Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
muzo seni kaynanan sevmiyor eğer sakarya da ikamet etseydin bu bakım için sadece sarf malzemesi ücreti öderdin işçilik benden olurdu hem garaj da 2 şer bira parlatırdık
benim arkadaşlarım da çeşit çeşit motorlar var honda olmayan hiçbirini elime sürmüyorum gidin ustalara öpülün diyorum adamlar taş mı yesin diyorum afrika nc transalp alın gelin bakımları ben yaparım ama bmw suzuki kawasaki yamaha garaja sokmam
waaaww hayatım ilk defa arıza yapan honda gördüm bayii ye gidip garantiden yaptırsın bu arızayı servis halleder
honda ölümsüz amortisörler fani pamuğu tıkarlar
Ezel dizisi Monte Kristo Kontu kitabının günümüz uyarlamasıdır. Sopranos'la alakası yoktur konu olarak. Mafya dizisi değil yani. İntikam konulu diyebiliriz.
200 km de motor amaortisorden yağ kaçırıyosa servis değiştirir. Benim Africa da da oldu 1.5 sene sonra boruyla birlikte değiştirdiler.
Kılcal cizik varmış, yeni keçe taksak yine kaçırıır değiştirelim dediler.
ahh niki ahhh..Biraz da brezilya arjantin facebooklarında dolaş belki ordan bişeyler bulursun puaahahahahahahaha
Honda nc 750x 20015 model.
42250 km.
Yağ filitresi 350 tl,
Yağ castrol 5w40 power 1 ultimate 1377 tl 4 lt
Yağ tapası pulu 5 tl
Parça bez 2 adet bedelsiz
eski pet şişe 3 adet ( eski yağı koymak için) bedelsiz
toplam, 1732 ( işçilik benden )
Dün akşam yarım saatte hallettim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hafta sonu fırsat bulursam, frenleri sökeceğim. Aynı zamanda sübap ayarı da yapacağım. Onlarda maaliyet, bosch fren sıvısı dot 4 150 tl.
Anca yarısını kullanırsın zaten. Sıcak su, diş fırçası, bulaşık deterjanı.
toplasan 100 lira yapmaz maliyeti.
Supap ayarı yapmak için radyatörü sökmek gerekiyor. Malzeme maliyetine soğutma sıvısı da eklemek lazım. (Kapak contaları da değişiyordur muhtemelen, ama ondan emin olamadım...)
Supap ayarı yapmak için radyatörü sökmek gerekiyor. Malzeme maliyetine soğutma sıvısı da eklemek lazım. (Kapak contaları da değişiyordur muhtemelen, ama ondan emin olamadım...)
Evet. Radyatör sıvısı castrol silikat free olanlardan kullanıyorum. 250 tl ye almıştım. 50 tl de saf su.
tabi bunları söküp takarken çay kahve maliyeti ile beraber 500 tl olur.
Conta değişmiyor. Sadece eğer contadan emin olamıyorsanız, contayı üst kapağa taktıktan sonra sıvı conta ile birazcık desteklemek faydalı olacaktır.
Eğer oringlerde problem var ise ( krank kapağı ve krank pozisyonuna baktığınız kapaklar, onlarında oringleri değişmeli. Tanesi 5 tl diyebilirsiniz.
Aslında bakımı kendiniz yaptığınız müddetçe hem yapılan iş keyif veriyor hem de maliyet çok düşüyor. Yaptığınız işten emin oluyorsunuz.
Evet. Radyatör sıvısı castrol silikat free olanlardan kullanıyorum. 250 tl ye almıştım. 50 tl de saf su.
tabi bunları söküp takarken çay kahve maliyeti ile beraber 500 tl olur.
Conta değişmiyor. Sadece eğer contadan emin olamıyorsanız, contayı üst kapağa taktıktan sonra sıvı conta ile birazcık desteklemek faydalı olacaktır.
Eğer oringlerde problem var ise ( krank kapağı ve krank pozisyonuna baktığınız kapaklar, onlarında oringleri değişmeli. Tanesi 5 tl diyebilirsiniz.
Aslında bakımı kendiniz yaptığınız müddetçe hem yapılan iş keyif veriyor hem de maliyet çok düşüyor. Yaptığınız işten emin oluyorsunuz.
Supap ayarı yapma işini (yapabilsem) kesinlikle kendim yapmayı tercih ederdim. Böyle hassas bir işte yetkili servislere %100 güvenmem neredeyse imkânsız. Ancak çok güvendiğim, bilgi ve tecrübesinden emin olduğum bir ustaya yaptırırım herhalde. (Daha vakit var; DL650 bende durursa 48.000 bakımı zamanı duruma göre düşünürüm...)
İnsanın bu tarz işleri kendisinin yapabilmesi inanılmaz keyifli olsa gerek.
Supap ayarı yapma işini (yapabilsem) kesinlikle kendim yapmayı tercih ederdim. Böyle hassas bir işte yetkili servislere %100 güvenmem neredeyse imkânsız. Ancak çok güvendiğim, bilgi ve tecrübesinden emin olduğum bir ustaya yaptırırım herhalde. (Daha vakit var; DL650 bende durursa 48.000 bakımı zamanı duruma göre düşünürüm...)
İnsanın bu tarz işleri kendisinin yapabilmesi inanılmaz keyifli olsa gerek.
Nc 750x özlelinde sübap ayarı yapmak çok kolay. Zaten servis ve tamir kitapçığı 750 sayfa. En salak adamın anlayacağı şekilde tane tane anlatmışlar.
Africa Twin veya tiger gibi motoru daha dik olan modellerde sübap kapaklarına ulaşması zor. Deponun sökülmesi gerekiyor. Hava kanallarının olduğu manifold civarı komple sökülüyor. Zor değil. Ama zaman alıcı. Bu sebeple kapalı garaj ihtiyacı doğuyor. Yani işi bitiremezsen ertesi gün devam edebileceğin kendine ait bir kapalı garaj şart. Bu sebeple ev yaptıracak olursam ( depremden dolayı arsa alıp ev yaptırmayı düşünüyorum.) mutlaka kapalı garaj da yaptıracağım. Bütün alet ve edevatlarımı dizeceğim. Balık ve olta takımlarımı, bahçe bakım aletlerimi yerleştireceğim. O zaman tekne almayı bile düşünebilirim.
Nc 750x özlelinde sübap ayarı yapmak çok kolay. Zaten servis ve tamir kitapçığı 750 sayfa. En salak adamın anlayacağı şekilde tane tane anlatmışlar.
Africa Twin veya tiger gibi motoru daha dik olan modellerde sübap kapaklarına ulaşması zor. Deponun sökülmesi gerekiyor. Hava kanallarının olduğu manifold civarı komple sökülüyor. Zor değil. Ama zaman alıcı. Bu sebeple kapalı garaj ihtiyacı doğuyor. Yani işi bitiremezsen ertesi gün devam edebileceğin kendine ait bir kapalı garaj şart. Bu sebeple ev yaptıracak olursam ( depremden dolayı arsa alıp ev yaptırmayı düşünüyorum.) mutlaka kapalı garaj da yaptıracağım. Bütün alet ve edevatlarımı dizeceğim. Balık ve olta takımlarımı, bahçe bakım aletlerimi yerleştireceğim. O zaman tekne almayı bile düşünebilirim.
Evet NC'nin bir güzelliği de o; supaplar şimli değil somunlu. Bu işler için asgari büyüklükte bir kapalı alan şart. Umarım tez zamanda istediğiniz gibi bir ev yaptırabilirsiniz.
Evet NC'nin bir güzelliği de o; supaplar şimli değil somunlu. Bu işler için asgari büyüklükte bir kapalı alan şart. Umarım tez zamanda istediğiniz gibi bir ev yaptırabilirsiniz.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Eğer bu şekilde bir garaj yaptırabilirsem, sağlığımız da müsaade ederse, civardaki bütün arkadaşların ortak toplanma noktası olur diye düşünmekteyim. Çah, kahve, sohbet, yanında da bakım ücretsiz.
Sanırım garajı bir kaç motosiklet alacak şekilde yaptırmam lazım. Bunu bir kenara not alayım.
Geçen gün dedim sana, gel senin afrikayı da söküp yağını suyunu değiştireyim diye. İstemedim. Servislere güvenmiyorum. Honda da olsa yamaha da olsa güvenmiyorum. Hatta mesele güven de değil . Aldıkları işçilik ücreti, yaptıkları işe göre çok fazla.
Bizim tek motosiklet le kalmıyor bakım işi Muzaffercim. Helikopterin de bakımı var yağıydı suyuydu derken motosikletin bakımı gözümüze gözükmüyor......
Buna katılamayacağım; en azından fiyat listesinde görünen adam/saat ücreti olması gereken şekilde. Süreyi şişiriyorlarsa ona bir şey diyemem ama örnek faturadaki saatlik işçilik ücreti 2.130,00₺ yazılmış. Günlük 8 x 2.130,00 = 17.040₺ eder. Uzmanlık gerektiren işler için gayet makul. Olaya sadece çalışanın maaşı olarak bakmamak lazım; servislerin sabit giderleri var ve bu giderlerin de karşılanması gerekiyor. Ben de geçenlerde çok iyi bir ustaya yaptırdım motosikletimin ağır (yarı-ağır diyelim; yağ, yağ filtresi, hava filtresi, bujiler ve fren sıvısı değişimi yapıldı) bakımında (benim eksik malzemeyi tedarik etmeye gittiğim yarım saat dahil) toplam iki saat süren iş için 5.000₺ işçilik verdim. Helâlihoş olsun. Buna pahalı denilemez.
Buna katılamayacağım; en azından fiyat listesinde görünen adam/saat ücreti olması gereken şekilde. Süreyi şişiriyorlarsa ona bir şey diyemem ama örnek faturadaki saatlik işçilik ücreti 2.130,00₺ yazılmış. Günlük 8 x 2.130,00 = 17.040₺ eder. Uzmanlık gerektiren işler için gayet makul. Olaya sadece çalışanın maaşı olarak bakmamak lazım; servislerin sabit giderleri var ve bu giderlerin de karşılanması gerekiyor. Ben de geçenlerde çok iyi bir ustaya yaptırdım motosikletimin ağır (yarı-ağır diyelim; yağ, yağ filtresi, hava filtresi, bujiler ve fren sıvısı değişimi yapıldı) bakımında (benim eksik malzemeyi tedarik etmeye gittiğim yarım saat dahil) toplam iki saat süren iş için 5.000₺ işçilik verdim. Helâlihoş olsun. Buna pahalı denilemez.
İşini düzgün yapan, kaliteli ustaları bu kapsam dışında tutuyorum. Zaten bu şekilde çalışan ustalarımız çok az. Özellikle yetkili servislerin çok pahalı olduğunu düşünüyorum.