Kışlık rüzgar geçirmez korumalı eldiven? 10k civarı

Özellikle soğuk ve rüzgar için 0 derecede sıcak tutacak eldiven önerebilir misiniz?Korumaları iyi olan, Vizör silici olursa iyi olur. Ve tabi ki yeni yasaya uygun.
Şu an revit sand 4 yazlık kullanıyorum. Rüzgar çok üşümeye başladı. 10k civarı?

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Onerim yok fakat boyle de bir eldiven oldugunu sanmiyorum. Elciklere ruzgari kesecek elcik koruma ve elcik isitma takmak daha etkili olur. Bende GP Kompozit plastik elcik koruma var ve ruzgari tam kesmiyor. Kuryelerin kullandigi buyuk kumas olanlar daha iyi is yapar. Tabi su gecirmez kislik bir eldiven de almak gerekiyor yine de.

1_org_zoom.jpg

Bir de kendinden isiticili (pillo) eldivenler cikmaya basladi. Populer markalardan hic isiticili model yapan gormedim. Ne kadar guvenli olduklarini da bilmiyorum acikcasi.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
kışlık eldivenimin teki kayboldu, zaten 2 senelikti ama yine bu kışı idare eder diye düşünüyordum fakat işte teki kaybolunca şimdi bana da lazım eldiven...

şunu fark ettim ki yeni aldığım motorda ki elcik korumalar baya etkili, şu günlerde sabahları 10 derece falan oluyor yani üşümek için yeterli bir hava ama yazlık eldiven kullandığım halde ellerim üşümüyor... vexo marka ucuz yazlık bir eldiven kullanıyorum ama ellerim hiç üşümüyor...

bir hafta önce eski küçük motorumu kullanayım dedim ve elim falan üşüyünce anladım elcik korumanın farkını, küçük motorumda elcik koruma yok ve ellerim direk alıyor rüzgarı ve üşüyorlar... sürekli büyük motorumu kullanacağım için belkide bu kışı yazlık eldiven ile geçiririm diye düşünüyorum, elcik ısıtma alırım belki çünkü kışlık eldiven çok rahatsız oluyor... yazlık eldiven daha iyi.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Onerim yok fakat boyle de bir eldiven oldugunu sanmiyorum. Elciklere ruzgari kesecek elcik koruma ve elcik isitma takmak daha etkili olur. Bende GP Kompozit plastik elcik koruma var ve ruzgari tam kesmiyor. Kuryelerin kullandigi buyuk kumas olanlar daha iyi is yapar. Tabi su gecirmez kislik bir eldiven de almak gerekiyor yine de.

1_org_zoom.jpg

Bir de kendinden isiticili (pillo) eldivenler cikmaya basladi. Populer markalardan hic isiticili model yapan gormedim. Ne kadar guvenli olduklarini da bilmiyorum acikcasi.
Bu tarz kılıflardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Kuryelerden görüp ben de alıp kullanmıştım. Sağ ve sol gidon kilit yaptığınızda yönüne göre ya ön frene yada debriyaja müdahaleleri oluyor.

Çok alakasız yerlerde kendinizi yerde bulabilirsiniz. Ön tarafa kompozit malzemeden elcik koruma bir de güzel kışlık eldiven daha çok işinize yarar.Onerim yok fakat boyle de bir eldiven oldugunu sanmiyorum. Elciklere ruzgari kesecek elcik koruma ve elcik isitma takmak daha etkili olur. Bende GP Kompozit plastik elcik koruma var ve ruzgari tam kesmiyor. Kuryelerin kullandigi buyuk kumas olanlar daha iyi is yapar. Tabi su gecirmez kislik bir eldiven de almak gerekiyor yine de.
1_org_zoom.jpg

Bu tarz kılıflardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Kuryelerden görüp ben de alıp kullanmıştım. Sağ ve sol gidon kilit yaptığınızda yönüne göre ya ön frene yada debriyaja müdahaleleri oluyor.
Yavaş dönüşlerde, çok alakasız yerlerde kendinizi yerde bulabilirsiniz. Siz kendi hatanızla düştüğünüzü sanırsınız ama bu elcikler muzur arkadaş gibidir. Size ufak eşek şakaları yapar.

Ön tarafa kompozit malzemeden elcik koruma bir de uzun konçlu kışlık eldiven daha çok işinize yarar.

İlla eldiven tavsiyesi isterseniz sertifikası da mevcut orta karar Vexo Tempest H2O alabilirsiniz. Önde elcik korumanız da varsa sizi kışın idare eder. Hele bir de elcik ısıtma varsa çok konforlu olur.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kışlık eldivenimin teki kayboldu, zaten 2 senelikti ama yine bu kışı idare eder diye düşünüyordum fakat işte teki kaybolunca şimdi bana da lazım eldiven...

şunu fark ettim ki yeni aldığım motorda ki elcik korumalar baya etkili, şu günlerde sabahları 10 derece falan oluyor yani üşümek için yeterli bir hava ama yazlık eldiven kullandığım halde ellerim üşümüyor... vexo marka ucuz yazlık bir eldiven kullanıyorum ama ellerim hiç üşümüyor...

bir hafta önce eski küçük motorumu kullanayım dedim ve elim falan üşüyünce anladım elcik korumanın farkını, küçük motorumda elcik koruma yok ve ellerim direk alıyor rüzgarı ve üşüyorlar... sürekli büyük motorumu kullanacağım için belkide bu kışı yazlık eldiven ile geçiririm diye düşünüyorum, elcik ısıtma alırım belki çünkü kışlık eldiven çok rahatsız oluyor... yazlık eldiven daha iyi.
Benim vstromda da elcik korumalar var, xmax ile ellerim donuyordu, bunda çok rahatım, hatta bu yüzden geçen sene bu zamanlar kışlık değil de mevsimlik, yazlık-kışlık arası bir eldiven olan knox oulton mk2 almıştım, avuç içi slider koruması var ve bilek korumaları da düzgün deyip almıştım, kışlık değil, yazın için rüzgar alıyor, yazın terlemedne kullandım, kışın da rahat üşümeden kullandım. bende ilave olarak elcik ısıtma da var, elcik koruma ve ısıtma bir arada olunca kışlık eldivene ihtiyacım kalmadı, kışlık eldiveni artık sadece nordkap'a falan kuzey ülkelerine gidecke olursam alırım.
Elcik koruma candır.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Vexo h2o olanını kullanıyorum su almıyor, ama soğuktan korumuyor.

konu sahibi arkadaşım eğer kışın ve soğuk havalarda da kullanmayı planlıyorsan gidonda rüzgar kesici yoksa hiç bir işe yaramayacaktır.
Öncelikle gidona motosikletine uygun bir rüzgar kesici takmalısın.
Rüzgar kesiciyi taktıktan sonra 2k lık eldivenler de iş görür

Telefon tutucu ve kameradan dolayı elcik korumaya pek yer kalmıyor.

İşe gidiş 10 dk. Sürüyor zaten yazlık eldiven çok hava geçiriyor.
Kışlık eldiven hava geçirmese yeterli. Vizör siliciden de vazgeçtim. Bilek koruması ve hava geçirmezliği olabildiğince en iyi seviye olursa öneriniz ne olur eldiven için?

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Tucano Urbano elcik koruma, ucuz bir kışlık eldiven ile en az 1, en çok 9 derece olan bir güzergahta 8,5 saat yol yaptığım oldu. Ellerim üşümedi. Kışlık eldivenim öyle çok süper bir şey değildi. Elcik koruma çok başarılıydı.

Motosikleti
SYM ADX 125

Bende bundan var, kesinlikle is goruyor. Ama su yeni ceza kapsaminda kabul ediliyor mu bilmiyorum. Bugun icinde etiket baktim goremedim. Her seyim tam oldugu icin polis bu furyada durdurmaz buyuk ihtimalle ama olasi bir cevirmede gorecegiz sonucu. Ama sunu ekleyeyim biraz kalin bir eldiven, ben daha ince ve yine ruzgara ve soguga bu kadar dayanikli bir sey bulursam ona gecmeyi dusunuyorum.

Motosikleti
Mondial Grumble
Bende bundan var, kesinlikle is goruyor. Ama su yeni ceza kapsaminda kabul ediliyor mu bilmiyorum. Bugun icinde etiket baktim goremedim. Her seyim tam oldugu icin polis bu furyada durdurmaz buyuk ihtimalle ama olasi bir cevirmede gorecegiz sonucu. Ama sunu ekleyeyim biraz kalin bir eldiven, ben daha ince ve yine ruzgara ve soguga bu kadar dayanikli bir sey bulursam ona gecmeyi dusunuyorum.
Instagram'da bir polis açıklıyordu eldivenin korumalarına bakılacakmış diye, el üstünde koruma ve slider olmasını kontrol ediyorlarmış. Yoksa kask konusu da öyle bir nevi, hiç sertifikası var mı yok mu bakılmıyor sonuçta. Kafasına çorba tası (Jokey kask) takan da çok ceza yok.

kanunda koruyucu eldiven diye geçiyor illa korumasına bakarlar

Motosikleti
Telefon tutucu ve kameradan dolayı elcik korumaya pek yer kalmıyor.

İşe gidiş 10 dk. Sürüyor zaten yazlık eldiven çok hava geçiriyor.
Kışlık eldiven hava geçirmese yeterli. Vizör siliciden de vazgeçtim. Bilek koruması ve hava geçirmezliği olabildiğince en iyi seviye olursa öneriniz ne olur eldiven için?
Bu kadar kisa sure icin cogu kislik eldiven yeterli olur. Kendim Held Madoc Max kullaniyorum. Benzer fiyattaki her eldiven istediginiz ozellikleri verir. Gidin magazalarda deneyerek alin. Daha uzun surecek olursaniz yeterli olmaz sadece onu aklinizda bulundurun.

Motosikleti
sattık :(
Bu kadar kisa sure icin cogu kislik eldiven yeterli olur. Kendim Held Madoc Max kullaniyorum. Benzer fiyattaki her eldiven istediginiz ozellikleri verir. Gidin magazalarda deneyerek alin. Daha uzun surecek olursaniz yeterli olmaz sadece onu aklinizda bulundurun.
Hocam madoc max'ı uzun süre yağmurda kullandığınız oldu mu? Su geçirmeme performansı nasıl?

Motosikleti
Hocam madoc max'ı uzun süre yağmurda kullandığınız oldu mu? Su geçirmeme performansı nasıl?
Yağmurda sadece şehir içi ulaşımda kullandığımdan sorun yaşamadım hiç. Sadece bir kere sağanak altında git gel 70 km otoyol sürüşüm olduğunu hatırlıyorum. İçi hâlâ kuruydu fakat elcik ısıtmam olmadığından dönüş yolunda ellerim buz gibi olmuştu.

Yani tur için eli kuru tutabilir belki ama sıcak tutar mı ona emin değilim. Şehir içi için zaten yeterli.

Bu eldivenlerle kaza da yaptım. Elim yere ne kadar sürtündü bilmiyorum ama eldivende patlayan dikiş ve aşınan eklem koruması gibi minimal hasarlar vardı. Benim eller ise sağlamdı. Eldiven kazanın öncesine kadar hiç yıpranmamıştı.

Motosikleti
sattık :(
Yağmurda sadece şehir içi ulaşımda kullandığımdan sorun yaşamadım hiç. Sadece bir kere sağanak altında git gel 70 km otoyol sürüşüm olduğunu hatırlıyorum. İçi hâlâ kuruydu fakat elcik ısıtmam olmadığından dönüş yolunda ellerim buz gibi olmuştu.

Yani tur için eli kuru tutabilir belki ama sıcak tutar mı ona emin değilim. Şehir içi için zaten yeterli.

Bu eldivenlerle kaza da yaptım. Elim yere ne kadar sürtündü bilmiyorum ama eldivende patlayan dikiş ve aşınan eklem koruması gibi minimal hasarlar vardı. Benim eller ise sağlamdı. Eldiven kazanın öncesine kadar hiç yıpranmamıştı.
Detaylı bilgilendirme için teşekkürler hocam.

Kazayı duyduğuma çok üzüldüm, geçmiş olsun umarım sizlerde bir sorun yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar