komik ama bir o kadar da düşündürücü motorcu capsi

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
birayı hatırlatacağını biliyodum da bombay ı tamamen unutmuşum :d

bu haber yeni sddgd yeni bilimsel kanıtlara gore azı bile zarar. kanser bile yapıyomus.

içmeyin arkadaslar, ayda yılda içmek dısında içmeyin.

hele viskiden anlayacam, viski uzmanı olacam diye hiç özenmeyin.

yuksek alkollu içki içen saftır.. ben demiyorum bilim insanları diyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

metallica dan james neler cekti ahhh ahhh bir bilseniz.. alkol bağımlılığı cok pistir.

Şimdi bunlar tek böbrekli, gut hastası birine anlatılacak şeyler mi? Daha önce yazdık çizdik anlattık bunları. Haftada 1 kere kırmızı et tüketiyorum, ayda 1 kere alkol içiyorsam içiyorum vs diye. Bunun bir hazırlığı var elbette. Önce konuyu anlatayım;

Şimdi 1 bira ile 1 kadeh viski içmenin özünde aldığın alkol miktarı sebebiyle pek bir farkı yok bilgin olsun. Hatta basit bir hesap yapsak muhtemelen biradaki alkol miktarı yüzdesel olarak değil ama miktar olarak daha fazla olabilir. Sen birayı daha fazla sıvı ile tükettiğin için yüzdesel olarak daha düşük alkol almış oluyorsun. Yarım litre su içip üstüne 1 tek viski içersen daha az çarpar. Bağırsakta emilecek alkol miktarı daha düşük olur. Daha kaliteli bir içkiyi kendine daha az zarar vererek içebilirsin. Hatta dur bi basit hesap yapalım;

500ml %5'i 25ml alkol demektir. (Alkol oranında tombul şişe Efes referans)
40ml %40'ı 16ml alkol eder. (Alkol oranında Black Label referans)

Yani ne yapıyoruz? 0.5Lt suyu alkol almadan hemen önce dikiyoruz kafaya.
bira arada içilebilir, abartmadannnn o da.

bunlar hep ozentilikkkk. single maltmışşş,

Al sana orta okul seviyesi matematik ile hesap. Zortesçinin bilim olmayan biliminden daha fazla bilim içeriyor yukarıdaki 2 satır. En azından hesap doğru. Viski bu şekilde daha az zararlı.

Glenlivent alabilirsiniz Single Malt olarak. Yumuşak ve tatlı içimlidir. Yok ben "kendimi güldürebilen erkeklerden hoşlanırım" diyenler için chivas'ta olur. Single malt değil ama daha da yumuşaktır içimi. Genelde "Mekanda Chivas açtık" sözleriyle anılır.

Tabii ki sağlığa zararlıdır. Önerecek ya da övecek değiliz. Az çok anlamışsınızdır bu kadar zamanda, bir şeye sardığımda işin bokunu çıkarırım. Bunun da bir kültürü var kendine göre. Bu konuya sarmadım, sağlığım müsade etmez. Ama az çok bilirim.

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
şunu yazsa yazsa bi gsci yazardı zaten 😁 gerçek bir gatekeeper
İki olasılık tahmin edeyim, arkadaşlarınla mekanda en az 1 kez chivas açtınız, ve bunla övündünüz. Ya da bu konu hakkında da hiç bir bilgin yok.

Hayatımda tek eksiğim senin beni otorite olarak onaylamandı. Çok rahatladım…

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
İki olasılık tahmin edeyim, arkadaşlarınla mekanda en az 1 kez chivas açtınız, ve bunla övündünüz. Ya da bu konu hakkında da hiç bir bilgin yok.
hayatımda mekana gitmedim evimde 2 yıldır ayda bi ballantines içiyorum o kadar ki konu viski konusu değil her şeyi her konuyu gatekeeplemeniz

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
hayatımda mekana gitmedim evimde 2 yıldır ayda bi ballantines içiyorum o kadar ki konu viski konusu değil her şeyi her konuyu gatekeeplemeniz
Güzel kardeşim, "Gatekeeper" olmak gibi bir çabam yok. Gatekeeper ilan ettiğin söz bana ait değil, genel bir söylem. Burada pek duyulmamış olması anormalde değil.

Neyi yanlış anladığını falan açıklardım ama bir konu hakkında okumak gibi bir huyun yok. En yalın haliyle bu kadar kısaltabildim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Maalesef kullanamazsınız efendim. Berat opsiyonu damat kontenjanına ayrıldı.
Orhun kitabelerinde şöyle bir şey yazar; "Eyy damat! evliyken Özge'ye asla yürüme, yürürsen de yakalanma! Tengri korusun kayınvalidenin muhafızları senin ağzını yüzünü dümdüz eder ve 3 ay foto bile çektiremezsin."

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yazık len adamın açtığı konuyu sallayan olmamış, biz 5 sayfaya getirmişiz. Çok iyilikseveriz.

Nikkie aşiret kızı ne arar bizim ortamlarda?

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
S1000XR kiralama motoru geri verince hayata küsersin 😅
Bu fantezi dünyasına çok kötü düştüm bile... S1000XR ile test sürüşüne çıkmak gibi bir hata yaptım... Gerçekten 6-7 ay ne zaman uyku tutmasa aklıma geldi. Seleyi öyle bir yapmış ki Bavyera'lı, resmen kaseyi avuçluyor. 🤣 Oturuş pozisyonu vs. harika. Aynı Honda'lar gibi kusursuza çok yakın bir motosiklet.

Glenlivent alabilirsiniz Single Malt olarak. Yumuşak ve tatlı içimlidir. Yok ben "kendimi güldürebilen erkeklerden hoşlanırım" diyenler için chivas'ta olur. Single malt değil ama daha da yumuşaktır içimi. Genelde "Mekanda Chivas açtık" sözleriyle anılır.
Glenlivet'ten sonrasını okumadım, beğeniye basıp geçtim.

Son düzenleme:
Orhun kitabelerinde şöyle bir şey yazar; "Eyy damat! evliyken Özge'ye asla yürüme, yürürsen de yakalanma! Tengri korusun kayınvalidenin muhafızları senin ağzını yüzünü dümdüz eder ve 3 ay foto bile çektiremezsin."
puhhhahah
ozge-ulusoy_1866869.jpg

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İçki kültürü bira-fıstık olan foruma katkım olsun bari :)

Yamazaki 55 Year Old Single Malt Whisky.

Görüp görebileceğiniz en pahalı viski. Zaten anca benim gibi cam arkasından görürsünüz. 350 bin Euro :) Yanında damlalık bedava :) Fotoğrafı 2 gün önce Viyana Havaalanında çektim. İndirime girmiş :)

Bu da viski hakkında kısa bilgi.

İngilizcesi iyi olmayan nadir forum kullanıcıları için Türkçe kaynak;

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Görüp görebileceğiniz en pahalı viski. Zaten anca benim gibi cam arkasından görürsünüz. 350 bin Euro :) Yanında damlalık bedava :) Fotoğrafı 2 gün önce Viyana Havaalanında çektim. İndirime girmiş :)

Bizim hayal gücümüz 3500 TL'yi aşan bir şişe içkiyi alabilecek kapasitede değil. Çünkü cüzdanımın kapasitesi o kadar değil. 349.999 € vereceğiz 70 cl içkiye. Acaba ne kadar bir paramız olsa bu parayı öderiz?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport

O kadar yüksek fiyat koyarsa tabiki 55 yıl satamaz. Benim içki için psikolojik sınırım 20€ . Bu paraya iki kasa bira alabiliyorum 😎

Motosikleti
Bizim hayal gücümüz 3500 TL'yi aşan bir şişe içkiyi alabilecek kapasitede değil. Çünkü cüzdanımın kapasitesi o kadar değil. 349.999 € vereceğiz 70 cl içkiye. Acaba ne kadar bir paramız olsa bu parayı öderiz?
Neyse ki fakirler için daha ucuz yollu viskileri de var :)

HİBİKİ. 47 bin Euro

O kadar yüksek fiyat koyarsa tabiki 55 yıl satamaz. Benim içki için psikolojik sınırım 20€ . Bu paraya iki kasa bira alabiliyorum 😎
HİBİKİ daha ucuz ama onu da 40 yıldır satmaya uğraşıyor Suntory. Böyle giderse sonları KTM gibi olacak :)

Şuradan daha ucuz viski bakın siz...

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Neyse ki fakirler için daha ucuz yollu viskileri de var :)

HİBİKİ. 47 bin Euro

HİBİKİ daha ucuz ama onu da 40 yıldır satmaya uğraşıyor Suntory. Böyle giderse sonları KTM gibi olacak :)

Şuradan daha ucuz viski bakın siz...
Yamazaki'yi dışta tutarak söylüyorum, tabi ki herkesin zevki başkadır ama Japonlar viskiden çok anlamıyorlar bence.
Şimdiye kadar Yamazaki, Hibiki, Kamiki, Umiki, Suntory denedim. Yamazaki hariç diğerleri asiditesi yüksek, keyif vermeyen kendi tabirimle "köpek öldüren viskisi" diyebileceğim türden geldi bana. Yamazaki dediğimiz Japonya'da marketlerde kolay kolay bulunmuyor butik dükkanlarda falan görmek daha olası. 3500-4500TL arasına bulunabiliyor. Tunalı'da bir tane alkol dükkanı var Elizin'in karşı çaprazında, Yamazaki şişesi gördüm geçen 3.500TL'lik şeyi 14.000'e satıyorlardı :D

Yamazaki enteresan bir konumda ama, Bourbon'un aromatik tadı ile Scotch'un sertliği arasında kalmış, ikisini de veren keyifli bir içimi var.
55 yıllık olanını da denemek isterdim. Bir gün 1 aylık ömrüm olduğunu anlarsam kredi çekip alıp içerim :D

Motosikleti
Yamazaki'yi dışta tutarak söylüyorum, tabi ki herkesin zevki başkadır ama Japonlar viskiden çok anlamıyorlar bence.
Şimdiye kadar Yamazaki, Hibiki, Kamiki, Umiki, Suntory denedim. Yamazaki hariç diğerleri asiditesi yüksek, keyif vermeyen kendi tabirimle "köpek öldüren viskisi" diyebileceğim türden geldi bana. Yamazaki dediğimiz Japonya'da marketlerde kolay kolay bulunmuyor butik dükkanlarda falan görmek daha olası. 3500-4500TL arasına bulunabiliyor. Tunalı'da bir tane alkol dükkanı var Elizin'in karşı çaprazında, Yamazaki şişesi gördüm geçen 3.500TL'lik şeyi 14.000'e satıyorlardı :D

Yamazaki enteresan bir konumda ama, Bourbon'un aromatik tadı ile Scotch'un sertliği arasında kalmış, ikisini de veren keyifli bir içimi var.
55 yıllık olanını da denemek isterdim. Bir gün 1 aylık ömrüm olduğunu anlarsam kredi çekip alıp içerim :D
Siz ucuz Japonları denemişsiniz...aynı Honda gibi :)

Japonlar motordan anlamadığı gibi, içkiden de çok anlamıyorlar demek. Anca Saki içsinler :)

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Siz ucuz Japonları denemişsiniz...aynı Honda gibi :)

Japonlar motordan anlamadığı gibi, içkiden de çok anlamıyorlar demek. Anca Saki içsinler :)
Viski gurmesi değilim çok iyi anlıyorum diye de bir iddam yok ama en sevdiğim alkol viski zaman içinde birçok markayı deneme imkanım oldu. Yamazaki Japon viskilerinin içinde de zaten klas bir marka, Japonya standartlarına göre pahalı ama TL'ye çevirince 3.500-4.000 TL civarı tutuyor. Hibiki ve Suntory markalarından da ortahalli olanlarını farklı davetlerde içtiğim oldu ancak onca marka arasından sadece Yamazaki'yi beğendim. Maksat sadece bir tarafla içmekse iş görür ama aradığınız keyifse, Yamazaki hariç bana göre içilmez. Ben markette satılan bazı Bourbon, Scotch, Irish, Kentucy viski markalarında bu aradığım keyfi bulabiliyorum. Ama Japonlarda sadece Yamazaki'de. Dolayısıyla kendimce bir istatistik yaptım ve Japonların genel anlamda damak tatlarının farkl olduğunu ve genele hitap edebilecek bir viski zevkleri olmadığına kanaat getirdim.

Aynı durum bira markalarında da var. Kirin, Asahi gibi markalar alışık olduğumuz tatlara kıyasla su gibi. Ama Sapporo birası var ki Efes kıvamında.
Sake konusunda zaten diyecek bir şeyim yok kendi milli içkileri ve güzeller. Her şey yerinde güzel oluyor.

Japonlar motordan anlamıyordan ziyade keyifli motor yapmaktan anlamıyorlar. Bu da benim bugüne kadarki deneyimlerime göre söylediğim şahsi fikrim. Japon markalarını çok keyifli bulanlar da olabilir kimseye laf etmiyorum. Japonlar sorunsuzlukta on numara. Ama günümüzde hala bir Toyota Corolla, Bir Suzuki Vitara vs. konfor, yalıtım, ses sistemi açılarından Avrupa standartlarına ulaşamamış durumda. Bazı markalar yeni yeni fark ediyor bazı şeylerin eksik olduğunu. Belki yıllar sonra bu açığı da kapatırlar. Japon arabalarında Lexus'u tek geçerim ama. Hem Japon sorunsuzluğu hem de Avrupalı, Amerikan araba keyfi ve konforu var. Ki o markanın ortaya çıkma hikayesi de Amerika zaten ve tasarlayanları Amerika'da lüks şartlarda yaşatıp konforlu arabalara bindirdikten sonra tasarlatmışlar. Onlar bile farkında sadece Japonya'da kalmakla Japon kafasına göre yapmakla olmuyor bu iş diye.

Motosiklette ise Japon motorları kötü olduğundan değil, keyif ve konfor unsurları Avrupalılara kıyasla bir tık aşağıda oldukları için ikinci tercihim oluyor. İlk başlarda böyle düşünmüyordum. Uzun ömürlü güven veren markaya bineceğim diye konforsuz ama sorunsuz giderim derken
zamanla farklı markalar denedikçe ve bazı Avrupalı markaların sorunsuzluk anlamında ilerleme kaydettiklerini de gördükten sonra 10 yıl daha düşük konforla sorunsuz bineceğime 5 yıl keyifle binerim diye düşünmeye başladım.

Hiçbir markayı kötülemiyorum ve hiçbir markanın savunucusu değilim. Sadece kendi şahsi fikrim Japonların güzel iş başardıklarını ancak sürüş keyfi konusunda biraz daha ilerlemeleri gerektiğini düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar