu.
Yaya sağduyu olup bakmalı demişsin .
O da kendince dalgın olup bakmadıysa ne olacak motorcu dangalağı gibi kurala uymayacak birinin geleceğini düşünmeden çıkmış olabilir.
Bu alıntı da motoru durdurun bakalım nasıl durdurun demişsin.
Kendi durduracak.
Durduramıyorsa binmeyecek ona göre kullanacak kurallara uyunca kaza olmuyor.
Tüm kazalar kuralsızlıktan.
Uyuyup uçurumdan yuvarlanan da yorulduğun da sağa çekse kurala uyup kaza yapmamış olacak.
Ceza falan geçelim insan hayatı bu .
Herkes uysa zaten çoğu kaza olmaz.
Sen kendince kural uydurmuşsun ben yaya şeridin de geçerken sen kendince tehlikeli diye yol vermeyeceksin ?
Nasıl bir mantık?
Yanım da ailem varsa yol vermedim diye arkandan 8 10 el ateş edersem kendi kuralım geçerli sayılır mı senin nezdinde ?
O da benim kuralım ya da arabayla biri yol vermedin diye sana vursa kendince kural koymuş olup.
Aşırı mantıksız kusura bakma..
Orada bende duruyorum zaten ama durmayanları ne yapacağız? durmuyorlar, hep kötü şartlar üzerinden önlem almak gerekiyor, herkes dikkatli olacak olsa zaten kaza olmaz. var işte durmayanlar, belki birinden kaçıyor can korkusuna, belki de apaçilik peşinde, sebeplerini bilemeyiz. mutlaka böyle trafik canavarları olacak.
Hala daha yol verdi diyorsun. Videoda cok net bir sekilde otomobil surucusu KIRMIZI ISIKTA DURUYOOOR. Yol vermek degil bu; kurallara uymak. En basit trafik kurallarindan birisi bu: kirmiizi isik, dur demek. Yol vermek degilOrada bende duruyorum zaten ama durmayanları ne yapacağız? durmuyorlar, hep kötü şartlar üzerinden önlem almak gerekiyor, herkes dikkatli olacak olsa zaten kaza olmaz. var işte durmayanlar, belki birinden kaçıyor can korkusuna, belki de apaçilik peşinde, sebeplerini bilemeyiz. mutlaka böyle trafik canavarları olacak.
yaya sağduyulu olsun demiyorum, yayanın dikkati daha kolay dağılır çünkü etrafta çok fazla hareketli nesne var. benim yazdıklarımı dikkatli okuyun, bakın yaya yola atlıyor çünkü araba ona yol verdi, orada en büyük ve en yakın cisim araba ve yaya ona odaklanmış durumda.. araba yol verdiği için yaya yola atlıyor ve arkadan gelen motor ise kimsenin odağında olmadığı için orada milleti ezme riski var ve eziyorda zaten...
ben size diyorum ki öyle yerlerde yol verirken arkanıza bakın bir trafik canavarı geliyormu diye, eğer arkadan freni patlamış gibi gelen varsa yayaya yol vermeyin ki yarın bir gün vicdan azabı duymayın.. tamam siz ezmediniz ama arkadan gelen salağın ezeceğini ön görüp durumu kurtarabilirdiniz.
unutmayın insanlar yapmadığı iyilikler içinde sorumludur. orada o zararı hiç bir şey kaybetmeden engelleyebilirsin yani. başkasının hatasını sen düzeltebilirsin.. o kişi o hatadan dolayı zaten sorumlu ama bunu düzelterek sen iyilik yapabilirsin.
dostum anlamak istemiyorsun galiba, durmuyor herkes! bak altını çizerek tırnak içinde tekrar yazıyorum; "herkes durmuyor", eşekler durmuyor bunu neden anlamak yada öğrenmek istemiyorsunuz açıklama yapar mısın?Maymuna kırmızı ışıkta durulur diye öğretsen, ömrü boyunca kırmızıda geçmez. Bizim insanımız maymun kadar olamıyor. Gerçi sadece trafik konusunda değil, bir çok konuda maymun kadar olamıyor. Bir çoğunun IQ'su yetmiyor.
Her ışığa EDS koyarak bunun önüne geçebilirsin. Çünkü insanların canını al parasını alma. Bizim ülkede her zaman para insan canından daha değerlidir. İstisnasız her ışığa EDS koy, plaka kapatanı ve plakasız gezeni yargıla bütün trafik sorunları azalır. Trafik akışı düzene girer. İnsanlar kırmızıda durmak için birbiriyle yarışır. Yoksa trafikte böyle maymundan düşük IQ'lu adamlarla uğraşıyoruz. Bir de bunu savunanlarla.
bana mantıklı bir açıklama yapman gerek çünkü senin ne dediğini anlamıyorum... yaya orada takla atıp yere yapışacağını bilse yola atlar mıydı? tabi ki hayır, peki araba sahibi arkadan kendini bilmez bir salağın son hızda geldiğini görseydi yayanın yola atlamasını engellemez miydi? tabi ki engellerdi...Hala daha yol verdi diyorsun. Videoda cok net bir sekilde otomobil surucusu KIRMIZI ISIKTA DURUYOOOR. Yol vermek degil bu; kurallara uymak. En basit trafik kurallarindan birisi bu: kirmiizi isik, dur demek. Yol vermek degil
Araba sürücüsü durmuş kırmızı da normal olarak sürekli arkasına bakıp kim geliyor demeyebilir.dostum anlamak istemiyorsun galiba, durmuyor herkes! bak altını çizerek tırnak içinde tekrar yazıyorum; "herkes durmuyor", eşekler durmuyor bunu neden anlamak yada öğrenmek istemiyorsunuz açıklama yapar mısın?
arkadan 70 km hızla gelip yaya geçidine giriyor eşek herif, durmuyor ben ne yapayım bir insan evladı şunu açıklasın bana? ben bunu akıl edip gördükten sonra yaya ölmesin yada sakatlanmasın diye yayanın yola atmasını engellemekten başka hiç bir şey yapamam! gerçekten mi anlamıyorsunuz? 150kg motor ve 70 kg sürücü desen yani ben o anda 50 km küsür hızda gelen 200 kg den daha ağır cismi durduracak bir süper güce sahip değilim ve isterse ıslatıp kızılcık sopası ile dövün olmaz yine eşeklik yapacak bir kitle var...
yahu insanlar idam edileceğini yada bir ömür hapis yatacağını bildiği halde suç işliyorlar siz hangi dünyada hangi alemde yaşıyorsunuz?
tabi herkes kurallara uysun ama mutlaka kuralları tınlamayan bir grup olacak ve onlar için tabiki yakalanınca adalet tecelli eder ama o an için can kaybı yada sakatlanmalar olmasın diye ben burada bir şeyler söylüyorum ama siz kurallara uysun diyorsunuz, herkes kurala uyacak olsa zaten polislere gerek olmaz yani biraz mantıklı olsanız keşke.
ben sadece yaya geçidi örneği verdim, daha örnekler çoğaltılabilir... yani akıl var mantık var bir düşünün, arabanın içinde eşinizi yada çocuğunuz yada bir arkadaşınızı falan bekliyorsunuz, gelecek ve onu bir yere götüreceksiniz ve arabada yaya durağının ötesinde... arkadan 70 ile gelen kocaman bir araba yada motor geldiğini görseniz ne yaparsınız? o yakınınız olan insana "sakın gelme dur" diye mi bağırırsınız yoksa gelen araca yaya geçidinde durması için ikaz mı yaparsınız?
şu yazıyı ciddi şekilde okuyun çünkü ben sıkılmaya başladım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
bana mantıklı bir açıklama yapman gerek çünkü senin ne dediğini anlamıyorum... yaya orada takla atıp yere yapışacağını bilse yola atlar mıydı? tabi ki hayır, peki araba sahibi arkadan kendini bilmez bir salağın son hızda geldiğini görseydi yayanın yola atlamasını engellemez miydi? tabi ki engellerdi...
peki ben 50 keredir sizlere laf anlatmaya çalışıyorum, ben farklı bir şey mi yazdım yazılarımda?
sen halen gelmiş motorcu suçlu diyorsun, yahu beynimi yakmayın, motorcunun suçlu olduğu tartışmaya zaten kapalı bir şey, zaten suçlu...
ben bir motorcu olarak "haklı ve ölü olmak" mottosunu bilen bir insanım ve diyorum ki haklı ve ölü olmakta kötü bir şey, hem haklı olalım hemde sağ salim bir şekilde olalım diyorum ama anlatamıyorum galiba.
..................................
şurada bir kaç kişi sırf inat olsun diye saçmalamaya başladı ben onu fark ettim... halen kanun diyorlar ya, kanunen yasak olan şeyleri çiğneyip insanları sakatlıyor yada öldürüyorlar istemeden de olsa, aranızda kaç insan var kanunlara güvenip motorunu kilitlemeden gece yatağa giriyor? hani nede olsa hırsızlık bir suç ve millet kanunlara uysun dimi... ne kanunmuş arkadaş, kanunlara uymuyor herkes bunu birilerinin anlaması lazım ama işte... kaldı ki kanunların bile yetersiz olduğu durumlar var ama henüz bu kanun mevzusuna kafası basmayanlara ötesini ben hiç anlatamam.
yaya geçidinde durmayana araçlara ceza kesiliyor bence yaya geçidi hariç karşı karşıya geçen'lere de kallavi ceza kesilmeli
bu gün 2 tane avele çarpıyordum yaya geçidine 100 metre mesafe de yola atladılar soldan hızlı gelen arabadan kaçarken benin sağ şeritte önüme koştular fren korna vs derken öyle küfürler ettim ki durup arkadan plakamı aldılar galiba
Araba sürücüsü durmuş kırmızı da normal olarak sürekli arkasına bakıp kim geliyor demeyebilir.
Herkes sürekli arkasına aynasına bakmıyor.
Yayanın suçu günahı yok kendini bilmez birinin kırmızı yandığı halde salak gibi gideceğini takip edemez.
Herkes insan yani yaşam savaşın da bir de her şeyi dert edemez kendine kendine yanan ışıkta dalgınlık yapmış olabilir ki hakkı.
Bilmem kaç kg olması kimseyi ilgilendirmez kendini öldürsün başkasına zarar vermesin böyleleri.
İnsanlar sınır ötesi operasyon da değil sürekli kendini kollasın.
Davarın biri geçmiş kırmızı da kendini kollasın baksın falan demenin manası yok.
Belki hasta belki problemli biri yanın da çocuğu da olabilirdi onları tutacağım diye bakamaya da bilir.
Böyleleri sadece kendine zarar versin masumlara değil.
Kurallar belli zaten geçmese kaza olmaz.
evet ceza var biliyorum ama uygulama?Ceza var zaten de uygulayan yok.
Yayalara trafik kurallarını ihlal etmeleri durumunda ceza kesilmesinin hukuki dayanağı, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'dur.
Bu kanun içinde, yayaların uyması gereken kuralları ve bu kurallara uymamanın cezasını düzenleyen maddeler bulunmaktadır.
İhlal türüne göre uygulanabilecek başlıca maddeler şunlardır:
- Karayolları Trafik Kanunu'nun 68. Maddesi:Bu madde, yayaların taşıt yolunu kullanma ve karşıya geçme kurallarını belirler.
- Özellikle: Yaya ve okul geçidi ile kavşak giriş ve çıkışlarına 100 metre mesafe içinde olduğu halde, karşıya geçmek için taşıt yolunu bu yerler dışında herhangi bir yerden kullanmak bu madde kapsamında yasaktır. Bu yasağa uymayan yayalara idari para cezası uygulanır.
- Karayolları Trafik Kanunu'nun 70. Maddesi (veya ilgili fıkrası):Kaynaklarda bazen bu madde kapsamında da yer aldığı belirtilir.
- Yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu haller dışında taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda bulunmaları veya buraları saygısızca kullanmaları da ceza gerektiren durumlar arasındadır.
Ben aynısını bu gün yaşadım dayı elleri arkaya bağlamış yavaş yavaş geçiyor tarlası gibi.yaya geçidinde durmayana araçlara ceza kesiliyor bence yaya geçidi hariç karşı karşıya geçen'lere de kallavi ceza kesilmeli
bu gün 2 tane avele çarpıyordum yaya geçidine 100 metre mesafe de yola atladılar soldan hızlı gelen arabadan kaçarken benin sağ şeritte önüme koştular fren korna vs derken öyle küfürler ettim ki durup arkadan plakamı aldılar galiba
Kulağında telefon hiç yola bile bakmıyor... Kornaya basıyorsun ters ters bakıyor lar birde...Ben aynısını bu gün yaşadım dayı elleri arkaya bağlamış yavaş yavaş geçiyor tarlası gibi.
Arabayla kornaya bastım kafayı döndürmedi bile.
Artık büyükşehirler de insanlar da mantık aramıyorum.
Farkındayım ki çoğu maymunlardan düşük IQ sahibi.
Ne laf anlatılır ne ders verilir.
Kaderimiz bu..
ben yaya için herhangi bir suçlama yada durum tespiti yapmadım ama sıkıntı yok, tamam abi siz haklısınızAraba sürücüsü durmuş kırmızı da normal olarak sürekli arkasına bakıp kim geliyor demeyebilir.
Herkes sürekli arkasına aynasına bakmıyor.
Yayanın suçu günahı yok kendini bilmez birinin kırmızı yandığı halde salak gibi gideceğini takip edemez.
Herkes insan yani yaşam savaşın da bir de her şeyi dert edemez kendine kendine yanan ışıkta dalgınlık yapmış olabilir ki hakkı.
Bilmem kaç kg olması kimseyi ilgilendirmez kendini öldürsün başkasına zarar vermesin böyleleri.
İnsanlar sınır ötesi operasyon da değil sürekli kendini kollasın.
Davarın biri geçmiş kırmızı da kendini kollasın baksın falan demenin manası yok.
Belki hasta belki problemli biri yanın da çocuğu da olabilirdi onları tutacağım diye bakamaya da bilir.
Böyleleri sadece kendine zarar versin masumlara değil.
Kurallar belli zaten geçmese kaza olmaz.
Haklı haksız değil normal tartışıyoruz be fatih.ben yaya için herhangi bir suçlama yada durum tespiti yapmadım ama sıkıntı yok, tamam abi siz haklısınız![]()