Motosiklet yedek parça ve aksesuar açmak

Motosikleti
Tracer7
Selamünaleyküm arkadaşlar.
Motosiklet yedek parça ve Aksesuar üzerine bir yer açmak niyetindeyim.Nasıl bir yol izlemeliyim parça ve aksesuar nerden temin edebilirim yurt dışı vergi vs çok yüksek .En uygun nerden alabilirim bilenler yardımcı olursa sevinirim

Git bir motosiklet ithalatçısı ile anlaş ben sizin yedek parça bayiniz olmak istiyorum de.

Çukka sağlamsa onlar parça getirirken sende para kat ortak getir, fiyat konusunda anlaşın kavga etmeden yürüyün.

Hem onlarında işine gelir parça işini hafifletmiş olursun.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Nasıl bir yol izlemeliyim parça ve aksesuar nerden temin edebilirim
Yanlış anlama, amacım aşağılamak ya da yapmak istediğin şeyleri kötülemek değil ama şu soruyu soruyorsan o işletmenin ömrü çok olmayabilir. Yani biraz bu işin içinde olup zaten nereden alacağını biliyor ve kar zarar dengesini kurmuş olman lazım. Hangi parçanın kaç paraya alırsan, kaç paraya satarsan kar getireceğini, piyasada kaç paraya gideceğini biliyor olman lazım. Yoksa daha mal çekerken sana bir itelerler, ya zararına satman gerekir, ya da piyasanın üzerinden fiyata satman gerekir ki bu sefer de satış yapamazsın mallar elinde kalır.

Yani konu hakkında bilgin ne bilmiyorum ama şu sorduğun sorudan çok da varmış gibi durmuyor.

En uygun nerden alabilirim bilenler yardımcı olursa sevinirim

Şunu bilen varsa da kendisi yapar zaten o işi. Ya da zaten bu işi yapıyorsa pasta bölünsün istemez.

Onun dışında @yaşlıveacemi 'nin söylediği mantıklı.

Motosikleti
Ns200 15"
Tam bilmesemde geçmişte motosiklet servisinde çalıştığım tecrübe ve kendi izlenimlerime göre yorum yapayım:

Malzemeyi getiren firmadan ürünleri geliş fiyatından alıp perakende satış fiyatından satış yapıyorsunuz, mesela KTM yedek parçalarını sistemden eklediğimden yanlış hatırlamıyorsam perakende fiyattan %40'lık bir indirim gerçekleşiyordu. Bizde perakende fiyatın biraz daha üstüne satış sağlardık (bana göre pekte etik sayılmazdı ama patron böyle isterdi) ve satışlardan kâr elde ederdik.

Birde yakınımın aracına yağ alırken sahte olmaması için bölgemizdeki distribitörden almasını söylemiştim Castrol Edge 5w40 4 litre piyasa fiyatı 1600 TL civarı iken distribitörden 1200 TL'ye satın aldı.

Motosikleti
Tracer7
Yanlış anlama, amacım aşağılamak ya da yapmak istediğin şeyleri kötülemek değil ama şu soruyu soruyorsan o işletmenin ömrü çok olmayabilir. Yani biraz bu işin içinde olup zaten nereden alacağını biliyor ve kar zarar dengesini kurmuş olman lazım. Hangi parçanın kaç paraya alırsan, kaç paraya satarsan kar getireceğini, piyasada kaç paraya gideceğini biliyor olman lazım. Yoksa daha mal çekerken sana bir itelerler, ya zararına satman gerekir, ya da piyasanın üzerinden fiyata satman gerekir ki bu sefer de satış yapamazsın mallar elinde kalır.

Yani konu hakkında bilgin ne bilmiyorum ama şu sorduğun sorudan çok da varmış gibi durmuyor.

Şunu bilen varsa da kendisi yapar zaten o işi. Ya da zaten bu işi yapıyorsa pasta bölünsün istemez.

Onun dışında @yaşlıveacemi 'nin söylediği mantıklı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yok estağfurullah yanlış anlamam ilginiz için teşekkür ederim.Evet haklısınız bu konu hakkında pek bilgim yok .Bende kararsız kaldığım için tecrübeli arkadaşlar var ise belki bir fikir alabilirim diye bi sormak istedim

Git bir motosiklet ithalatçısı ile anlaş ben sizin yedek parça bayiniz olmak istiyorum de.

Çukka sağlamsa onlar parça getirirken sende para kat ortak getir, fiyat konusunda anlaşın kavga etmeden yürüyün.

Hem onlarında işine gelir parça işini hafifletmiş olursun.
Teşekkür ederim abi bunu araştıracağım

Tam bilmesemde geçmişte motosiklet servisinde çalıştığım tecrübe ve kendi izlenimlerime göre yorum yapayım:

Malzemeyi getiren firmadan ürünleri geliş fiyatından alıp perakende satış fiyatından satış yapıyorsunuz, mesela KTM yedek parçalarını sistemden eklediğimden yanlış hatırlamıyorsam perakende fiyattan %40'lık bir indirim gerçekleşiyordu. Bizde perakende fiyatın biraz daha üstüne satış sağlardık (bana göre pekte etik sayılmazdı ama patron böyle isterdi) ve satışlardan kâr elde ederdik.

Birde yakınımın aracına yağ alırken sahte olmaması için bölgemizdeki distribitörden almasını söylemiştim Castrol Edge 5w40 4 litre piyasa fiyatı 1600 TL civarı iken distribitörden 1200 TL'ye satın aldı.
Bahsettiğiniz firmalar farklı farklı mı yoksa hepsini tek bir yerden mi alıyordunuz.Bilgi alabileceğim bildiğiniz birileri var mı

Son düzenleme:
bölgemizdeki distribitörden almasını söylemiştim Castrol Edge 5w40 4 litre piyasa fiyatı 1600 TL civarı iken distribitörden 1200 TL'ye satın aldı.
NGK İstanbul distribütörü FCS bana yakın bütün motorlarımın bujisini buradan alıyorum , normalde internet satışları veya mağaza yok ama depoya gelene satış yapıyorlar , fiyat yetkili servisin 4 de 1 i desem yalan olmaz , en son Cyan sordu orijinal buji alabilmek adına , FCS ye gitti fiyatı görünce 🤣

gerisini kendi yazar @Cyan

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
NGK İstanbul distribütörü FCS bana yakın bütün motorlarımın bujisini buradan alıyorum , normalde internet satışları veya mağaza yok ama depoya gelene satış yapıyorlar , fiyat yetkili servisin 4 de 1 i desem yalan olmaz , en son Cyan sordu orijinal buji alabilmek adına , FCS ye gitti fiyatı görünce 🤣

1/4'ü değil de 1/2 - 1/3 arası bir şey. Sayende kazıklanmıyoruz @Nikkfurie :D

1/4'ü değil de 1/2 - 1/3 arası bir şey. Sayende kazıklanmıyoruz @Nikkfurie :D
Medley'in iridyum bujisi FCS den 500 metre mesafedeki yetkili Piaggio servisinde tanesi 800 iken 240 liraya almıştım 😬 Vstrom , GS ve Sym lerin bujilerinde evet 3 e 1 gibiydi , bu Piaggio Türklerden intikam almak için distribütörlüğü Doğan Trend'e vermiş diye düşünüyorum bazen 😡

Motosikleti
Medley'in iridyum bujisi FCS den 500 metre mesafedeki yetkili Piaggio servisinde tanesi 800 iken 240 liraya almıştım 😬 Vstrom , GS ve Sym lerin bujilerinde evet 3 e 1 gibiydi , bu Piaggio Türklerden intikam almak için distribütörlüğü Doğan Trend'e vermiş diye düşünüyorum bazen 😡
Piaggio hele de Vespa'n varsa kötü, tam düdüklenecek adam gözüyle bakıyorlar valla. 🤨

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Cyan benim vstrom için yetkili servisten temin ettiğim iridyum bujiyi oradan 4de birine almıştı. aradaki fark da 4 buji olunca öyle böyle değil, 4 kişi meyhaneye gidilirdi o farka.

Şimdi sezon başı gelince artık ağır bakımları geçti, bir tek yağ ve filtre dğeişimleri olacak. yağ ve hava filtresi düzgün ve ucuz nereden alınır diye seni darlayacağım bahar gelince. :) 4 litrelik 5-30 full sentetik yağı aldım denk gelmişken, yağ hazır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Cyan benim vstrom için yetkili servisten temin ettiğim iridyum bujiyi oradan 4de birine almıştı. aradaki fark da 4 buji olunca öyle böyle değil, 4 kişi meyhaneye gidilirdi o farka.
1/4 değil. Benim alışım 2,34k iken sen 7k vermiştin sanırım. 1/3 fiyat olmuş ama senin 7k fiyat da biraz şişirmeydi bence. Olacağı en fazla 5,5-6k civarıydı.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
1/4 değil. Benim alışım 2,34k iken sen 7k vermiştin sanırım. 1/3 fiyat olmuş ama senin 7k fiyat da biraz şişirmeydi bence. Olacağı en fazla 5,5-6k civarıydı.
Evet. en iyisi parçaları benim temin edip ustaya sadece işçilik vermek olacak.

Motosikleti
Ns200 15"
Şu anda piyasadan o bujiyi 750-800$ civarına bulabiliyorsun; D400 ile aynı buji. 4 tane eder 3.000-3.400₺.
Abi dolar yazmışsın ama bir yanlışlık var galiba TL'ye vurunca çok saçma fiyatlar çıkıyor. :)

bi an Vstrom tü kaka yazacan sandım oh şükürler olsun 🤣
V-Strom'a laf yok abi, o benim 2 gözümün çiçeği, başımın tacı ve al yazmalım. Ne motosiklet ama. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar