Gözlük sorunu

Motosikleti
Bajaj Pulsar N250
Merhaba,

Arkadaşlar abiler malum havalar soğudu kaskı takıp gözlüğü taktığım zaman vizör pinlocktan dolayı buğulanmıyor ama gözlük buğulandığı için vizörün buğulanıp buğulanmamasının bir önemi kalmıyor bir süre sonra önümü göremiyorum.

Gözlük kullanıp bu soruna bir çözüm bulan var mı?

Motosikleti
TVS Raider 125
Merhaba,

Arkadaşlar abiler malum havalar soğudu kaskı takıp gözlüğü taktığım zaman vizör pinlocktan dolayı buğulanmıyor ama gözlük buğulandığı için vizörün buğulanıp buğulanmamasının bir önemi kalmıyor bir süre sonra önümü göremiyorum.

Gözlük kullanıp bu soruna bir çözüm bulan var mı?
Bende de aynı durum var. Hareket etmeyince buğudan dolayı hiçbir şey gözükmüyor.

Motosikleti
xmax
Bende bazen lens takmadığımda gözlükle binmek zorunda kalıyorum. Kaskta pinlock olsa da gözlükte buhar önleyici olsa da anlık buğulanma oluyor genellikle nefesimi aşşağı doğru vermeye çalışıyorum :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bende bazen lens takmadığımda gözlükle binmek zorunda kalıyorum. Kaskta pinlock olsa da gözlükte buhar önleyici olsa da anlık buğulanma oluyor genellikle nefesimi aşşağı doğru vermeye çalışıyorum :D
Vizörü hava alabilecek şekilde bırakıyorum.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Buğu önleyici mendil+ hafif vizör aralama

Motosikleti
D400
Vizöre uygulanan traş köpüğü ya da buğu spreyi işe yaramıyor mu?

Motosikleti
SYM ADX 125
Buff kullanıyorsanız burnu açık bırakacak şekilde takarsanız problem bir nebze ortadan kalkacaktır. Onun haricinde başı hafif yukarı kaldırıp aşağı doğru nefes vermek gerekiyor. Veya vizörü hafiften kaldırıp gitmek lazım, o da sürekli kullanılabilir bir yöntem değil bence.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Vizöre uygulanan traş köpüğü ya da buğu spreyi işe yaramıyor mu?
O vizörü etkiler ama arkadaş gözlüğün buğulanmasından şikayetçi.
Gözlükler için de mini pinlock gibi şeyler olsa keşke. :)

Motosikleti
D400
O vizörü etkiler ama arkadaş gözlüğün buğulanmasından şikayetçi.
Gözlükler için de mini pinlock gibi şeyler olsa keşke. :)

yok ona yapılanlar gözlüğe yapsan anlamında dedim.
buğu önleyici fısfıs vizörde biraz işe yarıyor, gözlükte aynı mantık gibi geldi :D

Motosikleti
1250 trofi
Gözlük camları soğuduğu zaman buğulanır, o zaman camları soğutmamaya bakıyoruz. Kaskı takınca sorun olmaz zaten, bu nedenle kaskı takana kadar soğuğa en az maruz kalacak şekilde hareket etmek lazım. Ben böyle çözüyorum.

Motosikleti
SYM ADX 125
yok ona yapılanlar gözlüğe yapsan anlamında dedim.
buğu önleyici fısfıs vizörde biraz işe yarıyor, gözlükte aynı mantık gibi geldi :D
Genelde o tip spreyler gözlük camına zarar veriyor aslında. Kullanmamak daha sağlıklı, bu sefer buğu olmasın diye gözlükten olmak daha çok maliyet yaratır :D

Gözlük camları soğuduğu zaman buğulanır, o zaman camları soğutmamaya bakıyoruz. Kaskı takınca sorun olmaz zaten, bu nedenle kaskı takana kadar soğuğa en az maruz kalacak şekilde hareket etmek lazım. Ben böyle çözüyorum.
Kaskı evde takıp çıkmak olumlu sonuç verebilir.

Motosikleti
Honda CBR500R
Atasun Optik'ten 200 TL'ye anti-fog sprey aldım içinde mendili de var. Soğuk havalarda motosiklet süreceğim zaman mendile bir kez sıkıp camlara sürüyorum aynen gözlük camı temizler gibi ve bir daha buğulanmıyor. Ortalama etkisi neredeyse 1 gün sürüyor.

Motosikleti
KTM 250 Adventure
Aynı sorun bende de var. Gözlük camlarım mineral cam olduğu için daha büyük bir sorun yaratıyor hatta. Pandemi zamanında maske takarken aynı sorun vardı. Rossman da hafif nemli bir bez vardı, onunla silince kısmen çözülüyordu ama aynısını bulamadım. Würth ün buğu önleyici spreyini aldım, bakalım işe yarayacak mı.

ben de bazen yaşıyorum bu problemi, ama kısa sürüyo. benim kaskın tam ağız kısmında havalandırma var, nefesi oraya doğru veriyorum artık direkt çıksın gitsin diye :D sürerken zaten sorun olmuyo. bi de ben balaklava takıyorum, burnumun kemerine kadar çekiyorum balaklavayı, gözlüğü de onun üstüne oturttuğum zaman ağızdan yukarı nefes gitmiyormuş gibi oluyo, fazla buğu yapmıyor... ama dururken vs vizör açıyorum genelde ya, ne bilm

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
En kolay çözüm lens kullanmak. Hem çok daha konforlu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Traş jeli (traş köpüğü değil) ile gözlük camlarının iki tarafını da ovaladıktan sonra bekleyelim biraz ve mikrofiber bezle köpük kalıntılarını temizleyelim. Böylelikle 1-2 gün gözlük camındaki buğuya elveda diyelim.

Gerçi 3-5 senedir sakal modası var, yakışan yakışmayan herkes Neanderthal gibi geziyor, bu nedenle kimsenin evinde traş jeli yoktur.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
birisi bana vizörün içine elma kabuğu sür demişti, bu kış deneyeceğim bakalım... yıllar önce söylemişti ama yani yemek için pek elma bulunmuyorken kaska nasıl sürecektim ki :D şimdi elma hep oluyor evde, bir deneyelim bakalım elma kabuğu iş görürse ara sıra sürerim..

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
birisi bana vizörün içine elma kabuğu sür demişti, bu kış deneyeceğim bakalım... yıllar önce söylemişti ama yani yemek için pek elma bulunmuyorken kaska nasıl sürecektim ki :D şimdi elma hep oluyor evde, bir deneyelim bakalım elma kabuğu iş görürse ara sıra sürerim..
Buğu için bilmemde arabada kışın başında camı yıkadıktan sonra bir parça elma ile camı ovalarsan, sileceğin bıraktığı silikon kalıntılarını temizler ve daha pürüzsüz silmesini sağlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar