Bakım zamanı

Motosikleti
RKS PRECİO 250 MAX
Öncelikle selamün aleyküm iyi akşamlar arkadaşlar benim ufak bir sorum olacaktı sıfır rks precio 250 motorsiklet aldım ve bakım zamanı konusunda kafam karıştı servisin bakıma çağırma zamanı daha erken örnek bana verilen bakım kağıdında 2 . Bakım 2500 yazıyor ama servis yapan dingil 1000 1500 arası gel diyor bu konu hakkında bilgisi olan varmı servisteki dingilin dediği gibimi gideyim yoksa kağıtta yazan bakım zamanına göremi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Öncelikle selamün aleyküm iyi akşamlar arkadaşlar benim ufak bir sorum olacaktı sıfır rks precio 250 motorsiklet aldım ve bakım zamanı konusunda kafam karıştı servisin bakıma çağırma zamanı daha erken örnek bana verilen bakım kağıdında 2 . Bakım 2500 yazıyor ama servis yapan dingil 1000 1500 arası gel diyor bu konu hakkında bilgisi olan varmı servisteki dingilin dediği gibimi gideyim yoksa kağıtta yazan bakım zamanına göremi
kağıt türkçeyse kağıtta yazana göre git

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sizin markada garanti prosedürleri maalesef çok sağlıklı işlemiyor. O nedenle yetkili servise gidip de bakımınızı daha fazla para ödeyerek yaptırmayın. Kitapçığınızda elbet hangi km'de hangi parçanın değişeceği, hangi parçanın kontrol edileceği yazıyordur. Zamanı geldiğinde parçaları kendiniz tedarik edip özel bir ustaya gitmeniz ve ona "şunu şunu yap, bunu bunu kontrol et" demeniz daha sağlıklı olacaktır. Çünkü yetkili servis dediğiniz de bir Borusan değil, bisikletçiden bozma dümbüğün teki.

Motosikleti
RKS PRECİO 250 MAX
Sizin markada garanti prosedürleri maalesef çok sağlıklı işlemiyor. O nedenle yetkili servise gidip de bakımınızı daha fazla para ödeyerek yaptırmayın. Kitapçığınızda elbet hangi km'de hangi parçanın değişeceği, hangi parçanın kontrol edileceği yazıyordur. Zamanı geldiğinde parçaları kendiniz tedarik edip özel bir ustaya gitmeniz ve ona "şunu şunu yap, bunu bunu kontrol et" demeniz daha sağlıklı olacaktır. Çünkü yetkili servis dediğiniz de bir Borusan değil, bisikletçiden bozma dümbüğün teki.
Servis dışı yaptıramıyoruz eğer yaptırırsak garantiden düşüyor ustadan hiç memnun değilim kavga ettim 500 bakımında sadece 1.2 litre yağ koydu ve 1750 tl para aldı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Servis dışı yaptıramıyoruz eğer yaptırırsak garantiden düşüyor ustadan hiç memnun değilim kavga ettim 500 bakımında sadece 1.2 litre yağ koydu ve 1750
kağıt türkçeyse kağıtta yazana göre git
Kağıt Türkçe ama servisteki dingille türkçe anlaşmaıyoruz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Her bakımını serviste yaptırsan bile motorla alakalı en ufak sıkıntıda "kullanıcı hatası" diyecekler ve garantiye sokmayacaklar. RKS bu konuda ünlü bir firma. Yine de siz bilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kağıt Türkçe ama servisteki dingille türkçe anlaşmaıyoruz
işte bu yüzden tommygun servisi sallamayın diyor, garanti bozulmasa bile garantilik bir işiniz olduğunda o servis bozuntularına laf anlatabilecek misiniz yoksa çakal çukal bahanelerle bu kullnaıcı hatası derler mi onu düşünün ona göre karar verin, bence garantiyi boşverip kendinize düzgün iş yapan bir usta bulun, usta bulunca iyi geçinin, çok sıkı pazarlık yapmayın servislerle de uğraşmayın.

reo

Kardeşim eğer yakınlarda gidebileceğin başka servis varsa onu bir dene. Bazen dürüst esnaflar da oluyor.
Eğer yoksa Tommygun dediğini yapabilirsin, Tommy'nin söylediklerine de tamamen katılıyorum.

Motosikleti
D400

ilk 5 bin km'de yetkili servise git mutlaka; çünkü nerede RKS görsem problemlerin hepsini en başta cıkartıyor. Sonra biraz daha stabil hale geliyor.

Servisin dediğini de boşver ara bakım yaptırmaya calısıyor olabilir. Aç kitapcıgı bak kaç km'de gidilmesi lazım bak ve git.

5 bin km sonrası da parçaları kendin al usta bul ona yaptır =)

Motosikleti
Rks Sniper Pro X
bulunduğum bölgedeki rks yetkili servisi sadece yağ değişimine bile 2000TL Fiyat istiyor benim aklımada şöyle bir fikir geldi acaba gelen bakımını yaptırsam ondan sonra kilometre saatini söksem ve 3-6 aylık periyodlarla bakımını kendim yapsam eğer garantiyi ilgilendiren bir durum olursada motorun kilometre saatini takıp götürsem olurmu acaba. (hemen hemen motorun her şeyinden anlıyorum) Sizede bu tekelleşen ve işini baştan savma yapan ustalardanda bir kurtuluş fikri olsun buda.

Kardeşime rks sniper pro x aldık, motoru teslim almaya gittik ilk söylediğim rodaj bakımına dahi buraya gelmiyoruz. Esnaflıkları olsa başım gözüm üstüne ama sizin de dediğiniz gibi anlaşamıyoruz. Garantisini hiç düşünmeden kendi ustama götürdüm, en ufak arıza da kullanıcı hatası diyorlar yemişim onların garantisini komple motor yaptırsan 10 lira tutacak zaten.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
bulunduğum bölgedeki rks yetkili servisi sadece yağ değişimine bile 2000TL Fiyat istiyor benim aklımada şöyle bir fikir geldi acaba gelen bakımını yaptırsam ondan sonra kilometre saatini söksem ve 3-6 aylık periyodlarla bakımını kendim yapsam eğer garantiyi ilgilendiren bir durum olursada motorun kilometre saatini takıp götürsem olurmu acaba. (hemen hemen motorun her şeyinden anlıyorum) Sizede bu tekelleşen ve işini baştan savma yapan ustalardanda bir kurtuluş fikri olsun buda.
Muhteşem bi fikir! Bizim niye aklımıza gelmedi lan bu? 🤯

Motosikleti
Rks Sniper Pro X
Dostum önerinin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum ama teoride güzel bir fikir olsa da pratikte muayene, 2. el satış gibi konularda sakıncası var.
muaneye daha öncede girmiştim sadece sinyallere ,farlara ve firenlere baktılar yazdılar çizdiler gönderdiler. dediğim gibi kendim yapabileceğim bir işi başkasına faiş fiyata birde sanki gavur malı gibi hor görmeleri açıkçası zoruma gitti o yüzden size sordum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
muaneye daha öncede girmiştim sadece sinyallere ,farlara ve firenlere baktılar yazdılar çizdiler gönderdiler. dediğim gibi kendim yapabileceğim bir işi başkasına faiş fiyata birde sanki gavur malı gibi hor görmeleri açıkçası zoruma gitti o yüzden size sordum
Ben seni anlıyorum ama muayenede kilometreye de bakıyorlar, sen o teli sökersen nasıl gerçeği anlasınlar? Hadi sen bir şekilde yırttın ama senden sonra motorunu satın alanın günahı ne?

Motosikleti
Rks Sniper Pro X
Ben seni anlıyorum ama muayenede kilometreye de bakıyorlar, sen o teli sökersen nasıl gerçeği anlasınlar? Hadi sen bir şekilde yırttın ama senden sonra motorunu satın alanın günahı ne?
motoru satmayı düşünmüyorum fakat ama eğer satarsam gerçeği söylerim ve eğerki garantiside devam ediyorsa adama bunu yapmasını tavsiye ederim. bide motosikletim o kadar çok piyasası olan bir motor değil ruhsatta 50lik olan bir cup. şöyle düşünün ben eğer garanti bitirene kadar bu motoru servisine bakıma götürsem benden hemen hemen motorun yarısı kadar para alıcaklar. sizde haklısınız memleket kötü bu konuda eğer bir abi tavsiyesi vererek yorumumu kaldırmamı isterseniz kaldırırım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
bir abi tavsiyesi vererek yorumumu kaldırmamı isterseniz
banu-alkan-kimdir_4_3_1602240488.jpg

Ünlü düşünür, filozof, manken, şarkıcı, artist Liz Remka Rebronja der ki: "kaldıramazsan kaldırırlar gülümmmm!"

Ama sen yine de yorumu kaldırma dursun.

Biz fanilerin aklına gelen her türlü uyanıklık bizden önce mutlaka karşı tarafın aklına gelmiş ve önlemini almışlardır.
O yüzden çok da şiyapmamak lazımdır. Atalarımız bu mizahi durumu şöyle izah etmişler.

"Avcı neçe al bilse adığı ança yol bilir." - Divan-ı Lugati't-Türk
"Avcı ne kadar hile bilirse bilsin, ayı da o kadar kaçacak yol bilir."

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar