Egzoz Kokusu Üstümüze Sinmesi

Motosikleti
Revolt rxs7
Merhaba arkadaşlar,

Revolt RSX7 kullanıyorum ve bir sorun hakkında tecrübelerinize danışmak istiyorum. Artçı ile motor kullandığımda çok kısa — yaklaşık 5 dakikalık — bir yolculuk bile yaptığımızda bile üstümüze özellikle artçının üzerine yoğun bir egzoz kokusu siniyor. Üstümüzdeki koku bazen egzoz kokusundan çok ahır/yanık benzeri ağır bir kokuya dönüyor ve gerçekten rahatsız edici bir hâle geliyor.

Motosiklette henüz yeniyim, bu yüzden sorunun normal olup olmadığını ya da çözümü için neler yapılabileceğini tam olarak bilmiyorum. Egzoz çıkışının doğrudan üzerimize gelmesini engelleyecek bir aparat, yönlendirici veya farklı bir çözüm öneriniz var mı? Ya da bu durumun teknik bir nedeni olabilir mi?
Motorun resmini ekliyorum.

Her türlü öneri ve yönlendirmeyi açığım. Şimdiden teşekkür ederim.
06ec8aa6-5c4b-4fa0-91bb-e5fc8a4c0da5_image_for_silan_33946415_1920x1080.jpg

Motosikleti
Revolt rxs7
Aynı tarzda yeni açılmış bir profil. ❤️
Sadece kişisel bilgi olarak motür marka modeli siteye girilmiş. ❤️
İnandırıcı olsun ve bakalım kimler fark edecek diye bu ilandan fotoğraf ekleme. ❤️
Şimdi fotoğraf görsel bilgi amaçlı eklendi de der. ❤️ :ROFLMAO: 😘
ilk motorum böyle bir forum olduğunu öğrendim girdim kaydoldum, forumda yeni olmamda bunda ne gariplik var.
Fotografda internete modeli yazdım en gerçekci anlaşılabilir resim oydu diğerlei ilan resmi kadar net değildi eğzoz ve konumu gösterebilmek için koydum.
Konuya ciddiyim çünkü artçıyla çıktığımız her sürüşten sonra üstümüz ağır şekilde kokuyor ve neden olduğunu çözemedim.

Ne kastetmeye çalıştınız anlamadım
❤️ her cümle niye kalple bitiyor?
ilanın bana ait olduğunu ve reklamını yaptığını ima ediyorsanız motordan şikeyet ederek nasıl reklamını yapayım?

Eğer bilgisi/tecrübesi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Daha önce forza kullandıysan normal bence :unsure: Kullanmadıysan bir anormallik olabilir.

Üzerine geçtiğin yerlerin kokusu siniyor da olabilir.

Motosikleti
Revolt rxs7
Hayır, tamamen şehir içi kullanıyorum Motor temiz. Eğzoz kokusu artçıya rahat bir şekilde geliyor ve üstüne siniyor. Eğzoz çıkısını yönlerdirebilir miyiz acaba aparatla vs. çok dik sanırım ondan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Daha önce forza kullandıysan normal bence :unsure: Kullanmadıysan bir anormallik olabilir.

Üzerine geçtiğin yerlerin kokusu siniyor da olabilir.
Hayır, tamamen şehir içi kullanıyorum Motor temiz. Eğzoz kokusu artçıya rahat bir şekilde geliyor ve üstüne siniyor. Eğzoz çıkısını yönlerdirebilir miyiz acaba aparatla vs. çok dik sanırım ondan

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
zaten motor giderken egzos arkada kalır. ama şehir içinde kalabalık trafikte diğer araçların egzos kokusu üzerinize sinecek. Açık renk gri aldığım montun açık renk yerleri egzos yüzünden grileşti, buna çare yok. şehir içi çok trafikli yerler yerine şehri dışında sürün bakın göreceksiniz egzos kokusu sizden gelmeyecek oralarda.

Motorun üstünde seyahat edeceksin, altında değil. O zaman egzoz kokusu üstüne sinemez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar