Kırmzı Işıkta 3 Saniye Kuralı Gerçek mi Hurafe mi?

Motosikleti
Yamaha YZF R25 ‘25
Evet hurafe. EDS cezaları görevli bir memurun onayına gider, memur seni haklı görüp cezaya RET verip hiç kesilmemesini sağlar ya da tebligatını gönderir. EDS yoksa MOBESE varsa, bazen trafik memurları bu kameraları izler, her zaman başında birileri olmaz. Eğer geçişin izleme sırasında olursa o zaman EDS de olduğu gibi cezanı kesip gönderebilirler ya da görmezden gelebilirler. Yani kırmızıda geçtiğin an trafik suçu oluşur ama ceza alıp almaman suçun tespitine bağlıdır. Otomatik (ŞİMDİLİK) ceza sistemi yok. Tabiki bir şikayet olursa hem kent kameralarından hem de çevredeki diğer kameralardan tespit edilerek cezalandırılman mümkündür.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili dostlar arkamızdaki popomuzu koklayarak gelen hayvandan kaçmak için kırmızıda geçmek saçmalıktır. Kırmızıda geçerken kavşağa giren başka bir hayvanın altında bulabilirsiniz kendinizi.
Arkanızdan gelen araçtan kurtulmanın en basit ve güvenli yolu sağa sinyal verip en sağa yanaşmaktır. Motosikletler sağa yanaştığında neredeyse yol üzerinde yer kaplamazlar
Siz sağa geçin kırmızıda durun ve hayvanın arkasından uygun kelimeler ile eleştrilerde bulunun. 😁

Sevgilerimle

Not: Almanyada sarı ışık ,Türkiyeye göre neredeyse iki kat daha uzun yanıyor . Durabilmek için daha fazla zaman tanıyor. Bana böylesi daha güvenli geliyor.

Motosikleti
yok:(
Sarı yanmıyor ki çat diye kırmızı yanıyor. ani frene asılsan da arkadaki taciz ediyor araba motor fark etmez kırmızı on saniye yanıyorsa ilk 1.saniyesinde geçiyorum ben sakat bir yerdeysem.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Sevgili dostlar arkamızdaki popomuzu koklayarak gelen hayvandan kaçmak için kırmızıda geçmek saçmalıktır. Kırmızıda geçerken kavşağa giren başka bir hayvanın altında bulabilirsiniz kendinizi.
Arkanızdan gelen araçtan kurtulmanın en basit ve güvenli yolu sağa sinyal verip en sağa yanaşmaktır. Motosikletler sağa yanaştığında neredeyse yol üzerinde yer kaplamazlar
Siz sağa geçin kırmızıda durun ve hayvanın arkasından uygun kelimeler ile eleştrilerde bulunun. 😁

Sevgilerimle

Not: Almanyada sarı ışık ,Türkiyeye göre neredeyse iki kat daha uzun yanıyor . Durabilmek için daha fazla zaman tanıyor. Bana böylesi daha güvenli geliyor.
Orasi alamanya, burasi turkiye😂 dogru soyluyorsunuz ancak popomuzdakinden kurtulalim derken saga cekince bazen de umarsiz motorcularin ustunuze cikma riski doguyor. Ben zaten mutlaka yapilsin fibi bisey demedim. En az risk hangisinde ve kurallara uygun olan secenek hangisi ise onu yapmali

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
alamanyanda acaba kıçında köpek kovaladı mı hiç :) şu gurbetçilerin türkiyede nasıl yaşamamız gerektiğini söylemesi biraz sıktı sanki he

Motosikleti
Orasi alamanya, burasi turkiye😂 dogru soyluyorsunuz ancak popomuzdakinden kurtulalim derken saga cekince bazen de umarsiz motorcularin ustunuze cikma riski doguyor. Ben zaten mutlaka yapilsin fibi bisey demedim. En az risk hangisinde ve kurallara uygun olan secenek hangisi ise onu yapmali
Aynalar o umarsız motorcuları da gösterebiliyor 😁

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bunu daha öncede yazmıştım sanırım,

Bir ışığa, kavşağa yaklaşırken frene abanıyorsan hızın yanlıştır. Arkanda araç varsa ve kavşağa yaklaştığın halde dibinde bitiyor, seni geçmiyorsa muhtemelen yanlış şerittesindir, sollayamıyordur vs. (arkandakinin kural ihlali yapmadığını varsayıyorum tabii ki.) Ben de Türkiyede sürüyorum, herkes kuralları kendine göre yazmasına rağmen benim başıma hiç böyle şeyler gelmiyor. Siz nasıl yaşıyorsunuz bunları?

Motosikleti
alamanyanda acaba kıçında köpek kovaladı mı hiç :) şu gurbetçilerin türkiyede nasıl yaşamamız gerektiğini söylemesi biraz sıktı sanki he
Başka konuları bilmem ama Almanyada araç kullanan dünyanın her ülkesindeki trafik sorunları için akıl verebilir. Hakkını vermek lazm adamlar bu işi çözmüşler . Bunun kanun devlet polis vs ile alakası yok. İnsanlar kurallara uymayı yaşam biçimi olarak seçmişler . İşte bu yüzden dünyada hız sınırı olmayan otobanlara sahip ülkesinde otobanda kaza ile ölüm oranı en düşük oranda.

Sevgilerimle

Ged

Motosikleti
Bunu daha öncede yazmıştım sanırım,

Bir ışığa, kavşağa yaklaşırken frene abanıyorsan hızın yanlıştır. Arkanda araç varsa ve kavşağa yaklaştığın halde dibinde bitiyor, seni geçmiyorsa muhtemelen yanlış şerittesindir, sollayamıyordur vs. (arkandakinin kural ihlali yapmadığını varsayıyorum tabii ki.) Ben de Türkiyede sürüyorum, herkes kuralları kendine göre yazmasına rağmen benim başıma hiç böyle şeyler gelmiyor. Siz nasıl yaşıyorsunuz bunları?
Genelde yasanmiyor dogru ama kural ihlali yapmadan en sag seritte gitmeme ragmen arkamdan tam gaz gelen kamyon, tir, motor, araba ile karsilastim. Motorla giderken kacabildim ama yine de insan tirsiyor. Zaten basligi acan arkadasin soyledigi olay benim cok fazla basima gelmedi ama yasamadim da degil.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Başka konuları bilmem ama Almanyada araç kullanan dünyanın her ülkesindeki trafik sorunları için akıl verebilir. Hakkını vermek lazm adamlar bu işi çözmüşler . Bunun kanun devlet polis vs ile alakası yok. İnsanlar kurallara uymayı yaşam biçimi olarak seçmişler . İşte bu yüzden dünyada hız sınırı olmayan otobanlara sahip ülkesinde otobanda kaza ile ölüm oranı en düşük oranda.

Sevgilerimle
ben de onu diyorum ya almanyada seni sıkıştıran yok yolları sulayanlar yok motosikletin solda ne işi var diyen yok önüne atlayan sokak köpekleri yok bu ülkede kurallar motosikletler ve vatandaşlar için yazılmıyor şartlar da aynı değil

Motosikleti
Farketmiyor ki, adam seni gormuyor, ustune cikiyor. Benim gormem ve guvenli sekilde durmam onemli degil, adamlar mal.
Sırf muhalefet etmek için bir tarafınızdan element uydurmayın. Kontrol senin elindeyse illaki kaçacak bir boşluk bulabilirsin

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
ben de onu diyorum ya almanyada seni sıkıştıran yok yolları sulayanlar yok motosikletin solda ne işi var diyen yok önüne atlayan sokak köpekleri yok bu ülkede kurallar motosikletler ve vatandaşlar için yazılmıyor şartlar da aynı değil
Bu adam Almanya'da kullanıyorda Türkiye'de yaya gezmiyor ki. Burada da kullanıyor.

Genelde yasanmiyor dogru ama kural ihlali yapmadan en sag seritte gitmeme ragmen arkamdan tam gaz gelen kamyon, tir, motor, araba ile karsilastim. Motorla giderken kacabildim ama yine de insan tirsiyor. Zaten basligi acan arkadasin soyledigi olay benim cok fazla basima gelmedi ama yasamadim da degil.

Motosiklet kullanmak tamamen planlama isteyen bir disiplindir. Oldu da arkanda tır otobüs kamyon var, ve böyle korkular biriktiriyorsun sürerken. Işıklı kavşakların olduğu bir yolda eğer motor uygunsa (forza uyar) elbette aranı açacak zamanın olacaktır. Yoksa bile aynı aracı önüne alabilirsin.
Mavi kitapta bu tarz durumlar için örnekler mevcut. Benim anlatmak istediğim aksiyonları basitçe anlatıyor. Anlatmak istersem çok çeşitlendirip çok uzatırım. Forumda yüklü pdf'i olmalı.

Edit: Ara açmaktan kastım şu; İki ışık arası 500mt diyelim, illa ki pozisyon alınabilir o 500mt içinde.

Ged

Motosikleti

Sevgilerimle
Aaah ah, Almanyada Frankfurta 4 saat mesafede bi yere gitmem gerekmisti, ne guzel, stressiz raha surustu o. Sehir ici ayri rahatti😂
10 15 sene once Almanyadan musterilerle toplanti yapiyoruz, istanbula ilk gelisleri Araba mi kiralasak yoksa taksi mi hangisi rahat olur diye bi dusunmusler, sonra fazla bilincli olmadan taksi ile hallederiz demisler. Iner inmez ne kadar dogru bir karar verdigimizi anladim, Alman usulu kullansak hic bir yere gidemezdik, every drivable space is full of cars demisti😂 son kismi anlamini yitimesin diye ingilizce yazdim.
O zamandan bu zamana istanbulda hem taksiler hem de trafikteki suruculer inanilmaz derecede kotulesti.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sırf muhalefet etmek için bir tarafınızdan element uydurmayın. Kontrol senin elindeyse illaki kaçacak bir boşluk bulabilirsin
Amacim muhalefet etmek degil. Bi tarafimdan da uydurmuyorum. Yeni kullanici olsam da 35 seneye yakin suredir otomobil kullaniyorum ve bunun da etkisi ile motorla cok az risk yasadim. Cok nadir de olsa ne yazik ki her onlemi alsaniz da ozellikle paketciler cok tehlikeliler.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Aaah ah, Almanyada Frankfurta 4 saat mesafede bi yere gitmem gerekmisti, ne guzel, stressiz raha surustu o. Sehir ici ayri rahatti😂
10 15 sene once Almanyadan musterilerle toplanti yapiyoruz, istanbula ilk gelisleri Araba mi kiralasak yoksa taksi mi hangisi rahat olur diye bi dusunmusler, sonra fazla bilincli olmadan taksi ile hallederiz demisler. Iner inmez ne kadar dogru bir karar verdigimizi anladim, Alman usulu kullansak hic bir yere gidemezdik, every drivable space is full of cars demisti😂 son kismi anlamini yitimesin diye ingilizce yazdim.
O zamandan bu zamana istanbulda hem taksiler hem de trafikteki suruculer inanilmaz derecede kotulesti.

Amacim muhalefet etmek degil. Bi tarafimdan da uydurmuyorum. Yeni kullanici olsam da 35 seneye yakin suredir otomobil kullaniyorum ve bunun da etkisi ile motorla cok az risk yasadim. Cok nadir de olsa ne yazik ki her onlemi alsaniz da ozellikle paketciler cok tehlikeliler.
Romanyadan 169cc scooter'ı ile İstanbul üstünden Gürcistana giden bir eleman vardı. Ride With Alex olmalı youtube kanalı.

İstanbula girdiğinde aynı şeyi söylemişti. Her boşluğa araba giriyor, ve neden bilmiyorum sürekli bana bağırıyorlar diyordu 🤣

Bu arada dolmuşçu ve taksicilerin terörünü kuryeler devraldı.

Motosikleti
1190 ADV
Otomobil yada motosiklet kullanırken, arkamdaki duramaz diye kırmızı ışıkta geçmem ama yaya geçitlerinde durmadan önce aynama bakarım. Eğer arkamdaki araç bana çok yakınsa yada hızlıysa durmam. Varsın ceza yazsınlar, ben yayaya yol vermediğimde başka bir kaza olma olasılığı düşük, sadece ceza ihtimali var. Ama yayaya yol verdiğimde arkadaki çarparsa bende zarar görüyorum, yayanın da zarar görme ihtimali var. Haklısın belki ama yine uğraşıyorsun, git arabanı yaptır sigorta expertizini bekle, bunlar için işinden gücünden ol.

Ged

Motosikleti
Romanyadan 169cc scooter'ı ile İstanbul üstünden Gürcistana giden bir eleman vardı. Ride With Alex olmalı youtube kanalı.

İstanbula girdiğinde aynı şeyi söylemişti. Her boşluğa araba giriyor, ve neden bilmiyorum sürekli bana bağırıyorlar diyordu 🤣

Bu arada dolmuşçu ve taksicilerin terörünü kuryeler devraldı.
Bacak bacak ustune atmis, agzinda sigara, telefonda paket kovalayanlari gordum kac defa. Uygulamaya bakacagim diye baskalarini riske attiklarini sureklu goruyorum. Ama yeni baslayan motorcu dayilar da az degil. Evet kural ihlali biliyorum, emninet seridinden giderken herkes tek sira pes pese giderken yol dar olsa bile o araya girmeye calisan cok oldu, paketci de yapti, dayi da, gsci de, xmaxci de. Motordan bagimsiz bisey ama yine de k paketciler daha fena.

Otomobil yada motosiklet kullanırken, arkamdaki duramaz diye kırmızı ışıkta geçmem ama yaya geçitlerinde durmadan önce aynama bakarım. Eğer arkamdaki araç bana çok yakınsa yada hızlıysa durmam. Varsın ceza yazsınlar, ben yayaya yol vermediğimde başka bir kaza olma olasılığı düşük, sadece ceza ihtimali var. Ama yayaya yol verdiğimde arkadaki çarparsa bende zarar görüyorum, yayanın da zarar görme ihtimali var. Haklısın belki ama yine uğraşıyorsun, git arabanı yaptır sigorta expertizini bekle, bunlar için işinden gücünden ol.
Bolunmus yolda yayaya yol veriyorum, diger seritten yardirip gidiyorlar, kac kere tehlike atlatti yayalar gozumun onunde. Amerika vr avrupada yaya gecidi dolu ya da bos olsun, mutlaka durmak zorundasin. Trde durmak degil yayaya yol vermek mecburi.

Motosikleti
DUKE 250
3 saniye kuralı bir hurafe, arabayla memlekete giderken bir de kırşehirde bir defa nevşehirde ceza yedim bu sebeple,
kırmızı yandıktan 0,7 saniye sonra filan geçmişimdir.

Trafikte bazen 2 saniyeyle kırmızıda geçtiğim olabiliyor. Sebebiyse şehir içinde yolda orta hızda giderken hemen arkamdaki arabanın dibimde olması ve ışığın dibine gelince sarı yanması sebebiyle ben dursam da arkadaki duramayacak korkusuyla abanabildiğim kadar frene abanmak yerine gazlayıp kırmızıya döndükten 1-3 sn arası sonrasında geçtiğim oluyor. İnternette 3 saniyeye kadar ceza yazılmadığı, 3 saniye kuralı olduğu yazıyor ama, bu gerçek midir yoksa hurafe mi? EDS veya kamera sistemiyle ceza yazılmıyor mu? Kurallara uyan birisiyim ancak 2 saniyeyle kırmızıda geçmeyeceğim diye arabanın altında da kalasım gelmiyor bazen..
Hurafe

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Yok
Kıça kadar girme mevzusu gene anladığım kadarıyla.

4-5 gün önce taksiye bindim, kısa bir mesafeye gideceğim, 10-15dk.lık bir yol.

Taksicinin meskun mahalde ırzına geçmediği trafik kuralı kalmadı zaten, makas, makas, makas, 50km/s'in üzerinde kullanma, olur olmadık yerlerde burnunu ansızın yandaki aracın önüne sokma, zorla elemanın önüne girme, sinyal vermeden şerit değiştirme vs. Önümüzdeki aracın fren lambaları yanmaya başlıyor, bu hayvan bırak ayağını gazdan çekmeyi-frenleme pozisyonu almayı, inadına gaza köklemeye devam ediyor, dibine gelince "zınk" diye kazık fren yapıyor, içim dışıma çıkıverdi haliyle.

Anayola çıktık, daha beter, yukarıda saydıklarıma ve sayamadıklarıma ilaveten bir ara önümüzdeki kapalı bir kamyonetin kıçına kadar yanaştı, öyle sürüyor - hızımız 70-80km/s. Kapalı kamyonetin önü ise kesinlikle görünmüyor.

Yani önümüzdeki kamyonet bir sebeple frene dokunsa köküne kadar gireceğiz kamyonete, belki gebereceğiz, belki sakat kalacağız.

Sinirlerim tepeme çıktı haliyle, "Kardeşim manyak mısın sen?" desem taksiciye bu sefer kavga çıkacak, belki beni bıçaklayacak bile, derler ya mahkemenin önünden geçse tipsizlikten 6 ay yer diye, öyle bir hırttı işte.

.............................................

Yani ben anlamıyorum, öndeki aracın kıçına kadar girip de o şekilde sürünce ne oluyor, kime nasıl bir faydası oluyor?

Gideceğin yere daha mı hızlı varıyorsun, ya da daha mı güvenli şekilde varıyorsun? Ya da madalya mı takıyorlar öndekinin kıçına girdiğin için? :(

Trafikte kendin araç kullansan bir dert, taksi-dolmuş-vb. binsen gene dert - memleketin boku çıktı demek az artık.

Sorsan bu taksiciler-dolmuşçular, "biz usta şöförüz, biz profesyonel şöförüz, biz bu işi yemişiz yutmuşuz, kitabını yazmışız" vs. derler.

Ama bak trafikteki taksi-dolmuşlara (Bursa'da), yaklaşık 3'te birinin kaportası ya ezik, ya çizik-göçük, ya da macunludur. Çok iyi biliyorlar ya şoförlüğü, ondan işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar