Yağ filtrelerine mıknatıs yapıştırarak metal parçaları süzme nasıl fikir?

Motosikleti
Ns200 15"
Videoyu izlemedim ama bana biraz saçma geliyor çünkü bu mıknatıs sadece yağ filtresindeki çapakları topluyor.

Benim arabanın filtre kabı plastik. Sanırım şu ara baya arabanın plastik.
Yapıştırılabilir veya bantlanabilir? Filtreden geçebilecek daha küçük parçaları yakalayabilir diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Videoyu izlemedim ama bana biraz saçma geliyor çünkü bu mıknatıs sadece yağ filtresindeki çapakları topluyor.
Burada istenen, filtre gözeneklerinden geçen manyetik malzemeleri filtre duvarına yapıştırmak. Videolarda gördüğüm kadarı ile etkili. Ama çok faydalı mı ispatlaması zor.

Motosikleti
DUKE 250
otomobilde çok rahat uygulanabilir bir uygulama, kartere güçlü ve büyük bir mıktanıs yapıştırırsın, küçük parçaları yakalar, yağ değişminde temizleyebilirsin ama motorda ne kadar işe yarar tartışılır.

Motosikleti
Ns200 15"
Şöyle bir olay da var ilk dış duvardan içe doğru süzülüyor yani bir aracın filtresini söktüğünüzde çapaklar dışta olur içeride olmaz, yani bu da demek oluyor ki zaten filtrenin dışarıda toplayacağını bu mıknatıslar duvarda topluyor yani ne kadar işe yarar tartışılır.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
otomobilde çok rahat uygulanabilir bir uygulama, kartere güçlü ve büyük bir mıktanıs yapıştırırsın, küçük parçaları yakalar, yağ değişminde temizleyebilirsin ama motorda ne kadar işe yarar tartışılır.
Motosikletleri bilmem ama otomobillerde onyillardir olan bir şeydir karterde miknatis.

Bu şekilde dışarıdan takılan mıknatıs sağlıklı değil , karterin içinde olmalı ki bazı otomobillerde var hatta bütün otomobillerin şanzumanında mıknatıs vardır , kiminde tapanın ucundadır kiminde harici yuvarlak sabit bir mıknatıs vardır..

Motosikleti
Ns200 15"
Bu şekilde dışarıdan takılan mıknatıs sağlıklı değil , karterin içinde olmalı ki bazı otomobillerde var hatta bütün otomobillerin şanzumanında mıknatıs vardır , kiminde tapanın ucundadır kiminde harici yuvarlak sabit bir mıknatıs vardır..
Kimi eski nesil otomatik şanzımanların metal tip karterlerinde mıknatıs oluyor, ah şu ZF şanzımanların dili olsada konuşsa. :)

Kimi eski nesil otomatik şanzımanların metal tip karterlerinde mıknatıs oluyor, ah şu ZF şanzımanların dili olsada konuşsa. :)
Metal veya alüminyum yada kompozit tüm şanzumanlarda içeride sabit oldukçada büyük mıknatıs vardır..
Şanzuman daha çok çapak döker mıknatıs olmasa rulmanlar mefta , bloktada ciddi demir tozu toplar ama dediğim gibi dışarıdan mıknatıs yerleştirmek çok sağlıksız içeride ve sabitlenmiş olmalı..

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Metal veya alüminyum yada kompozit tüm şanzumanlarda içeride sabit oldukçada büyük mıknatıs vardır..
Şanzuman daha çok çapak döker mıknatıs olmasa rulmanlar mefta , bloktada ciddi demir tozu toplar ama dediğim gibi dışarıdan mıknatıs yerleştirmek çok sağlıksız içeride ve sabitlenmiş olmalı..
Abi bahsettiğim karterdeki mıknatıslar küçğk ve karterin 4 köşesinde, bir ilginç yanı daha sabit değiller. :)

Merhaba, sağlıksız olma sebebi mekanik bir probleme sebep olması mı? Mesela yerinden çıkıp başka yerlere yapışma gibi. Yada motor içerinde bir şeylere zarar verme gibi bir problem mi oluşturabilir?

Merhaba, sağlıksız olma sebebi mekanik bir probleme sebep olması mı? Mesela yerinden çıkıp başka yerlere yapışma gibi. Yada motor içerinde bir şeylere zarar verme gibi bir problem mi oluşturabilir?
Mıknatısın bulunduğu yerde biriken çapak veya demir tozları zamanla bir iki cm lik çamurumsu kıvamda hatta sakız gibi bir şeye dönüşür , dışarıdaki mıknatıs düşerse serbest kalan içerideki o kütle direkt yağ kanalını tıkar , aynı bol miktarda kullanılan silikon conta gibi düşünebiliriz , silikon yağ pompasından geçer ısıyada dayanıklı olduğu için erimez , zamanla yağ kanalının bir kıvrımında birikir ve malum sonuç..

Bu bahsettiğimiz yağ kanalları öyle parmak kalınlığında bile değiller , izlediğimiz animasyonlarda öyle gösterildiği için yazdım 🙂
Aslında iki üç milimetrelik kanallardır , bizim sürekli söktüğümüz V12 dizel motorda bile yağ kanalına serçe parmağım girmez 😬

Motosikleti
cbf 150
mıknatıslı filtrede var tapalarda var, sanırsam 100 yıl önce bulunmuştu :=) benim bütün motorlarımda mıknatıslı tapa var arabalarımdada. filtrelerdede bazı markalarda var

Motosikleti
DUKE 250
şanzumanda olduğunu daha önce hiç duymamıştım,
karter içinde normalde kendinden olanları duymuştum,
kendi araçlarımızda yapıştırdıklarımız da olmuştu.

Tek parça şeklinde güçlü mıknatıslı yağ tapası olabilir veya fabrika üretimi filtreye kaynaklanmış şekilde. Farklı markalar için farklı ölçülerde üretilir. Ama sonradan takılan mıknatıs yağın akışına kapılıp giderse o mıknatıs motorun sahibine kaçar, elinde blok ile kalır ortada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar