125 CC motora motul 7100

Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
Merhaba Mondial drift l 125 motora önceden 20 40 koyulmuştu falan vites geçişleri falan sertti sesli çalışıyordu geç ısınıyordu tıkanıyordu Castrol power falan koyuyordum ama hala o 20-40 ın etkisi tam geçmemişti bu sefer motul 7100 koymak istiyorum hem koruması yüksek olsun hem motoru temzlesin diye koymamda bu sakınca var mı bilgi verir misiniz(uzun yol yapmıyorum 7-8-9 devir arası kullanıyorum çoğunlukla, şehir içi Max gideceğim motorun üstünde 10-15 dakika) - 2 ay sonra falanda 3-5 ayda bi uzak yola gidebilirim Antalya,Ankara falan gibi) ama şu anlık şehir içi

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial DRİFTL 125
10W40 herhangi bir marka yağ kullanabilirsin yeterki taklit ürün olmasın , yarım sentetik veya 7100 gibi tam sentetik yağ kullanabilirsin..
Teşekkürler hocam hep yarım sentetik koyuyordum bide tam sentetik deneyim ozmaan

Bu arada yarım sentetik yağlarda "yarım" ibaresi bulunmaz , hepsi kelime oyunu ile pazarlıyor malını ve sentetik yazıyorlar , gerçek sentetik yağda ise "tam sentetik" yazıyorlar..

peki niki kimsenin düşünmediği cok kritik bir soru soracam sana. bakalım ne kadar ustasın anlayacaz dfdsgs

üreticiler 12 bin de, 10 binde yağ değiştirin diyor ya, ama dikkatini cekerim yağın ozelliiğinden bahsetmiyolar.

Şimdi full sentetik bir yağla minaral veya yarı sentetik yağın ömrü bir olur mu ? Olmaz.

O halde full sentetik bir yağı üreticinin önerddiği süreden fazla kullanabilir miyiz ?

peki niki kimsenin düşünmediği cok kritik bir soru soracam sana. bakalım ne kadar ustasın anlayacaz dfdsgs

üreticiler 12 bin de, 10 binde yağ değiştirin diyor ya, ama dikkatini cekerim yağın ozelliiğinden bahsetmiyolar.

Şimdi full sentetik bir yağla minaral veya yarı sentetik yağın ömrü bir olur mu ? Olmaz.

O halde full sentetik bir yağı üreticinin önerddiği süreden fazla kullanabilir miyiz ?
Üretici fabrika dolumunda tam sentetik yağ kullanmış ise tavsiye ettiği km de tam sentetik yağa göredir..

Yalnız uzun yıllardır üretilen bazı modellerde artık tam sentetik yağ kullanılır ama manuelde hala 4000 5000 6000 gibi rakamlar kalmıştır ki tam sentetik yağlar için çok çok düşük bir periyot..

Zaten üreticisi bu periyodu belirlerken en extrem şartları düşünüyor , sakin kullanılan , aşırı dur kalk trafiğe girmeyen bir motorda %50 bile uzatılabilir ama risk almaya gerek yok..

Bu yağ konusunu bir kaç gündür düşünüyorum. Aklıma takılan soru işaretleri var. Mesela 1 tanesi şu. 5W viskoziteli bir yağ 10 W ye göre daha düşük sıcaklıklarda koruma yapıyorsa veya 0W daha da düşük sıcaklıklarda koruma yapıyorsa neden bütün yağlar 0w ile başlamıyor.
10w 30 yerine 0w 30, yada 10w 40 yerine 0W40 kullanmak daha iyi olmaz mı? 10w ye ne gerek var da üretiliyor.
Anlaşılan akademik düzeyde araştırma yapmaya başlamam lazım. Yoksa bu iş çözülmeyecek.

Konu açılmışken bende şöyle söyleyeyim, servis bana 4k km olunca gelmemi söyledi şuan 3k küsür km oldu ama mayıs ayından beri aynı yağ var değiştirmeli miyim yoksa 4k km olunca mı gideyim

0W daha da düşük sıcaklıklarda koruma yapıyorsa neden bütün yağlar 0w ile başlamıyor...
Cevap veriyorum 🙂
Çünkü bütün motorlar aynı değil , kimi yataklı kimi rulmanlı krank , kiminde ısıl değerler farklı toleranslar farklıdır , bazılarında özel alaşım malzemeler kullanılır ki bunların sıcak soğuk genleşme farkları daha yüksek veya düşüktür..

Elbette 10W40 tavsiye edilen motora 5W40 konulabilir veya çok sıcak iklimde iseniz yada piste çıkıp yarım saat tapagaz gidecekseniz 10W50 kullanılabilir , ufak farklılıklar sorun olmaz hatta daha iyi olabilir..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar