Zontes 350 birinci ayını doldurmadan dağıldı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu arada zincir yağlıyordum, başımda elemanın biri gııgıy ediyordu. Zinciri bezle siliyorken ters tarafa çevirdim. Baş parmak tırnağına girdi dişli. Muhtemelen düşecek tırnak.
Geçmiş olsun.

Yeri gelmişken, tekeri elle çevirip de zincir yağlamaya üşenip motoru çalıştırıp zincir yağlayan varda bunu tekrar okusun, bakın görünmez kaza nasıl oluyormuş. Motor çalışıyor olsa belki parmak kopacaktı.

Bu videoyu izledikten sonra Bwm nin frenlerinşn tırt olduğunu düşünmeye başladım. Baksana 1200 gs yolda kaldı. Arka fren yüzünden . Demekki söylenenler doğru.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Bu videoyu izledikten sonra Bwm nin frenlerinşn tırt olduğunu düşünmeye başladım. Baksana 1200 gs yolda kaldı. Arka fren yüzünden . Demekki söylenenler doğru.
Valla fren neden öyle oldu - nasıl oldu - görüntü v.s. yok ; ne diyelim... Pistonlar dışarı çıkmış diyor; balata nerede... Hiç mi anlamadığın birşeyin sürttüğünü...

Valla fren neden öyle oldu - nasıl oldu - görüntü v.s. yok ; ne diyelim... Pistonlar dışarı çıkmış diyor; balata nerede... Hiç mi anlamadığın birşeyin sürttüğünü...
Bu adam ilk defa motor sürmüyor ki. Motor üzerinde 10 bünlerce belki 100 binlerce km yapmış birisi. Motoru süren ben olsaydım ok derdim. Bu adam kesinlikle acemi değil.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

Daha önce o motorda frenle ve diskle alakalı başka bir problem yaşanmış. Anlatıyor, tabii sebebi belli değil.

Piston dışarı çıkarsa alev alıyor. 1 kere araba yaktım ben istanbul parkta. Bu olayda daha çok balata geri çekilmemiş ve diske yapışmış gibi geldi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Muzo, benim taraflı yorum yaptığımı gördün mü hiç? Gerçekten soruyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mzo, benim taraflı yorum yaptığımı gördün mü hiç? Gerçekten soruyorum.

valla gormedim.

zaten gs i savunmak gibi bir gorevin yok. daha iyisi varsa gider alırsın gercekten.

insanlara kızman biraz hoşuma gidiyor ama :d

• Haha
Tepkiler: F54
Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
videoyu izlemedim. ama @ACT nin anlık modu şu:
fsgfggjhkjh
Demez öyle - yapmaz; klası değil...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu adam ilk defa motor sürmüyor ki. Motor üzerinde 10 bünlerce belki 100 binlerce km yapmış birisi. Motoru süren ben olsaydım ok derdim. Bu adam kesinlikle acemi değil.
E tamam ben ondan daha çok yaptım, beni dinleyeceksiniz o zaman :D

Daha önce başka problem yaşanmış. Demek ki problem yaşanıyor. Ben korktum bu iştem. Acaba honda veya yamahada da olabilir mi? Olmaması için ne yapmak lazım ?

videoyu hızlıca izledim. motor alev almış şekilde resim koyup olumden dondum falan demesii..

hey allahımmmmm.
gözleri de pörtletmiş. buyuk olay var sandım.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Demez öyle - yapmaz; klası değil...
Bu olaya demem, başa gelebilir. Mekanik bu. Corsa Super1600'lerin eksantrikleri 1200km'de bir değişiyor. Yarıştığımız garajda bir s1600'ün eksantrik doğradığını gördüm. Otomobilin suçu mu? Yoksa suç bakım yapanın ya da yaptırmayanın mı? Durum tamamen bu.

Gün görmemiş küfürlerim var. Birde küfür olmayan ama daha ağır sözlerim var. Yeri gelince kullanıyorum. Ne dedi lan bu diye insanların kafasında şu işareti görüyorum bazen.
HT4211-ios7-activity_icon-001-en.png

Sanırım bu konudaydı, birine anası belli babası binbeşyüzelli gibi bir şey dedim anlamadı mesela. Git bi daha oku anla falan dedim hatta. Muhtemelen hala anlamadı.

Kızmıyorum muzo. Böyle bir şeye neden kızayım. Beni sinirlendiren insanların fikirlerini söylemesi değil. Ne kadar salak olduklarının farkında olmamaları. Ümit Özdağ gibiyim. Ama forum kuralları gereği doğrudan salağa salak demiyorum.

Bu olaya demem, başa gelebilir. Mekanik bu. Corsa Super1600'lerin eksantrikleri 1200km'de bir değişiyor. Yarıştığımız garajda bir s1600'ün eksantrik doğradığını gördüm. Otomobilin suçu mu? Yoksa suç bakım yapanın ya da yaptırmayanın mı? Durum tamamen bu.

Gün görmemiş küfürlerim var. Birde küfür olmayan ama daha ağır sözlerim var. Yeri gelince kullanıyorum. Ne dedi lan bu diye insanların kafasında şu işareti görüyorum bazen.
HT4211-ios7-activity_icon-001-en.png

Sanırım bu konudaydı, birine anası belli babası binbeşyüzelli gibi bir şey dedim anlamadı mesela. Git bi daha oku anla falan dedim hatta. Muhtemelen hala anlamadı.

Kızmıyorum muzo. Böyle bir şeye neden kızayım. Beni sinirlendiren insanların fikirlerini söylemesi değil. Ne kadar salak olduklarının farkında olmamaları. Ümit Özdağ gibiyim. Ama forum kuralları gereği doğrudan salağa salak demiyorum.

ya act, daha oncede dedim sana. füze atıyosun dedim. hayır atmıyorum dedin.

yukardaki ağır ifadeni görmemiştim mesela.
bu kadar ağır konusman için birinin sana alenen kufur etmesi lazım.

dandik dundik konular için insanlara bu derece ağır konusmanı yadırgadım şahsen.

haa umrunda değildir ama olsun ben soyliyim yine de.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ya act, daha oncede dedim sana. füze atıyosun dedim. hayır atmıyorum dedin.

yukardaki ağır ifadeni görmemiştim mesela.
bu kadar ağır konusman için birinin sana alenen kufur etmesi lazım.

dandik dundik konular için insanlara bu derece ağır konusmanı yadırgadım şahsen.

haa umrunda değildir ama olsun ben soyliyim yine de.
Bu kadar aleni yazmadım Muzo. Şimdi seviyeyi indirgedim ki anlaşılsın. Şimdi neden indirgedim? Sandığımdan daha salakmış muhtemelen. Tepki gelmedi çünkü. Dönüp baksın 31 sayfanın yarısını acaba bana dediklerinde benzer bir şey var mı diye okusun tekrar.

Bu arada az önceki deyimi benden başka kullanan var mı acaba nereden duydum diye google'ladım. Ekşide şunun türkçesi diye yazmışlar: "mama's baby papa's may be" Envantere ekledim hemen.

s-d59334b0507dda18e4e945d4e80dbc7d282b000c.jpg

İlk 6 ay anne sütü şart desek... :devilish:
Kesinlikle alakası yok.

Tamam beyin gelişiminde etkili. Ancak uzun süreli bir süreç bu. Geçenlerde Prof. Dr. Behçet Yalın Özkara'nın (Severim kendisini youtuber olarak) bir sözünü gördüm. Örneklendireyim. İkiz çocuk düşünelim, biri apartmanda oturuyor karşısında başka bir apartman. Biri manzaralı bir yerde. Yedikleri içtikleri eğitimleri vs aynı. İkisinin beyin gelişimi farklı olur deniyor. İnsan çok karmaşık bir organizma.

pazar günü bütün frenleri söküp, hidrolikleri değiştireceğim. Hatta pistonları ve manetleri de söküp temizleyip takacağım. Fren şakaya gelmez.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
pazar günü bütün frenleri söküp, hidrolikleri değiştireceğim. Hatta pistonları ve manetleri de söküp temizleyip takacağım. Fren şakaya gelmez.
O kadar korkulacak bir durum değil. İlla ki sinyal verir. Hayatımda 1 kere kiracı oldum. Amerikalı bir mal sahibim vardı, bir şeyleri değiştirmek istedim, "If it works, dont fix it" demişti.

Bu motosiklette daha önce böyle bir durum yaşandıysa muhtemelen kaliperle alakalı bir arıza olmuştur. Düzgün yapılmamıştır. Bakın tekrar söylüyorum o piston kendini geri çekmemiş basılı kalmış. Sebep %90 bu. Diskin o hale gelmesi için süre geçmesi gerekiyor. İlla ki titreşim yapar, gazı ne kadar açsanda motor zor gider. Hiç mi anlaşılmadı? Çok takipçisi var demek çok iyi sürüyor demek değil. Ayağım frende miydi acaba diyor. Demek ki peglere basmayı bile bilmiyor. Doğru basan adamın böyle bir çekincesi olmaz.

Motosikleti
Ns200 15"
Piston contalarını değiştirmeyecekseniz sökmenizi önermem sebebide bir kaç gün sonra contalardan kaçırma ihtimali bulunmaktadır. Sökerseniz mutlaka contalarıda değiştirin, uyguna bulmak için fren pistonunu söküp oto frencilerde bulabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar