Bu Kazadan Sonra Sürücüler Arasında Tartışma Çıkmadı!

kaza-sonrasi-sakin-kalmak.jpg

Şehir içi trafikte motosiklet ile otomobilin karıştığı kaza, hem olayın gerçekleşme biçimi hem de sonrasındaki tavır nedeniyle dikkat çekti. Kask kamerasından kaydedilen görüntülere göre sol şeritte ilerleyen kadın motosiklet sürücüsüne, yolun ilerisinde aynaya bakmadan sol şeride çıkan bir araç temas ediyor. Aracın sürücüsünün de bir kadın olduğu görülürken, çarpma sonucu motosiklet sürücüsü kısa süreli kontrol kaybı yaşıyor.

Kazadan sonra iki sürücünün araçlarını durdurup konuştuğu anlar ise beklenenin aksine oldukça sakin. Olay görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca, kullanıcıların büyük bölümü sürücülerin soğukkanlı tavrına dikkat çekti.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
D400
Aracın sinyaline dikkat etmedim ama vermiş de olsa vermemiş de olsa motosiklet suclu.

Videonun başına bakıyorsun adam şerit çizgisinin tam ortasından gidiyor, sonra sağdan gidiyor.

Adam aynadan görse bile motorcu arkasında kalıyor solda değil.

Motorcu 1 adım sonrasını öngöremiyorsa arabacıların 3 adım sonrasını öngörmesini beklemeyin.

Motosikleti
K 1600 GTL
Aracın sinyaline dikkat etmedim ama vermiş de olsa vermemiş de olsa motosiklet suclu.

Videonun başına bakıyorsun adam şerit çizgisinin tam ortasından gidiyor, sonra sağdan gidiyor.

Adam aynadan görse bile motorcu arkasında kalıyor solda değil.

Motorcu 1 adım sonrasını öngöremiyorsa arabacıların 3 adım sonrasını öngörmesini beklemeyin.
Bence trafik bilgilerini bir gözden geçir.....

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Trafikte böyle şeyler görmekten yıldım.

Hani saç saça, baş başa kavga? Nerede tekme ve yumruklar?

Motosikleti
cbf 150
olum ikiside haksız Arndiol, birinde düz çizgi var diğeride yağdırıyor.

İkiside kadın bu arada :)

Muzo sence bu durumda ben olsam ne yapardım?

Motosikleti
D400
Bence trafik bilgilerini bir gözden geçir.....
yanlış okumadıysam motorcu 96 ile gidiyor. (motorcu kural ihlali)
Videonun başında 2 şeritin ortasındaki çizgiden gidiyor (motorcu kural ihlali) sonra cok kısa bir süreliğine sağ şeride geçiyor. (o anda adam baktıysa sağda sanmıştır)
Videonun öncesi yok ama ilk 2saniyeye göre kafasına göre şerit değiştiriyor (motorcu kural ihlali)

Arabanın çıkış yapacağı net motorcu ne durmayı ne sürmeyi beceriyor (yeteneksizlik ve öngörememe)

Arabacı kontrolsüz ve sinyalsiz sol şeride cıkıyor (arabacı kural ihlali)

Bunları topladıgımız zaman motorcu sol şeritten hız kurallarına uygun biçimde gitseydi muhtemel arabacı onu görürdü, görmese bile motorcu durabilir ve kazayı öngörebilirdi.

Sence araba sinyal verseydi bu kaza olmaz mıydı mesela? :)

Trafik bilgilerimde bir sıkıntı görmüyorum. 96 ile o yoldan giden birisini görüyorum. (yanlış gördüysem affola ihlallerden birisini silebiliriz :D )

Bu arada kazadan sonrasını izlemedim :D

Motosikleti
K 1600 GTL
yanlış okumadıysam motorcu 96 ile gidiyor. (motorcu kural ihlali)
Videonun başında 2 şeritin ortasındaki çizgiden gidiyor (motorcu kural ihlali) sonra cok kısa bir süreliğine sağ şeride geçiyor. (o anda adam baktıysa sağda sanmıştır)
Videonun öncesi yok ama ilk 2saniyeye göre kafasına göre şerit değiştiriyor (motorcu kural ihlali)

Arabanın çıkış yapacağı net motorcu ne durmayı ne sürmeyi beceriyor (yeteneksizlik ve öngörememe)

Arabacı kontrolsüz ve sinyalsiz sol şeride cıkıyor (arabacı kural ihlali)

Bunları topladıgımız zaman motorcu sol şeritten hız kurallarına uygun biçimde gitseydi muhtemel arabacı onu görürdü, görmese bile motorcu durabilir ve kazayı öngörebilirdi.

Sence araba sinyal verseydi bu kaza olmaz mıydı mesela? :)

Trafik bilgilerimde bir sıkıntı görmüyorum. 96 ile o yoldan giden birisini görüyorum. (yanlış gördüysem affola ihlallerden birisini silebiliriz :D )

Bu arada kazadan sonrasını izlemedim :D
Araç sinyalde verse yola çıkmadan önce arkayı kontrol etmek zorunda. Bu hesaptan yola çıkarsak aynı motorcu evden çıktığından beri 100 kural ihlali yapmıştır. Arabacı da arabaya yeni bindiyse 1 kural ihlali yaptı. Sonuç motorcu suçlu...😀

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Zafer Akçay'lık yapayım biraz:

Böyle kazalar görmeyelim artık yahu.

Sağdan bir araç burnunu çıkartmış.
Yolunda giden araç durarak ona yol mu verecek, yoksa hafifçe sola mı kaçacak belli değil.
Motorcunun hızını göremedim, 90 galiba, bence o yol için yüksek bir hız, bir tık yavaş gitse, (örneğin 60-70 ile), bu karmaşayı gördüğü anda gaz kolunu kapattığında frene bile gerek rahatça durabileceğin ya da manevra yapabileceğin hıza düşersin.

İleride bir kaos var, tam gaz gidip sonra sola kırıyorsun, çarpmalar, sürtmeler vs.

Bi de lastiklerim kötü, aklım orada diyor, ne alakası var lastikle bu kazanın.

Motosikleti
D400
Araç sinyalde verse yola çıkmadan önce arkayı kontrol etmek zorunda. Bu hesaptan yola çıkarsak aynı motorcu evden çıktığından beri 100 kural ihlali yapmıştır. Arabacı da arabaya yeni bindiyse 1 kural ihlali yaptı. Sonuç motorcu suçlu...😀

ben aracın da hatasını yazdım.

"videonun öncesi" kısmına takılmaya gerek yok ki video başladıgı anda zaten hatalı şerit sürüşü yapıyordu =) nasılsa önceden de yapmıştır diye suclu ilan etmedim.

ve kimse kusura bakmasın bu şekilde bir kazayı ögremeyen tipler de ya motor binmesin ya da trafik kurallarına uysun yeter gari be :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bakıyorum, bakıyorum adam göremiyorum. Her iki sürücü de bağyan. :unsure:

o kısmı izlemedim kazadan sonra kapattım :D

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
VAR kayıtlarına dikiz yapalım.
cee94lj.jpg

Duvarda MTSK yazdığına göre yolun o kısmı sürücü kursuna tahsis edilmiş veya kurs o bölüme çökmüş. Çizgiyle çevirip park alanı yapmış. Dolayısıyla motorcu aplanın çizginin soluna geçmeden devam etmesi mümkün değil. Arabacı Apla bu şekilde park yerinden çıkma durumunda. Geriden gelen trafiği kontrol ederek, geriden gelen varsa beklemesi, gelen yoksa sola sinyal vermek suretiyle yola çıkması gerekirken bodoslama sol tarafa dalmış. Motorcu Apla da meskun mahalde 50-55 km/h hızla gitmesi gerekirken neredeyse iki kat hızla yardırmış. Arabacı Aplanın büyük ihtimalle ehliyeti bile yok. Belki her ikisinin de yok.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
ben aracın da hatasını yazdım.

"videonun öncesi" kısmına takılmaya gerek yok ki video başladıgı anda zaten hatalı şerit sürüşü yapıyordu =) nasılsa önceden de yapmıştır diye suclu ilan etmedim.

ve kimse kusura bakmasın bu şekilde bir kazayı ögremeyen tipler de ya motor binmesin ya da trafik kurallarına uysun yeter gari be :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

o kısmı izlemedim kazadan sonra kapattım :D

Sevgili kardeşim ,

Motorcu haklı he he de gec.

Bizim forumdakiler seninki gibi temeli olan mantıklı açıklamaları sevmezler çünki o sokakta bizimkiler olsa 116 ile gider , geçerken de tekmeyle arabanın aynasını kırarlardı. Aklı başında düzgün bir motosiklet sürücüsü o sokakta yasal hız sınırında (azami 50 km dir diye düşünüyorum) sürer ve böyle bir pozisyon yaşamazdı.

Sevgilerimle

Motosikleti
K 1600 GTL
Sevgili kardeşim ,

Motorcu haklı he he de gec.

Bizim forumdakiler seninki gibi temeli olan mantıklı açıklamaları sevmezler çünki o sokakta bizimkiler olsa 116 ile gider , geçerken de tekmeyle arabanın aynasını kırarlardı. Aklı başında düzgün bir motosiklet sürücüsü o sokakta yasal hız sınırında (azami 50 km dir diye düşünüyorum) sürer ve böyle bir pozisyon yaşamazdı.

Sevgilerimle
Yahu farklı yorum yapacaz diye bu kadar zorlamaya gerek yok. Motorcu 50 ile giderken yola kontrolsüz sinyalsiz araç atlasa kaza olmayacak mı??? Trafik kurallarına göre yorum yapıyoruz. Güvenli sürüş kurallarına göre değil. Yoksa tabiki motorcu öncesinde o aracın yola çıkabileceğini ön görmeli....

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Yahu farklı yorum yapacaz diye bu kadar zorlamaya gerek yok. Motorcu 50 ile giderken yola kontrolsüz sinyalsiz araç atlasa kaza olmayacak mı??? Trafik kurallarına göre yorum yapıyoruz. Güvenli sürüş kurallarına göre değil. Yoksa tabiki motorcu öncesinde o aracın yola çıkabileceğini ön görmeli....
Konuyu saptırma . Üzeride konuştuğumuz olay bu . 50 km ile giderken sinyalsiz araç atlarsa ( sinyal verince geçiş üstünlüğümü oluyor sanki ) onu ayrıca değerlendiririz. Buradaki motorcu ölmeye çalışıyor . Bu sefer olmamış ama bir dahaki sefere ne olur bilinmez.

Konuyu saptırma . Üzeride konuştuğumuz olay bu . 50 km ile giderken sinyalsiz araç atlarsa ( sinyal verince geçiş üstünlüğümü oluyor sanki ) onu ayrıca değerlendiririz. Buradaki motorcu ölmeye çalışıyor . Bu sefer olmamış ama bir dahaki sefere ne olur bilinmez.

ya hocam biraz pozitif ol,

bak kontra verip aradan gecmiş kız kardesimiz. valla yalan yok ben şaşırdım.

şu hareket umut veriyor. bu kız motorculuk işini yapacak bence.

Motosikleti
K 1600 GTL
Konuyu saptıran sensin ama... Motosikletli riskli sürüyor ona kimsenin birşey dediği yok zaten. Ama olası kazanın suçlusu araba sürücüsü....

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Beyler sosyal medyaya düşen iki mal yüzünden burada birbirinize girmeyin. İkiniz de milattan önceden beri forum ortamında olan güzel üyelersiniz.

Kim hatalı ya da değil boş verin, koyun döte rahvan gitsin.

Bir de ikiniz de K'cısınız, ne ayıp

Motosikleti
K 1600 GTL
Beyler sosyal medyaya düşen iki mal yüzünden burada birbirinize girmeyin. İkiniz de milattan önceden beri forum ortamında olan güzel üyelersiniz.

Kim hatalı ya da değil boş verin, koyun döte rahvan gitsin.

Bir de ikiniz de K'cısınız, ne ayıp
Yok birbirimize girmeyiz niye girelim. Hoca güvenli sürüş odaklı düşünüp motosikletlinin güvenlik balonu bırakması, araç sürücüsüne orada olduğunu belli etmesi gerektiğini ve bunları yapmadığını gördüğü için direkt faturayı kesiyor. 🙂

Videoda iki adet kural tanımayan maganda var ama iki tekerli sürücü daha fazla maganda. Marş bastıkları için ikisi de suçlu ama motorcu daha suçlu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar