İlk Motosiklet BMW K1600 GT

İlk motoru K1600 GT olan binicini ,ilk uzun yol tecrübesindeki hisleri. Şükrü Şimşek hocamın sunumu ile

Eğitim , bütçe , İstanbul gibi büyük şehirde yaşama ve bileğe hakim olmayla K1600GT değilde uçak bile kullanılabilir diye düşünüyorum ama abimizin daha eğitimin 3. gününden uzun yola çıkabilmesi bile çok güzel . Allah kaza bela vermesin.

1600 cc lik bir motor almanin ve kullanmanin gayesini anlamak oldukca fikir jimnastigi yapilmasi gerekiyor, sana ne kardesim adamin maddi durumu müsait ne isterse onu kullanir normal olarak bircok katilimci arkadasimizin fikri olabilir, bu gücte bir makina ki normal bir otomobil motoru gücünde ve tabi bu motorun birde agirligi,kavramasi,ve kumandasi da ona göre hakimiyet ve pratiklik gerektiren ve kismen de olsa fizik güc gerekir,servis ve tamir konularida önemli bir üzerinde düsünülmesi gereken bir konudur, ancak,RENKLER-ZEVKLER-ARZULAR herkes icin göreceli oldugundan , bizede arkadasimiza hayirli olsun kazasiz belasiz yolculuklar dilemekten baska bir söz kalmiyor,herkese selam saygi ve hürmetlerimle.

Motosikleti
cbf 150
Yolu okumayı bilen biraz da motorun yönlendirme kumandalarına hakim insanlar kullanabilir. Bir şey yok burada zaten en güvenli motorlardan birini seçmiş. Ama 1000 liği geçtim 600lük bir super sporla başlasaydı 2 günlük eğitimle. onlar pek affetmezdi hataları. Daha henüz düz yolda gidiyor. karşısına yokuş gelicek yokuşda manevra gelicek yerler ıslak olucak yarler tozlu olucak. o motor çok düşücek ama 1 sene ye kalmaz öğrenir sonrada yeni k1600 zaten gelmiş olur gider onu alır.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Yolu okumayı bilen biraz da motorun yönlendirme kumandalarına hakim insanlar kullanabilir. Bir şey yok burada zaten en güvenli motorlardan birini seçmiş. Ama 1000 liği geçtim 600lük bir super sporla başlasaydı 2 günlük eğitimle. onlar pek affetmezdi hataları. Daha henüz düz yolda gidiyor. karşısına yokuş gelicek yokuşda manevra gelicek yerler ıslak olucak yarler tozlu olucak. o motor çok düşücek ama 1 sene ye kalmaz öğrenir sonrada yeni k1600 zaten gelmiş olur gider onu alır.
Motoru galeriden alıp direk yola çıkmamışlar ki .Önce iki gün boyunca kapalı alanda hoca ile birebir çalışmışlar. Şükrü hoca ile yapılmış iki günlük eğitim senin bahsettiğim 1 yıllık tecrübeden daha fazlasını
öğretmiştir o öğrenciye . Hoca motoruna tam hakim olamayan öğrencisini asla yola çıkartmaz.

Eğitim alın diye boşuna kendimizi yırtmıyoruz. Gerçekten kazanılması yıllar sürecek tecrübeleri , kapalı alanda kısa sürede kazandıran bir süreç bu. Özellikle yeni başlayanlar henüz yanlış alışkanlıklara sahip olmadıkları için doğru bilgiyi kısa sürede kolayca uygulayabilir hale geliyorlar.

Sevgilerimle

Motosikleti
cbf 150
Şimdi abi sen hocasın ben değilim ben sadece ateşli silahlar, rehine kurtarma cart curtta hocalık yaparım ama şu durumu lütfen gözden kaçırmıyalım.

KAPALI ALAN EĞİTİMİ ALIP 330 KGLIK MOTORLA YOLLARA ÇIKIP BEN EĞİTİMLİYİM DERSEN SONUN PEK HAYIRLI OLMAZ.
Yolların dinemiği farklıdır kedi çıkar köpek çıkar sağdan anadol çıkar solda damperli çıkar.

2 günlük kapalı alan da 8 çizdirip iki stoplama tekniği öğretip yola adam salamazsın. Bu benim al eline glock bu da şarjör tetiğe bas bak ateş ettin bravo hadi git rehine kurtar dememe benziyor.

Cidden nereden eğitim alıyor bizim hocalar bilmiyorum ama umarım bir ara çok fazlaca karşılaştığımız metafiziksel ruhsal eğitim aldım hindistanda şimdi sizin ağrılarınız geçiriceğim alın bakın buda sertifiak m diyenler gibi dğeildir.

Motosikleti
Sevgili dostum yazdıklarına sonuna kadar katılmak ile beraber videoyu sonuna kadar seyretmediğini düşünüyorum.

Kaçırdığın iki nokta var.

Öğrenci zaten deneyimli bir otomobil kullanıcısı ve trafik hakkında bolca tecrübesi var.

İkincisi hoca kapalı alandan sonra öğrenciyi yalnız başına trafiğe salmıyor , video 4 gün sürecek birebir yol eğitiminin ilk gününde çekiliyor. Yani o anda eğitimdeler zaten.

Sevgilerimle

Motosikleti
cbf 150
Bakın daha önemli bir konuyada değiniceğim. Burada bazen genç arkadaşlar daha 18 20 yaşlarındakiler alıyorlar ufak motorlar, heyecanlılar bazılarının ihtiyacı oluyor şehir dışına çıkmaya trcrübeleri yok eğitimleri yok diye biz zorluk çıkarıyoruz bilerek. Gitme otobüs kullan tren kullan bak böyle böyle olur diyoruz. Sonra bölye 2 günlük eğitim aldı yol yaptı acayip gitti diye topic. Şimdi biz ufak arkadaşları nasıl caydırıcağız. Ya başlarına birley gelse? Biraz ön görü sadece

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Eğitim şart,

Ancak her zaman dediğim gibi istisnai yetenekler kaideyi oluşturmamalı.

Burada hocanın yetkinliği v.s. değil konu. Ben açıkçası bu konuda milyon tane soruyla videoyu izledim.

Allah kazasız belasız güzel günlerde binmeyi nasip etsin.

Motosikleti
cbf 150
Sevgili dostum yazdıklarına sonuna kadar katılmak ile beraber videoyu sonuna kadar seyretmediğini düşünüyorum.

Kaçırdığın iki nokta var.

Öğrenci zaten deneyimli bir otomobil kullanıcısı ve trafik hakkında bolca tecrübesi var.

İkincisi hoca kapalı alandan sonra öğrenciyi yalnız başına trafiğe salmıyor , video 4 gün sürecek birebir yol eğitiminin ilk gününde çekiliyor. Yani o anda eğitimdeler zaten.

Sevgilerimle
Deneyimli olmasına birşeyim yok kullanır kimi insan yeteneklidir. Kaçırdıgon mevzu farklı bunu herkesin okudıgu yere yazamayız. Bırak kullansın kim ne yapacaksa. Mesela k1600 aldı geçti gitti deyip geçin mesela. Benimde bir arkdaşım var harley aldı kocaman ama ben 1.5 sene yanımda motoru sürdürdüm adam ralli pilotu arabada ama motor bu.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Deneyimli olmasına birşeyim yok kullanır kimi insan yeteneklidir. Kaçırdıgon mevzu farklı bunu herkesin okudıgu yere yazamayız. Bırak kullansın kim ne yapacaksa. Mesela k1600 aldı geçti gitti deyip geçin mesela. Benimde bir arkdaşım var harley aldı kocaman ama ben 1.5 sene yanımda motoru sürdürdüm adam ralli pilotu arabada ama motor bu.
@ACT Mi bu? 😂😂

Motosikleti

Sevgili dostum ,

Nerede olduğumuzu , nerede paylaşım yaptığımızı unutmayalım.

Bu forumda bin tane yalan yanlış bilgi , kim olduğu belli olmayan adı sanı belirsiz kişilerce sabah akşam paylaşılıyor. Onlara hiç sesiniz çıkmazken bu konuda hasbel kader yetkinliğe sahip bir kişi bir video paylaştı diye kıyameti kopartıyorsunuz.
Ehliyetini alan her kişi ehliyet sınıfına uygun motosikleti alıp sana bana sormadan trafiğe çıkma hakkına sahip. Bunu baştan kabul et.

Ben ehliyeti alan hayabusaya atlayıp gezsin demiyorum . Aksine uzun yıllar alacak tecrübe ve bilginin eğitim ile daha kısa sürede alınabileceğini savunuyorum.

Bunu sözlerle ispat etmek zor . Bu konudaki fikrini baharda beraberce yapacağımız eğitimden sonra tekrar alacağım. Umarım fikrini değiştirmende başarılı olabilirim .

Sevgilerimle

Motosikleti
cbf 150
Abi sana sesim çıkar diğerlerini ben bilgisiz eğitimsiz görüyorum bazen yorum bile yapmadan geçiyorum ama sen eğitimcisin senin görevin zaten eğitmek.

Ehliyet alan herkesin hakkı bunada katılıyorum ama birde yazılmamış gerçekler var motosiklet camiasında. Büyük motorla şaka olmaz biz burda bir sürü gence bunu anlatıyoruz şimdi senin gibi eğitimciden bunu duyduklarında 125lik alıcana gidip 600lük alırsa bir yere patlarsa napıcaz?

Bak sana söylim haberin bile olmaz onun başına birşey geldiğinde kimsenin olmaz ama bu vicdanda yara açar.

Sen eğitimcisin burada benden yada diğer arkadaşlardan daha tecrübelisin senin yol göstermen lazım. Tamam çok güzel almış gitmiş gezmiş kazsız belasız ne mutlu.

Ama parası olan gençlerde var burada, demezmi bak elemana 1600lükle neler yapıyor yaşı başını almış hemde ben gencin dinamiğim alim bir s1000rr.

Diyemezlermi okan hocam.

Bu tür konularda bir kaç kez düşünüp açmak lazım.

Şaka bir yana nispeten tecrübesiz biri olarak bence en büyük sorun şehirler arası yolda beklenmedik bir durumda ağır motorun frenlemesi, yatırması vb. çok sıkıntılı. 1600'lüğü geçtim bir keresinde Iron 833'e bineyim dedim ilk tepkim "ani bir durum oldugunda ben bu motoru yığmadan nasıl kontrol edeceğim?" oldu.

İnsanlar maddi durum, olgunluk farkı vb. diyor ancak iş tamamen kişinin sürüş tercihlerinde bitiyor gibi düşünülmüş, bana göre öyle değil. Yanlış sollama yapan bir tır, çıkacağı yolu kontrol etmeden çıkan öküzler, ani bastıran sağanak yağış vb. bunlar ne yaş dinler, ne maddi durum.

10 seneye yakın uzun yol dahil manuel araba kullandım, şehirler arası uzun yolda sonunu kestiremediğiniz virajı yavaş dönen acemi sürücüler, sağ şeritte konvoy şeklinde birikmiş tır şoförleri yüzünden sürekli sol şeritte kullanmak zorunda kalmak, aniden bastıran dolu, lastik patlaması vb. bir sürü olayı tecrübe ettim ve motora sürücü kursunda ilk defa binince "ulan ya viraj ortasında bir terslik olursa ben bu motoru nasıl daha fazla yatıracağım?" vb. soruları kafamda canlanmaya başlamıştı bile.

Zamanında AEA'nın dediği gibi "Siz araba kullanmaya Ferrari'den mi başlıyorsunuz abi?"

ALLAH tan yeni motorlar da abs, tçs ve kaydırmalı debriaj gibi güvenlik sistemleri var da artık eskisi gibi yılda 1-2 kez asfaltta sürüklenmiyoruz.

Arkadaşın yolu açık olsun.

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL
Abi sana sesim çıkar diğerlerini ben bilgisiz eğitimsiz görüyorum bazen yorum bile yapmadan geçiyorum ama sen eğitimcisin senin görevin zaten eğitmek.

Ehliyet alan herkesin hakkı bunada katılıyorum ama birde yazılmamış gerçekler var motosiklet camiasında. Büyük motorla şaka olmaz biz burda bir sürü gence bunu anlatıyoruz şimdi senin gibi eğitimciden bunu duyduklarında 125lik alıcana gidip 600lük alırsa bir yere patlarsa napıcaz?

Bak sana söylim haberin bile olmaz onun başına birşey geldiğinde kimsenin olmaz ama bu vicdanda yara açar.

Sen eğitimcisin burada benden yada diğer arkadaşlardan daha tecrübelisin senin yol göstermen lazım. Tamam çok güzel almış gitmiş gezmiş kazsız belasız ne mutlu.

Ama parası olan gençlerde var burada, demezmi bak elemana 1600lükle neler yapıyor yaşı başını almış hemde ben gencin dinamiğim alim bir s1000rr.

Diyemezlermi okan hocam.

Bu tür konularda bir kaç kez düşünüp açmak lazım.
Sanat seni olgunlaştırdı kamyoncu....

Motosikleti
K 1600 GTL
ya şu 1600 gtl yi değiştirmeyecen mi ?

yaa gecen serviste goldwing vardı. allahım bu motorlara binmeye üşenirim cok buyuk yav.

nasıl ozlemiyon tracer ı hayret
GTL Goldwing gibi değil. Goldwing daha heyula gibi... Doğrusu sıkışık trafikte şehiriçinde biraz sıkıntı kullanması ama her güzelin bir kusuru vardır uzun yolda verdiği keyif unutturuyor. Tracerı değil ama tiger 1200 arıyorum bazen...🫠

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar