Edirne karaagacta askerlik yapmistim, aralik ayinda parka vermemislerdi, kazak da satmamislardi, 300 kisilik kisa donem bolugu horon tepiyoduk resmen. Balkanlardan gelen soguk hava dalgasini orada gormustum.Lakin Edirne'de de bir cenabetlik, bir gudubetlik olabilir ben de 2-3 sene önce o caddede kaza yapmıştım, fukara sümüğü gibi yere yapışmıştım da 3 hafta boyunca sağ el bileğimle sol dizim çalışmamıştı.
ben artık ışıkları görmezden geliyorum, kırmızı yada yeşil pek anlam ifade etmiyor çünkü yaya için kırmızı da yansa yeşilde yansa yayalar geçiyor yoldan... aynı şeyi arabalar ve motosikletler de yapıyor... böyle durumlarda yayalara yol vermeden önce arkaya bakıyorum ve arkadan gelen araç varsa korna ile yayayı engelliyorum ki yola atlamasın, hani geçiş hakkı yayada olsa bile arkadan gelen kişi ona çarpacağı için yayayı engelliyorum.Orasi isikli bir yaya gecidi ve kirmizi yaniyor. Farkindasin dimi Tommy cim.
Betamax çok fazla teknolojik. Vatandaşın kafasını karıştırma. Hele şunu bi çözelim.Trafikte Betamax video kadar aklı olan insanlarla beraber sürüyoruz.
Evet, zamanında betamax daha üstün bir teknolojiydi, ama dünyada piyasayı vhs'ye kaptırdı. Bizim ülkede betamaz daha çok tuttu ama dünya çapında vhs daha yaygındı çünkü amerikada kaliforniyadaki meşhur endüstri vhs seçti daha ucuz olduğu için.Betamax çok fazla teknolojik. Vatandaşın kafasını karıştırma. Hele şunu bi çözelim.
(Hacdan gelende Mekke, Alamanyadan gelenlerde donsuz Ulrike manzarası bulunur.)
![]()
İşin içinde paketçi varsa, %1000 paketçi suçludur. %99,9 bok gibi kullanıyorlar; başkaların hayatını geçtim kendi hayatlarını umursamıyorlar. Geçen gün aynı cadde üzerinde 200m ara ile iki paketçi arabamın altına girmekten kıl payı kurtuldu. Öyle aptalca ve riskli hareketler yapıyorlar ki ezip canını alsam sanırım olayın vehametini idrak edene kadar üzüleceğim tek şey arabama verdikleri zarar olur. (İstisnalar kaideyi bozmuyor...)motorcu haklı tek suclu yaya aşamasına gelemedik mi 15 saattir.
Paketcilerin hepsinde (zortsepeti, götür, trendegogo gibi) psikoteknik olmasi gerek yoksa sisteme alinmiyorlar diye biliyorum.İşin içinde paketçi varsa, %1000 paketçi suçludur. %99,9 bok gibi kullanıyorlar; başkaların hayatını geçtim kendi hayatlarını umursamıyorlar. Geçen gün aynı cadde üzerinde 200m ara ile iki paketçi arabamın altına girmekten kıl payı kurtuldu. Öyle aptalca ve riskli hareketler yapıyorlar ki ezip canını alsam sanırım olayın vehametini idrak edene kadar üzüleceğim tek şey arabama verdikleri zarar olur. (İstisnalar kaideyi bozmuyor...)
Tekrarlıyorum (artık sayısını hatırlamıyorum): Ehliyet yenilemelerine zekâ testi gelmesi lazım + profesyonel sürücülük/binicilik yapan herkesin ayrıca psikoteknik mi deniyorsu ruh sağlığı açısından değerlendirilmesi şart.
Soğukta beyinleri mi uyuşuyor nedir?Paketcilerin hepsinde (zortsepeti, götür, trendegogo gibi) psikoteknik olmasi gerek yoksa sisteme alinmiyorlar diye biliyorum.
O kadar sacmalamalarina ragmen hala ölüp de sayilari azalmiyo bunlarin. Bu arada avrupa yakasi anadolu yalasindan daha berbat bu konuda.
O zaman ben yanlış biliyormuşum; psikolojik değerlendirme diye düşünmüştüm. Hakkıyla yapılan bir değerlendirmeden geçmesi zor çoğu paketçinin. (Özellikle kurye demiyorum; bu paketçiler ayrı bir sınıf...)Psikoteknik dediğiniz şey birkaç bin tl verip birkaç ders alınıp elde ediliyor.
adam burada forklift bıçakları ile önünde yürüyen adama pandik atıyor ama psikotekniği var.
Iste onu diyom, dogal seleksiyon isleseydi simdiye sayilari azalmisti. Demek ki gebermiyorlarSoğukta beyinleri mi uyuşuyor nedir?
Test yalan o halde. Neyse, burası Türkiye tabi, devenin boynu fıkrası işte...
O zaman doğal seleksiyon.
Aziz Nesin diyorum; anlayan anlar...Iste onu diyom, dogal seleksiyon isleseydi simdiye sayilari azalmisti. Demek ki gebermiyorlar
O bile az anlamış, verdiği oran düşük.Aziz Nesin diyorum; anlayan anlar...
Sonradan demisler ona aynisini o da "normalde 82 anayasasina evet diyenlerin orani ladar diyecektim ama cok tepki ceker diye demedim" demis rivayete goreO bile az anlamış, verdiği oran düşük.
Düzeltmişti sonra. %91'e çekti. (82 referandum sonucu...)O bile az anlamış, verdiği oran düşük.
Rivayet değil, direkt söylerken videosunu seyretmiştim.Sonradan demisler ona aynisini o da "normalde 82 anayasasina evet diyenlerin orani ladar diyecektim ama cok tepki ceker diye demedim" demis rivayete gore
O zaman ben yanlış biliyormuşum; psikolojik değerlendirme diye düşünmüştüm. Hakkıyla yapılan bir değerlendirmeden geçmesi zor çoğu paketçinin. (Özellikle kurye demiyorum; bu paketçiler ayrı bir sınıf...)