Uzun yol için 350cc Scooter Mantıklı Mı ?

Arkadaşlar merhaba,

Bende zaten hali hazırda güzel bir bobber motor var. Yalnız yazlığa giderken olsun başka uzak yollara olsun arabam ile 2000 lira 1000 lira benzin ile gitmek istemiyorum. Hanımı da arkama atıp rahat rahat uzun yol yapabilmek için Blade 350 düşüncem var ve motorun çok büyük ebatlar ve seleye sahip olması da çok cezbediyor. Tabi çok rahat büyük çanta takabilmekte cabası. Daha önce uzun yol yapan motorculardan uzun yolda en rahat ve konforlusu Maxi scooter diye çok duydum. Blade 350 bu açıdan ikinci motor olarak araba yerine koymak için mantıklı değil mi ?

Motosikleti
cbf 150
Uzun yolda en konforlusu maxi scooterdır diyebilirmiyiz eğer 17 jantı varsa evet ama daha ufaksa hangisi olursa olsun konfor kısıtlı olur zaten ufacık amartisörleri var. iki kişi yükle 350 blade markası ne bilmiyorum çin işi ise pek girme derim yaparmı yapar ama sorunda çıkabilir rus ruleti gibi.

uzun yolda konfor rahat çalışma aralıgı olan amartisör ön cam ve cruise controldür. varsa blade de bunlar al geç yoksa başka birşey bak

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Ben önermem blade 350. Sürme imkanım oldu güzel uzuyor fakat Rks olmasini filan herseyi gectim. Ilk defa sele altı o kadar küçük maxi scooter gördüm. Kaskı filan geçtim mont sığdıramazsınız.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
tmax de forza 750 de maxi scooter blade 350 de maxi scooter ben uzun yol konusunda tek silindirden çok çektim maxi scooter da olsa çift silindir olmasında yarar var

2023 sıfırları satılan bir motoru tercih etmezdim.....
Ucuz ya ondan düşündüm. Daha düşünüyorum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2.el burgman 400 tavsiye ederim
Piyasası ne kadar

Ben önermem blade 350. Sürme imkanım oldu güzel uzuyor fakat Rks olmasini filan herseyi gectim. Ilk defa sele altı o kadar küçük maxi scooter gördüm. Kaskı filan geçtim mont sığdıramazsınız.
Sele altı sıkıntı değil ya büyük çanta istiyorum ben zaten arkaya. Rks'nin premium servisine gitcek zaten servisten yana biraz ballıyum ben

tmax de forza 750 de maxi scooter blade 350 de maxi scooter ben uzun yol konusunda tek silindirden çok çektim maxi scooter da olsa çift silindir olmasında yarar var
Belki çift silindir cruiserda alabilirim daha karar vermedim aslınra

Motosikleti
Yamaha XSR700
Adv350 öneririm maxi scooter olarak

Bobber olarak ne var?

Bahsettiğin sukuter hakkında bilgim yok ama herhangi bir 350 cc sukuterle iki kişi yasal hız sınırları içinde keyifle yüzlerce kilometre yapılabilir ,

bende 300 lük Sym var iki kişi + arka çanta ve sele altı dolu hatta öndeki boşluğa da 15-20 kg bir çanta koyup 200 kg civarı ağırlıkla 100-120 gayet stabil gidebiliyorum..

Bahsettiğin sukuter hakkında bilgim yok ama herhangi bir 350 cc sukuterle iki kişi yasal hız sınırları içinde keyifle yüzlerce kilometre yapılabilir ,

bende 300 lük Sym var iki kişi + arka çanta ve sele altı dolu hatta öndeki boşluğa da 15-20 kg bir çanta koyup 200 kg civarı ağırlıkla 100-120 gayet stabil gidebiliyorum..
350cc ile zaten rahat gideriz iki kişi 120 ve üstü benim derdim ekonomikte olması ondan 350 CC istiyorum

350cc ile zaten rahat gideriz iki kişi 120 ve üstü benim derdim ekonomikte olması ondan 350 CC istiyorum
120 ve üstü hızlarda iki kişi yüklü 4 lt yakabilir 350 cc , uzun yolda bu hızlarda düşündüğün gibi küçük hacim daha tasarruflu olmayabilir , mesela bende 150 cc Piaggio var iki kişi düzde 115-120 görüyor ama yakıt tüketimi neredeyse iki katına çıkıyor zira 10.000 devir çeviriyorsun , ama 80-90 km gibi hızlarda 6000-7000 devirlerde 2 lt tüketiyor..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
oha, maxi scooter dediğin yayla gibi geniş sele altı olmalı, hatta arka çantaya bile ihtiyaç bırakmamalı, benim maxi scooter sele altına iki kasa bira sığıyor. :)

Uzun yol yorar, hele iki kişi daha çok yorar. tabi büyük 500cc üzeri adv motorlara göre söylüyorum yoksa 125cc ile artçılı nordkap'a gidenler var, gidilir mi gidilir tabi.

Yine artık forumda pek yazmayan bir arkadaşımız Türkiye'deyken 250cc Honda Forza ile bütün Türkiye'yi gezmişti, çok da güzel gezilir. Ama çin malı scooter ile şehir dışına bile çıkmak cesaret ister.

oha, maxi scooter dediğin yayla gibi geniş sele altı olmalı, hatta arka çantaya bile ihtiyaç bırakmamalı, benim maxi scooter sele altına iki kasa bira sığıyor. :)

Uzun yol yorar, hele iki kişi daha çok yorar. tabi büyük 500cc üzeri adv motorlara göre söylüyorum yoksa 125cc ile artçılı nordkap'a gidenler var, gidilir mi gidilir tabi.

Yine artık forumda pek yazmayan bir arkadaşımız Türkiye'deyken 250cc Honda Forza ile bütün Türkiye'yi gezmişti, çok da güzel gezilir. Ama çin malı scooter ile şehir dışına bile çıkmak cesaret ister.
Ustam benim tüm motorlarım hep Çinli oldu hala da öyle ve hiç yolda kalmadım. Sitedeki Çinli deneyimi kota ihtiyacınızı karşılayan profil benim zaten 😁 yani ben yolda kalcak Çinli Almam. Blade 350 dayang markasına ait Çin'de ve üst segment bir Çinli marka dayang TR'de bile modelleri sorun yaratmadı. Bildiğimiz bir motor

120 ve üstü hızlarda iki kişi yüklü 4 lt yakabilir 350 cc , uzun yolda bu hızlarda düşündüğün gibi küçük hacim daha tasarruflu olmayabilir , mesela bende 150 cc Piaggio var iki kişi düzde 115-120 görüyor ama yakıt tüketimi neredeyse iki katına çıkıyor zira 10.000 devir çeviriyorsun , ama 80-90 km gibi hızlarda 6000-7000 devirlerde 2 lt tüketiyor..
Sana şöyle diyim 4 litre yaksın bedava gözüyle bakıyorum. Aynı yolu 1.2 motor arabayla gidince aynı hızlarda en az 5 yada 5 buçuk litre yakıyorum zaten😁

Maksi skuterler uzun yol için hele artçılı gidecekseniz gayet ideal. Sele altı bagajına ilave olarak takılacak büyücek bir arka çanta hatta sürücü önüne küçük bir el çantası ile mis gibi gezilir. Sele geniş, rahat, motor hacmi de 350 cc gayet güzel. Burda sıkıntı çıkarabilecek tek şey süspansiyonlar ve lastik ebatı olacaktır. Malum skuterlerde arka süspansiyon çalışma aralığı kısa ve lastikler biraz küçük oluyor. O yüzden yol seçmek zorunda kalırsınız biraz. Köy yollarına veya bol çukurlu stabilize yollara girildiğinde hız düşer, konfor azalır, asfaltta ise keyfine doyum olmaz.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
17 inç tel jantlı 400cc XP 400 ile çok rahat edebilirsiniz hem de gücü yeterli. 3,2 - 3,4 civarı diyor yakıtına 10000 km'dir kullanan bir arkadaş. Bir araştırmanızı öneririm.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S

Benim kymco'yu getireyim de kaç tane sığıyor bir deneyelim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
@espresso nun kasalar kucuk😈 bence bigun gozumuzun onunde denesin ama bir sartla, sele altina giren her siseyi icecegiz😂
iki kasa bira 40 şişe yapar. Çok da sayılmaz yani. şu an bilgisayar masamın altında 3 kasa bira var ama iki kasası boş. :)

Ama bira içmeli toplaşma yapsak xmax ile gelmem ki. şehir dışına çımıyorum artık xmax ile. vstrom arka çantaya 5-6 şişe anca sığıyor.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
iki kasa bira 40 şişe yapar. Çok da sayılmaz yani. şu an bilgisayar masamın altında 3 kasa bira var ama iki kasası boş. :)

Ama bira içmeli toplaşma yapsak xmax ile gelmem ki. şehir dışına çımıyorum artık xmax ile. vstrom arka çantaya 5-6 şişe anca sığıyor.
@sallami @Nikkfurie dikkat ediniz hemen cevirdi yalniz😂

Maksi skuterler uzun yol için hele artçılı gidecekseniz gayet ideal. Sele altı bagajına ilave olarak takılacak büyücek bir arka çanta hatta sürücü önüne küçük bir el çantası ile mis gibi gezilir. Sele geniş, rahat, motor hacmi de 350 cc gayet güzel. Burda sıkıntı çıkarabilecek tek şey süspansiyonlar ve lastik ebatı olacaktır. Malum skuterlerde arka süspansiyon çalışma aralığı kısa ve lastikler biraz küçük oluyor. O yüzden yol seçmek zorunda kalırsınız biraz. Köy yollarına veya bol çukurlu stabilize yollara girildiğinde hız düşer, konfor azalır, asfaltta ise keyfine doyum olmaz.
Eyvallah üstad. Ben zaten asfalt sürücüsüyüm hani öyle korku filmi gibi yolu taşı bozuk tuhaf taraflara kolay kolay yolum düşmez benim 😁 bizim yollar hem güzel otoban gibi daha çok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar