Köfteci koordinatları

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
@Cyan Sıcağı sıcağına bildireyim. Nisiotiko TR ile kafa kafaya gelmiş neredeyse. 😁
Salgamis Fırın ve Kyklopas zeytinyağcı halen aynı fiyat ve kalite. Bence bu konuşmaları imha edelim oralara da dadanmasınlar. 😁
Ben 8 yıl önce ilk gittiğimde de Türkler arasında revaçta olduğu için daha pahalıydı - birileri hype etmiş bizimkiler arasında isim yapmış. Dedeağaç artık küçük Türkiye oldu zaten, yakın olması dışında bir anlamı yok. (Buna Taşoz da dahil.) Selanik iyidir...

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Ben 8 yıl önce ilk gittiğimde de Türkler arasında revaçta olduğu için daha pahalıydı - birileri hype etmiş bizimkiler arasında isim yapmış. Dedeağaç artık küçük Türkiye oldu zaten, yakın olması dışında bir anlamı yok. (Buna Taşoz da dahil.) Selanik iyidir...
Kesinlikle, işim olmadığı sürece bende tercih etmiyorum artık. Daha çok Gümülcine hoşuma gidiyor. Makaza sınır kapısından Bulgar'a geçerek dönmek daha keyifli oluyor. Yolun doğası vs. muhteşem. Dün dönüşümü yine oradan yaptım, sonbaharda bir ayrı güzelmiş.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Dedeağaç Trakya'nın yazlığı olmuş. :)
Hatta İstanbul'dan ve Trakya'daki şehirlerden günübirlik alışveriş turu düzenliyorlar.
Küçücük bir şehir zaten, yazın trafik sıkışıyor, şehir içinde park yeri bulunmuyor. Biz 2km yol yürümeyelim diye kampingden arabayla merkeze gelip bir keresinde park yeri bulamayıp tekrar arabayı kampingde bırakıp yürümüştük.
Artık kalan tek güzel yanı orada belediye kampinginin temiz ve düzenli olması ve kamping plajının denizinin çok güzel olması, çocuklar deniz tatiline doysun diye gidiyoruz.
Diğer zamanlarda da sınırı geçip Selanik tarafına ilerlemeden önce bir gece kampingde konaklamak için güzel olabilir, motorla gidince çadırı kurup kamp malzemelerini bırakıp yükü hafifletip İskeçe ve Gümülcine tarafları gezilecekse yüksüz gezmek için konaklama noktası olarak güzel.

Motosikleti
Bu arada tabi ki elimiz boş dönmedik, vazifemizi yerine getirip keşfimizi yaptık.

Ciğerci Niyazi Usta, Edirne
Tava ciğer yumuşak ve hafif, 1 porsiyon yedim 200 gr. 360TL civarındaydı.

Motosikleti
Bu arada tabi ki elimiz boş dönmedik, vazifemizi yerine getirip keşfimizi yaptık.

Ciğerci Niyazi Usta, Edirne
Tava ciğer yumuşak ve hafif, 1 porsiyon yedim 200 gr. 360TL civarındaydı.
Biz geçen haziranda yunanistan dönüşü buraya uğramıştık, beğenmemiştim. O sokağın giğer ucunda Kemal usta var o daha iyi. Biz gittiğimizde ciğerin tadı bir garipti, bitiremedik bile o kadar kötüydü yani ki ben tabağımda bir şey kolay kolay bırakmam. Niyazi fazla turistik olmuş, eski kalite sürekliliği yok, kalabalık zamanda sorun olabiliyor.

Motosikleti
Biz geçen haziranda yunanistan dönüşü buraya uğramıştık, beğenmemiştim. O sokağın giğer ucunda Kemal usta var o daha iyi. Biz gittiğimizde ciğerin tadı bir garipti, bitiremedik bile o kadar kötüydü yani ki ben tabağımda bir şey kolay kolay bırakmam. Niyazi fazla turistik olmuş, eski kalite sürekliliği yok, kalabalık zamanda sorun olabiliyor.
Oranın sahibi bir amca varmış oğlu ile birlikte bırakıp gitmişler. Belki o zamana denk gelmiş olabilirsiniz. Şaşırdım bunu duyunca çünkü dün yediğim gerçekten iyiydi. Başında daha genç-orta yaşlı birisi var şu an. Biraz sohbet ettik, Bulgar oturumu için gidip geliyormuş o da sürekli. Bulgar'dan girip Makaza üzerinden Dedeağaç'tan çıkıyorum bende çok keyifli o yol diyordu. 😁

Motosikleti
Oranın sahibi bir amca varmış oğlu ile birlikte bırakıp gitmişler. Belki o zamana denk gelmiş olabilirsiniz. Şaşırdım bunu duyunca çünkü dün yediğim gerçekten iyiydi. Başında daha genç-orta yaşlı birisi var şu an. Biraz sohbet ettik, Bulgar oturumu için gidip geliyormuş o da sürekli. Bulgar'dan girip Makaza üzerinden Dedeağaç'tan çıkıyorum bende çok keyifli o yol diyordu. 😁
işte biz haziranda gitmiştik, ciğer güzel değildi yağ çekmişti, salata da biraz pörsümüştü, biz denk geldi herhalde kalabalıktan demiştik o zaman.
Yani sürekli bir istikrar yok, oysa tava ciğeri güzel pişirilince çıtır çıtır çok güzel olur. Eylül'de çocuklardan biriyle gittik, bu sefer Kemal Usta'ya gittik, oraya her gidişimde iyi denk geldi.

Motosikleti
işte biz haziranda gitmiştik, ciğer güzel değildi yağ çekmişti, salata da biraz pörsümüştü, biz denk geldi herhalde kalabalıktan demiştik o zaman.
Yani sürekli bir istikrar yok, oysa tava ciğeri güzel pişirilince çıtır çıtır çok güzel olur. Eylül'de çocuklardan biriyle gittik, bu sefer Kemal Usta'ya gittik, oraya her gidişimde iyi denk geldi.

Kemal Usta'yı da ekleyelim o zaman, benim içinde Edirne'ye gitmek için sebep olur. 😁 Üstüne Niyazi Usta'da bir az yerim tekrar denemek için. Bakalım kaliteyi o günkü modu mu belirliyor acaba. 😁

Motosikleti
Kemal Usta'yı da ekleyelim o zaman, benim içinde Edirne'ye gitmek için sebep olur. 😁 Üstüne Niyazi Usta'da bir az yerim tekrar denemek için. Bakalım kaliteyi o günkü modu mu belirliyor acaba. 😁
Bir dahakine Yunanistan'dan İpsala'dan dön, Keşan taraflarında satır etçiler var, Keşan Yenimuhacir köyünde bir yere 3-5 defa gitmiştim, çok güzel deyip ikişer tane yiyorduk.

Motosikleti
Bir dahakine Yunanistan'dan İpsala'dan dön, Keşan taraflarında satır etçiler var, Keşan Yenimuhacir köyünde bir yere 3-5 defa gitmiştim, çok güzel deyip ikişer tane yiyorduk.
Keşan'da burası çok güzel tavsiye ederim.

Gölbaşı Restoran

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dün iş amaçlı Aydın'daydım. Dönüşte "Köfteci Dede" yazan kocaman bir tabela gördüm ama durup da girmedim içeri. Bugün de kahvaltı etmeye üşendim ve günün ilk yemeği köfte olsun dedim. Atladım motora ve otoban üzerinden Aydın'a gittim, burası Aydın-Muğla yolu üzerinde ve de Aydın Otogarının karşı tarafında kalıyor. Hemen mekana kuruldum ve 1,5 köfte (12 tane geliyor), çoban salata ve açık ayran siparişi verdim. Köfteler çok güzel, salata ve ayran lezizdi. Ancak mekanın en büyük farkı ekmek ya da lavaş yerine ince bir pidenin servis edilmesiydi. O pide parçalarının içine köfteleri sandviç yapa yapa yedim. Hesap 550 TL geldi ki günümüz şartlarında makul sayılıyor. Yolu buralara düşenler için tavsiye ederim, pişman olmazsınız.

https://maps.app.goo.gl/wk8zssgmB5m23TKx6

Motosikleti
Hero Dash 125
Dün iş amaçlı Aydın'daydım. Dönüşte "Köfteci Dede" yazan kocaman bir tabela gördüm ama durup da girmedim içeri. Bugün de kahvaltı etmeye üşendim ve günün ilk yemeği köfte olsun dedim. Atladım motora ve otoban üzerinden Aydın'a gittim, burası Aydın-Muğla yolu üzerinde ve de Aydın Otogarının karşı tarafında kalıyor. Hemen mekana kuruldum ve 1,5 köfte (12 tane geliyor), çoban salata ve açık ayran siparişi verdim. Köfteler çok güzel, salata ve ayran lezizdi. Ancak mekanın en büyük farkı ekmek ya da lavaş yerine ince bir pidenin servis edilmesiydi. O pide parçalarının içine köfteleri sandviç yapa yapa yedim. Hesap 550 TL geldi ki günümüz şartlarında makul sayılıyor. Yolu buralara düşenler için tavsiye ederim, pişman olmazsınız.

Çine Köftesi diye geçer bunlar @tommygun

Listeye eklenmiştir.

Köfteci Haritası v.01

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Pide çok önemli bir detay. (y)

Motosikleti
Hero Dash 125
Bugün yolumu Bornova'ya düşürmüşken Instagram reklamlarında gördüğüm Bayraklı Köftecisi'ne gittim. Saat 11:15 civarı vardığımda servisin henüz hazır olmadığını söyleyen garson arkadaş bana çay ikram etti ve 10-15 dk içerisinde servise hazır olacaklarını belirtti. Bu devirde beleş çay bulmuşum hayır der miyim?! Hem ne diyordu İsmail Abi?

10 dakika civarı bekledikten sonra garson arkadaş ızgaranın servise hazır olduğunu belirterek; Tek mi buçuk mu atayım dedi. Buçuk diyerek cevapladım ve masaya geçtim.

Masaya hemen salçalı sos getirdiler. Ardından yağlanarak kızartılmış ekmek ve köfte geldi. İçecek olarak ayran tercih ettim. Ekmeğin bir özelliği yoktu ancak yağlanarak kızartılan ekmek lezzetli oluyor. Köftenin buçuk porsiyonunda yanılmıyorsam 8 adet köfte vardı. Tabakta biraz soğan, domates ve biber ile garnitürlü servis edildi. Köfteler sulu ve yumuşaktı.

Lüleburgaz'da yediğimiz kadar lezzetli olmasa da gayet lezzetli bir köfteydi.

Yemek sonrası çay ile birlikte Hayrabolu tatlısı ikram ettiler. Tatlı menüde de ikram olarak belirtiliyor.

Fiyatları muadillerine göre uygun, mekan ve işletme düzenliydi. 1,5 porsiyon köfte, ayran, tatlı (ikram) ile birlikte 495tl ödedim.

Köftesi daha lezzetli olabilir mi? Evet. Ancak günümüz şartlarında bu fiyata bu köfte gayet güzel. İzmir ve çevresindekiler için yakın zamanda burada bir buluşma organize edebiliriz. Akşam 22:00'ye kadar açıkmış.

Listeye eklenmiştir.

Köfteci Haritası v.01

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
Arkadaşlar gerçek Sivas köftesi yemek veya tatmak isteyen olursa Gebze Şah Köfte'de yiyebilirler,
Sivas köftesinin ustası Kirli Ahmet'in kardeşi Mehmet Usta burada etleri bizzat Sivas'dan getirerek köfteleri yapıyor.

Motosikleti
Herkese selam,

Buraya yazmayalı uzun süre olmuştu. 😁 Bu süre zarfında keşfettiğim ve gırtlak severlerin hoşuna gidebileceği yerleri eklemek istedim.

-Yurt içi-
Edo Cağ Kebap, Gebze/Kocaeli

2 kez gittim, ikisinde de tıklım tıklımdı. İlk gidişimde şiş olarak yedim, ikinci gidişimde kırıntı dedikleri tabaklanmış porsiyon halini yedim.
Kırıntıyı denemenizi tavsiye ederim.

-Yurt dışı-
Çınari, Selanik/Yunanistan

Yunan tavernası arayanlara orijinal bir mekan.
The Rouga, Selanik/Yunanistan
Keyifli ve lezzetli bir akşam yemeği için ideal.

Motosikleti
Hero Dash 125
Herkese selam,

Buraya yazmayalı uzun süre olmuştu. 😁 Bu süre zarfında keşfettiğim ve gırtlak severlerin hoşuna gidebileceği yerleri eklemek istedim.

-Yurt içi-
Edo Cağ Kebap, Gebze/Kocaeli

2 kez gittim, ikisinde de tıklım tıklımdı. İlk gidişimde şiş olarak yedim, ikinci gidişimde kırıntı dedikleri tabaklanmış porsiyon halini yedim.
Kırıntıyı denemenizi tavsiye ederim.

-Yurt dışı-
Çınari, Selanik/Yunanistan

Yunan tavernası arayanlara orijinal bir mekan.
The Rouga, Selanik/Yunanistan
Keyifli ve lezzetli bir akşam yemeği için ideal.

Edo Cağ Kebap listede 205. sırada mevcut. Diğer tavsiye edilen yerler listeye eklenmiştir.

Köfteci Haritası v.01

Motosikleti
Herkese Selam,

Keyifli bir mekan, servis ve yemekler güzel.

Cevizaltı Kahvaltı ve Gözleme, Tavşanlı, Kocaeli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar