Yola Fırlayan Çocuğa Çarpan Motosikletli, büyük tartışma başlattı

yola-firladi-motor-carpti.jpg

Yola Fırlayan Çocuğa Çarpan Motosikletli, Ardından Darp Edildi: Sosyal Medyada Büyük Tartışma

İstanbul’da yaşanan bir kaza anı sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, yola aniden fırlayan bir çocuğa motosiklet sürücüsü çarptı. Kaza sonrası panik ve öfke dolu anlar yaşanırken, çevredeki kişilerin sürücüye saldırdığı ve darp ettiği iddia edildi. Olay anına ait görüntüler sosyal medyada hızla yayılarak büyük tartışma başlattı.

Tartışmanın odağındaki iki görüş karşı karşıya geldi

Paylaşımlar altında binlerce yorum yapılırken, kullanıcılar ikiye bölündü. Bir grup, çocuğun kontrolsüz şekilde yola koştuğunu ve aile bireylerinin ihmalkâr davrandığını savunarak sürücünün suçsuz olduğunu dile getirdi. Diğer grup ise, motosiklet sürücüsünün olası tehlikeleri öngörerek daha dikkatli ve kontrollü sürmesi gerektiğini belirtti.

Kazanın ardından darp edilen sürücünün sağlık durumuna ilişkin net bir bilgi bulunmazken, olayla ilgili resmi açıklama bekleniyor. Görgü tanıkları ise hem kazayı hem de darp anlarını farklı açılardan değerlendirerek sosyal medya üzerinden tartışmaya katkı sunmaya devam ediyor.

Kaza, sürücü ve aile sorumluluğu konusunu yeniden gündeme taşıdı
Uzmanlar, benzer olaylarda hem sürücünün hız ve dikkat yükümlülüğüne hem de ebeveynlerin çocuklarını trafikten uzak tutma sorumluluğuna dikkat çekiyor. Trafik kurallarının her iki taraf için de hayati önem taşıdığı sık sık vurgulanıyor.

Sizce kim haklı?

Anne-baba mı daha sorumlu, yoksa motosiklet sürücüsü mü dikkatli olmalıydı?

Haberin devamı için tıklayın.

Adam normal sürüyor.
Çocuk bu bakıp tutacaksın.
Adama yumruk atmakla babalık olmuyor .
Bir boka da yaramıyor kendini yumruklaması lazım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kafanda kask varken arkadaşının birisi kaskın kenarından tutup seni sağa sola fırlatsın anlarsın niye bir şey yapamadığını :D
Kask kavga anında dediğin gibi karşı tarafa destek olan bir şey.
100 kilo birini saniyede yere yatırabilirsin kaskla.
Kask var diye güvenmemek lazım.
İşi bilen biri yumruk atmadan zaten saniyesine indirir.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Adam normal sürüyor.
Cok da normal surmuyor. Buyuk araclarin arkasini goremedigimiz yerde hizimizi dusurmemiz gerekiyor. Alismisiz hayvan gibi gidenlere, bu arkadas da neyse ki cok hizli degilmis ama yine de sokaklarda bu tur ihtimallere hazirlikli olmak lazim.
Evet, cocuk bu, sahip olacaksin ama bir saniye bos bulunmuslar. Darp etmeleri hayvanlik tabi.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Adam normal sürüyor.

Kask kavga anında dediğin gibi karşı tarafa destek olan bir şey.
100 kilo birini saniyede yere yatırabilirsin kaskla.
Kask var diye güvenmemek lazım.
İşi bilen biri yumruk atmadan zaten saniyesine indirir.
işi bilen biri

Georges-St_-Pierre-Signed-11x14-Photo-UFC-GSP-Autographed-JSA-COA-3_1400x.jpg

Cok da normal surmuyor. Buyuk araclarin arkasini goremedigimiz yerde hizimizi dusurmemiz gerekiyor. Alismisiz hayvan gibi gidenlere, bu arkadas da neyse ki cok hizli degilmis ama yine de sokaklarda bu tur ihtimallere hazirlikli olmak lazim.
Evet, cocuk bu, sahip olacaksin ama bir saniye bos bulunmuslar. Darp etmeleri hayvanlik tabi.
Bence çok hızlı değil normal kullanıyor.
Tabi tedbir lazım ama her zaman o kadar dikkatli olunmuyor.
Vurduğu an durabildi .

Bu sporu yaklaşık 20 yıldır yapan biri olarak karşıma böyle işi bilen biri çıkmasın

:DHiç gerek yok hastanede yatmaya dayak yiyerek.

O kadar çocuğunu seviyorsan sahip çık, yolunda giden adama niye saldırıyorsun oe. Lavuğun derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Motosiklet sürücüsü full ekipmansa kasktan kurtulduktan sonra onu perişan ederdi ama sabırlı adammış.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Burada kaçırılan nokta bakış açısı. Biz uzaktan, yukarıdan, ters açıdan bakınca herşeyi görüyoruz ve buna göre yorum yapıyoruz. Adam son saniyeye kadar orada insan topluluğu olduğunu görmüyor. Tek gördüğü şey önüne fırlayan çocuk. Onu da 1 saniye bile görmüyor. Zaten 30la gidiyor. Çocuğun, arabanın önünden çıktığı zamana bir bakın. Kim olursa olsun durmak imkansız. Ben motorcu olsam gider darp raporu alır, o beyinsizin donuna kadar alırdım.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Burada kaçırılan nokta bakış açısı. Biz uzaktan, yukarıdan, ters açıdan bakınca herşeyi görüyoruz ve buna göre yorum yapıyoruz. Adam son saniyeye kadar orada insan topluluğu olduğunu görmüyor. Tek gördüğü şey önüne fırlayan çocuk. Onu da 1 saniye bile görmüyor. Zaten 30la gidiyor. Çocuğun, arabanın önünden çıktığı zamana bir bakın. Kim olursa olsun durmak imkansız. Ben motorcu olsam gider darp raporu alır, o beyinsizin donuna kadar alırdım.
Iste gorus onemli diyorum. Evet herkes urememeli ama goremedigin yerden de her seyi beklemeliyiz. Bu gibi durumlarda aracin altina bakinca ayaklar ya da golgeleri gorunur genelde, ayak varsa yavaslamak lazim cunku o ayaklar yola firlayabilecek birinin isaretidir. Araba surerken de buna dikkat ediyorum hep ve firlayan bir seye carpmadim, hep durabildim.
@Okan Sinan Ocan hocam dogru mu yanlis mi? Motorcu burada bisey yapabilir miydi?

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Iste gorus onemli diyorum. Evet herkes urememeli ama goremedigin yerden de her seyi beklemeliyiz. Bu gibi durumlarda aracin altina bakinca ayaklar ya da golgeleri gorunur genelde, ayak varsa yavaslamak lazim cunku o ayaklar yola firlayabilecek birinin isaretidir. Araba surerken de buna dikkat ediyorum hep ve firlayan bir seye carpmadim, hep durabildim.
@Okan Sinan Ocan hocam dogru mu yanlis mi? Motorcu burada bisey yapabilir miydi?
Bazı durumlarda dediğiniz doğru ama bu senaryoda neredeyse orada bulunan herkes büyük ticari aracın arkasına gizlenmiş durumda.
Çocuk bir anda yola fırlıyor.
Motorcu normal bir hızda sürüyor. Uzaktan gelirken çocuğu görebileceği bir konumda olsa belki bakıp yavaşlar ama aracın altı yere yakın oradan ayaklar nasıl görünecek?
Ben de genelde otobüs, transporter vb. büyük araç olduğu zaman temkinli yaklaşıyorum ama ben de bu motocunun hızında gidiyorum araba ve motosiklet ile. Bu mantıkla her araç yanından geçerken durmak lazım. Malum ülkemizde sokaklar park edilmiş araçlar yüzünden daralıyor ve PARK YASAK tabelası süs olarak duruyor.

Olayda ki çoğu kişi kaldırımda olduğu için görmesi zor ve hava güneşli gölgelerini görmek zor bende hep yavaş giderim şuana kadar yola atlayan her çocuk vs.de durdum ama kaldırımdan atlayıp yola koşan bir çocuğu görememesi normal diye düşünüyorum.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport

Konuyu egitmen gözü ile kitaptan bilgiler ile aciklamam en dogrusu olacaktir.

Size egitimlerde anlattigim iki konuyu kisaca yazacagim , sonrasinda siz karar verin motorcu ne yapabilirdi.

1. SIPDE / TATKU

T ara
A lgila
T animla
K arar ver
U ygula

Yukaridaki liste insan beyninin calisma sistematigini göstermekte.

Yapilan calismalarda önüne cocuk firlayan normal bir sürücünün elini fren manetine atmasi yaklasik 1,5 saniye sürmekte . Bu süre F1 pilotlari icin 1 saniyenin cok az altinda.

Bakin araci durdurmasi demiyorum . Fren manetine elini atmasi bu kadar zaman aliyor maalesef. Her sürücü aninda fren yaptigini zanneder ancak "intibak süresini " hesaba katmaz.

Yola firlayan cocugu sürücünün görmesi ile carpmasi arasindaki süre 1 sn. Bu durumda cocuga carpmasi kacinilmazdir.

2. ORTAMA GÖRE HIZ SECIMI

Ingiliz hocam hep sunu anlatirdi. Risk yaratabilecek objeler yola yaklastikca ortalama hizinizi düsürün.

Biz de derdik ki "hocam iki tarafli araba parketmis bir sokakta duralim gitmeyelim o zaman "

"Hayir" derdi , onunda bir alt siniri var ve bu sinir 30km.

30 km hizin mucizesi sudur.

Bu veya bunun altindaki hizlarda motosiklet ile bir canliya carparsaniz , ölümcül yaralanma olmaz , canliya zarar vermezsiniz.

Bu örnekte motorcu dogru hiz ile o sokakta ilerledigi icin cocuk ufak tefek siyriklar ve morluklar ile olayi atlatmistir.

Bu tür ara sokaklarda hizimizi 30 km nin üzerine cikarmayalim arkadaslar.

Sevgilerimle

önemli Not: Cocukken komsumuzun oglunu darp ederken annesi gelince hizla olay yerini terk etmeye calismis , sokaga firladigimda ayni videodaki gibi kendimi bir arabanin ön kaputunda bulmustum. O amcamiz da 30 km nin altinda geldigi icin kacmaya devam edebilmis ve teyzenin gazabindan kurtulmustum 🤣 🤣 🤣 🤣

Son düzenleme:
Motosikleti
yok:(
vallahi kurye arkadaşın gram suçu yok. bence çocuğunda suçu yok suçluyu görüyorsunuz adama yumruk atıyor. bu ne olmuşki çocuğundan ne bekliyorsun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar