Moto Guzzi Stelvio sürüş izlenimi

2002 Turbo diye bir şey yoktur.
obruT'tur o =))))
Sürgülü kaputunu açtığımı çok net hatırlıyorum , acaba sonradan mı turbo takılmıştı , o yıllarda Saab da turbo var diye duyuyorduk birde Renault Fuego diye iki kapı bir spor arabada arkada Turbo yazısını görmüştüm..

Bmw F1 de o yıllarda bu arabadaki 1500 cc 4 silindir bloğa devasa bir turbo takıp 8 bar gibi anormal bir basınçta yarışıyordu..

Pik barı yanlış hatırlıyor olabilirim ama sıralama turları için güç 1200 bg civarı idi ve 10-12 barlara kadar turbo gate açmıyordu..

Birde F1 için 10 yıl falan çalışmış blokları otomobilden söküp kontrol edip bunca yıl çatlamamışsa döküm tutmuştur deyip sorunsuzluk adına kullandıklarını okudum , bu şehir efsanesimidir gerçekmidir bilmiyorum..

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Neyse, Bmw 2002 diye bir otomobil var.
Bu arabayla ilk karşılaşmam sanırım 79-80 yılıydı. Ankara Dışkapıda, o zamanlar 4-5 yaşlarındaydım. Sanırım gri renkliydi. Sahibi de başındaydı. ben yüksek sesle "Aaa! arabanın egzozu ortadaaaa!" demiştim de adam bana baktıydı cins cins :). Sonraları okul arkadaşım bir tane beyaz renk toplamıştı, bir başkasını da dükkanda çalışan kalfa satacaktı, tamponu hasarlıydı. Satmadan ön tamponu o kadar çok aradı ki; sonunda yüksek fiyata bir tane bulup arabayı satmıştı. Satın alan adam ben bunu ralli tipi spor yapıcam tamponları sökecem diyince çok hayıflanmıştı kendisi. Autoshow dergisinde de Tii modeli ile ilgili yazı okumuştum. Bu gün gibi hatırlarım.

Ne çok hatıram varmış bu arabayla benim de. BMW nin BMW olduğu zamanlardı.

Abi bir tek direksiyonla iş bitmediki benim yakınımın E90'ı Le Mans Blue, tavanı siyah, M sport, koltuklar alacantra ve kumaş karışık tasarıma sahip. Bu araçtan inip arkadaşımın G20'sine binince hep E90'ı arıyor gözlerim çünkü E90'nın koltukları daha rahat (ikiside Recaro) E90 daha hisli ve E90 daha kompakt. Bana göre son spor sedan E90'dı, bunu 2011'de bitirdiler ve yerine hiç beğenmediğim F30 geldi.

BMW'nin binek araç kategorisinde bana göre arabaya en çok benzeyen gene 3 serisi kaldı yeni 5 ve 7 tasarımları saçma sapan bir tasarımlara sahip, Mercedes Benz gene E ve S serisi tasarım olarak BMW kadar uzak doğulu durmuyor.

İşte benim için esas konuyu kapatan şey direksiyon ve sürüş hissiyatı.
30 yıldır değişmeyen Recaro koltuk tasarımında da farklılıklara gitmeye başladılar sanırım, gitsinler. Benim için BMW'nin premiumluğu falan da yoktu, o yüzden malzeme kalitesini falan da görmezden gelebilirim ki bu fiyata gelmemek lazım ama, ben yine OK olurdum. Ama sürdüğüm şey bir BMW değil. O zaman olmaz işte o iş.

Meireles dışarıyı biraz daha kotarsa da içini berbat etti arabaların. Tüm müşterileri sadece Rus oligarklar ve Çinli girişimciler sanki. Şimdi doğuda kimse yüzlerine bakmaz oldu bakalım ne yapacaklar. Ama benim için zaten hep ocak dışıydı Mercedes. Çoğu insan BMW ile Mercedes'i çok benzer zanneder, benim için resmen iki zıt kutup.

Sürgülü kaputunu açtığımı çok net hatırlıyorum , acaba sonradan mı turbo takılmıştı , o yıllarda Saab da turbo var diye duyuyorduk birde Renault Fuego diye iki kapı bir spor arabada arkada Turbo yazısını görmüştüm..

Bmw F1 de o yıllarda bu arabadaki 1500 cc 4 silindir bloğa devasa bir turbo takıp 8 bar gibi anormal bir basınçta yarışıyordu..

Pik barı yanlış hatırlıyor olabilirim ama sıralama turları için güç 1200 bg civarı idi ve 10-12 barlara kadar turbo gate açmıyordu..

Birde F1 için 10 yıl falan çalışmış blokları otomobilden söküp kontrol edip bunca yıl çatlamamışsa döküm tutmuştur deyip sorunsuzluk adına kullandıklarını okudum , bu şehir efsanesimidir gerçekmidir bilmiyorum..

ah be abi.. =)
ön ızgarada ters yazılmış turbo yazısı vardı, obrut diye. Öndeki aynadan görsün anlasın da uzatmasın konuyu diye. Ona gönderme yapmıştım =)

Şehir efsanesi o söylediğin. Gerçeği mevcut üretilen blokları fabrikanın bahçesinde ıslanmaya bırakıp, hatta üzerlerine işeyip, sağlam kalanları F1 motoru için ayırmaları =)) O motor yüzünden turbo yasaklandı zaten.
Daha sonra 2000'lerde geri geldiklerinde de muazzam, hatta dönemin Ferrari'sinden güçlü bir V10 ile geldiler. Sauber'i satın alıp tam fabrika takımına döndüler - başlamışlardı, ay kriz çıkar ay biz küççüğüz diye kaçtılar :( Şimdi nasıl pişmandır Stefan Quandt efendi...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapma gözünü seveyim... Biz 2019'da pandemi öncesi 2019 model bir M5 ile 10 gün Alplerde gazlaya gazlaya turladık. Böyle bir keyif, adrenalin, hissiyat yok....
Bu işte biraz zevk meselesi. E39 M5 varken yüzüne bakmam o kaç ton olduğunu unuttuğum, haram beygirli, sıkışınca yanlış aksa güç gönderen şeyin. Hoş M5 zaten hep biraz falso M olmuştur, ister istemez ağır.
E46 M3 atın üstüme, hangi pass'ta patlarsam oraya gömersiniz =))

Motosikleti
Ns200 15"
İşte benim için esas konuyu kapatan şey direksiyon ve sürüş hissiyatı.
30 yıldır değişmeyen Recaro koltuk tasarımında da farklılıklara gitmeye başladılar sanırım, gitsinler. Benim için BMW'nin premiumluğu falan da yoktu, o yüzden malzeme kalitesini falan da görmezden gelebilirim ki bu fiyata gelmemek lazım ama, ben yine OK olurdum. Ama sürdüğüm şey bir BMW değil. O zaman olmaz işte o iş.

Meireles dışarıyı biraz daha kotarsa da içini berbat etti arabaların. Tüm müşterileri sadece Rus oligarklar ve Çinli girişimciler sanki. Şimdi doğuda kimse yüzlerine bakmaz oldu bakalım ne yapacaklar. Ama benim için zaten hep ocak dışıydı Mercedes. Çoğu insan BMW ile Mercedes'i çok benzer zanneder, benim için resmen iki zıt kutup.
Mercedes benim için W124 (kendi arabam), W126, W140 ve W201 kasa ve türevleridir gerisi bana hitap etmez, sade ve yeterliler.

Yapma gözünü seveyim... Biz 2019'da pandemi öncesi 2019 model bir M5 ile 10 gün Alplerde gazlaya gazlaya turladık. Böyle bir keyif, adrenalin, hissiyat yok....
Abi şöyle bir sıkıntı var BMW hissini almak için artık M serisi almak gerek. Eskiler öyle değildi işte. :)

Neyse, Bmw 2002 diye bir otomobil var. 3 serisi bmw'lerin öncüsü. Bu otomobilin temiz bir örneğini bul ve sür. Sonra kalk sıfır km bir bmw'ye bin. Ne demek istediğimi anlarsın. Hissiyat aynı, haz aynı. Sürücü otomobili. Sanki o aracı yıllardır sürüyormuş hissine kapılırsın. (Elektronik kısımları hariç)
Hafta sonu bir arkadaşımın ilk sahibinden aldığı 2000 Model R1150 GS'ini 50 km kadar virajlı bir rotada sürdüm.1150'nin sahibi arkadaşım da benim 1250 ile arkamdan geldi.İlk kez sürdüğüm 1150'yi sürerken iki motor arasında 23 sene olmasına rağmen tam da burada tariflenen hissiyata kapıldım...Çok kısa ve güzel özetlenmiş.(y)

Son düzenleme:
Peki buna ne diyeceksiniz he sizi BMWciler?!!?!?!?

alfa-romeo-giulia-gtam-c91ea-c513522082024161902_1.jpg

Peki buna ne diyeceksiniz he sizi BMWciler?!!?!?!?

alfa-romeo-giulia-gtam-c91ea-c513522082024161902_1.jpg

Alfa Romeo'dan "yapmanız gereken 3 Serisi buydu"

Mercedes benim için W124 (kendi arabam), W126, W140 ve W201 kasa ve türevleridir gerisi bana hitap etmez, sade ve yeterliler.

Abi şöyle bir sıkıntı var BMW hissini almak için artık M serisi almak gerek. Eskiler öyle değildi işte. :)

Bence yeni M'lerde de BMW hissi yok. :)

Mercedes benim için eşin dostun seyahat arabasıydı işte =)) W210 Komp ile çok uzun hasbihalim oldu, ölüp gidecektim bir gün. Bir kere yaşayınca ders almak da yok, gençlik gerizekalılıkları.. "Bak bak nasıl da tutmuyor" diye eğleniyorduk :D

Otomotivdeki yerini yadsıyacak halim yok tabii Mercedes'in, ama para vereceğim bir arabası olduğunu sanmıyorum. Büyük GS gibi. :)

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660

2002lerin turbo versiyonlari vardi ve ikonik, koleksiyonluk araclardir. Ucan tabut da der bazilari. Geneli fistik yesili gibi renge sahipti.l ve evet surgulu kaput gibi tuhaf da bi tasarim vardi😂
F1de ya da herhangi bir otomotiv urununde 10 sene blok bekletmek icin cok uzun sure bence. Ticari olarak yapmazlar boyle bir seyi. O kadar blok tasarlayip uretecekler, stoklayacaklar, hepsi ayri maliyet. Modeller bile 10 yil kalmiyor artik. Ayni seyi cadillac motor bloklari icin duymustum ben de.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Giulia GTAM. Fiyatını bilemiyorum da 150-200k vardır. Buna muadil Supra vardır, GTR R35 vardır. Ama bunun kadar iyi sürüş zevki verir mi bilemiyorum. Ben de arabada Japoncuyum zaten, bi R34 değil hiçbiri yaw

offfff 3 kuruşluk araba bilgim ile gtr diyorum.

gtr belgeselini izlemiştim de ne araba beeee

japon mukemmelliği yeminle

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar