Honda ve Yamaha'nın yüksek fiyat politikası

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
TR'de Honda ve Yamaha'nın fiyatlarını çok yüksek bulan bir tek ben miyim?

Kawasaki Ninja 500 556k
Honda CBR500R 543k
Yamaha R3 549k
Yamaha R25 409k

Yıllar önce Kawasaki'yi pahalı bulurduk Honda ve Yamaha fiyat konusunda Kawasaki'yi de geçti. Yamaha zaten premium marka olmuş sanırsam

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Japonlarda ekstra vergi var. Çünkü;

Motosikletleri güzel olsa da Honda ve Yamaha'yı pandemideki karaborsadan dolayı affetmiyorum. Unutmadım. Daha beter olurlar umarım.

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Asya tarafına uygulanan ekstra vergilerden kaynaklanıyor. Japon firmaların suçu değil aslında. Avrupa ile aynı fiyata satmak için aslında onlardan çok daha ucuza satmaları gerekiyor.
İyi de o vergiler Kawasaki'yi de etkiliyor R3 ile Ninja 500'ün aynı fiyatlarda olması tam bir komedi

Motosikletleri güzel olsa da Honda ve Yamaha'yı pandemideki karaborsadan dolayı affetmiyorum. Unutmadım. Daha beter olurlar umarım.
Honda'ya karşı CB125F yüzünden antipatim var adamlar Hint motoru satıyorlar resmen Yamaha da meydanı boş buldu fiyatları uçurdukça uçuruyor

Motosikleti
Yamaha XSR700
Honda'ya karşı CB125F yüzünden antipatim var adamlar Hint motoru satıyorlar resmen Yamaha da meydanı boş buldu fiyatları uçurdukça uçuruyor
Çoğu marka arktık hint malı satıyor. Bmw, Triumph, Yamaha, Honda.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İyi de o vergiler Kawasaki'yi de etkiliyor R3 ile Ninja 500'ün aynı fiyatlarda olması tam bir komedi
250cc üzerine çıktığı zaman vergi dilimi yükseliyor. O yüzden. Tabii ki R3'de pahalı bir motosiklet ama Yamahanın a2'nin üst tarafı için tek çözümü. Bu sebeple Yamaha direkt olarak Ninja 500 rakibi olarak görüyor motosikleti. Bence R25 almak daha mantıklı. Aradaki 50cc fark için fiyat inanılmaz oynuyor.

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Çoğu marka arktık hint malı satıyor. Bmw, Triumph, Yamaha, Honda.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
İşte bu yüzden Kawasaki ve Suzuki. Motora ilk CBR125R ile başlamıştım sonra kısa süre GSX-R125 sürmüştüm kalite farkını o zaman net anlamıştım sonra ben Honda'ya Japonun Hintlisi deyince millet kızıyor :)

Dostlar kimse beni yanlış anlamasın adamlar Hint kalitesindeki motorları size uçuk fiyattan satıyor sesimiz çıkmalı o anlamda hep eleştiriyorum bu iki markayı

Mevcut fiyatlar vergi ile anlatılabilecek durumda değil. Elbette etkisi var, ama tek konu bu değil.
Gayet Avrupa üretimi motorları var Yamaha'nın, aynı fiyatlarla devam ediyorlar.
Çok basit. Talep varsa fiyat artar. Mevcut durumdaki bu talepten memnunlar ki fiyatları yukarı yönlü esnetiyorlar. Sen kalem satıyorsun 15 TL fiyatı. Bi denedin 25 yaptın, talep düşmedi. Ne yaparsın 15'ten satmaya devam mı edersin. :)

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Mevcut fiyatlar vergi ile anlatılabilecek durumda değil. Elbette etkisi var, ama tek konu bu değil.
Gayet Avrupa üretimi motorları var Yamaha'nın, aynı fiyatlarla devam ediyorlar.
Çok basit. Talep varsa fiyat artar. Mevcut durumdaki bu talepten memnunlar ki fiyatları yukarı yönlü esnetiyorlar. Sen kalem satıyorsun 15 TL fiyatı. Bi denedin 25 yaptın, talep düşmedi. Ne yaparsın 15'ten satmaya devam mı edersin. :)
İşte bu yüzden TR'deki fiyatlarına dikkat çektim rağbet var diye Kawasaki fiyatlarını geçtiler ama kalite Kawa seviyesinde değil :)

Motosikleti
Kawasaki ZX-4RR
Kawasakinin tek eksiği servis bence. Keşke Yamaha ve Honda gibi kendileri gelseler de gönül rahatlığıyla alsak.
Son 2 yılda Kawasaki TR çok iyi atılım yaptı bence devamı gelir Yamaha da ilk başta kendisi gelmemişti zamanla gelirler umarım

Bu arada servis konusundan 8 aydır herhangi bir problem yaşamadım, servisi gayet ilgili özellikle parça bulamama ihtimaliniz yok ama fiyatları epey tuzlu. Büyükşehirlerde çok sıkıntı değil küçük şehirdeki servislerini bilemem

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023

Honda zamanında CB125F'i yapmasaydı bugün Hindistan'da hala eşşekle, atla ulaşım sağlanırdı. Teknolojiyi onlara getiren markadır Honda. Hero diye bir tedarikçiyi adam eden de kendisidir. YBR keza aynı şekilde. Ama Türkiye yönetimleri el altından motor satarken, tekelcilik yaptıklarında ne b*k olduklarını gördük. Umarım 0 çekerler yıllar boyu.

F54

şu r25 mt 25 ve x max tan sonra piyasa karıştı

Motosikleti
Ybr, Cygnus L

Beter olan onlar mı biz mi acaba 🙂

Doğru düzgün motor alamıyoruz, Hondanin umrunda mı bu, adamlar dev olmuş zaten.

Motosikleti
D400
Fiyat verirken yurtdışındaki vergisiz fiyatı + kur + devletin vergilerini söylerseniz adamlar bizim buraya pahalı mı satıyor yoksa problem bizde mi onu anlamış oluruz =)

neden direk markaya suc buluyorsunuz ki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar