Yapıştırılabilir veya bantlanabilir? Filtreden geçebilecek daha küçük parçaları yakalayabilir diye düşünüyorum.Benim arabanın filtre kabı plastik. Sanırım şu ara baya arabanın plastik.
Burada istenen, filtre gözeneklerinden geçen manyetik malzemeleri filtre duvarına yapıştırmak. Videolarda gördüğüm kadarı ile etkili. Ama çok faydalı mı ispatlaması zor.Videoyu izlemedim ama bana biraz saçma geliyor çünkü bu mıknatıs sadece yağ filtresindeki çapakları topluyor.
Motosikletleri bilmem ama otomobillerde onyillardir olan bir şeydir karterde miknatis.otomobilde çok rahat uygulanabilir bir uygulama, kartere güçlü ve büyük bir mıktanıs yapıştırırsın, küçük parçaları yakalar, yağ değişminde temizleyebilirsin ama motorda ne kadar işe yarar tartışılır.
Bu şekilde dışarıdan takılan mıknatıs sağlıklı değil , karterin içinde olmalı ki bazı otomobillerde var hatta bütün otomobillerin şanzumanında mıknatıs vardır , kiminde tapanın ucundadır kiminde harici yuvarlak sabit bir mıknatıs vardır..otomobilde çok rahat uygulanabilir bir uygulama, kartere güçlü ve büyük bir mıktanıs yapıştırırsın, küçük parçaları yakalar, yağ değişminde temizleyebilirsin ama motorda ne kadar işe yarar tartışılır.
Kimi eski nesil otomatik şanzımanların metal tip karterlerinde mıknatıs oluyor, ah şu ZF şanzımanların dili olsada konuşsa.Bu şekilde dışarıdan takılan mıknatıs sağlıklı değil , karterin içinde olmalı ki bazı otomobillerde var hatta bütün otomobillerin şanzumanında mıknatıs vardır , kiminde tapanın ucundadır kiminde harici yuvarlak sabit bir mıknatıs vardır..
Metal veya alüminyum yada kompozit tüm şanzumanlarda içeride sabit oldukçada büyük mıknatıs vardır..Kimi eski nesil otomatik şanzımanların metal tip karterlerinde mıknatıs oluyor, ah şu ZF şanzımanların dili olsada konuşsa.![]()
Abi bahsettiğim karterdeki mıknatıslar küçğk ve karterin 4 köşesinde, bir ilginç yanı daha sabit değiller.Metal veya alüminyum yada kompozit tüm şanzumanlarda içeride sabit oldukçada büyük mıknatıs vardır..
Şanzuman daha çok çapak döker mıknatıs olmasa rulmanlar mefta , bloktada ciddi demir tozu toplar ama dediğim gibi dışarıdan mıknatıs yerleştirmek çok sağlıksız içeride ve sabitlenmiş olmalı..
Sabit derken bir yuva gibi bir şeyin içindedirler , yani hareket edemezlerAbi bahsettiğim karterdeki mıknatıslar küçğk ve karterin 4 köşesinde, bir ilginç yanı daha sabit değiller.![]()
Merhaba, sağlıksız olma sebebi mekanik bir probleme sebep olması mı? Mesela yerinden çıkıp başka yerlere yapışma gibi. Yada motor içerinde bir şeylere zarar verme gibi bir problem mi oluşturabilir?Metal veya alüminyum yada kompozit tüm şanzumanlarda içeride sabit oldukçada büyük mıknatıs vardır..
Şanzuman daha çok çapak döker mıknatıs olmasa rulmanlar mefta , bloktada ciddi demir tozu toplar ama dediğim gibi dışarıdan mıknatıs yerleştirmek çok sağlıksız içeride ve sabitlenmiş olmalı..
Mıknatısın bulunduğu yerde biriken çapak veya demir tozları zamanla bir iki cm lik çamurumsu kıvamda hatta sakız gibi bir şeye dönüşür , dışarıdaki mıknatıs düşerse serbest kalan içerideki o kütle direkt yağ kanalını tıkar , aynı bol miktarda kullanılan silikon conta gibi düşünebiliriz , silikon yağ pompasından geçer ısıyada dayanıklı olduğu için erimez , zamanla yağ kanalının bir kıvrımında birikir ve malum sonuç..Merhaba, sağlıksız olma sebebi mekanik bir probleme sebep olması mı? Mesela yerinden çıkıp başka yerlere yapışma gibi. Yada motor içerinde bir şeylere zarar verme gibi bir problem mi oluşturabilir?
Orası öyle abi, kendisine ait küçük küçük yuvaları var.Sabit derken bir yuva gibi bir şeyin içindedirler , yani hareket edemezler![]()
şanzumanda olduğunu daha önce hiç duymamıştım,Bu şekilde dışarıdan takılan mıknatıs sağlıklı değil , karterin içinde olmalı ki bazı otomobillerde var hatta bütün otomobillerin şanzumanında mıknatıs vardır , kiminde tapanın ucundadır kiminde harici yuvarlak sabit bir mıknatıs vardır..