9-5 Çalışıp Motosikletten Keyif Almayı Nasıl Başarıyorsunuz?

Motosikleti
RKS R250
Herkese selamlar. Uzun süredir kafamı kurcalayan, iş ve hobi dengesini nasıl kuracağıma dair bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Motosiklet benim için öncelikli olarak bir ulaşım aracı olsa da; trafiğe takılmamak, yakıt tasarrufu ve gündelik hayata kattığı adrenalin sebebiyle büyük bir tutkuydu. Arka planda hep özgürlüğün simgesiydi. Ancak son zamanlarda fark ettim ki, sadece evden işe, işten eve giden birine dönüşmüşüm.

Mesai bittiğinde keyfi bir sürüş yapacak ne enerjim kalıyor ne de gücüm. "Trafik zaten bitmiyor, şimdi çıkıp nereye gideceğim?" diyerek evde oturmak daha cazip geliyor. Ankara’daki güzel rotaları keşfettim, denemek istiyorum ama sürekli kendime bahaneler üretiyorum: "Hava soğuk, yağmur yağabilir, lastiklerime güvenmiyorum, virajda kayarım..."

Kafamı boşaltmak için plansızca sürmenin bana iyi geldiğini biliyorum ama sanki buna hiç vaktim yokmuş gibi hissediyorum. Siz bu döngüyü nasıl kırıyorsunuz? 9-5 çalışırken o enerjiyi nereden bulup kendinizi yollara atıyorsunuz?

Motosikleti
D400
9-5 Çalışıyorsun,
Ülkenin %80'i günde 10 saat çalışıyor, sorun küçük bir kesime hitap ediyor.
Çok çalıştığını iddia edip yorgun oldugunu söylüyorsun

Memur musun? =)

Motosikleti
CB650R
Neredeyse 5 senedir çözüm bulamadığım konulardan birisi

İş bulamadığım mesleğimden hariç bir iş yaparken motosiklete hem özentilikten hemde işe git gel yapabilmek için başlamıştım
Belli bir zamanla o git geller ya şurdan da yolu uzatayım burdan da geçeyim diye hobi oldu. 150lik motor 700lük oldu ama dediğiniz gibi şu sıra "git gel" mevzusu keyif vermiyor.

Şimdi 9-5 çalışıyorum ama lanet iş yeri evime 50km uzaklıkta servisi var ve yol belirli bir bölgeden sonra dümdüz sabit 100le akan sabah trafiği olduğu için hiç heyecanlı gelmiyor.
Hafta sonları biniyoruz. Hafta içi "sürekli karanlıkta" çıkıyoruz

Genellikle şu rotayı yapıyorum. Kurtuluş-Natayolu-Doğukent Bulv-Gölbaşı-Konya Yolu-Bahçeli-Kurtuluş

Sırf var ya evdekileri ikna etsem servisin ilk indirdiği ve son kişiyi aldığı natavega tarafına taşınacağım. Tek gerekçem işten servisle geldiğim gibi motora binebilmek bu yüzden kabul görmüyor. Trafik öyle bir hal aldı ki çevre yolundan 25dakika da nataveganın oraya geliyoruz. Nataveganın oradan natayolu-akdere kesişimine 30 dakika da anca inebiliyoruz

Motosikleti
RKS R250
9-5 Çalışıyorsun,
Ülkenin %80'i günde 10 saat çalışıyor, sorun küçük bir kesime hitap ediyor.
Çok çalıştığını iddia edip yorgun oldugunu söylüyorsun

Memur musun? =)
Memur değilim. Aslında, konu günde 10 saat ya da 8 saat değil. Motosikletten keyif almak için nasıl zaman ayırıyorsunuz?

Motosikleti
D400
Memur değilim. Aslında, konu günde 10 saat ya da 8 saat değil. Motosikletten keyif almak için nasıl zaman ayırıyorsunuz?

9-5 calışsam ayırabilirim rahat rahat ama 8-6 calısıyorum =)

Sabah 7 de evden cıkıp 7:30 da eve giriyorum, dışar cıkacak pek güç olmuyor. haftada 1-2 kısa mesafe ulaşım amaclı kullanıyorum.

ayda 2-3 kere de hafta sonu birkaç yüz km yol yapıp enerjimi atıyorum

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
05:45 kalkış 07:30 iş başı, akşam 19:15 eve giriş. Bu motorla gidip gelirsem. Araba ile +1, 1,5 saat ekleyebilirsin. Yağmur yağarsa +1 saat daha ekle.
En büyük hobim yemeği yedikten sonra kahvemi içmek oldu. Allahtan hafta sonu çalışmıyorum.

Motosiklet üzerinde olduğum her an keyif veriyor (çok sıcaklar hariç :p ) o yüzden motosiklet için ayrı bir keyif saati yaratmıyorum. Günlük kullanıyorum, işe gidip gelmek 55-60km'yi buluyor ve evet şehir içinde sürüyorum, trafikte sürüyorum ama yine de keyif alıyorum. Bazen dönüşte dağ yolundan geçiyorum, bazen daha ara sokaklardan gidiyorum falan.. Haftaiçi fazla sürdüğümden genelde haftasonu dinleniyorum ama bazen canım sürmek istiyor, basıp gidiyom Mudanya'ya, köy yollarından, deniz kenarında bi sigara içip dönüyorum. Ne bileyim, yaşla da alakalı olabilir bu, pozitif bakmakla da mevzuya. Anı yaşamaktan keyif alıyorum, motor olsun ya da olmasın, motor varsa keyif +1 tabi :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

05:45 kalkış 07:30 iş başı, akşam 19:15 eve giriş. Bu motorla gidip gelirsem. Araba ile +1, 1,5 saat ekleyebilirsin. Yağmur yağarsa +1 saat daha ekle.
En büyük hobim yemeği yedikten sonra kahvemi içmek oldu. Allahtan hafta sonu çalışmıyorum.
valla zor abi ya, Suzuki GSX-8S'in için de zor tabi bu durum. bence en mantıklısı benim moturla seninkini takaslamak ya, ikimizin de iyiliği için he, yanlış anlama :oops:

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Bende ki durum da bir değişiği. Sürmek çok istiyorum fakat zaman bulamıyorum, neden mi? çünki evliyim ve bir de ellerinizden öper bir bebişim var :) Motor tutkunuz varsa, ya motor tutkusu olan bir hanım bulacaksınız ya da evlenmeyeceksiniz... Şaka şaka evlenin. Niye bizden mutlu olasınız ki :p

Asıl konuya döncek olursak, bi vitaminlerinize baktırın, toplumca güneşi az gördüğümüz için D viteminimiz düşük, bu da üsrekli yorgun hissetmemize neden oluyor.

9-5 calışsam ayırabilirim rahat rahat ama 8-6 calısıyorum =)

Sabah 7 de evden cıkıp 7:30 da eve giriyorum, dışar cıkacak pek güç olmuyor. haftada 1-2 kısa mesafe ulaşım amaclı kullanıyorum.

ayda 2-3 kere de hafta sonu birkaç yüz km yol yapıp enerjimi atıyorum
Aynen. Cumartesi de çalışıyorum.

Motosikleti
yok:(
hafta sonu çıkacaksın işte. zaten hafta içi mesai saatlerinde dışarıda olursan çok yadırgarsın etrafını, ben iş yeri değiştirdiğimde biraz vaktim oldu herkese sürekli neden çalışmıyorsun, nasıl geçiniyorsun diyesim geliyordu

Motosikleti
Yamaha XSR700
Küçük şehirde yaşıyorum, işe gitmem servisle 30 dakika, motorla 7 dakika sürüyor. O yüzden servisle gitmiyorum. Hafta içi benim de tek yaptığım işe gidip gelmek. Haftalık iznimde de sağa sola sürüş yapıyorum.

Motosikleti
cbf 150
sen 9-5 çalışıyorsn biz 24 7 en azından çalıştıgın saat belli.

Motosikletten keyif ilk yıllarında alınır sonrası keyifden çok spor tadında oluyor. sporu nasıl bırakamıyorsun vucudun alışında onun gibi.

Yeni bir motor alınıcagı yada araştırması yapılıcagı vakit ufak bir keyif o kadar.

ilk motora başlıyanları o yüzden kıskanırım.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
bu arkadaşları ben de anlamıyorum gerçekten. şükür ki 8-5 çalışıyorum. 9-5 işi kötü ya

Bende ki durum da bir değişiği. Sürmek çok istiyorum fakat zaman bulamıyorum, neden mi? çünki evliyim ve bir de ellerinizden öper bir bebişim var :) Motor tutkunuz varsa, ya motor tutkusu olan bir hanım bulacaksınız ya da evlenmeyeceksiniz... Şaka şaka evlenin. Niye bizden mutlu olasınız ki :p

Asıl konuya döncek olursak, bi vitaminlerinize baktırın, toplumca güneşi az gördüğümüz için D viteminimiz düşük, bu da üsrekli yorgun hissetmemize neden oluyor.
Yazma yazma yargıtay sonra yengeyi haklı bulur motorda gider elinden bak . :D
Sen en tatlı hobiye sahip olmuşsun bebiş sana yeter çok söylenme Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Konuya gelecek olursak çoğu insan yaşam savaşından hobi zevk nedir unuttu.
Onu da unutturdular bize söyleyecek şey yok.
Dışarı çıktım desen olmayan paradan eksiye düşüyorsun.
Zevk aldığımız her şey sonrasında eziyetle dönüyor bize.

Motosikleti
Yazma yazma yargıtay sonra yengeyi haklı bulur motorda gider elinden bak . :D
Sen en tatlı hobiye sahip olmuşsun bebiş sana yeter çok söylenme Allah sağlıklı uzun ömürler versin.
Konuya gelecek olursak çoğu insan yaşam savaşından hobi zevk nedir unuttu.
Onu da unutturdular bize söyleyecek şey yok.
Dışarı çıktım desen olmayan paradan eksiye düşüyorsun.
Zevk aldığımız her şey sonrasında eziyetle dönüyor bize.

Amin hocam, o kısım ayrı zaten, babalık çok başka bir şey :) Alalh isteyen herkese nasip etsin.
Her insanın kendine ait bir zamana ihtiyacı var. Fakat evli insanlar için bun zamanı bulmak zorlaşıyor 😅
İnşallah bir gün bunları okumaz :p

Ankara'da yaşıyorsun zaten, ne keyfi almayı bekliyorsun ki? :p

9-5 çalışmak tek çalışma şekli değil. Demek ki senin de bu şekilde değil, farklı bir zaman yönetimi ile çalışman gerekiyor. Maalesef Türkiye'de bunu yapabilmenin tek yolu freelancer olmak ya da benzeri şekilde kendi namına çalışmak. Çok çok az teknoloji odaklı firmada saat değil işin tamamlanması bazlı çalışma sistemleri gördüm ama yani çok çok çok kısıtlı.

Bunu nasıl değiştireceğinin cevabı bizde yok maalesef. Yaptığın iş, yetkinliklerin ve o işin pazarı çerçevesinde bunun yöntemi eğer varsa sen bulacaksın. Ben de mesela 5 senedir artık fix mesai saati kavramı olmadan yaşıyorum ve bu saatten sonra "kalıcı" olarak ona dönebilmem mümkün değil. Bir insanın günde 8-9 saat bir masada oturup 8-9 saat bişeyler yapabileceğinin zannedilmesi başka; bir de ben o kadar süre insan içinde olursam artık katil olabilirim :)

Öte yandan, ne Türkiye'de ne de Dünya'da herkes kendi namına veya esnek saatte çalışmıyor. Motosikletin de olsa işinle evin arasındaki mesafeyi azaltmayı deneyebilirsin. Motosikleti mesai çıkışı sonrası çileyi azaltan bir şey olarak algılamaz beynin, atıyorum eve yürüyerek 20dk'da gidiyorsan artış koşarsın gidip motosiklete bineceğim diye.

Son olarak biraz haddimi aşıyorum, biraz topluluk içinde ayıp gibi anlaşılabilir, hatta bu topluluk muhtemelen taşak geçer de..
Anlattığın düşünce yapısı seni hobinden uzak tutuyor ve hepsi olumsuz düşüncelerin birbiri arkasına eklenmesi gibi görünüyor. Bu konuyla ilgili profesyonel bir yardım almayı düşünebilirsin.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200

Çözüm evlenmemek değil. Eşinizin anlayış gösterip küçük kaçamaklarınıza izin vermesi. (İkiteker için tabii :)) 70'e merdiven dayamış emekli ve haftada 6 gün çalışan biri olarak ben de bu anlayışı bulamıyorum. Tatil günümde arabayla eşimi gezdiriyorum. İsyan edip İpimi kopardığımda pazar günü 7-8 yüz km. yapıp pazartesi de işe gidiyorum. Belki de arada bir firar etmeye cesaret göstermeniz lazım.

Motosikleti
D400
Çözüm evlenmemek değil. Eşinizin anlayış gösterip küçük kaçamaklarınıza izin vermesi. (İkiteker için tabii :)) 70'e merdiven dayamış emekli ve haftada 6 gün çalışan biri olarak ben de bu anlayışı bulamıyorum. Tatil günümde arabayla eşimi gezdiriyorum. İsyan edip İpimi kopardığımda pazar günü 7-8 yüz km. yapıp pazartesi de işe gidiyorum. Belki de arada bir firar etmeye cesaret göstermeniz lazım.

abi 70ine dayanma konusunda ciddiysen 1 gün eşini araba ile gezdirip başka gün motor ile 800 km yapıp üstüne 6 gün calıyorsan helal olsun.

ben 37 yaşında patates oldum kalkamıyorum yerımden :D

Motosikleti

Abi, sen bu kadar sene alıştıramadı isen ben nasıl yapayım 🥲 Dediğin gibi haftasonlarımız onlara ait, haftaiçi akşamlarımız onlara ait... Yani anlayacağınız 7/24 gözetim altındayız :D

Sorsan biz onlayış göstermiyoruz tabi (:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar