Edirne’de Yaya Geçidindeki Feci Kaza Kamerada

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Lakin Edirne'de de bir cenabetlik, bir gudubetlik olabilir ben de 2-3 sene önce o caddede kaza yapmıştım, fukara sümüğü gibi yere yapışmıştım da 3 hafta boyunca sağ el bileğimle sol dizim çalışmamıştı.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Lakin Edirne'de de bir cenabetlik, bir gudubetlik olabilir ben de 2-3 sene önce o caddede kaza yapmıştım, fukara sümüğü gibi yere yapışmıştım da 3 hafta boyunca sağ el bileğimle sol dizim çalışmamıştı.
Edirne karaagacta askerlik yapmistim, aralik ayinda parka vermemislerdi, kazak da satmamislardi, 300 kisilik kisa donem bolugu horon tepiyoduk resmen. Balkanlardan gelen soguk hava dalgasini orada gormustum.
Konuya gelirsek: once yesil isik yanip sonuyor, sonra sari yaniyor, sonra kirmizi, herifcioglu gaz kesmemis bile. Yaya kontrol etmeden cikmis, bu ulkede sakat bisey bu ama yine de adama bisey demesek, bi saniyelik dalginlik yapmis. Videoda 4 motorcu var, 2si oksijen israfi, biri yaya gibi davraniyor, oburu durabilecegi mesafe olmasina ragmen gazi kokluyor. Kazanin izi kalici olarak kalsin da her gordugunde bu hatasini anlasin diyecem de, herif kesin hasta yataginda yayaya kufrediyordur "hizli geldigimi goruyor, ne yola atliyor" diyordur.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Orasi isikli bir yaya gecidi ve kirmizi yaniyor. Farkindasin dimi Tommy cim.
ben artık ışıkları görmezden geliyorum, kırmızı yada yeşil pek anlam ifade etmiyor çünkü yaya için kırmızı da yansa yeşilde yansa yayalar geçiyor yoldan... aynı şeyi arabalar ve motosikletler de yapıyor... böyle durumlarda yayalara yol vermeden önce arkaya bakıyorum ve arkadan gelen araç varsa korna ile yayayı engelliyorum ki yola atlamasın, hani geçiş hakkı yayada olsa bile arkadan gelen kişi ona çarpacağı için yayayı engelliyorum.

yani ben uzun süredir kendi kurallarımı uyguluyorum ve herkese öneririm; yaya, motorcu, bisiklet v.s. bunlar korumasızlar ve olası kazada darbeyi vücutlarına alıyorlar ve bu yüzden kurallardan ziyade canlarını korumak kendilerinin birincil görevi.

ben ışıkları sadece yol verme sırasının kimde olacağını karar veren merci olarak görüyorum ve eğer benim kırmızı ışıkta geçmem diğer yaya ve araçlara engel teşkil etmiyorsa ve yakınlarda ceza yememe sebep olacak bir kamera yoksa ben geçiyorum zira bekleyip gereksiz trafik sıkışıklığı yapmayayım.

birde hız kurallarının limitlerini de yok sayıyorum, mesela önüme yaya atlayabilecek yollarda hız sınırı yüksek bile olsa ben yavaş gidiyorum... eğer önüme atayacak bir cisim riski yoksa hız kurallarının üzerine çıkıyorum.
................
kurallar kazaları önlemek için var fakat kurallar genelde can ve mal kayıplarından sonra konuluyor ve ben olası can ve mal kayıplarının yaşandığı durumları tespit edip kendi kendime yeni kurallar koyuyorum, kimi zaman başka insanların dikkat etmeyeceği kadar katı ve kimi zaman ise başka insanların fark edemeyeceği kadar serbest kuralları uyguluyorum kendi kendime.

O motorcunun ehliyetinin alınması ve hapse atılması gerekir normal bir ülkede. Cinayete teşebbüs etmiş. Yıl 2025, hala kırmızı ışıkta umursamayan, yaya geçitinde durmayan bir milletiz. Avrupa birliğine bizi almasınlar lütfen, onları da kendimize benzetmeyelim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Trafikte Betamax video kadar aklı olan insanlarla beraber sürüyoruz.
Betamax çok fazla teknolojik. Vatandaşın kafasını karıştırma. Hele şunu bi çözelim.
(Hacdan gelende Mekke, Alamanyadan gelenlerde donsuz Ulrike manzarası bulunur.)
nostalji-yedek-filmli-kabeyi-gosteren-fotograf-makinesi-5-adet-kabe-film-makinesi-hediyelik-urun-kcm78553787-1-249473369f6d41dab9d65f77c28423a5.jpg

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Betamax çok fazla teknolojik. Vatandaşın kafasını karıştırma. Hele şunu bi çözelim.
(Hacdan gelende Mekke, Alamanyadan gelenlerde donsuz Ulrike manzarası bulunur.)
nostalji-yedek-filmli-kabeyi-gosteren-fotograf-makinesi-5-adet-kabe-film-makinesi-hediyelik-urun-kcm78553787-1-249473369f6d41dab9d65f77c28423a5.jpg
Evet, zamanında betamax daha üstün bir teknolojiydi, ama dünyada piyasayı vhs'ye kaptırdı. Bizim ülkede betamaz daha çok tuttu ama dünya çapında vhs daha yaygındı çünkü amerikada kaliforniyadaki meşhur endüstri vhs seçti daha ucuz olduğu için.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Biz millet olarak fazla zekaya sahip bir milletiz. Durumdan vazife çıkarmak, her kanunu, yasayı, yasağı yorum katarak uygulamak bize mahsus. Elin oğlu, gecenin bir yarısı kimsenin olmadığı kavşakta durur, bizde öğlen vakti Mecidiyeköy'deki kavşakta durmaz. 10'da başlayacağı sınava geç girmeye çalışmak bile sadece bize mahsustur sanırım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
motorcu haklı tek suclu yaya aşamasına gelemedik mi 15 saattir.
İşin içinde paketçi varsa, %1000 paketçi suçludur. %99,9 bok gibi kullanıyorlar; başkaların hayatını geçtim kendi hayatlarını umursamıyorlar. Geçen gün aynı cadde üzerinde 200m ara ile iki paketçi arabamın altına girmekten kıl payı kurtuldu. Öyle aptalca ve riskli hareketler yapıyorlar ki ezip canını alsam sanırım olayın vehametini idrak edene kadar üzüleceğim tek şey arabama verdikleri zarar olur. (İstisnalar kaideyi bozmuyor...)

Tekrarlıyorum (artık sayısını hatırlamıyorum): Ehliyet yenilemelerine zekâ testi gelmesi lazım + profesyonel sürücülük/binicilik yapan herkesin ayrıca psikoteknik mi deniyordu ruh sağlığı açısından değerlendirilmesi şart.

Ged

Motosikleti
İşin içinde paketçi varsa, %1000 paketçi suçludur. %99,9 bok gibi kullanıyorlar; başkaların hayatını geçtim kendi hayatlarını umursamıyorlar. Geçen gün aynı cadde üzerinde 200m ara ile iki paketçi arabamın altına girmekten kıl payı kurtuldu. Öyle aptalca ve riskli hareketler yapıyorlar ki ezip canını alsam sanırım olayın vehametini idrak edene kadar üzüleceğim tek şey arabama verdikleri zarar olur. (İstisnalar kaideyi bozmuyor...)

Tekrarlıyorum (artık sayısını hatırlamıyorum): Ehliyet yenilemelerine zekâ testi gelmesi lazım + profesyonel sürücülük/binicilik yapan herkesin ayrıca psikoteknik mi deniyorsu ruh sağlığı açısından değerlendirilmesi şart.
Paketcilerin hepsinde (zortsepeti, götür, trendegogo gibi) psikoteknik olmasi gerek yoksa sisteme alinmiyorlar diye biliyorum.
O kadar sacmalamalarina ragmen hala ölüp de sayilari azalmiyo bunlarin. Bu arada avrupa yakasi anadolu yalasindan daha berbat bu konuda.

Motosikleti
D400
Psikoteknik dediğiniz şey birkaç bin tl verip birkaç ders alınıp elde ediliyor.

adam burada forklift bıçakları ile önünde yürüyen adama pandik atıyor ama psikotekniği var.

Motosikleti
Paketcilerin hepsinde (zortsepeti, götür, trendegogo gibi) psikoteknik olmasi gerek yoksa sisteme alinmiyorlar diye biliyorum.
O kadar sacmalamalarina ragmen hala ölüp de sayilari azalmiyo bunlarin. Bu arada avrupa yakasi anadolu yalasindan daha berbat bu konuda.
Soğukta beyinleri mi uyuşuyor nedir?

Test yalan o halde. Neyse, burası Türkiye tabi, devenin boynu fıkrası işte...

O zaman doğal seleksiyon.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Psikoteknik dediğiniz şey birkaç bin tl verip birkaç ders alınıp elde ediliyor.

adam burada forklift bıçakları ile önünde yürüyen adama pandik atıyor ama psikotekniği var.
O zaman ben yanlış biliyormuşum; psikolojik değerlendirme diye düşünmüştüm. Hakkıyla yapılan bir değerlendirmeden geçmesi zor çoğu paketçinin. (Özellikle kurye demiyorum; bu paketçiler ayrı bir sınıf...)

Ged

Motosikleti
Soğukta beyinleri mi uyuşuyor nedir?

Test yalan o halde. Neyse, burası Türkiye tabi, devenin boynu fıkrası işte...

O zaman doğal seleksiyon.
Iste onu diyom, dogal seleksiyon isleseydi simdiye sayilari azalmisti. Demek ki gebermiyorlar

Motosikleti
O bile az anlamış, verdiği oran düşük.
Düzeltmişti sonra. %91'e çekti. (82 referandum sonucu...)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sonradan demisler ona aynisini o da "normalde 82 anayasasina evet diyenlerin orani ladar diyecektim ama cok tepki ceker diye demedim" demis rivayete gore
Rivayet değil, direkt söylerken videosunu seyretmiştim.

Motosikleti
D400
O zaman ben yanlış biliyormuşum; psikolojik değerlendirme diye düşünmüştüm. Hakkıyla yapılan bir değerlendirmeden geçmesi zor çoğu paketçinin. (Özellikle kurye demiyorum; bu paketçiler ayrı bir sınıf...)

Algılama, hız, refleks gibi zart zurta bakıyorlar formaliteden psikolog da giriyor ama basic bişi.

yani şöyle bir konuşma geçip teşekkür edip gönderiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar