Garanti gerçekten önemli mi?

Mayıs ayında rodaj bakımına tam 2300 TL vermiştim. Motul 5100 10W40 kondu, yağ filtresi değişti, zincire de yağ sıkıldı. Yani toplamda sadece bu üç işlem için bu kadar para ödedim. Şimdi ikinci bakıma yaklaşıyorum ama fiyatlar uçmuştur muhtemelen. Eski Yamaha servisinden bir arkadaşım var, parçaları kendim alıp sadece işçilik ücreti versem garantiyi bozmuş olur muyum sizce? Açıkçası sırf garanti için her seferinde servise binlerce lira dökmek saçma geliyor ama öte yandan garanti de önemli. Siz olsanız ne yapardınız, servise mi giderdiniz yoksa malzemeleri alıp güvendiğiniz birine mi yaptırırdınız?

Bu sorunuzun cevabı motorunuzun markasının ne olduğuna bağlı. Genel olarak ben garantiyi bozmama tarafındayım (çin markaları hariç).

Motosikleti
D400
problemli motor, birşey oldugunda garanti düzgün işliyor mu bilmiyorum fakat işlediğini varsayarsak bozmamak daha mantıklı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
2300₺ pahalı değil ki? Gayet uygun olmuş. (Benim motor 3L yağ alıyor, litresine 500₺ desek sadece yağ 1.500₺. Yağ filtresi de 670₺. Etti mi 2.170₺?) Servise devam! 500 - 1.000₺ ucuz olabilme ihtimali için garanti bozmaya değer mi yahu? Bu fiyatlar pahalı geliyorsa maazallah bir arıza falan çıkarsa haliniz harap benden demesi...

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
Mart ayında aldım motorumu, rodaj bakımına 2500 verdim. Sonraki bakımlar daha pahalı diye bakımını kendim yapmak istedim. 3. bakımda tahliye hortumunu radyatör fanına sıkıştırmışım, fan yandı. Durduk yere masraf açtım kendime. Ben de senin gibi düşünüyordum ama bazen işi ehline bırakmak gerek.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
bir sabah uyandım gittim motorumun yanına zar zor çalıştı ama ekranı gelmedi neyse dedim sürdüm gittim sonra motor da çalışmamaya başladı ertesi gün servise götürdüm klasik cf 250lerin kroniği ekranı gitmiş 32bin tl falandı sadece ekranı 1 haftada geldi garantiden yenisi takıldı bin tl daha fazla vermemek için garantiyi bozsaydım motorun değerinin yarısı kadar masraf çıkacaktı

2 yıl, kısa sayılamayacak bir süre. Asırlar önce Benelli Tnt25 motosikletim vardı, ilk başlarda herhangi bir sorun oluşturmadan çok uzun yollar katetti. Lakin 1 yılı biraz aşkın süre sonra elektriği tamamen kesmek şeklinde bir semptomu olan arıza nüksetmeye başladı. Röle sorunu vardı ve garanti dahilinde olduğundan ücretsiz onarmışlardı.

Daha yüksek fiyatlı bir parçadan ya da parçalardan kaynaklanan bir arıza olabilirdi. Garanti, yararlı bir güvence.

Motosikleti
(yok)
Çin malı motorlarda garanti pek de birşeye yarıyor mu sanmam. Bende SR varken garantiden benim garantimden parça bile getirtmişlerdi sanki bir arıza olmuş da bende parça gerekmiş gibi sonra o parçayı cebe indiriyorlar çakallığa bak çin malı rezilliktir.

Motosikleti
Yamaha XSR700
parçaları kendim alıp sadece işçilik ücreti versem garantiyi bozmuş olur muyum sizce
Garantiyi bozmuş olursun. Biraz şans işi. Motorda sorun çıkacağının ve ya çıkmayacağının garantisi yok. Garantiyi bozarsın, bir sorun çıkacağı tutar. Keşke garantiyi bozmasaydım dersin. Ya da tam tersi serviste yaptırırsın, motoru sapasağlam kullanırsın, boşuna serviste yaptırdım dersin.

2. Seçenek daha masrafsız olur. Karar senin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar