Engin Çağlar motosiklet çarpması sonucu hayatını kaybetti

Motosikleti
Yok
Yeşilçam'ın usta oyuncularından Engin Çağlar, dün akşam saatlerinde Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışırken motosiklet çarpması sonucu 85 yaşında hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre; dün akşam saatlerinde Abide-i Hürriyet Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan Engin Çağlar'a B.O'nun kullandığı 34 HSP 349 plakalı motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle Çağlar, yere düşerken, savrulan motosiklet de U.D yönetimindeki 34 TAZ 10 plakalı ticari taksiye vurdu.

Kazada baş ve ayak kısmından yaralanan Engin Çağlar, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Çağlar, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Motosiklet sürücüsü B.O da polis ekiplerince gözaltına alındı.

Haberin tamamı, ve kazanın videosu:
https://www.haberturk.com/engin-caglar-hayatini-kaybetti-magazin-haberleri-3834459-magazin

960x540

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Emeklerine sağlık...
Mekanı cennet olsun..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Mekanı cennet olsun
Biraz baktım da motorlara ve motorculara bu kaza yüzünden iyi sövuyorlardi
bi 10 katı otomobilin çarpmasıyla ölüyordur ama kimsenin arabacılara sövdüğünü görmedim burada bi motosiklet nefreti var o da arabacıların kıskançlığından kaynaklanıyor

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Allah rahmet eylesin. Bunun sebebi motorcuların olmaması gereken yerde olabilmeleri ve yolun tamamının kendilerinin olduğunu sanmaları. Mesela kaldırıma parkeden arabaya bizde sövmüyor muyuz? Ama bu kuryeler her yerde, bende bir çoğuna sövüyorum.

Motosikleti
Yok
Çok üzücü bir olay tabii ama, ben bu haberin videosunu seyredince, hatalı olanın kim olduğunu anlayamadım.

Rahmetli Engin Çağlar'ın yaya olarak o yoldan o şekilde geçme hakkı var mıydı acaba - onu bilemiyorum. Buna mukabil, motorcunun hızının da çok yüksek olduğunu düşünüyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok üzücü bir olay tabii ama, ben bu haberin videosunu seyredince, hatalı olanın kim olduğunu anlayamadım.

Rahmetli Engin Çağlar'ın yaya olarak o yoldan o şekilde geçme hakkı var mıydı acaba - onu bilemiyorum. Buna mukabil, motorcunun hızının da çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
Orada yaya geçidi yok, motosikletli fazla hızlı, Engin Çağlar yola çıktığında sol şeritteki araba yüzünden de görmemiş yayayı. Maalesef Engin Çağlar'ın da bir miktar payı var ama esas kusur sağ şeritte hem sol şeritte seyteden araçlardan hem de hız limitlerinden daha süratli seyreden ve frenleme özürlü scooter sürücüsünde.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Herhangi bir canlının yolun karşısına geçerken hayatını kaybetmesi çok üzücü. Hayat dediğinin 1-2 saniyelik bir olaya bağlı olması.
Motor üzerinde her an yaşadığımız bir durum ve "o an" gerçekleşene kadar hiç farkında bile değiliz.
Kıymetini bilmek, biraz koruyup kollamak ve mümkün olduğunca da tadını çıkarmak lâzım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Orada yaya geçidi yok, motosikletli fazla hızlı, Engin Çağlar yola çıktığında sol şeritteki araba yüzünden de görmemiş yayayı. Maalesef Engin Çağlar'ın da bir miktar payı var ama esas kusur sağ şeritte hem sol şeritte seyteden araçlardan hem de hız limitlerinden daha süratli seyreden ve frenleme özürlü scooter sürücüsünde.
Şehir içinde yaya önceliklidir, hız sınırları da her an yaya çıktığında yayayı öldürmeden durulabilsin diye düşük kalıyor ama bizde araç sürücüleri şehir içinde öncelik onlarınmış gibi ve yaya çıksa fren yapsam duramam yaya ölür diye düşünmeden sürüyorlar. Yaptığım şeyin sonuçları nereye kadar gider diye düşünmek yok bizim kültürde. Olduktan sonra da adına kaza deniyor. O motosiklet sürücüsünün burası şehir içi, her an her yerden yaya çıkabilir diyerek dikkatli sürmesi lazımdı.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Şehir içinde yaya önceliklidir, hız sınırları da her an yaya çıktığında yayayı öldürmeden durulabilsin diye düşük kalıyor ama bizde araç sürücüleri şehir içinde öncelik onlarınmış gibi ve yaya çıksa fren yapsam duramam yaya ölür diye düşünmeden sürüyorlar. Yaptığım şeyin sonuçları nereye kadar gider diye düşünmek yok bizim kültürde. Olduktan sonra da adına kaza deniyor. O motosiklet sürücüsünün burası şehir içi, her an her yerden yaya çıkabilir diyerek dikkatli sürmesi lazımdı.

Yukarida alintiladigim sagduyulu dostlarim , hizdan bahsediyoruz degil mi ?

Peki ,

Bu forumda ve tüm sosyal medyada bulunan herbokologlar ;

"Ama motorlar trafikte diger araclardan bir tik daha hizli gitmelidir "

diye ahkam kestiklerinde kimsenin sesi cikmiyor.

Evet rahmetli yaya gecidinden gecmedigi icin kaza raporunda asli kusurlu görünecek. Motosiklet sürücüsü belki de hic ceza almayacak.

Peki rahmetli oradan degilde , trafik isigi olmayan bir yaya gecidinden geciyor olsaydi durum degisecekmiydi ????

Cevap : kesinlikle hayir , o motorcu hic gaz kesmeden gecide girecek ve kaza ayni sekilde olup Engin Caglar ölecekti. Sadece kaza raporu ve motorcunun alacagi ceza degisecekti.

Önemli olan kimin kusurlu oldugu degil bir kaza sonucu insanlarin yaralnmasi veya ölmesidir.

Trafikteki en önemli önceligimiz kazanin olmasini önlemek olmalidir. Geri kalan hersey bundan sonra gelir.

Bunu ögrendigimiz zaman iyi birer sürücü olma yolunda ilerlemeye baslayabiliriz. Viraji kac derece aciyla , hangi hiz ile döndügünüzün iyi bir sürücü olmak ile hicbir alakasi yoktur.

Sevgilerimle

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yukarida alintiladigim sagduyulu dostlarim , hizdan bahsediyoruz degil mi ?

Peki ,

Bu forumda ve tüm sosyal medyada bulunan herbokologlar ;

"Ama motorlar trafikte diger araclardan bir tik daha hizli gitmelidir "

diye ahkam kestiklerinde kimsenin sesi cikmiyor.

Evet rahmetli yaya gecidinden gecmedigi icin kaza raporunda asli kusurlu görünecek. Motosiklet sürücüsü belki de hic ceza almayacak.

Peki rahmetli oradan degilde , trafik isigi olmayan bir yaya gecidinden geciyor olsaydi durum degisecekmiydi ????

Cevap : kesinlikle hayir , o motorcu hic gaz kesmeden gecide girecek ve kaza ayni sekilde olup Engin Caglar ölecekti. Sadece kaza raporu ve motorcunun alacagi ceza degisecekti.

Önemli olan kimin kusurlu oldugu degil bir kaza sonucu insanlarin yaralnmasi veya ölmesidir.

Trafikteki en önemli önceligimiz kazanin olmasini önlemek olmalidir. Geri kalan hersey bundan sonra gelir.

Bunu ögrendigimiz zaman iyi birer sürücü olma yolunda ilerlemeye baslayabiliriz. Viraji kac derece aciyla , hangi hiz ile döndügünüzün iyi bir sürücü olmak ile hicbir alakasi yoktur.

Sevgilerimle
Ben "trafikte diğer araçlardan bi tık hızlı gidelim, araçlardan uzak duralım kaçabilelim" derken şehir içi trafikten bahsetmiyorum, yaya çıkması olasılığı olmayan şehirlerarası yollardan bahsediyorum.

Şehir içi yollarda her an her yerden yaya çıkabilir, trafik ışığı ya da yay ageçidi yoksa zaten yol onların hakkıdır, bunu bilerek her an yaya çıktığında durabilecek hızda gidiyorum.

Bizim burada şehir içi trafiğinde motorcular yüzünden bir saçmalık var, hepsi arabaların sağından geçiyorlar, caddeler zaten kenara parketmiş arabalar yüzünden tek şeride inmiş, arabalar da alışmışlar motorlara, sağ tarafta boşluk bırakıyorlar. Ben arabayla giderken arkadan gelen motorcu görünce sağa yanaşıp solu boş bırakıyorum rahat geçsin diye ama motorcular ısrarla sağdan geçmek için uğraşıyorlar. Kendim motorla giderken de ısrarla arabaların sağından geçmiyorum çünkü orada parketmiş arabalar vb. yüzünden her an bir araba yol açıkabilir ya da kapısını açabilir, hiç gerek yok, genellikle aralara girmiyorum, zaten araba gibi gitsem hiç araya girmesem bile en fazla 10 dakika bile sürmüyor gideceğim yere varmak, bu kadar kısa süren yolları olan yerde niye motorcular ille önlerindeki arabaları geçmeye çalışırlar anlamıyorum, çok feci trafik dedikleri zamanlarda bile trafik gayet güzel akıyor, ne gerek var sağa daracık boşluğa girmeye, soldan boşluk bulunca fırsat varsa geçilebiliyor rahatça zaten ama ona bile gerek yok 5 dakilık yol zaten. İstanbul'un kaos trafiğine alışmış bünyeye küçük ilçelerdeki trafik bir farklı kaos gibi geliyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben "trafikte diğer araçlardan bi tık hızlı gidelim, araçlardan uzak duralım kaçabilelim" derken şehir içi trafikten bahsetmiyorum, yaya çıkması olasılığı olmayan şehirlerarası yollardan bahsediyorum.

Şehir içi yollarda her an her yerden yaya çıkabilir, trafik ışığı ya da yay ageçidi yoksa zaten yol onların hakkıdır, bunu bilerek her an yaya çıktığında durabilecek hızda gidiyorum.

Bizim burada şehir içi trafiğinde motorcular yüzünden bir saçmalık var, hepsi arabaların sağından geçiyorlar, caddeler zaten kenara parketmiş arabalar yüzünden tek şeride inmiş, arabalar da alışmışlar motorlara, sağ tarafta boşluk bırakıyorlar. Ben arabayla giderken arkadan gelen motorcu görünce sağa yanaşıp solu boş bırakıyorum rahat geçsin diye ama motorcular ısrarla sağdan geçmek için uğraşıyorlar. Kendim motorla giderken de ısrarla arabaların sağından geçmiyorum çünkü orada parketmiş arabalar vb. yüzünden her an bir araba yol açıkabilir ya da kapısını açabilir, hiç gerek yok, genellikle aralara girmiyorum, zaten araba gibi gitsem hiç araya girmesem bile en fazla 10 dakika bile sürmüyor gideceğim yere varmak, bu kadar kısa süren yolları olan yerde niye motorcular ille önlerindeki arabaları geçmeye çalışırlar anlamıyorum, çok feci trafik dedikleri zamanlarda bile trafik gayet güzel akıyor, ne gerek var sağa daracık boşluğa girmeye, soldan boşluk bulunca fırsat varsa geçilebiliyor rahatça zaten ama ona bile gerek yok 5 dakilık yol zaten. İstanbul'un kaos trafiğine alışmış bünyeye küçük ilçelerdeki trafik bir farklı kaos gibi geliyor.
o da biliyor gece şehir içinde trafiksiz caddeden bahsetmediğini dertleri onlar gibi hımbıl sürmemiz 😁

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
o da biliyor gece şehir içinde trafiksiz caddeden bahsetmediğini dertleri onlar gibi hımbıl sürmemiz 😁
56 yaşında ve yatağımda ölmeyi hedefleyen bir hımbılım. Ama pistte durum değişir. Umarım birgün pistte beraber sürebiliriz. Söz veriyorum tur bindirmeyeceğim 😎

Motosikleti
Yamaha XSR700
56 yaşında ve yatağımda ölmeyi hedefleyen bir hımbılım.
O konuda ben biraz Barkın abi tarafındayım. Yatakta acılar içerisinde 56 yerimden hortum sokularak can çekişerek ölmek çok isteyeceğim bir durum değil açıkçası. Daha hızlı bir ölüm daha acısız olabilir.

Bu kaza önlenebilirdi gibime geliyor. Rahmetli yeterince uzun mesafeden görülüyor, öyle aniden önüne atlamıyor.

Bence motosikletlinin kafa başa yerde, malum büyük şehir kafalar rahat değil bindir türlü düşünce var.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
85 yaşındaki artiz abimiz de ceylan gibi sekerek atlamış yolun ortasına. Olayda haklı olan taraf Azrail.

Motorlu daha öncesinden hızlı mı geliyor acaba? şu hızla geliyor olsaydı çok rahat durabilir ya da manevra yapabilirdi gibi. Dün 1 hafta aradan sonra motorla gezmek istedim, kadıköye doğru yola çıktım. Kadıköyde araçlara yeşil yanıyor millet beni göre göre karşıya geçiyor, korna çalıyorum umursayan yok. Şehir içi diye yavaş yavaş gidiyorum, hızım yüksek olsaydı dün 5 kişiyi pert etmiştim. Dellendim kadıköyden gideyim dedim yine yeşil yanıyor iki tane dayı önüme atladı kornaya basılı tutarak geliyorum birisi geçti diğeri arkasında kaldı bende ortalarından geçtim. Arkadaki moruk eliyle bana hadi geç geç yapıyor. Yaya yolunda yayaya yol vericektim yavaşladım baya arkamdaki aracıda aynadan takip ediyorum adam duramadı bende açtım gazı, dursaydım yine kaza olacaktı. Ne motor kullanan ne araba kullanan ne de yaya hiç kimsenin kafası iyi değil. İstanbulda olmasam ve işlerim olmasa motosiklet kullanmazdım asla. Anlık dalmalar çok büyük sonuçlar getirebiliyor, Allah rahmet eylesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar