A2 ehliyetten kaldım.

Motosikleti
RS200
4 haftalık süreçte toplam 6 kere falan derse gidebildim hocamız hastalanıp rapor aldığı için. Aslında dönüşlerde hiç sıkıntı yok güzergahta da çok sorun yaşamamıştım. Gel gelelim sınavdan bir gün önceki pratikte motoru 3 kere kaldıramadım yetmedi önümdeki elemanın ani freni yüzünden benim motorumda stop etti 2. Viteste kaldı iyice panik oldum. O günün bahtsızlığı sınavıma yansıdı motor 3 kez pratikte stop etti yok Allâh kalkmıyor. Sınav esnasında sorunsuz kaldırdım ama dur kalkta iki kere stop ettim. Şansıma bahtıma yağmurda vardı it gibi yağıyor motor geri kaydıkça ben daha fazla panik yaptım. Şimdi ikinci sefer için tekrar yazıldım. Motorun kavrama noktası denriyajın bitişiyle aynı yerde ben nasıl bu motoru o stresle kaldırıcam biri taktik falan versin.

Motosikleti
Arora kasırga
Balata bitik veya halat ayarı bozuktur
Devir göstergesi varsa göstergeye bakarak ibrenin düşmeye başladığı yerde ara gaz vererek kaldiracaksın başka çare yok
Veya yanında anahtar götürüp sınava başlamadan halatı biraz gerdireceksin
Sınav yapan hoca sorarsa napiyorsun diye durumu anlatırsın
Veya kurs ilgilisine tekrar sınavdan kalırsam ücret ödemem deyip tavrını koyacaksın

Panik yaptıysan kalkacağı varsa da kalkmaz. Ayrıca diğer sürücü adayları ile dip dibe gitme. Ya ilk başlarken ağırdan al ya da hocaya öndekine çok yaklaşırsam durup bekleyebilir miyim diye sor. Ben biraz geç başlayıp yine de çok yaklaşınca iyice yavaşlamıştım mesafeyi korumak için.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçmiş olsun.
Kursun size o parkuru artık hiç dertsiz geçecek kadar öğretmesi lazımdı. Bence kursun hatası ama o basit parkurda panik yapacak kadar öğrenmediğiniz için ehliyet almamanız hayırlı olmuş.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben ilk ehliyet alacağım zaman, tarihler ilk seferde geçen kimseyi yazmıyordu (Maslak). O yüzden sıkıntı edecek bir durum yok. Bir kere daha denersin. Dünyanın sonu değil.

4 haftalık süreçte toplam 6 kere falan derse gidebildim hocamız hastalanıp rapor aldığı için. Aslında dönüşlerde hiç sıkıntı yok güzergahta da çok sorun yaşamamıştım. Gel gelelim sınavdan bir gün önceki pratikte motoru 3 kere kaldıramadım yetmedi önümdeki elemanın ani freni yüzünden benim motorumda stop etti 2. Viteste kaldı iyice panik oldum. O günün bahtsızlığı sınavıma yansıdı motor 3 kez pratikte stop etti yok Allâh kalkmıyor. Sınav esnasında sorunsuz kaldırdım ama dur kalkta iki kere stop ettim. Şansıma bahtıma yağmurda vardı it gibi yağıyor motor geri kaydıkça ben daha fazla panik yaptım. Şimdi ikinci sefer için tekrar yazıldım. Motorun kavrama noktası denriyajın bitişiyle aynı yerde ben nasıl bu motoru o stresle kaldırıcam biri taktik falan versin.
Hayırlısıyla bende yarın A2 ehliyet sınavıma giricem hoca biliyorsun diye seni sonlara yazdım başkalarının zamanından çalmıyalım demişti bende sıkıntı yok demiştim ama hava durumuna bakınca sınava giriceğim saatlerde %45 yağmur gözüküyor. Motosikletlerin sınav günü tüm eksikleri yapılıyor örn. debriyaj teli kopmasın diye yeni debriyaj teli vs. takıyorlar devir ayarını değiştiriyorlar vs. ondan dolayı alıştığınız şekilde kaldırmaya çalışınca bir tık sıkıntılı oluyor ben 2 3 saat önceden gidip her fırsatta motosikletle antrenman yapmaya çalışıcam. Trafikte panik yapmak bilmemekten daha sıkıntılı çünkü panik yapınca her şey yanlış gidebiliyor giden cebinizden 3 5bin TL olsun ama sınava ve trafiğe bilgi edinmiş bir şekilde çıkmak daha iyi olur.

Motosikleti
RS200
Geçmiş olsun. Kurs motorunun debriyajında bir sıkıntı olabilir mi?
Bahane üretmek istemiyorum illa hatam vardır ama denriyajın kavrama noktasını en sona çekmişler yani azcık bırakırsan gidiyor. Üstüne yağmurda vardı elimi kaydı yoksa ben mi ayarlayamadım bilmiyorum ama ustalaşmam lazım galiba.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler. Durum konusunda haklısınız trafikte daha sakin olmak lazım o yüzden panik yapmadan geçebilecek konuma gelmek lazım doğrudur. Benim tek derdim son güne kadar sorunsuz geçerken, güzergah dahi olsun son iki günün sınav stresidir, yağmurdur, bahtsızlıktır derken işi batırmam. Açıkçası içime hiç ehliyet alamayacak gibi bir his doğdu oysa evde motor yatıyor trafiğe kapalı alanda veya trafiğin aşırı seyrek olduğu yollarda hiç sıkıntısız sürüyorum. Sadece bu kurs motoru debriyajı çok garip bunun kavrama noktasıdır falan nasıl ustalaşabilirim kendi motorumla pratik yapsam kötü mü etkiler sizce?

Son düzenleme:
Motosikleti
Ktm 250 adventure
bende 3 ay oldu alalı cf moto 250 nk vardı gaz tepkimesi çok ayarsızdı

İnsanlar düşük cc daha kolay diye düşünüp A1 veya A2ye yazılıyorlar fakat kaçırılan nokta şu bu cclerde kurslar hep dandik çin malı motorları alıyorlar onlar da ayarsız oluyor. A sınıfı ehliyette genelde MT-07 kullanılıyor. Çok stabil ve kontrolü rahat bir motor. 2.viteste bile kalkarsın ya da tüm parkuru yarım debriyaj 1.viteste bitirirsin. Stop ettirmesi zor bir makinedir yapı itibariyle de manevra kabiliyeti yüksektir. Ama A1 ve A2lerde Voge, Yuki, Mondial gibi motorlar var kurslarda onlar da Allahlık Alibey.

Motosikleti
Honda CRF250L
@Grayline dediği çok doğru
Düşük cc lerde aşırı dandik çin motorları veriyorlar.
Benim A2 de sürdüğüm motor cg'ydi markası da zorro' idi adfsdfssfg , logosu da bildiğin zorro'nun z'si :)

Debriyaj maneti o kadar sertti ki, yarım debriyaj yaparken Sol adalem uyuşuyordu.

Hatta , muhtemelen debriyaj teli o kadar yağsızdı ki . Debraj maneti kontrollü sıkılmıyor sadece kademe geçişi yapılıyordu resmen :cool:

Motosikleti
D400
Geçmiş olsun boşverin iyi olmuş.

Hazır olmadıgın bir sınavı gecmen ilerde problem olurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar