Ankara Çevresi Motosiklet Rotaları

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Merhaba,

Şimdiye kadar bir kenara kaydettiğim Ankara çevresi rotaları paylaşıyorum.
Bunların dışında sizlerin de bildiği güzel rotalar var ise paylaşmaktan çekinmeyin.

※Başlangıç ve bitiş noktalarını kendi konumunuza göre değiştirebilirsiniz.
※Rota başlıklarına Google Maps linki eklenmiştir. Tıklamanız yeterlidir.

1) Ankara⇒Tulumtaş⇒Halaçlı⇒Koparan⇒Balıkpınar⇒Gölbaşı Mogan⇒Ankara 1 saat

2) Ankara⇒Elmadağ⇒Kalecik⇒Akyurt⇒Ankara 2.5 saat

3) Ankara⇒Elecik⇒Yeni Çöte⇒Çubuk⇒Ankara 2.5~3 saat

4) Ankara⇒Karagöl⇒Çatköy⇒Avcıova⇒Tahtayazı⇒Ankara 3 saat

5) Ankara⇒Ayaş⇒Güdül⇒Sorgun⇒Çeltikçi⇒Ankara 3.5 saat

6) Ankara⇒Haymana⇒Polatlı⇒Ayaş⇒Ankara 3.5 saat

7) Ankara⇒Çubuk⇒Şabanözü⇒Orta⇒Çerkeş⇒Işık Dağı⇒Kızılcahamam⇒Ankara 4.5~5 saat

8) Ankara⇒Nallıhan⇒Seben⇒Bolu⇒Ankara 6.5 saat

Yeni rotalar keşfettikçe ya da forum üyelerinden yeni rotalar geldikçe bu başlığı editleyebilirim.
Yukarıdakilerin dışında Maps üzerinden rastgele rota belirleyip denediğim yerler de oluyor fakat abartmıyorum 20 köpeğin ortasına denk düştüğüm yollar da olduğundan bazı yerlere sokak köpeklerini toplayıp toplu saldıklarını düşünüyorum. O yüzden o kısımları eleyip paylaşmadım.
1 numaralı rota genelde çok vaktim olmadığında ya da kafamı dağıtmaya ihtiyacım olduğunda kullandığım,
nispeten şehre daha yakın olan, etrafı yeşil vadilerle çevrili güzel bir rota. Tavsiye ederim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Ankara'nın kuzeyi motosiklet rotası için gerçekten güzel. Nispeten sakin ve merkeze göre daha yeşil bol virajlı yolları mevcut. Ankara'nın güneyi ise çorak arazi ve düz ve sıkıcı yollardan oluşuyor. Bence Ankara'nın kuzeyi viraj sevenler için, güney kısmı ise hız yapmak isteyenler için daha uygun gibi.

Ankara'da yaşayıp bu işlere yeni başlayan ve motosikletleriyle turlamak isteyenler Ankara-Çubuk-Kızılcahamam-Kazan veya Ankara-Güdül-Kızılcahamam-Kazan veya bu iki rotayı Kızılcahamam'da birleştirip Kazan'ı devre dışı bırakarak yapabilirler.

Yalnız Çubuk üzerinden rota yapmak isteyenler ana yoldan gitmek yerine Bağlum veya Memlik üzerinden, köy yollarını takip ederek Çubuk istikametine giderlerse daha sakin ve manzaralı gidebilirler. Havaalanı-Çubuk arası çok fazla kırmızı ışık, radar vs. mevcut. Bununla birlikte Bağlum'dan sonra ilk yol çatalında, sağdaki Sirkeli tarafını tercih ederseniz bol köpekli kısmı deneyimleyebilirsiniz. Orada hayvan barınağı vardı. Dikkat edin. Soldaki çatalı tercih ederseniz Çalseki ve Güzelyurt yollarını kullanmanızı tavsiye ederim. Yalnız Yiğitli'den sonra yol yine ikiye ayrılacak. Sağdan giderseniz Çubuk içine girersiniz. Soldan giderseniz Çubuk ilçesini baypass ederek Çubuk-Karagöl yoluna bağlanıyorsunuz.

Bu arada; eğer Ankara'da Büyükşehir Belediyesi veya Merkezi Hükümet biraz yollara ve çevreye yatırım yapsa Çubuk - Karagöl arası ve Karagöl - Kızılcahamam arası İstanbul'daki Şile Darlık ile yarışır hale gelebilir. Kaymak gibi yollar, motorcu dostu bariyerleri falan, belki aralara gözlemeci ve köfteciler. Gerçi başka güzel rotalar da var ama ilk etapta böyle bir şey denense fena olmaz.

Motosikleti
CB650R
Kurtuluş - Doğukent - Gölbaşı - Beytepe - Bahçeli - Kızılay - Kurtuluş

Buda benim şehir içi rotam, bazen duruma göre beytepe yerine mevlana bulvarından direkt devam edip tamamlıyorum. Haritalardan seçemedim ama gölbaşında kafeler sokağından sonra yoncadan tekrar yukarı çıkıp alt geçitten gidiyorum. Normalde geçiş yok ama geçebilmek için ufak bir hile yapmıyorum değil. Şehir içi piyasa yapmayı seven varsa bu rota güzeldir 😅

Motosikleti
Dappers ve f0cus'un rotaları da listeye eklenerek liste güncellenmiştir

Merhaba,

Bunların dışında sizlerin de bildiği güzel rotalar var ise paylaşmaktan çekinmeyin.

2) Kurtuluş - Doğukent - Gölbaşı - Beytepe - Bahçeli - Kızılay - Kurtuluş 1-1.5 saat (trafik durumuna göre)

3) Ankara⇒Elmadağ⇒Kalecik⇒Akyurt⇒Ankara 2.5 saat

4) Ankara⇒Elecik⇒Yeni Çöte⇒Çubuk⇒Ankara 2.5~3 saat

5) Ankara⇒Karagöl⇒Çatköy⇒Avcıova⇒Tahtayazı⇒Ankara 3 saat

6) Ankara⇒Ayaş⇒Güdül⇒Sorgun⇒Çeltikçi⇒Ankara 3.5 saat

7) Ankara⇒Haymana⇒Polatlı⇒Ayaş⇒Ankara 3.5 saat

8) Ankara - Karagöl - Kızılcahamam - Güdül - Ankara

9) Ankara⇒Çubuk⇒Şabanözü⇒Orta⇒Çerkeş⇒Işık Dağı⇒Kızılcahamam⇒Ankara 4.5~5 saat

10) Ankara⇒Nallıhan⇒Seben⇒Bolu⇒Ankara 6.5 saat

Motosikleti
Vakti zamanında Nallıhan'dan girip Kargasekmez'den çıkıp Bolu üzerinden İstanbul'a geri dönmüştüm. Kargasekmez tarafları çok güzeldi.
Kızılcahamam-Bolu istikametine gidince manzara bayağı güzelleşiyor evet.
Aslında Kıcılcahamam'a giderken aşağıda linkini paylaştığım gibi ara yollardan gitmek çok daha keyifli.

Akdoğan Karagöl Arası

Ama ilk mesajımda da söylediğim gibi motorla bazen hem yolun bir anda aşırı bozulması ya da köpek sürüleri yüzünden tehlikeli olabiliyor.
Yeni rota keşiflerini artık arabayla yapmaya başladım. Önce kendime rota çizip sabah erkenden çıkıp arabayla keşif yapıyorum. Bir yerde durup kahvemi kahvaltımı yapıyorum. Sonra geriş dönüyorum.
Tam da yukarıda paylaştığım güzergah 30km ama 48dk diyor Google Maps'te. Neden böyle acaba diye merak edip gittim. Yol bir noktadan sonra o kadar bozuluyor ki yol demeye bin şahit ister. Motorla çok zor olurmuş gitmek.
Bir de tam bir noktada kangallarını besleyen bir amcaya denk geldik elinde koca koca etler hayvanlara atıyordu ama kuzu sürüsü gibi köpek sürüsü besliyordu, arabayla ilerleyemedim.
Motorla oradan geçtiğimi düşünemiyorum vücut açıkta artık her saniye bir ısırık alırlardı.

Motosikleti
1250 trofi
Rota tavsiyeleri güzel, bilmeyen arkadaşlar için güzel fikir verir.
bu rotalara biraz daha ara yol eklemek lazım, mesela Ayaş-Güdül hattında Aysantı'yı inince Ortabereket'e ya da bir sonraki sağa dönüşten gitmek lazım, Sapanlı öncesine çıkar yolun devamı.
Yeşilöz-Sorgun-Çeltikçi yapıldıktan sonra oraya Çamlıdere eklenmeli.
Çubuk Avcıova rotasına Şabanözü ayrımından Sarısu hedeflenerek girilmeli, Karagöl gereksiz kalabalık ve bilmeyen motorcu çok o tarafta, virajda senin şeridinde gelen çok.
Işıkdağı Soğuksu tesislerinde kesinlikle şişenizi doldurun, suyu güzel. Orta tarafı bence çok kel, gerek yok, Çerkeş'e gidildiyse ya Boyalı-Araç üzerinden Daday-Azdavay yapılmalı, ya da sola dönüp Eskipazar üzerinden Çilekdağı-Mengen, bu tarafta seçenek bol. Karabük tarafına geçip Yenice-Devrek ya da Bartın.
Nallıhan'a gidildiyse Sarıcakaya-Dağküplü olabilir, Mihalıççık yapılabilir, Taşkesti-Dokurcun virajları yapılabilir, Sünnet Gölü-Göynük yapılabilir, Abant üzerinden Bolu düz yoldan dönülüp Akyarma'nın tadı çıkarılır.
Yine Nallıhan kuş cenneti Davutoğlan-Seben arası yol güzeldir.

Aklıma geldikçe eklerim, rota olarak koymaya üşendim. :)

Motosikleti
3 ve 7 numaralı rotalar yeni eklenerek liste güncellenmiştir

Merhaba,

2) Kurtuluş - Doğukent - Gölbaşı - Beytepe - Bahçeli - Kızılay - Kurtuluş 1~1.5 saat (trafik durumuna göre)

3) Tulumtaş⇒Halaçlı⇒Hisarlıkaya⇒Alagöz⇒Polatlı⇒Eskişehir Yolu⇒Ankara 1.5~2 saat

4) Ankara⇒Elmadağ⇒Kalecik⇒Akyurt⇒Ankara 2.5 saat

5) Ankara⇒Elecik⇒Yeni Çöte⇒Çubuk⇒Ankara 2.5~3 saat

6) Ankara⇒Karagöl⇒Çatköy⇒Avcıova⇒Tahtayazı⇒Ankara 3 saat

7) Sıtmapınar⇒Ovacık⇒Kışlacık⇒Yıldırımyağlıca⇒Taşlıca⇒Pazar Kınık⇒Kahramankazan⇒Saray 3~3.5 saat

Alternatif Daha Düzgün Rota

8) Ankara⇒Ayaş⇒Güdül⇒Sorgun⇒Çeltikçi⇒Ankara 3.5 saat

9) Ankara⇒Haymana⇒Polatlı⇒Ayaş⇒Ankara 3.5 saat

10) Ankara - Karagöl - Kızılcahamam - Güdül - Ankara 4 saat

11) Ankara⇒Çubuk⇒Şabanözü⇒Orta⇒Çerkeş⇒Işık Dağı⇒Kızılcahamam⇒Ankara 4.5~5 saat

12) Ankara⇒Nallıhan⇒Seben⇒Bolu⇒Ankara 6.5 saat

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar