- Motosikleti
- Pilsan Cobra
birayı hatırlatacağını biliyodum da bombay ı tamamen unutmuşum :d
bu haber yeni sddgd yeni bilimsel kanıtlara gore azı bile zarar. kanser bile yapıyomus.
içmeyin arkadaslar, ayda yılda içmek dısında içmeyin.
hele viskiden anlayacam, viski uzmanı olacam diye hiç özenmeyin.
yuksek alkollu içki içen saftır.. ben demiyorum bilim insanları diyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
metallica dan james neler cekti ahhh ahhh bir bilseniz.. alkol bağımlılığı cok pistir.
Şimdi bunlar tek böbrekli, gut hastası birine anlatılacak şeyler mi? Daha önce yazdık çizdik anlattık bunları. Haftada 1 kere kırmızı et tüketiyorum, ayda 1 kere alkol içiyorsam içiyorum vs diye. Bunun bir hazırlığı var elbette. Önce konuyu anlatayım;
Şimdi 1 bira ile 1 kadeh viski içmenin özünde aldığın alkol miktarı sebebiyle pek bir farkı yok bilgin olsun. Hatta basit bir hesap yapsak muhtemelen biradaki alkol miktarı yüzdesel olarak değil ama miktar olarak daha fazla olabilir. Sen birayı daha fazla sıvı ile tükettiğin için yüzdesel olarak daha düşük alkol almış oluyorsun. Yarım litre su içip üstüne 1 tek viski içersen daha az çarpar. Bağırsakta emilecek alkol miktarı daha düşük olur. Daha kaliteli bir içkiyi kendine daha az zarar vererek içebilirsin. Hatta dur bi basit hesap yapalım;
500ml %5'i 25ml alkol demektir. (Alkol oranında tombul şişe Efes referans)
40ml %40'ı 16ml alkol eder. (Alkol oranında Black Label referans)
Yani ne yapıyoruz? 0.5Lt suyu alkol almadan hemen önce dikiyoruz kafaya.
bira arada içilebilir, abartmadannnn o da.
bunlar hep ozentilikkkk. single maltmışşş,
Al sana orta okul seviyesi matematik ile hesap. Zortesçinin bilim olmayan biliminden daha fazla bilim içeriyor yukarıdaki 2 satır. En azından hesap doğru. Viski bu şekilde daha az zararlı.
Glenlivent alabilirsiniz Single Malt olarak. Yumuşak ve tatlı içimlidir. Yok ben "kendimi güldürebilen erkeklerden hoşlanırım" diyenler için chivas'ta olur. Single malt değil ama daha da yumuşaktır içimi. Genelde "Mekanda Chivas açtık" sözleriyle anılır.
Tabii ki sağlığa zararlıdır. Önerecek ya da övecek değiliz. Az çok anlamışsınızdır bu kadar zamanda, bir şeye sardığımda işin bokunu çıkarırım. Bunun da bir kültürü var kendine göre. Bu konuya sarmadım, sağlığım müsade etmez. Ama az çok bilirim.
Son düzenleme: