Kredi kartı çıkartabilir miyim

Motosikleti
Rks gtr 50
Hocam selamun aleyküm 1.5 aya yakındır dayımın yanında çalışıyorum ve aylık ortalama gelirim 30 lira falan. Söyliycem sigortamı başlatıcak ve ben motor almayı düşünüyorum taksitle. Sigortam başlar başlamaz vakıfbank veya akbanktan 100k limitli kredi kartına başvursam verirler mi

Motosikleti
Honda CBR500R
Sigorta geçmişine, kaç yıllık iş hayatın var, düzenli ödemelerin vb. şeylerine bakarlar. Sigortanın düzenli ödenmesi gerek, ilk seferde 100k vermeyebilirler.

Hayatta hiç kredi kartım olmadı, hatta banka kartı bile son zamanlarda bir kaç kullandım, mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum.

Tavsiyem sizde kullanmayın.

Motosikleti
Rks gtr 50
Hayatta hiç kredi kartım olmadı, hatta banka kartı bile son zamanlarda bir kaç kullandım, mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum.

Hpcam normalde ben de kullanmazdım ama motor alıcam ve faizsiz taksit yapıyor neden böyle bi imkan varken kullanmayayım ki. Onun dışında kullanmayacağım zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sigorta geçmişine, kaç yıllık iş hayatın var, düzenli ödemelerin vb. şeylerine bakarlar. Sigortanın düzenli ödenmesi gerek, ilk seferde 100k vermeyebilirler.
Öncekilerde sigortam yok ki zaten yaşım 18 5 ay falan oluyor gireli daha.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kardeşim kredi kartı çıkarsan bile limiti muhtemelen düşük olur. Motor alacak limitin olmaz diye düşünüyorum.

Motosikleti
Honda CBR500R
Banka sadece mevcut sigortana bakmıyor. Henüz yenisin kredi geçmişin yok, banka güvenip de ilk limitini 100 bin TL vermez.

Ayrıca "İlgili yönetmelikte, ilk defa kredi kartı sahibi olacak kişiler için kullanılmaya başlanılan ilk yıl kredi kartları toplam limiti aylık net belgeli gelirin en fazla 2 katı, takip eden yıllarda ve daha önce kredi kartı sahibi olan kişiler için ise aylık net belgeli gelirlerinin en fazla 4 katı olabiliyor."

Motosikleti
Rks gtr 50
Banka sadece mevcut sigortana bakmıyor. Henüz yenisin kredi geçmişin yok, banka güvenip de ilk limitini 100 bin TL vermez.

Ayrıca "İlgili yönetmelikte, ilk defa kredi kartı sahibi olacak kişiler için kullanılmaya başlanılan ilk yıl kredi kartları toplam limiti aylık net belgeli gelirin en fazla 2 katı, takip eden yıllarda ve daha önce kredi kartı sahibi olan kişiler için ise aylık net belgeli gelirlerinin en fazla 4 katı olabiliyor."
Anladım hocam sağolun. Peki motor 80 lira. Alacağım yere söylesem 40 birinden 40 birinden çekip taksit yapabilirler mi biliyor musunuz?

Daha kolay bir yöntem yokmu?
Dayı, yanında çalışan yeğenine kredi kartını kullandırır.
Yeğen, dayıya maaşından kesintiyle taksitleri öder.

Hpcam normalde ben de kullanmazdım ama motor alıcam ve faizsiz taksit yapıyor neden böyle bi imkan varken kullanmayayım ki. Onun dışında kullanmayacağım zaten.

Öncekilerde sigortam yok ki zaten yaşım 18 5 ay falan oluyor gireli daha.
18 e girmen yeterli degil 18 i bitirmen gerek,dikkat et arasinda fark var.

cen Hayatta hiç kredi kartım olmadı, hatta banka kartı bile son zamanlarda bir kaç kullandım, mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum.

Sayin yasli ve acemi, bircok defa yurtdisi gezilerin oldu, yaninda hep nakit mi tasiyip, cesitli yerlerde zulaladin herhalde, valla kredi kari olmaksizin ne yurtici nede yurtdisi seyahat yapilir, olsunda sen gene emercency olarak yaninda bulunsun beyaaaa.

Son düzenleme:
Motosikleti
Rks gtr 50
Hocam onlara söylemek istemşyorum yoksa mantıklı evet ama ben onlara motor alıcam desem karşı çıkıcaklar bişi olucak kimseye ağız eğmek istemşyorum ama son çare onu deniycem

Sayin yasli ve acemi, bircok defa yurtdisi gezilerin oldu, yaninda hep nakit mi tasiyip, cesitli yerlerde zulaladin herhalde, valla kredi kari olmaksizin ne yurtici nede yurtdisi seyahat yapilir, olsunda sen gene emercency olarak yaninda bulunsun beyaaaa.
Hocam 18 i bitirmeden alan arkadaşlarım var sma limit konusunda muallaktayım. 40 lira limit verseler 2 tane kredi kartıyla 40-40 çektirip
İkisinde ayrı şekilde taksit yaptırabilir miyim sizce

valla kredi kari olmaksizin ne yurtici nede yurtdisi seyahat yapilir,

Ne yurtiçi, ne yurtdışı kredi kartı olmadan sokağa dahi çıkılmaz, hatta kredi kartı olmadan oturma odasından salona gidemeyenler bile varmış.

Not: Banka kartım olduğunu onu da bir iki sefer kullandığımı ve mümkün olduğunca kullanmamaya çalıştığı belirtmiştim.
olsunda sen gene emercency olarak yaninda bulunsun beyaaaa.

Akıllı adamın hali başka, bir dahakine öyle yaparım. Sağ ol.

Ben bu akılla altmış yaşıma kadar nasıl yaşamışım hayret.

Ne yurtiçi, ne yurtdışı kredi kartı olmadan sokağa dahi çıkılmaz, hatta kredi kartı olmadan oturma odasından salona gidemeyenler bile varmış.

Not: Banka kartım olduğunu onu da bir iki sefer kullandığımı ve mümkün olduğunca kullanmamaya çalıştığı belirtmiştim.

Akıllı adamın hali başka, bir dahakine öyle yaparım. Sağ ol.

Ben bu akılla altmış yaşıma kadar nasıl yaşamışım hayret.
Sakin kullanma yoksa senelik kart aidati ödersin, Kircaaliler genelde Kredi karti kullanmazlar diye duyustum

Motosikleti
Rks gtr 50
Hocam seni dinleyip sordum ne motoru vs tarzı bi yaklaşımla geldi. Kendi başıma halletmeye çalışacağım. Farklı bi yöntem bulmayı deniyorum

Motosikleti
Rks gtr 50

Hocam kredi kartındaki faiz muhabbetin tam anlayamadım. Mesela faiz oranım 4.50 diyelim. Ben bu ay 1000 tl lik alışveriş yaştım ödeyeceğim faiz 45tl 1 ay içerisinde. Ama diyelim ki asgarisini ödedim yani 200 tl. Geri kalan 800 tl için bir onraki ay 36 tl mi ? Yoksa sonraki aya 845tl mi?

Hocam kredi kartındaki faiz muhabbetin tam anlayamadım. Mesela faiz oranım 4.50 diyelim. Ben bu ay 1000 tl lik alışveriş yaştım ödeyeceğim faiz 45tl 1 ay içerisinde. Ama diyelim ki asgarisini ödedim yani 200 tl. Geri kalan 800 tl için bir onraki ay 36 tl mi ? Yoksa sonraki aya 845tl mi?
Ya en iyisi sen bir bankaya sor onlar daha iyi bilirler

Yanlış duymuşsun, benim benim tanıdığım bütün Kırcaaliler kredi kartı kullanıyor.

Ben istisnayım.

Aidatı olmayan kartlarda var onlardan kullansak.
Ha sahi aidati olmayan kartlarda var sana ondan versek, sen kircaalinin icinden degilde köylerinden olmalisin,veya Razgrad,sumnu, Deli orman filan ama onlarda kredi karti kullaniyorlarmis, bizim hemso söyledi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar